Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κοφτερή αγάπη

Ekdoseis Metaixmio.

Φωτογραφία: Μια νέα δημοσιογράφος, η Στέλλα, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, αφηγείται τη σύνθετη και πονεμένη ιστορία της. Μάρτυρας της διαλυμένης οικογένειάς της –η ίδια συνοδεύει τον πατέρα της στις παράνομες εξωσυζυγικές σχέσεις του– θα γνωρίσει τον δικό της μοιραίο έρωτα, τον Ίβο, τον γιο της ερωμένης του πατέρα της. Η Στέλλα και ο Ίβο, τα παιδιά δύο παράνομων εραστών, καλούνται να πληρώσουν το βαρύ τίμημα της σχέσης των γονιών τους. Ερωτεύονται παράφορα, οριστικά και αμετάκλητα. Η αγάπη τους όμως είναι καταδικασμένη καθώς κουβαλά το βάρος της παράνομης σχέσης των γονιών τους, η οποία είχε τραγική κατάληξη. Όταν η Στέλλα αποφασίζει πως πρέπει να απομακρυνθούν, ο Ίβο θα φύγει και θα εγκατασταθεί στην Αμερική για χρόνια. Θα επανέλθει όμως και θα αρπάξει τη Στέλλα μέσα από την καινούργια της ζωή, από τον γάμο, τον άντρα και τον γιο της για να την οδηγήσει στη δίνη του πολέμου και του κοφτερού τους έρωτα. Από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου υπάρχει ένας ανείπωτος πόθος που σπρώχνει διαρκώς τους δύο εραστές να σμίξουν, αλλά και μια βαθιά κρυμμένη μνησικακία που τους εμποδίζει να κατακτήσουν την κοινή ευτυχία. Σελίδα τη σελίδα, οι αναγνώστες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την περίπλοκη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που θα σφραγίσουν ο ένας τη μοίρα του άλλου.

Με αιχμηρή ματιά η συγγραφέας συλλαμβάνει την άβυσσο της ανθρώπινης φύσης και εξιστορεί τη χαμένη παιδική ηλικία και μια μεγάλη αγάπη που δεν μπορεί να υπάρξει σε τούτο τον κόσμο.  

Γεμάτο ζωή και ρυθμό, αυθεντικό, ακριβές. Μοιάζει με ένα εξαιρετικό μπουκάλι κρασί που δεν πρέπει στιγμή να διστάσεις να το πιεις. 
—Welt online

Μια ιστορία αγάπης σαν αποστολή αυτοκτονίας. Ένα βιβλίο που ξεπηδά από την ίδια την πηγή των συναισθημάτων.
—Κulturspiegel

http://www.metaixmio.gr/products/2299--.aspx









Η Νίνο Χαρατισβίλι (Nino Haratischwili) γεννήθηκε το 1983 στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στη Γερμανία όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων και τη σκηνοθεσία θεάτρου. 
Σε ηλικία 15 ετών διηύθυνε την ανεξάρτητη γερμανο-γεωργιανή θεατρική ομάδα Fliedertheater, ενώ αργότερα σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Τιφλίδα και σκηνοθεσία θεάτρου στο Αμβούργο.
Το βιβλίο Κοφτερή αγάπη είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.

http://www.metaixmio.gr/products/2299--.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις