Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ –ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ «ΕΣΤΙΑ»


 
 
ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ –ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ «ΕΣΤΙΑ»
(Απόσπασμα το βιβλίο: Το Οδοιπορικό της Επιστροφής εκδ. Κρύων)
Η Συνάντηση και τα μαθήματα του Πνεύματος στον Βιολετί Αγγελικό Οίκο.
(Η ιστορία του Μιχαήλ Θωμά και των Επτά Αγγέλων: Ένα υπέροχο διήγημα, μια εξαιρετική παραβολή γεμάτη αγάπη και ουσιαστικές πληροφορίες για όσους βρίσκονται σε πορεία αναζήτησης. Ο άγγελος (Μιχαήλ) και ο άνθρωπος (άπιστος Θωμάς) συγκατοικούν μέσα στον Μιχαήλ Θωμά και όμως ο ίδιος δεν το γνωρίζει… μέχρι που κάτι απροσδόκητο συμβαίνει και ο Μιχαήλ Θωμάς ξεκινά μια πορεία σε έναν αγγελικό τόπο, προκειμένου να τα καταφέρει να επιστρέψει σπίτι του, στην Εστία στους Ουρανούς. Ο Μιχαήλ Θωμάς επισκέπτεται Επτά Οίκους. Κάθε Οίκος κατοικείται από ένα μεγαλειώδη Άγγελο και σε κάθε Οίκο διδάσκεται και μαθαίνει πολλά…
Στον δρόμο του προς την ‘’Εστία’’ ένα σιχαμερό ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΠΕΤΟ, που ο Άγγελος το ονομάζει ‘’ΑΥΤΟ’’ τον ακολουθεί κατά πόδας. Έτσι γίνεται πάντα. Τα ερπετά ΄’σέρνονται’’ από πίσω, μα αν σταματήσετε να τους δίνετε σημασία, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα.)
Ένα απόσπασμα από το βιβλίο:
Οι επόμενες ημέρες στον Οίκο της Ευθύνης ήταν εκπληκτικές για τη βαθύτητα του μηνύματος για τη ζωή και την ανθρωπότητα. Ο Μάικ όχι μόνο έμαθε περισσότερα για το ποιος ήταν, αλλά και για το ποιος είχε υπάρξει. Όλα ταίριαξαν σαν ένα πάζλ τεραστίων διαστάσεων. Η Βιολετί του έδειξε τα αρχεία και τα συμβόλαια των γονιών του και άλλων που είχε συναντήσει μέχρι στιγμής στη ζωή του. Τίποτα ακατάλληλο δεν του φανερώθηκε και δεν είδε τίποτα που θα άλλαζε αυτά που θα ακολουθούσαν στο μέλλον, αλλά η ευρύτερη εικόνα της ύπαρξης του είχε αρχίσει να παίρνει μορφή.
Η πιο εκπληκτική πληροφορία; Ότι οι άνθρωποι είναι μέρη του Θεού που ζουν στον πλανήτη χωρίς ιδέα για το γεγονός αυτό, προκειμένου να ακολουθήσουν μια διαδικασία μάθησης που με κάποιο τρόπο αλλάζει τα πνευματικά χαρακτηριστικά και τη δόνηση της ίδιας της Γης! Η Βιολετί αναφερόταν συνέχεια στους ανθρώπους ως "οι τιμημένοι". Οι άνθρωποι ήταν οντότητες που θα μετέβαλλαν την ίδια την υφή της πραγματικότητας. Θα άλλαζαν τα δεδομένα σε μια πολύ μεγάλη κλίμακα και όλα αυτά επικεντρώνονταν στα μαθήματα που μαθαίνονταν στη Γη - μαθήματα που όλοι είχαν σχεδιάσει μαζί!
Τελικά, ήρθε η ώρα να φύγει. Ο Μάικ ένιωθε σαν να ήταν ένα νέο πλάσμα. Η γνώση του για το πώς ακριβώς λειτουργούσαν τα πράγματα είχε αυξηθεί εκατό φορές περισσότερο. Τα είχε συγκρατήσει όλα και ένιωθε σαν να του είχε δοθεί η δύναμη της αλήθειας. Καθώς φόρεσε την πολεμική αρματωσιά του για να ξεκινήσει το ταξίδι προς τον επόμενο οίκο, τα λόγια του Πορτοκαλί ήχησαν στα αυτιά του. Το ξίφος της αλήθειας... η ασπίδα της γνώσης... η πανοπλία της σοφίας. Τα πράγματα είχαν αρχίσει να συνδέονται με ένα τρόπο που είχε σημαντικό πνευματικό νόημα. Αναγνώρισε ότι τα όπλα ήταν τελετουργικά και περιείχαν πρόθεση. Πολλές από τις λέξεις επαναλήφθηκαν, εξηγήθηκαν και έγιναν τελικώς κατανοητές…..
…. Η Βιολετί στάθηκε και παρακολούθησε τον Μιχαήλ, ώσπου χάθηκε από το οπτικό πεδίο. Αισθανόταν σαν μητέρα και ήταν πράγματι περήφανη γι' αυτή την υπέροχη οντότητα που λεγόταν Μιχαήλ Θωμάς. Μετά μπήκε πάλι μέσα και έκλεισε την πόρτα. Επανήλθε στη φυσική της μορφή που δεν ήταν ανθρώπινη, αλλά που ήταν και πάλι έξοχη. Μίλησε στους υπόλοιπους.
«Αν αυτό είναι δείγμα της καινούργιας γενιάς ανθρώπων, μας περιμένουν υπέροχα πράγματα στη συνέχεια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις