Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ριζοκεφτέδες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡυζοκεφτέδεςΡιζοκεφτέδες
Διαφορετική εκδοχή του τυροκεφτέ. Πιο ενισχυμένη. Αν σας φαίνονται πολλά τα τυριά βάλτε μόνο ένα είδος.
1/2 κιλό ρύζ
ι

250 γρ. ζαμπόν
70 γρ. έμενταλ
50 γρ. μετσοβόνε
150 γρ. γραβιέρα
2 αβγά
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι


Ψιλοκόψτε το ζαμπόν.

Βράστε το ρύζι, ανακατεύοντάς το συνεχώς να μην κολλήσει. Όταν βράσει, κατεβάστε το από τη φωτιά, σουρώστε το και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ζαμπόν, τα τυριά, τα αβγά και το ρύζι (κρύο).

«Δουλέψτε» τα καλά, να σφίξει το μείγμα.

Κατόπιν φτιάξτε τα κεφτεδάκια σχηματίζοντας μικρές μπαλίτσες και περάστε τα από τη φρυγανιά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το λάδι, αφήστε το να κάψει και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αφαιρέστε τα και στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις