Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μόνον η Αγάπη είναι αληθινή!

Μόνον η Αγάπη είναι αληθινή!

από Αναδρομές σε προηγούμενες ζωές, Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:32 μ.μ. ·


Τα μηνύματα και οι εικόνες κατέκλυζαν τον εγκέφαλο μου με μεγάλη ταχύτητα και εξαιρετική καθαρότητα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να ηχογραφήσω το νου μου, το δέκτη δηλαδή αυτών των μηνυμάτων. Έτσι οι ιδέες είναι σαν τις πολύτιμες πέτρες, αλλά το πλαίσιο -τα λόγια μου που προσπαθούν να εξηγήσουν και να προσδιορίσουν τις σκέψεις που έρχονται με εκπληκτική ταχύτητα- είναι σαν τα άχρηστα υλικά που τις περιβάλλουν. Η αρχή ήταν ένα καθαρό μήνυμα.

«Τα πάντα είναι αγάπη... Τα πάντα είναι αγάπη. Με την αγάπη έρχεται η κατανόηση. Με την κατανόηση έρχεται η υπομονή. Ύστερα ο χρόνος σταματά. Τα πάντα γίνονται τώρα».

Κατανόησα ακαριαία την αλήθεια αυτών των σκέψεων. Η πραγματικότητα είναι το παρόν. Το να μένει κανείς στο παρελθόν ή στο μέλλον προκαλεί πόνο και ασθένεια. Η υπομονή μπορεί να σταματήσει το χρόνο. Η αγάπη του Θεού είναι τα πάντα.

Μπόρεσα επίσης να καταλάβω αμέσως τη θεραπευτική δύναμη αυτών των σκέψεων. Άρχισα να κατανοώ.

«Η αγάπη είναι η ανώτερη απάντηση. Η αγάπη δεν είναι κάτι το αφηρημένο, αλλά μια υπαρκτή ενέργεια ή ένα φάσμα ενεργειών, το οποίο μπορείς να "δημιουργείς" και να διατηρείς μέσα σου. Να αγαπάς. Αρχίζεις να αγγίζεις το Θεό μέσα στον εαυτό σου. Νιώσε την αγάπη. Εκδήλωσε την αγάπη σου.

»Η αγάπη διώχνει το φόβο. Δεν μπορείς να νιώθεις φόβο όταν αισθάνεσαι αγάπη. Εφόσον τα πάντα είναι ενέργεια και η αγάπη περιβάλλει όλες τις ενέργειες, τα πάντα είναι αγάπη. Αυτό αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη της φύσης του Θεού.

»Όταν νιώθεις αγάπη και δε φοβάσαι, μπορείς να συγχωρείς. Μπορείς να συγχωρείς άλλους και μπορείς να συγχωρείς τον εαυτό σου. Αρχίζεις να βλέπεις μέσα από τη σωστή προοπτική. Η ενοχή και η οργή είναι αντανακλάσεις του ίδιου φόβου. Η ενοχή είναι μια λεπτή οργή που κατευθύνεται προς τα μέσα. Η συγχώρεση διαλύει την ενοχή και την οργή. Αυτά τα δύο είναι άχρηστα, καταστροφικά συναισθήματα. Να συγχωρείς. Αυτό είναι πράξη αγάπης,..

»Η υπερηφάνεια μπορεί να μπει στο δρόμο της συγχώρεσης. Η υπερηφάνεια είναι μια εκδήλωση του εγώ. Το εγώ- είναι ο παροδικός, πλαστός εαυτός. Δεν είσαι το σώμα σου. Δεν είσαι ο εγκέφαλος σου. Δεν είσαι το εγώ σου. Είσαι κάτι πιο σπουδαίο από όλα αυτά. Χρειάζεσαι το εγώ σου για να επιβιώσεις μέσα στον τρισδιάστατο κόσμο, αλλά χρειάζεσαι εκείνο μόνο το μέρος του εγώ που κατέχει πληροφορίες. Τα υπόλοιπα -υπερηφάνεια, αλαζονεία, αμυντική στάση, φόβος- είναι χειρότερα και από άχρηστα. Το υπόλοιπο εγώ σε απομακρύνει από τη σοφία, τη χαρά και το Θεό. Πρέπει να υπερβείς το εγώ σου και να βρεις τον αληθινό σου εαυτό. Ο αληθινός εαυτός είναι το μόνιμο, βαθύτερο κομμάτι της ύπαρξής σου. Είναι σοφό, γεμάτο αγάπη, ασφάλεια και χαρά.

»Η διάνοια είναι κάτι το σημαντικό στον τρισδιάστατο κόσμο, αλλά η ενόραση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

»Έχεις αντιστρέψει την πραγματικότητα και την αυταπάτη. Η πραγματικότητα είναι η αναγνώριση της αθανασίας σου, της θεϊκότητάς σου και της αχρονικότητάς σου. Η αυταπάτη είναι ο παροδικός τρισδιάστατος κόσμος σου. Αυτή η αντιστροφή σε φθείρει. Μαθαίνεις την αυταπάτη της ασφάλειας και όχι την ασφάλεια της σοφίας και της αγάπης. Μαθαίνεις να γίνεσαι αποδεκτός, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορείς ποτέ να απορριφθείς. Το εγώ δημιουργεί αυταπάτη και κρύβει την αλήθεια. Το εγώ πρέπει να διαλυθεί και τότε μόνο θα φανεί η αλήθεια.



»Με την αγάπη και την κατανόηση έρχεται η προοπτική της δίχως όρια υπομονής. Γιατί βιάζεσαι; Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει χρόνος, απλώς εσύ νομίζεις πως υπάρχει. Όταν δε βιώνεις το παρόν, όταν σε απορροφά το παρελθόν ή όταν ανησυχείς για το μέλλον, φέρνεις μεγάλο πόνο στην καρδιά και θλίψη στον εαυτό σου. Ο χρόνος είναι κι αυτός μια αυταπάτη. Ακόμα και στον τρισδιάστατο κόσμο, το μέλλον δεν είναι παρά ένα σύστημα πιθανοτήτων. Γιατί ανησυχείς τόσο πολύ;

»Στον εαυτό μπορεί να γίνει θεραπεία. Η κατανόηση είναι θεραπεία. Η αγάπη είναι η ύψιστη θεραπεία. Θεραπευτές, δάσκαλοι και γκουρού μπορούν να βοηθήσουν, αλλά μόνο για λίγο χρόνο. Η κατεύθυνση είναι προς τα μέσα και, αργά ή γρήγορα, πρέπει να βαδίσει κανείς μόνος του το εσωτερικό μονοπάτι - αν και στην πραγματικότητα ποτέ δεν είσαι μόνος.

»Αν χρειάζεται, να μετράς το χρόνο με τα μαθήματα που  παίρνεις και όχι με τα λεπτά ή με τις ώρες της ημέρας. Μπορείς να θεραπεύσεις τον εαυτό σου σε πέντε λεπτά, αν φτάσεις στην ορθή κατανόηση, ή μπορεί να το πετύχεις αυτό σε πενήντα χρόνια. Το ίδιο είναι.

»Πρέπει να θυμηθεί κανείς το παρελθόν και ύστερα να το ξεχάσει. Να το αφήνει να φεύγει. Αυτό ισχύει τόσο για τα τραύματα της παιδικής ηλικίας, όσο και για τα τραύματα από προηγούμενες ζωές. Ισχύει όμως και για απόψεις, παρανοήσεις, συστήματα πεποιθήσεων που έχουν εμφυτευτεί, για όλες τις παλιές σκέψεις. Για όλες, στ' αλήθεια, τις σκέψεις. Πώς είναι δυνατόν να βλέπεις καθαρά και με καινούριο βλέμμα, έχοντας όλες αυτές τις σκέψεις; Τι θα γίνει αν πρέπει να μάθεις κάτι καινούριο ή να δεις μέσα από νέα προοπτική;

»Οι σκέψεις δημιουργούν την αυταπάτη της χωριστικότητας και της διαφοράς. Το εγώ διαιωνίζει αυτή την αυταπάτη και η αυταπάτη αυτή δημιουργεί φόβο, άγχος και τρομερή θλίψη. Ο φόβος, το άγχος και η θλίψη δημιουργούν με τη σειρά τους οργή και βία. Πώς μπορεί να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο, όταν κυριαρχούν αυτά τα χαοτικά συναισθήματα; Απλώς ξετύλιξε το κουβάρι. Πήγαινε πίσω στην πηγή του προβλήματος. Είσαι πίσω από τις σκέψεις, από τις παλιές σκέψεις. Πάψε να σκέφτεσαι. Χρησιμοποίησε την ενορατική σου σοφία για να βιώσεις και πάλι την αγάπη. Διαλογίσου.

Κατανόησε ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους και αλληλεξαρτώνται. Δες την ενότητα και όχι τις διαφορές. Δες τον αληθινό σου εαυτό. Δες το Θεό.

»0 διαλογισμός και η οραματοποίηση θα σε βοηθήσουν να πάψεις να σκέπτεσαι τόσο πολύ και θα σε βοηθήσουν επίσης να αρχίσεις το ταξίδι προς τα πίσω. Η θεραπεία θα έρθει. Θα αρχίσεις να χρησιμοποιείς τον αδρανή σου νου. Θα δεις. Θα κατανοήσεις. Και θα γίνεις σοφός. Τότε θα υπάρχει ειρήνη.

»Έχεις μια σχέση με τον εαυτό σου, όπως έχεις και με άλλους ανθρώπους. Και έχεις ζήσει σε πολλά σώματα και σε πολλές εποχές. Ρώτησε, λοιπόν, τον τωρινό εαυτό σου γιατί είναι τόσο γεμάτος από φόβο. Γιατί φοβάσαι να αναλάβεις κάποια λογικά ρίσκα; Φοβάσαι τη φήμη σου ή αυτά που σκέπτονται οι άλλοι; Οι φόβοι αυτοί έχουν εμφυτευτεί μέσα σου από την παιδική ηλικία, αλλά κι από πιο πριν ακόμα.

«Ρώτησε τον εαυτό σου: Τι έχω να χάσω; Τι είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί; Θα είμαι ικανοποιημένος αν ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου κατά αυτό τον τρόπο;

»Στην πορεία της ανάπτυξής σου μη φοβηθείς αν προκαλέσεις την οργή άλλων ανθρώπων. Η οργή είναι απλώς μια εκδήλωση της ανασφάλειας τους. Ο φόβος, όμως, αυτής της οργής μπορεί να σε καθυστερήσει. Η οργή θα ήταν κάτι το βλακώδες αν δε δημιουργούσε τόση θλίψη. Εξαφάνισε την οργή σου με την αγάπη και τη συγχώρεση.

»Μην επιτρέπεις στην κατάθλιψη ή το άγχος να παρεμποδίσουν την ανάπτυξή σου. Η κατάθλιψη σημαίνει ότι χάνεις την προοπτική σου, ότι ξεχνάς, ότι θεωρείς τα πάντα ως δεδομένα. Βελτίωσε την όρασή σου. Αναθεώρησε τις αξίες σου. θυμήσου και πάλι όσα δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένα. Επιτάχυνε τα βήματά σου και θυμήσου τι είναι σημαντικό και τι δεν είναι. Βγες από τη ρότα. Μην ξεχνάς να ελπίζεις.

»Άγχος σημαίνει ότι χάνεσαι μέσα στο εγώ, ότι χάνεις τα όρια σου, ότι μόλις που θυμάσαι τι είναι η αγάπη. Άγχος σημαίνει τραύμα στην περηφάνια, απώλεια της υπομονής και της ειρήνης. Να θυμάσαι ότι ποτέ δεν είσαι μόνος.

»Ποτέ να μη χάσεις το θάρρος να ριψοκινδυνεύεις. Είσαι αθάνατος. Δεν μπορείς ποτέ να πληγωθείς».


Μπράϊαν Βάϊς   Βιβλία: ''Μόνον η αγάπη είναι αληθινή'' και ''πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις