Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Οραματισμός: Κόψε την κόκκινη κορδέλα σου.




Οραματισμός: Κόψε την κόκκινη κορδέλα σου.
Μια πιο ήπια τεχνική είναι το κόψιμο της κόκκινης κορδέλας. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά στις επιχειρήσεις και μπορεί να εξομαλύνει κάθε κομμάτι της ζωής σου. Το κόψιμο της κόκκινης κορδέλας είναι αποτελεσματικό για τα 'προβλήματα’ για τα οποία δεν μπορείς νά βρεις διέξοδο.
Ας πούμε ότι αντιμετωπίζεις μια πτώχευση, αλλά εσύ βέβαια θέλεις να την αποτρέψεις. Μπορεί να έχεις πάρα πολλά προβλήματα με το διευθυντή της τράπεζάς σου που σε παρακολουθεί από κοντά, με τις απαιτήσεις των υπαλλήλων που σε πνίγουν, με τις μειωμένες πωλήσεις και με το τεράστιο δάνειο που σε καταπιέζει, ώστε να μην μπορείς να βρεις πλέον καμιά διέξοδο. Θέλεις να κάνεις την επιχείρησή σου ξανά κερδοφόρα, αλλά αισθάνεσαι ότι είναι πλέον πολύ αργά
Το κόψιμο της κόκκινης κορδέλας θα σου εμφανίσει λύσεις και θα είναι πολύ διασκεδαστικό να το κάνεις. Στη φαντασία σου δες μια κόκκινη κορδέλα και μετά πάρε ένα ψαλίδι και κόψε σε μικρά κομμάτια την κόκκινη κορδέλα που βλέπεις σε όλο της το μήκος. Συνέχισε να την κόβεις. Μπορεί να θέλεις να δεις πάνω στην κόκκινη κορδέλα σου λέξεις γραμμένες λέξεις, όπως ‘’πτώχευση’’ ‘’δάνειο’’ ή ‘’μειωμένες πωλήσεις’’ ακριβώς όπως είναι τυπωμένες μερικές φορές άλλες λέξεις στις κορδέλες των δώρων.
Αν νιώσεις κάποια αντίσταση από την κόκκινη κορδέλα σου, αν γλιστράει από το ψαλίδι ή αν αρνείται να κοπεί, τότε μπορεί να χρειαστεί να πάρεις μια πιο μεγάλη ψαλίδα, σαν κι εκείνες που κόβουν τα σίδερα. Φαντάσου ότι η κορδέλα είναι φτιαγμένη από ένα είδος μέταλλου με το οποίο φτιάχνονται τεράστια χρηματοκιβώτια. Πάρε τότε την ψαλίδα και κόψε αυτήν τη μεταλλική κορδέλα ξανά και ξανά σε μικρά κομματάκια Νιώσε την ικανοποίηση που τα κατάφερες!
Μετά αντικατάστησε αυτή τη σκηνή και δες την επιχείρησή σου να ανθεί και να γίνεται κερδοφόρα. Έπειτα δήλωσε: "Η επιχείρησή μου βρίσκεται τώρα στην κορυφή, εγώ κέρδισα τον αυτοσεβασμό μου και όλοι γύρω μου με σέβονται". Στη συνέχεια ενέργησε σαν να είναι αυτό αλήθεια.
Σημ. Ο Οραματισμός αυτός παίρνει ελάχιστα λεπτά και γίνεται αρκετές φορές την ημέρα. Αντικαθιστάμε αμέσως τις σκέψεις ηττοπάθειας και ανησυχίας δίνοντας στα Όνειρά μας διαρκώς την κατεύθυνση που θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις