Υλικά
- 800 πλήρες γάλα
- 200 γραμ κρέμα γάλακτος
- 5 κρόκοι αυγών
- 300γρ ζάχαρη
- 60γρ κορν φλαουρ
- 1 στικ βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
- Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
για 2-3 λεπτά.
- Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι.
- Αλλάζουμε σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
- Μπορείτε να την φάτε και με κουτάλι σαν κρέμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
-----------------------------------------------------------------
ακολουθεί διαφήμιση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου