Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Λέων Τολστόι

JOHNNIE SOCIETY | Δωρεάν Μυθιστόρημα στο Διαδίκτυο...
tolstoy-7c45316ed79c55733b99ac946f9f0232
Όταν η δισεγγονή του Λέοντος Τολστόι, δημοσιογράφος Fyokla Tolstaya, ανακοίνωσε ότι το Κρατικό Μουσείο «Λέων Τολστόι» έψαχνε για εθελοντές για να κάνουν διόρθωση σε σαράντα έξι χιλίαδες οκτακόσιες σελίδες κειμένων τού προπάππου της ήλπιζε πως θα επιστράτευε αρκετή βοήθεια ώστε μια πρώτη διόρθωση να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες τρεις χιλιάδες και    Ρώσοι (και όχι μόνο) —πολιτικοί μηχανικοί, επαγγελματίες στο χώρο τής πληροφορικής, δάσκαλοι, συνταξιούχοι, ένας εκπαιδευόμενος πιλότος, μια εικοσιτετράχρονη σερβιτόρα, και, και— προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. «Νιώσαμε αφάνταστη χαρά και έκπληξη», είπε η Tolstaya. «Είχαν τελειώσει τη διόρθωση μέσα σε δεκατέσσερις μέρες».

Έτσι, χάρη στη δουλειά όλων αυτών των εθελοντών, το σύνολο σχεδόν του κολοσσιαίου έργου του μεγάλου ρώσου συγγραφέα —μυθιστορήματα, ημερολόγια, γράμματα, θρησκευτικά φυλλάδια, φιλοσοφικά δοκίμια, ταξιδιωτικά χρονικά και παιδικές αναμνήσεις— θα είναι σύντομα προσβάσιμο στο Διαδίκτυο (η αγγλική μετάφραση τής ιστοσελίδας είναι προς το παρόν «υπό κατασκευή»), σε εύχρηστο φορμά που θα μπορεί ο καθένας να κατεβάζει δωρεάν.

http://dimartblog.com/2013/10/19/όλοι-για-τον-τολστόι/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις