Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Υγρό κέικ σοκολάτας -χωρίς αυγά- με γλάσο σοκολάτας!

ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑ (www.chocolovers.net).

... ΚΑΙ ΟΙ...ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ -ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ- ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ!! ΑΠΟ ΤΟ "ΤΗΕ ΟΝΕ WITH ALL THE TASTES!!
http://theonewithallthetastes.blogspot.gr/2011/11/blog-post_30.html
Υγρό κέικ σοκολάτας -χωρίς αυγά- με γλάσο σοκολάτας!
Ας υποθέσουμε ότι εκεί που κάθεστε ωραία και καλά, σας έρχεται μια ξαφνική επιθυμία για κέικ σοκολάτας. Περιχαρής πηγαίνετε προς την κουζίνα, αραδιάζετε τον απαραίτητο εξοπλισμό στον πάγκο και καθώς ανοίγετε το ψυγείο, διαπιστώνετε ότι δεν έχετε αυγά! Φανταστείτε να είναι κλειστά τα σούπερ μάρκετ ή απλά να μην έχετε καμιά διάθεση να μετακινηθείτε από το σπίτι σας. Τι κάνετε; Εγκαταλείπετε την ιδέα του πολυαγαπημένου κέικ και συμβιβάζεστε με κάτι διαφορετικό;
Όχι βέβαια! Ανοίγετε το ντουλάπι σας και βγάζετε τα απαραίτητα υλικά: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κακάο, βούτυρο και... ζαχαρούχο γάλα (ελπίζω ότι έχετε, τουλάχιστον για την εκτέλεση της συγκεκριμένης συνταγής!).
Μετά από λίγη ώρα το σπίτι σας έχει μοσχοβολήσει από το πιο απλό και εύκολο σοκολατένιο κέικ που φτιάξατε ποτέ! Και αφού δεν κουραστήκατε και πολύ, φτιάχνετε και ένα σοκολατένιο γλάσο και το κέικ σας μόλις απογειώθηκε!

Υλικά για 10 κομμάτια
230 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
χυμό από 2 πορτοκάλια (προαιρετικά, αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 150 ml νερό)
1 ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο
60 γραμμ. βούτυρο
25 γραμμ. κακάο
25 γραμμ. γάλα
100 γραμμ. άχνη ζάχαρη

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας τους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 23 εκ.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε για λίγη ώρα το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τα αρώματά μας, δηλαδή τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, ούτως ώστε να διαλυθούν τυχόν σβόλοι που μπορεί να υπάρχουν.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 50' περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε και το γλάσο. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θεμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και το κακάο. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρις ότου το γλάσο μας να είναι λείο και ομοιόμορφο. Περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας και το αφήνουμε λίγη ώρα να ποτίσει.
- See more at: http://theonewithallthetastes.blogspot.gr/2011/11/blog-post_30.html#sthash.uHtCZUra.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις