Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μήλα ποσέ με γιαούρτι

Απλές λύσεις.

Φωτογραφία: ► Μήλα ποσέ με γιαούρτι

• 15 κ.σ. ξίδι ( 1,5 φλ.τ.σ)
• 180 γρ. ζάχαρη
• 170 ml χυμό πορτοκάλι ( 3/4 φλ. τσ.)
• 1 πορτοκάλι 2 φέτες
• 1 λεμόνι 1 φέτα
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1 αστεροειδής γλυκάνισος
• 480 ml νερό ( 2 φλ.τσ.)
• 4 μήλα
• 240 γρ. γιαούρτι ( 1 φλ.τσ.)
• 1,5 κ.σ. μέλι
• 1 βανίλια

Βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού, τις φέτες του πορτοκαλιού, τη φέτα του λαμονιού, την κανέλα, τον γλυκάνισο και 2 φλ.τσ. νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και βράζουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μήλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.

Αφαιρούμε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε το ζωμό σε μια μικρότερη κατσαρόλα και αφαιρούμε την κανέλα, τον γλυκάνισο και τις φέτες του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Βράζουμε το ζωμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού, περίπου 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ανακατεύουμε το μέλι, τη βανίλια και το γιαούρτι σε ένα μικρό μπόλ.

Μοιράζουμε το μίγμα του γιαουρτιού σε 4 μπολάκια και προσθέτουμε σε κάθε μπολάκι απο ένα μήλο. Περιχύνουμε τα μήλα με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.

ΠΗΓΗ: cookbox.gr
Μήλα ποσέ με γιαούρτι

• 15 κ.σ. ξίδι ( 1,5 φλ.τ.σ)
• 180 γρ. ζάχαρη
• 170 ml χυμό πορτοκάλι ( 3/4 φλ. τσ.)
• 1 πορτοκάλι 2 φέτες
• 1 λεμόνι 1 φέτα
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1 αστεροειδής γλυκάνισος
• 480 ml νερό ( 2 φλ.τσ.)
• 4 μήλα
• 240 γρ. γιαούρτι ( 1 φλ.τσ.)
• 1,5 κ.σ. μέλι
• 1 βανίλια

Βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού, τις φέτες του πορτοκαλιού, τη φέτα του λαμονιού, την κανέλα, τον γλυκάνισο και 2 φλ.τσ. νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και βράζουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μήλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.

Αφαιρούμε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε το ζωμό σε μια μικρότερη κατσαρόλα και αφαιρούμε την κανέλα, τον γλυκάνισο και τις φέτες του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Βράζουμε το ζωμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού, περίπου 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ανακατεύουμε το μέλι, τη βανίλια και το γιαούρτι σε ένα μικρό μπόλ.

Μοιράζουμε το μίγμα του γιαουρτιού σε 4 μπολάκια και προσθέτουμε σε κάθε μπολάκι απο ένα μήλο. Περιχύνουμε τα μήλα με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.

ΠΗΓΗ: cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις