Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κώστας Ακρίβος, Αλλάζει πουκάμισο το φίδι

Ekdoseis Metaixmio.

Φωτογραφία: Καθίσαμε δίπλα δίπλα σ’ εκείνο που ήταν το κρεβάτι του και το πόδι μου ακούμπησε άθελα το ρασοφορεμένο δικό του.  Άπλωσε τα χέρια και ζήτησε τα δικά μου.  Τα έσφιξε και με κοίταζε.  Τα μάτια του τα φώτιζε μια λάμψη που δεν είχα ξαναδεί σε άνθρωπο.  Όμως συνέχιζε να μένει βουβός.  Μάλλον κάποιο πρόβλημα στις φωνητικές χορδές θα τον ταλαιπωρούσε και τον εμπόδιζε να ανοίξει τα χείλη του να μου μιλήσει· έτσι υπέθεσα.  Αλλά έτσι δεν ήταν.  Βλέποντάς με να μην μπορώ να καταλάβω τι συνέβαινε, ο Σωτήρης τράβηξε τα χέρια από τα αμήχανα δικά μου και σηκώθηκε.  Κάτι έψαξε σε ένα συρτάρι.  Σε λίγο ήρθε και στάθηκε μπροστά μου.  Στο χέρι του κρατούσε ένα χαρτί, λίγο τσαλακωμένο.  Δυο λέξεις όλες κι όλες:  ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ.  Γραμμένες με κεφαλαία και λίγο τρεμάμενα γράμματα.  Σήκωσα τα μάτια και τον κοίταξα.  Μπροστά μου τώρα στεκόταν ένας άγνωστος, ένας άνθρωπος που δεν γνώριζα τίποτα για αυτόν, κάποιος που ανήκε σ’ έναν άλλο κόσμο. 

Κώστας Ακρίβος, Αλλάζει πουκάμισο το φίδι | και εδώ το σάουντρακ του βιβλίου: https://www.youtube.com/watch?v=72QbkdMjzhw&list=PLuEel4_zlZHex1WWbblaMGI55KhzgR0tT

http://www.metaixmio.gr/products/2392--.aspx
Καθίσαμε δίπλα δίπλα σ’ εκείνο που ήταν το κρεβάτι του και το πόδι μου ακούμπησε άθελα το ρασοφορεμένο δικό του. Άπλωσε τα χέρια και ζήτησε τα δικά μου. Τα έσφιξε και με κοίταζε. Τα μάτια του τα φώτιζε μια λάμψη που δεν είχα ξαναδεί σε άνθρωπο. Όμως συνέχιζε να μένει βουβός. Μάλλον κάποιο πρόβλημα στις φωνητικές χορδές θα τον ταλαιπωρούσε και τον εμπόδιζε να ανοίξει τα χείλη του να μου μιλήσει· έτσι υπέθεσα. Αλλά έτσι δεν ήταν. Βλέποντάς με να μην μπορώ να καταλάβω τι συνέβαινε, ο Σωτήρης τράβηξε τα χέρια από τα αμήχανα δικά μου και σηκώθηκε. Κάτι έψαξε σε ένα συρτάρι. Σε λίγο ήρθε και στάθηκε μπροστά μου. Στο χέρι του κρατούσε ένα χαρτί, λίγο τσαλακωμένο. Δυο λέξεις όλες κι όλες: ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ. Γραμμένες με κεφαλαία και λίγο τρεμάμενα γράμματα. Σήκωσα τα μάτια και τον κοίταξα. Μπροστά μου τώρα στεκόταν ένας άγνωστος, ένας άνθρωπος που δεν γνώριζα τίποτα για αυτόν, κάποιος που ανήκε σ’ έναν άλλο κόσμο.

Κώστας Ακρίβος, Αλλάζει πουκάμισο το φίδι

και εδώ το σάουντρακ του βιβλίου: https://www.youtube.com/watch?v=72QbkdMjzhw&list=PLuEel4_zlZHex1WWbblaMGI55KhzgR0tT

http://www.metaixmio.gr/products/2392--.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις