Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

...κλείνει ένα πρότυπο καταφύγιο...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Editorsall.gr.
 
 
 
Editorsall.gr στην τοποθεσία ΣΚΑΪ TV.
Η αρχισυντάκτρια του #Editorsallgr Σταματίνα Σταματάκου κάνει δημόσια έκκληση στον αρμόδιο περιφερειάρχη Kostas Bakoyannis μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ για να αποτραπεί το κλείσιμο του πρότυπου καταφυγίου εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Χαλκίδας.
Σε μία χώρα με 1,5 εκατομμύριο αδέσποτα, χιλιάδες κακοποιήσεις, εσκεμμένη αδιαφορία της πολιτείας ή ακόμη και οργανωμένη εξόντωση από τις αρχές με απόφαση του Εισαγγελέα Χαλκίδας κλείνει ένα πρότυπο καταφύγιο με 130 σκυλιά και 70 γάτες. Ο δήμος Χαλκίδας μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Εισαγγελία και την Αστυνομία βάζουν λουκέτο και βγάζουν στο δρόμο 200 σκύλους και γάτες. Μπροστά στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χαλκίδας Ζωή Χαϊνά ο υπεύθυνος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Αντώνης Πανούσης, δήλωσε ότι πρέπει να θανατωθούν όσα ζώα είναι άρρωστα και καλαζαρικά, ζώα τα οποία θα μπορούσαν να ζήσουν κάνοντας τις ανάλογες θεραπείες.
Σημειωτέον ότι ο δήμος Χαλκίδας διαθέτει δημοτικό κυνοκομείο στο οποίο δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας καθώς δεν υπάρχει καν μόνιμος κτηνίατρος και υπάρχουν πολλά ανεμβολίαστα, μη αποπαρασιτώμενα, άρρωστα, χωρίς θεραπείες σκυλιά με την είσοδο να απαγορεύεται στους πολίτες αν και δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Γι' αυτό βέβαια δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Εισαγγελία.
Εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση του κλεισίματος του καταφυγίου:
https://editorsall.gr/…/δημόσια-έκκληση-στον-κ-μπακογιάννη-…
Ποιος είναι πραγματικά ο λόγος που κλείνουν το καταφύγιο Χαλκίδας; Επικαλούνται και χρησιμοποιούν το νόμο όσοι πρώτα τoν καταπάτησαν; Η στάση του Δήμου Χαλκίδας είναι γνωστή, ο περιφερειάρχης Kostas Bakoyannis έχει ενημερωθεί;