Ο Σταφυλίνακας
Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα
http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82
Το σταφυλίνακα το καταναλώνωμε απο το Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο - Μάιο
χρησιμοποιώντας τη ρίζα και τους τρυφερούς βλαστούς του που τρώγωνται
βρασμένα με τη προσθήκη λαδόξυδου, με μια πολύ χαρακτηριστική και δυνατή
ευχάριστη μυρωδιά και με λεπτή μετα γεύση γλυκάνισου. ( Συνταγή σταφυλινάκοι με χοχλιούς)
Μπορεί και να βοηθάει στην ελάττωση της αρτηριακής πίεσης χωρίς όμως επιστημονική επιβεβαίωση.
Μερικά απο τα συστατικά που περιέχει σε δείγμα 100 γρ ειναι τα
ακόλουθα: Νάτριο (mg): 123, Κάλιο (mg): 687, Ασβέστιο (mg): 450,
Μαγνήσιο (mg): 46, Φώσφορος (mg): 27 και Σίδηρος (mg): 3.49
Στην Αγγλική γλώσσα το βρίσκωμε με το όνομα Queen Anne's lace - δαντέλλα της βασίλισας Αννας - .