Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ο Πυρηνικός Αστέρας



Ο Πυρηνικός Αστέρας: η Αιώνια Πηγή της Ουσίας σας.


O πυρηνικός αστέρας μέσα στο σώμα: Βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο του σώματος. Κατανοώ ότι η ουσία του είναι παντού, αλλά η εστίαση σε αυτήν την κεντρική περιοχή του σώματος μάς βοηθά να έρθουμε σε επαφή μαζί του. Ο πυρηνικός αστέρας βρίσκεται περίπου τέσσερα εκατοστά πάνω από τον ομφαλό, επάνω στη διαμήκη κεντρική γραμμή του σώματος. Δείχνει σαν ένα λαμπερό πολύχρωμο φως (βλ. Σχήμα ). Το φως αυτό μπορεί να διευρύνεται ατελείωτα και δίνει το οικείο συναίσθημα του εσωτερικού μας ανεμπόδιστου εαυτού. Είναι το «εσύ» που υπήρξατε σε όλη τη ζωή σας, το «εσύ» που υπήρξατε πριν από αυτή τη συγκεκριμένη ζωή σας και το «εσύ» που θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από αυτή τη συγκεκριμένη ζωή σας. Είναι το «εσύ» που υπάρχει πέρα από χρόνο και χώρο. Η ουσία του εαυτού διαφέρει από άτομο σε άτομο. Είναι η μοναδική σας ουσία, το εξατομικευμένο θεϊκό στοιχείο μέσα σας.


Αυτό που πιθανώς προκαλεί σύγχυση σχετικά με την ουσία του πυρηνικού αστέρα είναι το ότι υπάρχει επίσης και στη θεία ενωτική αρχή, ή Θεό, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ταυτόχρονα και ο εντός μας ατομικοποιημένος θεός και ο συμπαντικός θεός. Αυτό ακριβώς το παράδοξο είναι που συχνά δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε. Πώς είναι δυνατόν να είμαι ταυτόχρονα εγώ και ο θεός; Ο θεός είναι τόσο αχανής, τόσο πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση. Πώς γίνεται να αποκαλώ τον εαυτό μου Θεό, όταν ξέρω ότι ο θεός είναι κάτι πολύ περισσότερο από εμένα; Ο μόνος τρόπος να απαντηθεί αυτή η ερώτηση είναι με το βίωμα του πυρηνικού αστέρα. Το ανθρώπινο αυτό παράδοξο επιλύεται μόνο αν φέρουμε τη συνειδητή μας επίγνωση στον πυρηνικό αστέρα, τον αισθανθούμε και μετά διαπιστώσουμε ότι η ουσία αυτή είναι η ίδια με το εγώ, με τον εαυτό.


'Όταν πλέον θα έχετε κατορθώσει να βιώσετε την πυρηνική ουσία σας, θα μπορείτε να τη βρίσκετε παντού, θα τη βρίσκετε σε κάθε σημείο του σώματός σας, σε κάθε περιοχή του αυρικού σας πεδίου, σε κάθε σημείο του αυρικού σας επιπέδου, σε κάθε τομέα της ζωής σας. θα τη βρίσκετε να εκτείνεται στα απώτατα όρια του σύμπαντος. Όπου και αν ψάξετε, θα τη βρίσκετε.


Η πυρηνική σας ουσία εκδηλώνεται παντού, μέχρι κάποιου βαθμού. Οι θέσεις εστίασης της πρόθεσής σας, τα ενεργειακά πεδία της ζωής σας, στο υλικό σας σώμα και στη ζωή σας, εκεί όπου η ουσία εκδηλώνεται ολοκληρωτικά, αυτά είναι τα σημεία όπου είστε υγιής και ευτυχής. Τα σημεία στα οποία ελάχιστα εκδηλώνεται είναι εκείνα όπου νιώθετε τη λιγότερη ευτυχία, όπου δεν νιώθετε άνετα ή έχετε προβλήματα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Και έτσι, η ασθένεια περιγράφεται ως μία ένδειξη ότι έχουμε, με κάποιον τρόπο, αποσυνδεθεί από την πυρηνική μας ουσία, από την εντός μας θεϊκότητα. Έχουμε λησμονήσει ποιοι είμαστε. Ενεργειακά αυτό μπορούμε να το «δούμε» ως αποσύνδεση από τον πυρήνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις