Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Οραματισμός: Λύσε τον κόμπο των χαμένων ευκαιριών.



Οραματισμός: Λύσε τον κόμπο των χαμένων ευκαιριών.
Οι χαμένες ευκαιρίες σε βαραίνουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι δεν αξίζεις. Ας πούμε ότι ένας από τους γονείς σου πέθανε όταν ήσουν μικρός και έπρεπε να αφήσεις το σχολείο για να βοηθήσεις την οικογένειά σου. Επειδή τώρα δεν έχεις τη μόρφωση που θα ήθελες, αισθάνεσαι ότι δεν ταιριάζεις με τους ανθρώπους που θα ήθελες να συναναστρέφεσαι. Η καριέρα σου, η ζωή σου και οι φίλοι σου μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά από εκείνα που ονειρεύτηκες. Και ακόμα περισσότερο, αισθάνεσαι τώρα ότι είναι πλέον αργά για να αλλάξεις. Έχεις χάσει όπως λέμε το πλοίο.
Μπορείς όμως να αλλάξεις αυτήν την ανάμνηση που σου επιφύλαξε η τύχη σου. Το ότι έπρεπε να αφήσεις το σχολείο και να βοηθήσεις την οικογένειά σου δεν μπορεί βέβαια να αλλάξει, μπορείς όμως να αλλάξεις εκείνο που αισθάνεσαι γι αυτό. Η φαντασία σου μπορεί τώρα να σε βοηθήσει να το κάνεις με έναν άλλο τρόπο.
Χαλάρωσε το σώμα και το μυαλό σου, κλείσει τα μάτια και "δες" τον εαυτό σου να τρέχει στην προβλήτα για να προλάβει το πλοίο που φεύγει. Φρόντισε να δεις το πλοίο που χάνεις ότι είναι ένα μικρό πλοιάριο. Αμέσως μετά δες ένα άλλο πλοίο να δένει στην προβλήτα, αλλά αυτήν τη φορά φρόντισε να είναι ένα μεγάλο υπερωκεάνιο. Άφησε τότε τη θέα του υπερωκεάνιου να σου κόψει την ανάσα. Δες ύστερα τη σκάλα του πλοίου να κατεβαίνει, ένα κόκκινο χαλί να ξετυλίγεται, εσύ να ανεβαίνεις τη σκάλα και το πλοίο να σαλπάρει.
Μπορείς να συμπληρώσεις αυτή τη σκηνή με ένα εξαίσιο δείπνο, με φίλους, με παιχνίδια και με μια ατέλειωτη διασκέδαση. Μπορείς ακόμα να φανταστείς ότι συναντάς το σύντροφο που τόσον καιρό έψαχνες επάνω σ’ αυτό το πλοίο.
Όταν τελειώσεις τον Οραματισμό, δήλωσε: ‘’Η ζωή μου έγινε πολύ καλύτερη από όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ" ή κάτι παρόμοιο. Έπειτα με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς νιώσε εμπιστοσύνη για τον εαυτό σου, νιώσε ότι είσαι τυχερός και... ακολούθησε τα σημάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις