Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Οραματισμός: Όταν αισθάνεσαι ‘’Βούλιαγμα’’.



Οραματισμός: Όταν αισθάνεσαι ‘’Βούλιαγμα’’.
Μπορεί κάποια στιγμή να αρχίσεις να απογοητεύεσαι και να πεις "βαρέθηκα με τον οραματισμό" και να θέλεις να τα παρατήσεις όλα. Μπορεί ακόμα να αισθανθείς ότι είσαι τρελός επειδή ακολουθείς αυτό το φανταστικό ταξίδι και ότι θα έπρεπε να βάλεις ένα τέλος στα όνειρά σου, να γίνεις πιο πρακτικός και πιο δραστήριος.
Δεν πρέπει να το κάνεις όμως αυτό. Εκείνο που χρειάζεται είναι να έχεις το κεφάλι σου στα σύννεφα και τα πόδια σου στη γη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσεις τον οραματισμό και συγχρόνως να εξακολουθείς να ζεις πρακτικά. Μπορεί να χρειαστεί να πας ενάντια σ’ αυτό που θεωρείται φυσιολογικό ή λογικό για τους φίλους ή την οικογένειά σου. Γι αυτό θα πρέπει να είσαι διακριτικός με αυτό που κάνεις και να μείνεις αφοσιωμένος στη δουλειά που κάνεις με τον εαυτό σου. Μη μιλάς για τον οραματισμό σου. Κράτα τον μόνο για τον εαυτό σου. Κι όταν θα έχεις επιτύχει εκείνο που θα ήθελες να συμβεί, τότε θα μπορέσεις να μιλήσεις γι αυτό όσο θέλεις.
"Χωρίς κότσια δεν υπάρχει δόξα" ήταν τυπωμένο σε ένα μπλουζάκι ενός νεαρού φοιτητή που συνάντησα σε ένα σεμινάριο. Μου έκανε πραγματικά ζωηρή εντύπωση, γιατί έχει το ίδιο νόημα με το δημιουργικό οραματισμό. Μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις, αλλά ορισμένες φορές χρειάζεσαι κότσια για να το πραγματοποιήσεις. Αν επιμείνεις μπορείς να επιτύχεις αυτό που θέλεις. Μόνο η εκ των υστέρων γνώση θα σου δείξει πώς ενώθηκε το πάζλ σου για να δημιουργήσει με επιτυχία εκείνο που ήθελες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις