Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
Για τα κουλουράκια
κονιάκ 1 σφηνακι
αμμωνία 20γρ
1 κ.γ. σόδα
ξύσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
αλεύρι μαλακό 1200γρ
ελαιόλαδο 300γρ
ζάχαρη 200γρ
χυμός πορτοκάλι 200γρ

Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γραμμάρια σουσάμι
τα ανακατευουμε καλα σε ενα μπολ, και εκει τα
ακουμπαμε απο την μια πλευρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κουλουράκια
1.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο τα
κανελογαρίφαλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθεί με το μείγμα.
2.Διαλύουμε την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτουμε
στα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την
προσθέτουμε, όπως και το ξύσμα πορτοκαλιού, και το κονιάκ.
3.Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι
να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα
χέρια.

Για την επικάλυψη από σουσάμι
Πλάθουμε σε κουλουράκια γ και τα ακουμπαμε στο μπολακι
με την ζαχαρη και το σουσαμι, αραδιάζουμε σε λαμαρίνα
στρωμένη με αντικολητικο χαρτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 25λ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις