Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

όταν Τρώμε Αυτές τις 7 Τροφές

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη ΌΛΑ στο μικροσκόπιο.

Ο Καρκίνος ΠΕΘΑΙΝΕΙ όταν Τρώμε Αυτές τις 7 Τροφές. Ώρα να τις Βάλουμε στη Διατροφή μας! http://mikroskopio.gr/o-karkinos-petheni-otan-trome-aftes-…/
Ένα ιατρικό portal ισχυρίζεται ότι αυτά είναι τα 7 τρόφιμα που δρουν κατά των καρκινικών κυττάρων και αποτρέπουν την ανάπτυξη όγκων. Τα τρόφιμα αυτά μπορούμε εύκολα να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας μενού, και δεν είναι άλλα από τις ντομάτες, το κόκκινο κρασί, το κάρι, τα βατόμουρα, το πράσινο τσάι, τη μαύρη σοκολάτα και τον καφέ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι φαρμακευτικές εταιρείες μας κρύβουν χρόνια αυτό το φρούτο που θεραπεύει τον καρκίνο. Δείτε ΠΟΙΟ είναι και ΒΟΗΘΗΣΤΕ να το μάθουν ΟΛΟΙ!

mikroskopio.gr mikroskopio.gr
Οι επιστήμονες είναι επίσης βέβαιοι ότι αυτά τα 7 τρόφιμα είναι πιο αποτελεσματικά από τη χημειοθεραπεία.
Ποια είναι η κρυφή τους δύναμη;
Υπάρχει μια απλή εξήγηση: Εμποδίζουν την παροχή αίματος στα καρκινικά κύτταρα και  έχουν αντι-αγγειογενετικές ιδιότητες. Η αγγειογένεση είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα αιμοφόρα αγγεία σχηματίζονται στο σώμα. Σε ορισμένες περιόδους της ζωής αυτή η διαδικασία ενεργοποιείται, όπως στα νεογέννητα μωρά για παράδειγμα, ενώ στους ενήλικες η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις- όταν το άτομο είναι τραυματίας και οι ιστοί του πρέπει να αποκατασταθούν.
Με αυτή τη διαδικασία τα καρκινικά κύτταρα τροφοδοτούνται επίσης με θρεπτικές ουσίες και εξαπλώνονται μέσω του αίματος. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται όλο και περισσότερα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, διεγείρουν τη διαδικασία της αγγειογένεσης. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα καρκινικά κύτταρα απελευθερώνουν τους ενεργοποιητές της αγγειογένεσης. Τα μόριά τους ωθούν το σώμα στη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων τα οποία θα βοηθήσουν στον εφοδιασμό των καρκινικών κυττάρων με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.
Υπάρχουν κοινά φάρμακα τα οποία δρουν ως αναστολείς της αγγειογένεσης, τα οποία σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία, δεν προσβάλλουν τα υγιή κύτταρα. Απλώς αποτρέπουν το σχηματισμό των αιμοφόρων αγγείων.
Το σημαντικό ερώτημα είναι: Πώς μπορούμε να δράσουμε κατά του καρκίνου;
Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά αρχικά θα πρέπει να επιλέξουμε τα σωστά τρόφιμα που θα σταματήσουν την ανάπτυξη των όγκων σε πρώιμο στάδιο.
Τα τρόφιμα που σταματούν την αγγειογένεση:
Οι ντομάτες
Μια μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν μαγειρεμένες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας πάνω από 4 φορές το μήνα είχαν 50% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο που έχει αντι-αγγειογενετικές ιδιότητες.
Σε αντίθεση με τη βιταμίνη C, το ποσό του λυκοπενίου στη ντομάτα αυξάνεται όταν επεξεργάζεται σε υψηλές θερμοκρασίας ή όταν μαγειρεύεται με λάδι.
Το κάρυ
Το μπαχαρικό που λιώνει το λίπος και είναι εξαιρετικά υγιεινό.
Το κόκκινο κρασί
Ο φλοιός του σταφυλιού περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Επιβεβαιώνεται ότι σκοτώνει τα βακτηρίδια, προλαμβάνει τον καρκίνο, αυξάνει την διάρκεια ζωής των ζώων, απομακρύνει τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, δρα ενάντια σε μύκητες και ιούς, βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία, βελτιώνει τη συγκέντρωση και πολλά άλλα. Τα 225ml κόκκινου κρασιού περιέχουν περίπου 640mcg  ρεσβερατρόλης.
Δύο αγαπημένα ποτά που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες είναι ο καφές και τοπράσινο τσάι.
Τα βατόμουρα προστατεύουν, επίσης, από διάφορες μορφές καρκίνου. Εμποδίζουν τη διαδικασία της αγγειογένεσης και να μειώνουν το οξειδωτικό στρες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου των ωοθηκών.
Αν θέλετε να καταναλώνετε κάτι γλυκό και υγιεινό, τότε η μαύρη σοκολάτα είναι η ιδανική επιλογή, δεδομένου ότι κάνει καλό στην καρδιαγγειακή υγεία, βοηθάει στην καλή διάθεση και ταυτόχρονα δρα κατά των καρκινικών κυττάρων.
Πηγή: διαφορετικό

σκουφάκια

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.

Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.




Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.



Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.
Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.

Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.


Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.

Φωτογραφία του χρήστη Tejiendo y bordando con amor.


σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Paxxi.



Paxxi
Πως φτιάχνω σπιτικό γάλα αμυγδάλου με μόνο 2 υλικά. Υγιεινό, νηστίσιμο και ιδανικό για όσους δεν καταναλώνουν ζωϊκά προϊόντα.
 

ΥΛΙΚΑ:
160 γρ ωμά αμύγδαλα
1270 ml νερό

Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την και πετάω τα υπολείμματα.
Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλειστό δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ απλά το ανακινώ να γίνει ομοιογενές πάλι.

Ειρεσιώνη: Tο Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Αρχαίων

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Σύμφωνα με την παράδοση, το έθιμο καθιερώθηκε από τον Θησέα, όταν ξεκίνησε…
diadrastika.com|Από ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Ειρεσιώνη: Αυτό ήταν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Αρχαίων Ελλήνων
Σύμφωνα με την παράδοση, το έθιμο καθιερώθηκε από τον Θησέα, όταν ξεκίνησε για την Κρήτη για να σκοτώσει τον Μινώταυρο
Ο προγονός του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν έλατο, ούτε κυπαρίσσι, αλλά ένα κλαδί ελιάς.
Μπορεί να σας ακούγεται… ξένο, είναι όμως η αλήθεια. Το συγκεκριμένο κλαδί ονομαζόταν «Ειρεσιώνη» και σχετίζεται με τον Θησέα, την Κρήτη και την αρχαία Αθηνά.
Τα παιδιά έλεγαν τις «καλένδες» με την «Ειρωεσιώνη» στα χέρια

Επίσης, λίγοι γνωρίζουν ότι τα σημερινά χριστουγεννιάτικα κάλαντα σχετίζονται με τον ύμνο που έψαλαν τα παιδιά στην αρχαιότητα κατά τα «Πυανέψια», περιφέροντας την «Ειρεσιώνη».
Η «Ειρεσιώνη» προέρχεται από τη λέξη είρος (έριον=μαλλί). Συμφωνα με πολλές αναφορές σε αρχαία κείμενα, ηταν κλάδος ελιάς η αγριελιάς (κότινος) στολισμένος με γιρλάντες από μαλλί λευκό και κόκκινο και έφερε κρεμασμένα τους πρώτους φθινοπωρινούς καρπούς (σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, δημητριακά, εκτός μήλου και αχλαδιού). Έφερε επίσης φιάλες απο λάδι και μέλι.
Η «Ειρεσιώνη» περιφερόταν στους δρόμους των Αθηνών, την έβδομη ημέρα του Πυανεψίωνος μηνός (22 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου) απο παιδιά «αμφιθαλή», των οποίων δηλαδή και οι δύο γονείς ζούσαν και τα οποία έψαλλαν «τις καλένδες» (κάλαντα) από σπίτι σε σπίτι, παίρνοντας φιλοδώρημά από το νοικοκύρη ή την κυρά.
Όταν τα παιδιά έφθαναν στα δικά τους σπίτια, ιδίως στα αγροτικά, κατά τον Αριστοφάνη, κρεμούσαν την «Ειρεσιώνη» πάνω από την εξώπορτά τους, όπου έμενε μέχρι την ίδια ημέρα του επόμενου έτους, οπότε, αφού τοποθετούσαν την νέα, κατέβαζαν την παλιά και την έκαιγαν. Κατά το τελετουργικό, ένας «αμφιθαλής» νεαρός περιέχυνε την ειρεσιώνη με κρασί από έναν τελετουργικό αμφορέα και την κρεμούσε στην πύλη του ναού του Απόλλωνα.
Τα «Πυανέψια» ή «Πυανόψια» ήταν γιορτή στην αρχαία Αθήνα προς τιμήν του Απόλλωνα με αναίμακτη θυσία καρπών και φρούτων, ενώ κατά την κλασική εποχή, αποτελούσαν μέρος της γιορτής των Θησείων. O Λυκούργος αναφέρει ότι στην Αθήνα η γιορτή ονομαζόταν «Πυανόψια», ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες την αποκαλούσαν «Πανόψια», γιατί «φαίνονταν όλοι οι καρποί».
Η ιστορία της γιορτής, σύμφωνα με τη μυθολογία

Σύμφωνα με την παράδοση, το έθιμο καθιερώθηκε από τον Θησέα, όταν ξεκίνησε για την Κρήτη για να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Ύστερα, σταμάτησε στην Δήλο, όπου έκανε θυσία στον Απόλλωνα, λέγοντας ότι, σε περίπτωση που κερδίσει την μάχη με τον Μινώταυρο, θα του πρόσφερε στολισμένα κλαδιά ελιάς για να τον ευχαριστήσει. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, ο Θησέας εκπλήρωσε τη υπόσχεσή του καθιερώνοντας τον θεσμό της «Ειρεσιώνης».
Η μετάβαση στο έλατο

Το θεοκρατικό καθεστώς του Βυζαντίου καταδίκασε το έθμιμο ως ειδωλολατρικό και απαγόρευσε την τέλεσή του. Ωστόσο, οι Έλληνες που ταξίδευαν πολύ το μετάδωσαν στους Βόρειους λαούς, οι οποίοι λογω έλλειψης ελαιοδέντρων, στόλιζαν κλαδιά από τα δέντρα που φύονταν στις περιοχές τους, όπως είναι τα έλατα.
Αιώνες αργότερα το ίδιο έθιμο επανεισάχθηκε στην Ελλάδα από τους Βαυαρούς που συνόδεψαν τον Όθωνα στην Ελλάδα, ως δικό τους Χριστουγεννιάτικο έθιμο. Κάπως έτσι, πραγματοποιήθηκε η μετάβαση απο την αρχαία Ελληνική «Ειρεσιώνη της Ελιάς» στο Ελατό της σύγχρονης εποχής, που πρωτοστολίστηκε το 1833 από τον Βασιλιά Όθωνα ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα ανάκτορα του Ναυπλίου και νίκησε κατά κράτος το… καραβάκι που είχε στο μεταξύ επικρατήσει ως έθιμο που ταίριαζε στην ναυτική Ελλάδα.
Οι Έλληνες, που στην ιστορική μνήμη τους είχαν την «Ειρεσιώνη», υιοθέτησαν πολύ γρήγορα το Χριστουγεννιάτικο δένδρο με το έλατο (κατά τόπους και κυπαρίσσι).
Δείτε και ένα σχετικό βίντεο


thesecretrealtruth

... παντού πλεκτά ...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Crochet Incríveis.
Παντού υπάρχει θέση για ένα πλεκτό
 



Δημοφιλείς αναρτήσεις