Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πράσινες ντοµάτες στο ξίδι

http://www.agrotikabook.gr/%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%BF%C2%B5%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9

Πράσινες ντοµάτες στο ξίδι

Τρί, 2013-10-08 09:45
Στο τέλος του καλοκαιριού, µένουν επάνω στις ντοµατιές µικρές πράσινες ντοµάτες που δεν πρόλαβαν να ωριµάσουν. Τις φτιάχνω ένα ωραίο τουρσί!
Πλένω, στεγνώνω τις πράσινες ντοµατούλες και βγάζω το κοτσάνι. Τις τρυπάω µέχρι τη µέση της σάρκας σε 2-3 σηµεία µε µια βελόνα περασµένη από τη φλόγα. Βράζω αλατισµένο νερό (µε q 20 γρ. αλάτι ανά λίτρο) και ζεµατίζω τις ντοµατούλες για 2 λεπτά. Τις βγάζω µε τρυπητή κουτάλα και τις βάζω σε µπολ σε παγωµένο νερό να κρυώσουν αµέσως.
Τοποθετώ τις ντοµατούλες σε µια µπασίνα και τις σκεπάζω µε ξίδι. Τις αφήνω 24 ώρες ανακατεύοντας 2 ή 3 φορές.
Την εποµένη, σουρώνω τις ντοµάτες, πετάω το ξίδι και τις βάζω σε γυάλινα βάζα, τοποθετώντας ανάµεσά τους κόκκους µαύρου πιπεριού, κόλιαντρου και κλαδάκια από θρούµπι, στην αναλογία που µου αρέσει.
Βράζω αρκετό ξίδι για 5 λεπτά, το αφήνω να κρυώσει και το ρίχνω στα βάζα έτσι ώστε να σκεπάσει τελείως τις ντοµατούλες. Κλείνω τα βάζα και προτού τα ανοίξω τα αφήνω για 2 µήνες σε σκοτεινό και δροσερό µέρος. Αφού τα ανοίξω, τα διατηρώ σε δροσερό µέρος.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις