Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

5 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δείτε

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

5 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δείτε

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά, 08/12/2013
5 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δείτεΕπειδή όλοι αγαπάμε τα Χριστούγεννα, μικροί και μεγάλοι, για τα βράδια που δεν θα βγούμε σεργιάνι στην στολισμένη Αθήνα αλλά θα χουζουρέψουμε στον καναπέ, βρήκαμε πέντε ταινίες να μας συντροφεύσουν. Όλες χριστουγεννιάτικες με σκοπό να μην χάσουμε το εορταστικό κλίμα των ημερών.


O Άι- Βασίλης είναι λέρα
Μια αμερικάνικη κωμωδία του 2004 σε σκηνοθεσία Τέρι Ζουίγκοφ με πρωταγωνιστή τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον να ενσαρκώνει τον Άγιο Βασίλη. Μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη ταινία όπου ο Άγιος Βασίλης δεν είναι τόσο καλοκάγαθος αλλά... κομπιναδόρος και βρωμόστομος. Ενώ η βασική του ασχολία είναι να ξαφρίζει τα χρηματοκιβώτια των μαγαζιών μαζί με τον νάνο συνεργάτη του μεταμφιεσμένο σε ξωτικό.  Στην τάξη προσπαθεί να τους επαναφέρει ένα οχτάχρονο αγόρι. Μια ταινία μεστοιχεία μαύρου χιούμορ τελείως διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει τα χριστούγεννα.

 
Μόνος στο σπίτι
Μια αμερικάνικη κωμωδία του 1990 σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους και τον Μακάλει Κάκλιν να ενσαρκώνει το παιδί που μένει μόνο στο σπίτι. Μια πλέον κλασσική ταινία, η οποία όταν κάνει την εμφάνιση της στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μοιριζόμαστε ότι τα χριστούγεννα είναι πρώτο πυλών. Μια οικογένεια ετοιμάζεται να πάει χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Παρίσι, φεύγοντας όμως ξεχνάει το μικρό της πιτσιρίκι στο σπίτι. Το χάος και το γέλιο έρχονται όταν ο πιτσιρικάς βρίσκεται αντιμέτωπος με φοβερούς διαρρηκτες.
 
Joyeux Noel
Μια ταινία του 2005 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Christian Carion. Η ταινία που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας. Για πρώτη φορά μεταφέρεται στην οθόνη το περιστατικό που έλαβε χώρα στις Φλανμαδικές πεδιάδες μετά το ξέσπασμα του Α’ παγκοσμίου πολέμου. Συγκεκριμένα, παραμονή των Χριστουγέννων του 1914. Εκεί οι στρατιώτες από αντίθετα στρατόπεδα (Γάλλοι, Γερμανοί, Σκωτσέζοι) ξέχασαν τα όσα τους χώριζαν και μετέφεραν το κλίμα αδελφοσύνης κάτω από χριστουγεννιάτικους ύμνους.

 
Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων
Μια ταινία του 2000 σε σκηνοθεσία Ron Howard. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο και αν δεν τον αναγνωρίζετε, κρύβεται ο Jim Carey. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Dr. Seuss βάση του οποίου ένας καλικάτζαρος μισεί τα Χριστούγεννα και θέλει να τα κλέψει από την φυλή των Who. Ένα μικρό κορίτσι όμως η Cindy Lou Who, είναι αυτή που θα προσπαθήσει να γίνει φίλη με τον Καλικάντζαρο, μπλέκοντας σε αστείες καταστάσεις.

 
A Christmas Carol- Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
Μια animation ταινία του 2009 με πρωταγωνιστή τον Jim Carey ο οποίος ενσαρκώνει τον Miser Ebenezer Scrooge. Η ταινία είναι βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα του Charles Dickens. Την παραμονή των χριστουγέννων τρία πνεύματα επισκέπτονται τον Scrooge για να του δείξουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, τις κακίες που κάνει σήμερα αλλά και το δυσοίωνο μέλλον του αν δεν διορθωθεί. Μια ταινία επίκαιρη και διασκεδαστική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις