Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ακριβή μου ζωή

‪#‎summerreads‬ ‪#‎διαγωνισμός‬
*Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΙΝΕ! https://www.facebook.com/ekdoseis.metaixmio/photos/a.255676804460356.78274.227545087273528/894265013934862/?type=1&theater ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!*
Συνεχίζουμε να σας προτείνουμε (και να σας χαρίζουμε) βιβλία για αναγνώσεις πλάι στο κύμα, και όχι μόνο. Σήμερα σας προτείνουμε το πιο πρόσφατο βιβλίο της υπέροχης Alice Munro, βραβευμένης με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2013: Ακριβή μου ζωή. Και, αν θέλετε, μπορείτε να κερδίσετε το βιβλίο, αφήνοντας ένα σχόλιο εδώ για ένα βιβλίο που διαβάσατε καλοκαίρι και σας έμεινε αξέχαστο, ή για ένα βιβλίο που θέλετε να διαβάσετε στις φετινές σας διακοπές.
—Έγκυρα είναι τα σχόλια που θα γίνουν έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 6 Ιουλίου.
—Ένας τυχερός θα κερδίσει το βιβλίο Ακριβή μου ζωή μετά από κλήρωση.
—Ο νικητής θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, 7 Ιουλίου.

Ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου έγραψε για το βιβλίο: «Κανένας από τους ήρωες της Μονρό δεν διαπράττει όντως το Κακό και κανένας επίσης δεν καταλήγει θύμα του οποιουδήποτε καταστροφικού δράματος. Παρακολουθώντας το ξετύλιγμα του βίου των πρωταγωνιστών της, ο οποίος κινείται στο σύνορο μεταξύ φύσης και πολιτισμού και μπορεί συχνά να καλύπτει τον χρόνο μιας ολόκληρης ζωής, που δεν είναι άλλος από τον χρόνο του μυθιστορήματος, διακρίνουμε μόνο αντανακλάσεις: πράγματα που θα μπορούσε να έχουν συμβεί, αλλά απετράπησαν την εσχάτη ώρα, αφήνοντας πίσω τους την αίσθηση της λύτρωσης ή, το πολύ, μιας σιωπηλής ματαίωσης χωρίς καμία περαιτέρω συνέπεια. Η σοφία ενός κόσμου που ξέρει πώς να μην γκρεμίσει τα θεμέλιά του ακόμα κι αν τα έχει ακούσει να τρίζουν απειλητικά κατ’ επανάληψη».

Δημοφιλείς αναρτήσεις