Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Παγωτό κανέλα...




Παγωτό κανέλα...
Βελούδινο παγωτό με υπέροχο άρωμα κανέλα! Δεν χρειάζεται συστάσεις... απλώς να το δοκιμάσεις!

• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light
• 2 αυγά καλά χτυπημένα
• 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
• 3-4 ξυλάκια κανέλας για το σερβίρισμα

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει κατέβασε από τη φωτιά

Ρίξε λίγο, λίγο το μισό μείγμα μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά χτυπώντας συνεχώς να μην ψηθούν τα αυγά

Γύρισε και πάλι το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, συμπλήρωσε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και συνέχισε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς

Όταν το μείγμα πήξει αρκετά να στέκεται σε όλη την επιφάνεια ενός κουταλιού. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε τη βανίλια και την κανέλα

Άφησε το παγωτό να κρυώσει και βάλε στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην κάνει κρυσταλλάκια

Ανακάτευε ανά μία ώρα, μέχρι να πήξει τελείως το παγωτό

Σέρβιρε με ένα ξυλάκι κανέλας


tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις