Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017
ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Άρωμα Ικαρίας.
Λένε
οτι το πιο μαγικό ταξίδι τα κάνεις με τρένο.. Το ταξίδι με το οδοντωτό
απλά ειναι και Μοναδικό ! Πριν από 113 περίπου χρόνια, ο οδοντωτός
σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων, ξεκινώντας από την παραλιακή πόλη του
Διακοπτού και παράλληλα με τα χνάρια του ποταμού, έφτιαξε γέφυρες,
τρύπησε σήραγγες, έριξε "δόντια" και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι τα
Καλάβρυτα.
Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Βουραϊκός ποταμός και ο Οδοντωτός πορεύονται μαζί. Το τραινάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί. Ο τρόπος της κατασκευής του δεν επιβάρυνε το οικοσύστημα του φαραγγιού.
Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκαναν για χάρη του τραίνου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της. Είναι το τρένο που έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με μοναδικό ενδιαφέρον περιήγησης.
Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας, που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ. την ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ. την ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.
Η αμαξοστοιχία είναι ειδικά κατασκευασμένη, ώστε η οδόντωση να προσαρμόζεται στα σημεία της γραμμής που αυτό επιβάλλεται, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της διαδρομής.
Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Βουραϊκός ποταμός και ο Οδοντωτός πορεύονται μαζί. Το τραινάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί. Ο τρόπος της κατασκευής του δεν επιβάρυνε το οικοσύστημα του φαραγγιού.
Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκαναν για χάρη του τραίνου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της. Είναι το τρένο που έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με μοναδικό ενδιαφέρον περιήγησης.
Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας, που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ. την ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ. την ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.
Η αμαξοστοιχία είναι ειδικά κατασκευασμένη, ώστε η οδόντωση να προσαρμόζεται στα σημεία της γραμμής που αυτό επιβάλλεται, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της διαδρομής.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - NEWS: ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 7 ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
kalavrytanews.com http://www.kalavrytanews.com/2016/04/2-7-ODONTOTOS-VIDEO.html
Ένα εξαιρετικό βίντεο 20 λεπτών, έφτιαξε ο φίλος μας Χρήστος Παναγιώτου από την Πάτρα αποτυπόνωντας σε μοναδικά καρέ την διαδρομή του Οδοντωτού. Ο κ. Παναγιώτου, μουσικός από την Πάτρα, λατρεύει την πεζοπορία και ιδιαίτερα την περιοχή μας. Για το βίντεο περπάτησε επτά! φορές την διαδρομή σε διάστημα δυο μηνών για να συμπεριλάβει τις εναλλαγές εποχής.
Ένα εξαιρετικό βίντεο 20 λεπτών, έφτιαξε ο φίλος μας Χρήστος Παναγιώτου από την Πάτρα αποτυπόνωντας σε μοναδικά καρέ την διαδρομή του Οδοντωτού. Ο κ. Παναγιώτου, μουσικός από την Πάτρα, λατρεύει την πεζοπορία και ιδιαίτερα την περιοχή μας. Για το βίντεο περπάτησε επτά! φορές την διαδρομή σε διάστημα δυο μηνών για να συμπεριλάβει τις εναλλαγές εποχής.
Απολαύστε το βίντεο
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΛΑΡΙΝΟ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΑΣ:
ΚΛΑΡΙΝΟ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΑΣ:
το πιο υγιεινό λαχανικό στον κόσμο
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Όταν τρώγεται ωμό μπορεί να προλάβει ή να επιδράσει θεραπευτικά στον καρκίνο Σύμφωνα με ένα νέο...
serresnews.blogy.gr
Όταν τρώγεται ωμό μπορεί να προλάβει ή να επιδράσει θεραπευτικά στον καρκίνο
Σύμφωνα με ένα νέο βαθμολογικό πίνακα, ο οποίος συντάχθηκε από
ειδικούς ερευνητές διατροφολόγους του πανεπιστημίου William Paterson του
Νιου Τζέρσεϊ και ο οποίος δείχνει τη θρεπτική πυκνότητα των
διαφορετικών φρούτων και λαχανικών, το νεροκάρδαμο είναι το λαχανικό που
βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Έχει την επιστημονική ονομασία Ναστούρτιο το φαρμακευτικό και είναι
γνωστό ως νεροκάρδαμο. Η καταγωγή του είναι από την Ευρώπη και σήμερα
βρίσκεται σε πολλές περιοχές της γης κοντά σε λίμνες, ρυάκια ποταμούς
και χαράδρες. Ως φρέσκο τρώγεται σε διάφορες σαλάτες και σάντουιτς ενώ
βράζεται και τρώγεται ως λαχανικό, σε σούπες κ.λ.π.
Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του είναι τα εξής:
Κάλιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο (περισσότερο από
το σπανάκι), θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρος
και οι βιταμίνες Α, Β6, Β12, C (περισσότερη από τα λεμόνια και τα
πορτοκάλια), D, E και KA.
Το νεροκάρδαμο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Ο Ιπποκράτης το είχε
περιγράψει ως διεγερτικό και αποχρεμπτικό. Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει
χρησιμοποιηθεί από τη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία του βήχα και της
βρογχίτιδας. Επίσης, έχει αναφερθεί ότι όταν τρώγεται ωμό μπορεί να
προλάβει ή να επιδράσει θεραπευτικά στον καρκίνο. Στην Κινέζικη ιατρική
χρησιμοποιείται για συρρίκνωση όγκων, βελτίωση της νυχτερινής όρασης και
την παραγωγή της χολής, ενώ η δράση του επεκτείνεται και σε περιπτώσεις
πονόλαιμου, δυσκολίας στην ούρηση, παρωτίτιδας και κακής… αναπνοής.
Παρασκευή ροφήματος με νεροκάρδαμο:
Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα, προσθέστε 2 κουταλάκια του
αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα νερό που έχετε βράσει (μέχρι 3 φορές
την ημέρα). Επειδή το Ναστουρτιο έχει διουρητικές ιδιότητες η χρήση του
δεν πρέπει να ξεπερνάει τη προτεινόμενη μέγιστη ημερήσια δόση (6,0γρ.)
και δεν θα πρέπει να καταναλώνεται από παιδιά κάτω των 4 ετών.
κουλουράκια πορτοκαλιού, νηστίσιμα
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
https://expresstime.gr/%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84/
Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι η συνταγή της γιαγιάς. Μία φορά το μήνα φτιάχνει τρεις δόσεις και μας τα μοιράζει σε ταπεράκια. Δεν υπάρχουν γευστικότερα και πιο μαλακά κουλουράκια!!!
Εμείς δεν τα πλάθουμε κουλουράκια, αλλά τους δίνουμε το σχήμα που κάνουμε στα μελομακάρονα. Τα κάνουμε κυλινδρικ…
Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι η συνταγή της γιαγιάς. Μία φορά το μήνα φτιάχνει τρεις δόσεις και μας τα μοιράζει σε ταπεράκια. Δεν υπάρχουν γευστικότερα και πιο μαλακά κουλουράκια!!!
Εμείς δεν τα πλάθουμε κουλουράκια, αλλά τους δίνουμε το σχήμα που κάνουμε στα μελομακάρονα. Τα κάνουμε κυλινδρικ…
Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι η συνταγή της γιαγιάς. Μία φορά το
μήνα φτιάχνει τρεις δόσεις και μας τα μοιράζει σε ταπεράκια. Δεν
υπάρχουν γευστικότερα και πιο μαλακά κουλουράκια!!!
Εμείς δεν τα πλάθουμε κουλουράκια, αλλά τους δίνουμε το σχήμα που κάνουμε στα μελομακάρονα. Τα κάνουμε κυλινδρικά και όχι πλακουτσά, αλλά κατά το ψήσιμο απλώνουν και παίρνουν το σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία. Εσείς μπορείτε να τους δώσετε το σχήμα που θέλετε. Είναι ιδανικά για τα παιδιά, ή για τις ώρες του γραφείου.
Τα υλικά μας:
1 δόση βγαίνουν περίπου 55 κομμάτια
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη και 3-4 κουταλιές σ. ακόμα
1 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλάκι κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι περίπου
Πως τα φτιάχνουμε:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 5-6 λεπτά. Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε και την κανέλα. Αλλάζουμε τα χτυπητήρια στο μίξερ και βάζουμε αυτά που είναι για ζύμες. Το αλεύρι το έχουμε κοσκινίσει και έχουμε μέσα ανακατώσει το μπέικιν πάουντερ.
Ενώ συνεχίζει να κτυπά το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά έως ότου πήξει λίγο. Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ενώ συνεχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Όταν αρχίσει και γίνεται ζύμη, ανακατεύουμε πλέον με τα χέρια, φέρνοντας τη ζύμη προς τα μέσα, χωρίς να ζυμώνουμε. Σταματάμε όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και μαλακή τόσο, όσο που να μην κολλά στα χέρια. Αφήνουμε να σταθεί πάνω από μία ώρα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας.
Απλώνουμε στα ταψιά λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Πλάθουμε κυλινδρικά σε μέγεθος μελομακάρονου, ή σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, γιατί φουσκώνουν και απλώνουν.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.
Πρέπει να ροδίσουν καλά. Κανονικά, όταν έχουν ροδίσει επάνω, έχουν αντίστοιχα ροδίσει και από κάτω. Για να σιγουρευτούμε, ανασηκώνουμε ένα κουλουράκι με ένα πιρούνι και ελέγχουμε. Αν είναι άψητο αποκάτω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο.
Πηγή: daddy-cool.gr
Εμείς δεν τα πλάθουμε κουλουράκια, αλλά τους δίνουμε το σχήμα που κάνουμε στα μελομακάρονα. Τα κάνουμε κυλινδρικά και όχι πλακουτσά, αλλά κατά το ψήσιμο απλώνουν και παίρνουν το σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία. Εσείς μπορείτε να τους δώσετε το σχήμα που θέλετε. Είναι ιδανικά για τα παιδιά, ή για τις ώρες του γραφείου.
Τα υλικά μας:
1 δόση βγαίνουν περίπου 55 κομμάτια
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη και 3-4 κουταλιές σ. ακόμα
1 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλάκι κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι περίπου
Πως τα φτιάχνουμε:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 5-6 λεπτά. Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε και την κανέλα. Αλλάζουμε τα χτυπητήρια στο μίξερ και βάζουμε αυτά που είναι για ζύμες. Το αλεύρι το έχουμε κοσκινίσει και έχουμε μέσα ανακατώσει το μπέικιν πάουντερ.
Ενώ συνεχίζει να κτυπά το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά έως ότου πήξει λίγο. Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ενώ συνεχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Όταν αρχίσει και γίνεται ζύμη, ανακατεύουμε πλέον με τα χέρια, φέρνοντας τη ζύμη προς τα μέσα, χωρίς να ζυμώνουμε. Σταματάμε όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και μαλακή τόσο, όσο που να μην κολλά στα χέρια. Αφήνουμε να σταθεί πάνω από μία ώρα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας.
Απλώνουμε στα ταψιά λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Πλάθουμε κυλινδρικά σε μέγεθος μελομακάρονου, ή σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, γιατί φουσκώνουν και απλώνουν.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.
Πρέπει να ροδίσουν καλά. Κανονικά, όταν έχουν ροδίσει επάνω, έχουν αντίστοιχα ροδίσει και από κάτω. Για να σιγουρευτούμε, ανασηκώνουμε ένα κουλουράκι με ένα πιρούνι και ελέγχουμε. Αν είναι άψητο αποκάτω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο.
Πηγή: daddy-cool.gr
ΛΟΥΛΗΣ Ο ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . http://www.ethnikosmaxitis.gr/chamos-stous-epistimones-ellines-echoume-gonidio-...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Dimitra Nikolaou . Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα &...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Διατροφη Υγεια . Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . 18 Ιουνίου 2017 · Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο ...