Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

► Φτιάξτε λάδι με σκόρδο, δελνδρολίβανο και τσίλι


Απλές λύσεις.
Φωτογραφία: ► Φτιάξτε λάδι με σκόρδο, δελνδρολίβανο και τσίλι

Έχετε σκεφθεί ποτέ να φτιάξετε μόνες σας λάδι με άρωμα σκόρδου, δενδρολίβανου, τσίλι ή λεμονιού; Πραγματικά είναι μια πολύ ωραία ιδέα για τις ευφάνταστες σαλάτες σας αλλά αν τα βάλετε σε όμορφα μπουκαλάκια σκεφθείτε ότι μπορείτε να τα κάνετε και δώρο. Πρωτότυπο, νόστιμο και ευωδιαστό.

Δείτε, λοιπόν, την συνταγή.

Ελαιόλαδο με δενδρολίβανο ή τσίλι ή σκόρδο

Συστατικά:
- 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο/ τσίλι/ σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 γυάλινο μπουκάλι με φελλό

1. Παίρνουμε κάποια κλωναράκια δενδρολίβανου/ σκόρδο/ τσίλι και τα βάζουμε στο μπουκάλι.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε προσεκτικά το λάδι μέσα στο μπουκάλι πάνω από δεντρολίβανο. Μην το γεμίζετε υπερβολικά.
3. Κλείνετε με το φελλό και το βάζετε στο ψυγείο.
4. Το σερβίρετε με το ψωμί, τις σαλάτες, όσο και στην καθημερινή μαγειρική.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Η ποσότητα του τσίλι και του σκόρδου έχει να κάνει με το πόσο άρωμα και πόση ένταση θέλετε να δώσετε. Επίσης, μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φιταξετε και με άρωμα λεμόνι αρκεί στην αρχή να  βάλετε ξύσμα λεμονιού στο μπουκάλι και μετά φέτες λεμονιού.

ΠΗΓΗ: queen.gr
► Φτιάξτε λάδι με σκόρδο, δελνδρολίβανο και τσίλι

Έχετε σκεφθεί ποτέ να φτιάξετε μόνες σας λάδι με άρωμα σκόρδου, δενδρολίβανου, τσίλι ή λεμονιού; Πραγματικά είναι μια πολύ ωραία ιδέα για τις ευφάνταστες σαλάτες σας αλλά αν τα βάλετε σε όμορφα μπουκαλάκια σκεφθείτε ότι μπορείτε να τα κάνετε και δώρο. Πρωτότυπο, νόστιμο και ευωδιαστό.

Δείτε, λοιπόν, την συνταγή.

Ελαιόλαδο με δενδρολίβανο ή τσίλι ή σκόρδο

Συστατικά:
- 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο/ τσίλι/ σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 γυάλινο μπουκάλι με φελλό

1. Παίρνουμε κάποια κλωναράκια δενδρολίβανου/ σκόρδο/ τσίλι και τα βάζουμε στο μπουκάλι.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε προσεκτικά το λάδι μέσα στο μπουκάλι πάνω από δεντρολίβανο. Μην το γεμίζετε υπερβολικά.
3. Κλείνετε με το φελλό και το βάζετε στο ψυγείο.
4. Το σερβίρετε με το ψωμί, τις σαλάτες, όσο και στην καθημερινή μαγειρική.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Η ποσότητα του τσίλι και του σκόρδου έχει να κάνει με το πόσο άρωμα και πόση ένταση θέλετε να δώσετε. Επίσης, μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φιταξετε και με άρωμα λεμόνι αρκεί στην αρχή να βάλετε ξύσμα λεμονιού στο μπουκάλι και μετά φέτες λεμονιού.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις