Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

18 Ιουλίου 2012 - Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Και φυσικά ακολουθεί το τιμώμενο πρόσωπο για τους αγώνες του στο όνομα της δικαιοσύνης έναντι του  λαού της Ν. Αφρικής. Είναι ο Νέλσον Μαντέλα.

πηγή :  http://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=26897:18-2012-&catid=4:latest-news&Itemid=18 

MandelaFB

18 Ιουλίου 2012 - Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Μήνυμα Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

"Το δώρο μας στον Νέλσον Μαντέλα μπορεί - και πρέπει - να είναι να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο."
 
" Σήμερα, με μεγάλη χαρά εύχομαι Χρόνια Πολλά στον Νέλσον Μαντέλα. Ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε δικηγόρος και αγωνιστής της ελευθερίας. Πολιτικός κρατούμενος, ειρηνοποιός και πρόεδρος ...

Θεραπευτής των εθνών ... και μέντορας ηγετών και ανθρώπων από όλα τα μονοπάτια της ζωής σε όλο τον κόσμο. Ο Νέλσον Μαντέλα αφιέρωσε 67 χρόνια από τη ζωή του για να φέρει την αλλαγή στον λαό της Νότιας Αφρικής.

Το δώρο μας σε αυτόν μπορεί - και πρέπει - να είναι να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Σήμερα, ενώνω τη φωνή μου με το Ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα, και κάνω έκκληση σε κάθε έναν από εσάς να προσφέρει 67 λεπτά κοινωνικού έργου στην Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα - ένα λεπτό για κάθε έτος προσφοράς του  Μαντίμπα στην ανθρωπότητα. 

Διδάξτε ένα παιδί. Δώστε φαγητό σε κάποιον που πεινάει. Φροντίστε το περιβάλλον. Γίνετε εθελοντές σε ένα νοσοκομείο ή σε μία κοινότητα. Γίνετε μέρος του κινήματος Μαντέλα, ώστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ευχηθούμε στον Νέλσον Μαντέλα, ευτυχισμένα ενενηκοστά τέταρτα γενέθλια ! 

Είναι ο καλύτερος τρόπος να τον ευχαριστήσουμε, για το ότι αποτελεί  έμπνευση για όλους μας.Αναλάβετε δράση. Εμπνεύστε την αλλαγή. Κάντε κάθε μέρα, μια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα." 

                                               --------------------------------------------
πηγή :  http://www.my-family.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/18-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CF%83%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB/
18 Ιουλίου – Διεθνής ημέρα Νέλσον Μαντέλα!

nelson madelaΣύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. καθιερώθηκε η 18η Ιουλίου ως Διεθνής Ημέρα για τον Νέλσον Μαντέλα. Η ημέρα αυτή, συμπίπτει με την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον πρώην πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής.

Με συναίνεση των 192 κρατών – μελών, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. αποφάσισε να καθιερώσει τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας, ως ένδειξη τιμής στον Νέλσον Μαντέλα, για την αφοσίωση του και τους αγώνες του για την προώθηση της ειρήνης στην Νότιο Αφρική.

Ο Νέλσον Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου το 1918 στην Τρανσκέϊ της Νότιας Αφρικής. Για διάστημα 20 ετών τέθηκε επικεφαλής στη μεγάλη εκστρατεία κατά της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής. Ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε ο πρώτος «έγχρωμος» πρόεδρος, δημοκρατικά εκλεγμένος της Νότιας Αφρικής. Υπήρξε ενεργό μέλος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

Φυλακίστηκε για 27 χρόνια από το καθεστώς των λευκών και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 1990, όταν ο πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ αναγνώρισε το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο και ανέστειλε τις εκτελέσεις. Η απελευθέρωσή του το 1990, ήταν και η απαρχή των θεμελιακών αλλαγών στο αφρικανικό κράτος.

Έχασε έναν γιο από τον ιό του AIDS και τον δεύτερο από τροχαίο ατύχημα. Ο Νέλσον Μαντέλα τότε, έγινε εξαιρετικά δραστήριος συμμετέχοντας σε αγώνες και εκστρατείες ενημέρωσης για το AIDS, βοηθώντας τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι και αυτό είναι μια φυσιολογική ασθένεια και δεν σημαίνει ότι όσοι προσβάλλονται απ’ αυτήν πηγαίνουν στην κόλαση.

Ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής στον Ο.Η.Ε., Μπάσο Σάνγκου είχε αναφέρει:
“Ο Μαντέλα δεν γεννήθηκε Θεός, ούτε άγιος. Απλώς είναι ένας άνθρωπος λίγο πιο σοφός, λόγο πιο αποφασιστικός, λίγο καλύτερος από όλους εμάς”

Share on printεκτυπώστε το άρθρο
αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις