Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μαρμελάδα Φράουλα

marmelada fraoula 1 Μαρμελάδα Φράουλα

Μαρμελάδα Φράουλα

Μια και είμαστε στην εποχή όπου κατεβαίνει σχετικά η τιμή της φράουλας πάμε να δούμε πως φτιάχνεται η μαρμελάδα φράουλα
Η μαρμελάδα φράουλα μαζί με τη μαρμελάδα σύκο είναι οι δυο αγαπημένες μου μαρμελάδες. Αμέσως μετά στη λίστα προτίμησης μου είναι η μαρμελάδα ροδάκινο και η μαρμελάδα αχλάδι.
Για τις δυο από τις τέσσερις, δηλαδή τη μαρμελάδα σύκο και τη μαρμελάδα αχλάδι χρησιμοποιώ φρούτα από το κτήμα μου ενώ για τις δυο άλλες αγοράζω φρούτα. Το ταπεινό ροδακινάκι μονίμως έχει χαμηλή τιμή αλλά τη φραουλίτσα τη βαράνε στο δοξα πατρί οπότε δε μπορώ να πω ότι κάνω μεγάλες ποσότητες μαρμελάδας. Αυτή την εποχή όμως η τιμή της φράουλας πέφτει σχετικά οπότε έφτασε η ώρα να φτιάξουμε μαρμελάδα!

Η διαδικασία εύκολη. Στις μαρμελάδες μου διατηρώ την αναλογία 1 κιλο φρούτου για 400 γραμμάρια ζάχαρη. Προσθέτουμε και δυο κουταλιές χυμό λεμόνι για να αυξήσουμε την οξύτητα της μαρμελάδας και είμαστε βασιλιάδες τον επόμενο χειμώνα. Η ποσοτητα αυτή γεμίζει 2 βαζα των 375 γρ. ή ένα βάζο των 750γρ και μας αφήνει και κατιτίς για να φάμε το επόμενο πρωί.

marmelada fraoula 1 Μαρμελάδα Φράουλα
Καταρχήν καθαρίζουμε και πλένουμε τις φραουλίτσες. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα, τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι.
marmelada fraoula 2 Μαρμελάδα Φράουλα
Στη συνέχεια ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και τις ανακατεύουμε συχνά πυκνά . Όσο ζεσταίνονται και σιγοβράζουν αρχίζουν να λιώνουν. Τις βοηθάμε κι εμείς λιγουλάκι με την κουτάλα αλλά γενικά δε θέλουμε να τις κάνουμε πολτό τελείως, μας αρέσουν τα μικρά κομματάκια. Τώρα εσείς αν την προτιμάτε όπως τις αγοραστές λιώστε τις φραουλες.
marmelada fraoula 3 Μαρμελάδα Φράουλα
Όπως και να έχει… κάποια στιγμή οι φράουλες θα λιώσουν και θα αρχίσει να γίνεται η μαρμελάδα…
Γενικά τις μαρμελάδες όσο πιο πολύ τις βράζουμε τόσο πιο σφιχτές γίνονται αφού μέσω του ατμού χάνουν τα υγρά τους.
Συνέχεια εδώ
http://www.sheblogs.eu/2011/05/03/marmelada-fraoula/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις