Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



xrysessyntages.gr
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". ΥΛΙΚΑ -…
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 κιλό Μελιτζάνες 1 κιλο κιμα 100 […]
Διαφήμιση
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό Μελιτζάνες
1 κιλο κιμα
100 γρ παρμεζάνα

Για τον πούρε πατάτας!!
4 μεγάλες πατάτες βραστές και λιωμένες
1 κούπα κρεμά γάλακτος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελαδος
Αλάτι κ λίγο κύμινο

Βράστε και λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι..!! Όπως είναι καυτές, ανακατέψτε το βούτυρο μέσα και την κρεμά γάλακτος, το αλάτι το κύμινο και 4 κουταλιές σούπας τυρί!!!!
Για τον κιμά.!!
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο!!Εγώ προτιμώ από το μέρος ελιά!!
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
5-6 ντοματινια
αλάτι, πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανελιτσα και άλλες βάζω μπαχάρι
ξίδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα!!

Από λαχανικά μελιτζάνα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες χωρίς λάδι από πάνω μόνο με αλάτι..!!!
Στρώνω μελιτζάνες στην βάση του ταψιού!! Ρίχνω τον κιμά και από πάνω τον πούρε πατάτας. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω να κάνει κρούστα ο πούρες και γενικά να γίνει το φαγητό..!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Έρχεται το «σφράγισμα» των πολιτών ...

Γλυκό κουταλιού Βύσσινο





xrysessyntages.gr
Γλυκό κουταλιού Βύσσινο με κονιάκ και σπιτική βυσσινάδα ιδανικό για το γαρνίρισμα παγωτών και όχι μόνο
Υλικά 1.250 γραμ. βύσσινο 1 κιλό ζάχαρη 1 ½ φλ. νερό 1/2 φλ. κονιάκ 1/2 μικρό λεμόνι Εκτέλεση Για να […]

Υλικά
1.250 γραμ. βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ φλ. νερό
1/2 φλ. κονιάκ
1/2 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση
Για να παρασκευάσουμε το γλυκό βύσσινο και τη βυσσινάδα, αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα και τα πλένουμε καλά. Τα στραγγίζουμε. Με γάντια και τη βοήθεια μιας φουρκέτας αφαιρούμε τα κουκούτσια. Εισχωρούμε τη φουρκέτα στο σημείο του κοτσανιού, αγκιστρώνουμε το κουκούτσι και τραβάμε έξω. Όλο αυτό το κάνουμε πάνω από μία λεκάνη για να μαζεύουμε τους χυμούς του βύσσινου, οποίοι στάζουν την ώρα που αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βάζουμε τα καθαρισμένα βύσσινα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Τα κουκούτσια τα αφήνουμε στη λεκάνη με το χυμό του βύσσινου. Αφού τα ξεκουκουτσιάσουμε όλα μέσα στη λεκάνη με τα ζουμιά και τα κουκούτσια, ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι νερό με το μισό φλυτζάνι κονιάκ. Ξεπλένουμε καλά τα κουκούτσια για να πάρουμε όσο περισσότερο άρωμα από την κολλημένη σάρκα του βύσσινου πάνω σε κάθε κουκούτσι. Σουρώνουμε το χυμό και πετάμε τα κουκούτσια.
Περιχύνουμε τα βύσσινα στην κατσαρόλα με αυτό το χυμό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μία φορά να νοτίσει η ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Την επόμενη ημέρα, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αποσύρουμε. Ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια ώστε να γεμίσουν τα βύσσινα μέσα στο σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για μία νύχτα. Την επόμενη μέρα, βάζουμε στη φωτιά ξανά προσθέτουμε το χυμό και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι σε κόμπο μαλακό που στέκεται.
Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακινούμε την κατσαρόλα πάλι από τα χερούλια, ώστε να γεμίσουν με σιρόπι και να φουσκώσουν τα βύσσινα. Μέχρι να κρυώσει το γλυκό, επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές αυτή τη διαδικασία. Το γλυκό μας θα έχει αρκετό σιρόπι που μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για βυσσινάδα.
Το διατηρούμε σε αποστειρωμένο, στεγνό βάζο, που κλείνει ερμητικά. Τα γλυκά του κουταλιού τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι.
Σημείωση
Απαιτείται χρόνος αναμονής 48 ώρες.

argiro.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις