Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Σας έκαψε ο ήλιος;


Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
pentapostagma.gr
Σας έκαψε ο ήλιος; Με ποια αιθέρια έλαια μπορούμε να καταπραΰνουμε τον πόνο - Pentapostagma.gr
Το ηλιακό έγκαυμα, μπορεί να φαίνεται απλή περίπτωση, όμως χρειάζεται φροντίδα και άμεση ενυδάτωση του δέρματος.

Μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα το δέρμα σας χρειάζεται έντονη ενυδάτωση και φροντίδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φλεγμονή. Πώς θα ανακουφίσετε την επιδερμίδα σας άμεσα; Μα με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ήπια εγκαύματα, επειδή καταπραΰνουν τον πόνο και επιταχύνουν την αποκατάσταση του δέρματος.
Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο τεϊόδεντρου, η λεβάντα, το γεράνι, η μέντα, η καρύδα και το χαμομήλι είναι ιδανικές επιλογές για τα ήπια ηλιακά εγκαύματα σύμφωνα με τη δερματολόγο Michele Green. «Το χαμομήλι μου αρέσει περισσότερο. Μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά από κάψιμο. Το λάδι καρύδας είναι επίσης πραγματικά καταπραϋντικό, όπως και ένα τζελ με αλόη βέρα». Συγκεκριμένα, η αλόη περιέχει δραστικές ουσίες οι οποίες περιορίζουν τόσο την φλεγμονή όσο και τον πόνο, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και ενισχύουν την αποκατάσταση του δέρματος.
Μπορείτε ακόμη να αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά, καθώς και συστατικά όπως το έλαιο αβοκάντο, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C. Οι βιταμίνες γενικότερα λειτουργούν καλά για την αποκατάσταση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη, Εφαρμόστε τα προϊόντα που έχετε επιλέξει αμέσως μετά το ντους, ώστε να «κλειδώσει» η υγρασία στο δέρμα. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αρκετές φορές αυτή τη διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση, μην εφαρμόσετε οποιοδήποτε από αυτά τα είδη σε σοβαρά εγκαύματα ή σε επιφανειακά εγκαύματα, ειδικά φλύκταινες στο δέρμα, που πιθανότατα χρειάζονται ιατρική φροντίδα.
Μην ξεχνάτε ότι η έκθεση στον ήλιο χωρίς προφυλάξεις μπορεί να προκαλέσει από ελαφρύ μέχρι πολύ σοβαρό έγκαυμα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας. Σε περίπτωση εγκαύματος, πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο για μερικές μέρες και να προτιμάτε σκιερούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις