Σελίδες

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κουραμπιέδες

Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 κρόκος
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα μπόλ το αλεύρι τη ζάχαρη το βούτυρο τα αμύγδαλα και τον κρόκο. Πλάστε τη ζύμη καλά και σχηματίστε όπως θέλετε τους κουραμπιέδες. Τους βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί . Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 'Οταν τους βγάλετε αφήστε τους 5 λεπτά και μετά βάλτε πάνω την άχνη ζάχαρη με μικρό κοσκινάκι. Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από παλιό περιοδικό

2 σχόλια:

  1. Γειά σου Μαρία.
    Καλώς σε βρήκα.
    Θα χαρώ να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στέλλα, κι εγώ χαίρομαι! Σε παρακολουθώ, και βέβαια θα τα λέμε! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή