Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Οραματισμός: Άφησε την τραγωδία σου να φύγει


Οραματισμός: Άφησε την τραγωδία σου να φύγει.
Οι τεχνικές που καταστρέφουν καθετί το αρνητικό μπορούν να δουλέψουν για οποιοδήποτε κομμάτι της ζωής σου, ακόμα και για την πιο σκληρή τραγωδία. Μπορεί να σου έχει συμβεί κάτι που σου "κατάστρεψε" τη ζωή. Κι ενώ εξωτερικά ίσως να μην το δείχνεις, εσωτερικά όμως δεν μπορείς να ξεπεράσεις το τραύμα που σου δημιούργησε. Η ανάμνηση π.χ. ενός διαζυγίου, μιας αρρώστιας, κάποιας πτώχευσης ή μιας άσχημης παιδικής ηλικίας σε αδρανοποιεί και δε σε αφήνει να χαρείς τη ζωή με όλη σου την καρδιά. Αυτό όμως πρέπει να φύγει.
Για να ελευθερώσεις τον εαυτό σου πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις και να αποδεχτείς το πρόβλημα που υπάρχει. Και στη συνέχεια να αναγνωρίσεις το τελικό αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος.
Παράδειγμα.:
-Αν δεν ήταν το ... η ζωή μου θα ήταν τελείως διαφορετική.
-Αν δεν είχε συμβεί το ... θα μπορούσα να τα καταφέρω.
-Εξαιτίας του . . . δεν μπορώ να κάνω, να έχω, να ευχαριστηθώ το ...
Χαλάρωσε, κλείσε τα μάτια σου και φέρε την ανάμνηση που σου έφερε το πρόβλημα στο μυαλό σου. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία. Στη συνέχεια κατάστρεψέ την. Μπορείς να την κάψεις, να τη βομβαρδίσεις, να τη ρίξεις στην αποχέτευση ή να την πετάξεις στα σκουπίδια. Φρόντισε να ευχαριστηθείς την όλη διαδικασία. Και αφού ξεφορτωθείς την ανάμνηση εκείνη αντικατάστησέ την με αυτό που επιθυμείς.
Μια άλλη τακτική ίσως σε βοηθήσει περισσότερο. Επειδή οι τραγωδίες κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται παγιδευμένοι, μπορεί κι εσύ να αισθάνεσαι ‘’σαν να σε έχει βάλει κάποιος στη φυλακή και έχει πετάξει έξω το κλειδί’’. Κι όμως μπορείς να βγεις από αυτήν τη φυλακή.
Φαντάσου λοιπόν ότι είσαι πίσω από τα κάγκελα. Μετά δες να έρχεται κάποιος και να σου παραδίδει ένα μεγάλο χρυσό κλειδί. Πάρε το κλειδί, βάλτο στην κλειδαριά, γύρισέ το και άνοιξε την πόρτα. Δες πόσο εύκολα ανοίγει διάπλατα η πόρτα. Τώρα βγες έξω και περπάτα στο δρόμο της ζωής που είναι έτσι όπως εσύ τον θέλεις. Μπορεί να είναι ένας όμορφος εξοχικός δρόμος, όπου βαδίζεις παρέα με τους φίλους που σε περίμεναν εκεί Μπορεί να είναι ο δρόμος της πόλης με τα δυνατά φώτα, όπου φοράς ωραία ρούχα και τρως σε ένα όμορφο εστιατόριο ή μπορεί να είναι ένα μακρινό ταξίδι στα ψηλά βουνά κοντά στον ουρανό.
Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο δρόμος της ζωής που θέλεις και σε κάνει ευτυχισμένο, περπάτησε τον με τη φαντασία σου. Και αν θελήσεις για καλή τύχη να ρίξεις μια βόμβα στη φυλακή από όπου έφυγες, μπορείς να το κάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις