Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κουλουράκια με μαστίχα Χίου και ταχίνι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
Κουλουράκια με μαστίχα Χίου και ταχίνι

https://www.monastiriaka.gr/koulourakia-me-mastixa-xiou-kai-taxini-n-79.html

Κουλουράκια με μαστίχα Χίου και ταχίνι

• Ρετσίνα 1 κούπα
• Ταχίνι 1 κούπα
• Ζάχαρη 1 κούπα
• Μπέικιν-πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
• Βανίλια 1
• Μαστίχα Χίου κοπανισμένη (σε σκόνη) 1 κουταλάκι του γλυκού
• Αλεύρι 650 γραμμάρια
• Φυτική κρέμα ½ κούπα

Μέσα σε μια λεκάνη της κουζίνας χτυπάμε με το μίξερ το ταχίνι και την ζάχαρη, μέχρι ν’ασπρίσει.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε την ζύμη καλά και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήματα θέλουμε.

Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς στρώνοντας στο ταψί λαδόκολλα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν .

Αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με σουσάμι, πριν τα ψήσετε.

Πηγή: monastiriaka.gr

ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

)

Πότε πρέπει να αλατίζουμε το κάθε φαγητό;

  1. Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
    http://www.govastileto.gr/assets/images/63442.jpg

    http://www.govastileto.gr/mageiriki/special-tips/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE

    Πότε πρέπει να αλατίζουμε το κάθε φαγητό;

    -Τα όσπρια και τα λαχανικά πρέπει να τα αλατίζονται προς το τέλος του μαγειρέματος διότι εάν τα αλατίσετε από την αρχή σκληραίνουν.

    -Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους.

    -Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό.

    -Οι τηγανητές πατάτες και τα τηγανιτά αυγά πρέπει να αλατίζονται πριν τηγανιστούν.

    Πηγή: govastileto.gr

Αρωµατικό λαχανόρυζο

 http://www.agrotikabook.gr/%CE%B1%CF%81%CF%89%C2%B5%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%BF

Αρωµατικό λαχανόρυζο

Τετ, 2013-11-13 20:00Αρωµατικό λαχανόρυζο
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισµα
1 κ.γ. µαραθόσπορο, κοπανισµένο
1 κρεµµύδι, σε λεπτές φέτες
1 πράσο, σε ροδέλες
1 µικρή ρίζα φινόκιο, σε λεπτές φέτες
2 καρότα, σε λοξές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
1 κιλό λάχανο, κοµµένο σε µικρά καρέ
½ φλ. λευκό µακρύκοκκο ρύζι
ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο  
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 φλ. νερό
1 µατσάκι φρέσκο άνηθο ή µάραθο, ψιλοκοµµένο
1 κ.γ. πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και τον µαραθόσπορο και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το πράσο. Προσθέτουµε το φινόκιο, το καρότο και την πιπεριά. Χαµηλώνουµε την ένταση και τα αφήνουµε για 5 λεπτά ακόµη.
Προσθέτουµε το λάχανο, ανακατεύουµε και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 10 λεπτά, µέχρι τα λαχανικά να «γυαλίσουν» και να αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους. Σε σουρωτήρι, πλένουµε το ρύζι κάτω από τρεχούµενο νερό, σουρώνουµε και το σκορπίζουµε επάνω από τα λαχανικά. Προσθέτουµε το ξύσµα και τον χυµό του λεµονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα, χαµηλώνουµε τη φωτιά στο ελάχιστο και µαγειρεύουµε για 20 λεπτά.
Ρίχνουµε τον άνηθο (ή τον µάραθο), ελέγχουµε αν χρειάζεται επιπλέον χυµό λεµονιού και αλάτι, και σερβίρουµε το φαγητό. Περιχύνουµε µε φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζουµε µε πάπρικα.
BHMA

Δημοφιλείς αναρτήσεις