Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ


ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις: 230 γρ. (1 & 1/2 φλιτζάνι)
Ζάχαρη: 230 γρ. (1 φλιτζάνι)
Νερό κρύο: 125 γρ. (1/2 φλιτζάνι)
Ελαιόλαδο: 110 γρ. (1/2 φλιτζάνι)
Χυμός Πορτοκαλιού: 130 γρ. (1/2 φλιτζάνι)
Κακάο: 50 γρ. (7 κουταλιές)
Σόδα: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
Ξύδι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
Αλάτι: 2,5 γρ. (1/2 κουταλάκι)
Βανίλια: 1 κουταλάκι
Ξύσμα πορτοκαλιού: 1 κουταλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
• Λαδώνουμε καλά μια φόρμα και πασπαλίζουμε με αλεύρι και μαύρη ζάχαρη.
• Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 1800C.
• Αν θέλουμε διακοσμούμε με γλάσο, το οποίο φτιάχνουμε χτυπώντας ζάχαρη άχνη με χυμό από μισό πορτοκάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις