Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Προσευχή

 
Κύριε
 
Δώσε μου θάρρος για να αλλάξω ό,τι μπορώ


Ηρεμία , για να δεχθώ ό,τι δεν μπορώ να αλλάξω


Σοφία αρκετή ,για να μπορώ να διακρίνω τη διαφορά. 

Άγιος Αυγουστίνος 
                

Ο φύλακας άγγελός μου


Είναι 6 χρόνων , ακούει στο όνομα Τζίνα και είναι ημίαιμο. Ήταν αδέσποτη όταν την υιοθετήσαμε και τώρα είναι η χαιδεμένη μας. Εγώ πρό Τζίνας (πως λέμε πρό Χριστού;) είχα μια υστερία με τα σκυλιά από φόβο, άλλαζα δρόμο όταν έβλεπα σκύλο. Η Τζίνα λειτούργησε για μένα ως ο καλύτερος ψυχοθεραπευτής.     

Μια συγνώμη και ένα ευχαριστώ ...

Εδώ και πάλι, πιστή στο ραντεβού μας .  Όπως σας υποσχέθηκα έχω νόστιμη συνταγή προς ανακοίνωση για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Πριν αρχίσω όμως να εκθέτω οποιοδήποτε θέμα, θα πρέπει να τακτοποιήσω κάποια εκκρεμότητα, κάτι που έπρεπε να γίνει κατά την είσοδό μου . Δηλώνω ευθαρσώς ότι όλα αυτά τα οφείλω στην κόρη μου που μου έστησε το μπλόγκ, καθ΄ότι εγώ δεν έχω ξαναασχοληθεί. Έστω καθυστερημένα την ευχαριστώ πολύ και της ζητώ συγνώμη για την παράλειψή μου αυτή.                  

Υπό κατασκευή

Όπως είναι φανερό το μπλογκάκι δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο. Είναι και δύσκολες μέρες τώρα και ο χρόνος περιορισμένος για να κάνω όσα χρειάζεται. Πάντως κάθε μέρα από λίγο σιγά σιγά θα το φτιάξω. Σήμερα εδώ στο Ηράκλειο ήταν μια καλοκαιρινή μέρα . Κανονικά θάπρεπε να εκδράμωμεν σε εξοχές και παραλίες, Όμως οι προετοιμασίες για το Πάσχα επιβάλουν "τα κεφάλια μέσα" για τις νοικοκυρές. 'Ετσι κι εγώ που είμαι .."δούλα και κυρά" κατά τη λαϊκή ρήση, ανασκουμπώθηκα κι άρχισα να βάφω  τι;  πάντως όχι τα αβγά. Το σπίτι έβαψα δηλαδή την κουζίνα , έτσι για να μαγειρεύω με όρεξη βλέποντας καθαρούς τους τοίχους και το ταβάνι. Με την ευκαιρία που είπα για μαγείρευμα θα σας γράψω μια παραδοσιακή συνταγή νηστίσιμου φαγητού που συνηθίζεται πολύ στην ανατολική Κρήτη. Είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό . 'Ομως , όχι τώρα , στην επόμενη ανάρτηση για να πάρω τις πληροφορίες μου από την πεθερούλα μου. Προς το παρόν καληνύχτα σε όλους και αύριο πάλι εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις