Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Διαδρομή Ηράκλειο-Μουρνιές Ιεράπετρας (μέσω Bιάννου) μετ επιστροφής



Ελάτε για μια βόλτα απο το Ηράκλειο μέχρι το χωριό Μουρνιές Ιεραπέτρας μετ επιστροφής. 
Θα ακολουθήσουμε τον νότιο οδικό άξονα που περνάει απο τη Βιάννο και απο εκεί και πέρα βλέπουμε απο ψηλά το Λυβικό πέλαγος. Η διαδρομή εναλλάσεται ποικιλοτρόπως από άπλετους κάμπους και απέραντους ελαιώνες σε βραχώδη υψώματα και δυσπρόσιτες πλαγιές με πανδεσία βοτάνων ,  και από πυκνόφυτες και πλατανοσκέπαστες ρεμματιές σε απόκρημνα καταπράσινα φαράγκια που φτάνουν μέχρι  το Λυβικό πέλαγος.  
Δυστυχώς η εν κινήσει λήψη δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε αυτό το μεγαλείο... μόνο δια ζώσης ... ωστόσο ας πάρουμε μια γεύση...

πόσο Απίστευτα Χρήσιμη είναι η μαγειρική σόδα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη idiva.gr.
Δεν γνωρίζατε καν πόσο Απίστευτα Χρήσιμη είναι η μαγειρική σόδα για τον κήπο και τα λουλούδια σας!



Κοινοποιήστε στο Facebook Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα περισσότερα προβλήματα κηπουρικής μπορούν να λυθούν απλά με τη χρήση της μαγειρική…
idiva.gr

Δεν γνωρίζατε καν πόσο Απίστευτα Χρήσιμη είναι η μαγειρική σόδα για τον κήπο και τα λουλούδια σας!

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα περισσότερα προβλήματα κηπουρικής μπορούν να λυθούν απλά με τη χρήση της μαγειρική σόδα!

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια προβλήματα μπορούν να λυθούν με τη χρήση μαγειρική σόδα.
ΜΥΚΗΤΕΣ
Αναμίξτε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με 4 λίτρα νερό και θα έχετε το δικό σας σπιτικό φάρμακο αφαίρεσης μυκήτων για τα φυτά σας. Ψεκάστε τα μολυσμένα φυτά, συμπεριλαμβανομένων και των κάτω φύλλων.

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Αν έχετε λουλούδια που χρειάζονται αλκαλική εδάφους, όπως μπιγκόνιες και ορτανσία, μπορείτε να συνδυάσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε νερό και να το χρησιμοποιήσετε για το πότισμα των λουλουδιών σας. Το μείγμα θα βοηθήσει τα λουλούδια  να αναπτύσσονται και ανθίζουν πολύ πιο γρήγορα.

Χώμα φρέσκο στις γλάστρες

Πριν γεμίσετε τις γλάστρες σας με χώμα, προσθέστε ένα λεπτό στρώμα μαγειρική σόδα στο εσωτερικών των τοιχωμάτων της γλάστρας σας. Αυτό θα κρατήσει το χώμα σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Μυρμήγκια
Απλά ρίξτε λίγο μαγειρική σόδα στην μυρμηγκοφωλιά. Μετά από μισή ώρα, προσθέστε λίγο ξύδι και  θα
απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια.
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ
Με τη μαγειρική σόδα θα απαλλαγείτε από τα σαλιγκάρια σας γρήγορα.  Απλά πιάσε λίγη μαγειρική σόδα και ρίξτε την πάνω από τα σαλιγκάρια.
Αναστασία Τ. για το idiva.gr
naturehealthandbeauty.com

Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης…
kalimeraellada.gr


Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία!

Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία!


Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης της «AHEPA» κι εν όψει των προεδρικών εκλογών στην χώρα, ξεκινά η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, την παγκόσμια εκστρατεία της μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.
Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία!
Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές «offline» από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (Ελληνικής και μη καταγωγής), πέρσι τον Απρίλιο.
«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του την περασμένη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του εγχειρήματος από ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση».
Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους.
Στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Χατζή και στελεχών της Παμμακεδονικής με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια, ο κ. Μάθιου Νίμιτς αναγνώρισε το λάθος του Τζωρτζ Μπους, ενώ κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής παραδέχονται σήμερα το λάθος που έγινε το 2004 δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζετο η σταθερότητα στην περιοχή.
Οχτώ χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα μας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα, ενώ αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την Αμερικανική πλευρά.
Οι θέσεις της Ελλάδας ενισχύονται από την τελευταία εχθρική πράξη του γειτονικού κρατιδίου με απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσουν μια ντε φάκτο αναγνώρισή τους.
«Είμαστε πανέτοιμοι», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι κι επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Η ανακοίνωσή του, ενισχύει την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε παγκόσμια κλίμακα το αίτημά μας. Για όσους έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι το θέμα έληξε η απάντησή μας είναι ότι «ΟΧΙ το θέμα δεν έληξε». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας».
«Απευθύνουμε έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια.
Η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο οι οποίοι προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα με πρωτοβουλία του Αρχαιολόγου Στήβεν Μίλλερ macedonia-evidence.org.
Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» καταλήγει ο κ. Χατζής.
Η έκκληση έχει δημοσιευθεί στο gopetition.
Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται το Link
https://www.gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-about-macedonia/signatures.html ή την ιστοσελίδα μας panmacedonian.info  στην κατηγορία Support Our Petition.
Όσοι δεν χειρίζονται το διαδίκτυο ή έχουν σχετική δυσκολία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο email macedoniapetition@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στη Νέα Υόρκη.
tribune.gr

ΚΑΛΗ - ΑΝΑΠΟΔΗ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

σε αυτο το βιντεο μαθενουμε να πλεκουμε μια πολυ ομορφη και ευκολη πλεξη με βελονες ....ιδανικη και για αρχαριους... Ελατε στην παρεα μας στο facebook https:...
youtube.com

Συγκλονιστικές μαρτυρίες...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή της Σμύρνης, «Όσο περνούσαν οι μέρες τα πτώματα πρήζουνταν, Μπαίναν οι Τουρκάλες για να κλέψουν , Κλέβαν ό,τι μπορούσαν∙ κότες, κουτάλια, μπακίρια» !

Home » Blog » Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή της Σμύρνης, «Όσο περνούσαν οι μέρες τα πτώματα πρήζουνταν, Μπαίναν οι Τουρκάλες για να κλέψουν , Κλέβαν ό,τι μπορούσαν∙ κότες, κουτάλια, μπακίρια» !

 

Κατεβήκαμε από το χωριό στη Σμύρνη. Λέγαμε πως θα γυρίσομε πίσω. Πήγαμε να ακουμπήσουμε στην εκκλησία του Άη Γιάννη. Ήταν εκεί πολύς κόσμος. Ένας γνωστός του πατέρα μου μας πήρε στο σπίτι του. Εκεί καθίσαμε. Αυτός πήρε τους δικούς του κι έφυγε χωρίς να μας πει τίποτε∙ έφυγε κρυφά. Μπήκαν οι Τούρκοι, σφάξαν τον πατέρα μας, τη μάνα μας, τον θείο μας, τη θεία μας και τα τρία αδέλφια μου.
Εγώ, με τα πιο μικρά αδερφάκια μου, το ένα ήταν δυόμισι χρονών και το άλλο τρεισήμισι, ήμασταν χωμένα κάτω από ένα παταράκι και δεν μας είδαν. Καθίσαμε εκεί δώδεκα μέρες∙ ούτε φαΐ, ούτε νερό. Το σπίτι είχε κάτι σαν νεροχύτη και κυλούσε μέσα ένα τρεχούμενο νερό. Τι να κάνω; Να βρέξω τα χείλη μου ήθελα. Άπλωσα τον ποδόγυρό μου απάνω, έπιανα με το χέρι μου τη μύτη μου και έπινα μια γουλιά∙ από τη βρώμα σου ’ρχονταν εμετός. Η μάνα μου δεν πέθανε την ίδια ώρα σαν τους άλλους.

Της είχαν χύσει τα έντερα, την είχαν περιχύσει τα αίματα κι εκείνη με αρμήνευε και μου ‘λεγε: «Παιδάκι μου, άμα δεις τα σκούρα, να πέσεις στη θάλασσα». Έβγαλε και από την τσέπη της και μου ‘δωσε το πορτοφόλι της και μια φωτογραφία περιχυμένη στα αίματα∙ την έχω ακόμη, μα τώρα δεν μπορώ να την δείξω. Το ένα αδερφάκι μου ήτανε τραυματισμένο με σφαίρα στο πόδι του. Όσο περνούσαν οι μέρες τα πτώματα πρήζουνταν, ντουμπάνιαζαν και βρωμούσαν αφάνταστα. Μπαίναν οι Τουρκάλες για να κλέψουν και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Κλέβαν ό,τι μπορούσαν∙ κότες, κουτάλια, μπακίρια και φεύγαν χωρίς να μας δούνε. Κ άποτε μου ’ρθε έτσι, σαν Θεού φώτιση, και βγήκα λιγο παρά όξω. Τότες είδα πολύ κόσμο που έφευγε, έπαιρνε των ομματιών του. Έκανα τον σταυρό μου, πήρα στην πλάτη μου το τραυματισμένο αδερφάκι μου και από το χέρι το άλλο, και βγήκα στον δρόμο. Έτρεχα να φτάξω τους άλλους, τους πολλούς. Εκεί βλέπω μια κοπέλα που κάθονταν σ’ ένα σωρό πέτρες. Της φώναξα, ήθελα έναν άνθρωπο να με βοήθησει, να του μιλήσω.


 

Αυτή η κοπέλα τίποτα∙ έστεκε ακούνητη. Εγώ δεν την πρόσεξα∙ μόνο ακόμα της μιλούσα. Την έβλεπα που γούρλωνε τα μάτια της, μα δεν πήγε πουθενά το μυαλό μου∙ την προσέχω. Και τι να δω! Της είχαν χώσει ένα ξύλο από πίσω και έβγαινε από το στόμα της. Τότες ήταν που έτρεχα ακόμη πιο πολύ. Τι να κάνω με τα δυο μωρά; Μπήκα μέσα στην εκκλησία, μα επειδή βρωμούσαμε πολύ σάπιο αίμα, το πόδι του παιδιού, τα μαλλιά μας, τα ρούχα μας, μας διώξαν από την εκκλησία. Τι να κάνουμε; Ζαρώσαμε σαν τα σκυλάκια σ’ ένα παραγκώνι. Πάνε τόσα χρόνια, μα δεν τα ξεχνώ. Θαρρώ πως είναι τούτη η ώρα. Κλάψαμε, θρηνήσαμε, τα ’παμε, τα ξανάπαμε! Η μάνα μου δεν πέθανε την ίδια ώρα σαν τους άλλους. Της είχαν χύσει τα έντερα, την είχαν περιχύσει τα αίματα κι εκείνη με αρμήνευε και μου ’λεγε: «Παιδάκι μου, άμα δεις τα σκούρα, να πέσεις στη θάλασσα». Έβγαλε και από την τσέπη της και μου ’δωσε το πορτοφόλι της και μια φωτογραφία περιχυμένη στα αίματα∙ την έχω ακόμη, μα τώρα δεν μπορώ να την δείξω.
Τέλος, όπου πήγαινε ο άλλος κόσμος, πήγαινα κι εγώ. Πήγαμε, πήγαμε, μπήκαμε στη ζώνη. Εκεί ο Τούρκος δεν ήθελε να μας αφήσει να περάσουμε. Εκεί να σ’ έχω! Βάζω τη μια αδερφούλα μου, βάζω την άλλη. Μπήκα κι εγώ στη ζώνη και με τα πολλά μπαρκάραμε και βγήκαμε στη Μυτιλήνη. Από κει, μας πήραν και μας πήγαν στη Θεσσαλονίκη, και από κει, εδώ. Είχα μια εξαδέλφη που ήταν καλή μοδίστρα. Εμένα μ’ έβαλε σε σπίτι∙ ήμουν δεκατεσσάρω χρονώ. Η κυρά μου γνώριζε την κ. Κουντουριώτη και κλείσαν τα δυο μικρά στο Αμαλίειο Ορφανοτροφείο. Η μια μεγάλωσε και πέθανε στα είκοσι δύο της χρόνια∙ ή άλλη ζει. Είναι παντρεμένη και μένει στη Νέα Ερυθραία. Εγώ παντρέυτηκα, πήρα έναν ήμερο άνθρωπο του Θεού, πατριώτη μας, μα με βρήκαν πολλά βάσανα.
Μαρτυρία Θεοδώρας Κοντού
Πηγή: www.lifo.gr

Βράστε λεμόνια το βράδυ...


revealedtheninthwave.blogspot.com


Βράστε λεμόνια το βράδυ και πιείτε το υγρό αμέσως μόλις ξυπνήσετε ... θα σοκαριστείτε από τα αποτελέσματα!

Βράζουμε-λεμονιών-in-the-βράδυ-και-ποτό-η-υγρού-as-σύντομα-as-you-αφύπνισης ... You-θα-είναι-σοκ-από-τα-αποτελέσματα


Για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής, πρέπει να ξεκινάμε σωστά τη μέρα μας.



Στις μέρες μας, ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι είναι να πίνουν ζεστό νερό με λεμόνι. 



Δυστυχώς, δεν λαμβάνουν όλα τα οφέλη που το λεμόνι μπορεί να παρέχει.



 Η πόση ζεστού νερού με λεμόνι δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα τα σούπερ θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνονται στον πολτό και την φλούδα και τα οποία βρίσκονται εκεί σε αφθονία.



Βράζετε τα λεμόνια χωρίς να στύβετε μόνο τον χυμό και θα σας βοηθήσει να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που το λεμόνι έχει να προσφέρει μέσα σε αυτό το ζεστό υγρό μείγμα! 



Σήμερα, σας παρουσιάζουμε ένα σούπερ ελιξίριο που θα αυξήσει τα αποτελεσματικά οφέλη του νερού με λεμόνι ριζικά!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

  • 6 λεμόνια
  • 567 γρ. νερό
  • Μέλι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

  • Κατ 'αρχάς, κόβουμε τα 6 λεμόνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με 500 γρ. νερό.
  • Βράζουμε το νερό για 3 λεπτά.
  • Αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα λεμόνια και τον πολτό από το νερό.
  • Πίνουμε το ζεστό νερό με λεμόνι σε ένα φλιτζάνι τσαγιού.
  • Τοποθετούμε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι για μελλοντική χρήση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για βελτιωμένη γεύση, προσθέτουμε μέλι!

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Προστατεύει από τα κρυολογήματα
  • Προσφέρει μια απίστευτη ώθηση ενέργειας
  • Βοηθά την πέψη και ελέγχει το μεταβολισμό 
  • Καθαρίζει από πολλές προσμείξεις
  • Εξισορροπεί τα επίπεδα του pH του οργανισμού 
  • Καθαρίζει το δέρμα ώστε να φαίνεται όμορφο
  • Ανανεώνει την αναπνοή 
  • Βοηθά στη διαδικασία της απώλειας βάρους
  • Βελτιώνει τη διάθεση και την ευτυχία , απομακρύνει το άγχος
  • Ενυδατώνει το λεμφικό σύστημα
  • Προάγει την επούλωση.

Βράστε λεμόνια και αυτό το κύπελλο ευεξίας θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας ενυδατωμένοι, υγιείς, εντυπωσιακοί και ευχάριστοι, γεμάτοι ενέργεια!

Δεν χρειάζεται να ζεσταίνετε το νερό κάθε πρωί. Μπορείτε επίσης να το πίνετε κρύο σαν παγωμένο τσάι! Όλα τα θρεπτικά συστατικά θα είναι μέσα όταν βράσετε τα λεμόνια! Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πάρα πολύ κρύο. Βάλτε 1 δόση σε ένα μπρίκι και ζεστάνετέ το λίγο αν το προτιμάτε ζεστό!





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις