Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΜΑΡΙ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


http://kritipoliskaihoria.blogspot.gr/2013/03/blog-post_21.html?spref=fb

ΚΑΜΑΡΙ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το Καμάρι (113 κάτοικοι το 2001) είναι παραδοσιακό χωριό και ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Μαλεβιζίου του νομού Ηρακλείου στην επαρχία Μαλεβιζίου σε υψόμετρο 230 μ. Η θέση του είναι δυτικά του χωριού Κεραμούτσι περίπου 4 χλμ. Δίπλα από το χωριό διέρχεται ο Καμαριανός ποταμός. Η απόστασή του από το Ηράκλειο είναι 19,2 χλμ. και από την Τύλισο 5 χλμ. Οι κάτοικοι απασχολούνται με την αμπελοκαλλιέργεια και την ελαιοκομία, όπως επίσης και με την παραγωγή σταφίδας. 

Στο Καμάρι δραστηριοποιείται πολιτιστικός σύλλογος.
Το Καμάρι υδρευόταν παλαιότερα από μαρμάρινη κρήνη, η οποία σώζεται και σήμερα. Στο χωριό βρίσκονται οι ιεροί ναοί του Αγίου Ιωάννη και του πολιούχου Αγίου Νικολάου (τρίκλιτος), όπως επίσης και αυτοί του Αγίου Στυλιανού και Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Πρέπει επίσης να αναφερθεί ο παλιός βυζαντινός ναός της Παναγίας, που οικοδομήθηκε επί Τουρκοκρατίας και αναπαλαιώθηκε στις μέρες μας.
Το όνομα του χωριού αποδίδεται στην ξεχωριστή ομορφιά του.Σε κεντρικό σημείο, βρίσκεται το εντυπωσιακό δίπατο σπίτι του "αδελφού του Μιμίκου". Πρόκειται για τον αδελφό του πρωταγωνιστή του αληθινού ρομάντσου "Ο Μιμίκος και η Μαίρη", που ήταν γιατρός στο Καμάρι





























ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις