Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Σε έπιασαν χωρίς εισιτήριο;

 
kontranews.gr
Εκείνη η αποφράδα μέρα που να περάσει και να μην ξανάρθει έρχεται στο μυαλό κάθε επιβάτη καθημερινά που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιβαίνοντας «λαθραία», είτε επειδή δεν πρόλαβε να χτυπήσει εισιτήριο, είτε επειδή δεν έχει χρήματα πάνω του.
Ήταν Τρίτη και 13 μια μέρα του Αυγούστου, όταν ο 18χρονος Θανάσης Καναούτης, επιβιβάστηκε δίχως εισιτήριο σε τρόλεϊ της Αθήνας και πήδηξε στο δρόμο προκειμένου να ξεφύγει όταν ο ελεγκτής διαπίστωσε πως ο νεαρός δεν είχε εισιτήριο και του ζήτησε να παραμείνει στο μέσο μέχρι την τερματική στάση, προκειμένου να ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία για τους παραβάτες που επιβαίνουν σε ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο ή κάρτα.
Ο Θανάσης πάτησε το κουμπί του κινδύνου την ώρα που το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει και, στην προσπάθειά του να διαφύγει, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, όπως αναφέρει το xorisorianews.
Τι μπορεί να γίνει όμως για να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα;
Διαβάστε τι κάνουμε σε περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο:

1. Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα.
2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.
3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.
4. Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.
5. Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.
6. Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.
7. Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωρο αδίκημα σε βάρος μου.
8. Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.
9. Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.
10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.
11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.
12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.
13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΑ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

 

Παύλος Γύπαρης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Με πέντε παλικάρια εξόντωσε 47 Βούλγαρους στον Μακεδονικό Αγώνα. Τα παρακρατικά τάγματα ασφαλείας, η δολοφονία του Ι. Δραγούμη και η επίθεση…
www.cretanmagazine.gr

Με πέντε παλικάρια εξόντωσε 47 Βούλγαρους στον Μακεδονικό Αγώνα. Τα παρακρατικά τάγματα ασφαλείας, η δολοφονία του Ι. Δραγούμη και η επίθεση στον Β. Αυλωνίτη


Ο Παύλος Γύπαρης γεννήθηκε το 1882 στο χωριό Ασή Γωνιά του Αποκόρωνα της Κρήτης. Σε ηλικία 17 χρόνων έλαβε μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα ως επικεφαλής της ομάδας των Κρητικών.
Συμμετείχε στην περίφημη μάχη στο Ζέλεντιτς το 1904 όπου πλήθος κομιτατζήδων είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή λόγω ενός γάμου.

guparis


Ο Γύπαρης συγκέντρωσε πέντε πρωτοπαλίκαρα και όρμησε στο γλέντι σκοτώνοντας 47 Βούλγαρους.
Η φήμη του εξαπλώθηκε παντού μετά τη μάχη στο Μουρίκι, όπου εξουδετέρωσε του Τούρκους και τους έτρεψε σε φυγή. Κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, οργάνωσε ένα αντάρτικο σώμα στη Σάμο μαζί με τον Θεμιστοκλή Σοφούλη και πολέμησε κατά των Τούρκων.
Μαζί με 230 άνδρες ξεκίνησε την επανάσταση που οδήγησε στην απελευθέρωση του νησιού το 1912. Το 1914 ενίσχυσε τον αγώνα για την εδραίωση της προσωρινής κυβέρνησης της Βορείου Ηπείρου.
Ο Γύπαρης έφθασε στο Αργυρόκαστρο μαζί με 150 άνδρες και το πρωί της 20ης Ιουνίου η ομάδα του κατέλαβε την Κορυτσά και έπειτα προχώρησε στην Μοσχόπολη, όπου αφόπλισε τον τουρκικό πληθυσμό.

«Ελληνοκρητική λεγεώνα»

Το 1915, όταν ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος δεν έχει ακόμη φτάσει στην Ελλάδα, σχημάτισε μια «Ελληνοκρητική Λεγεώνα» 900 ανδρών και ως λοχαγός του γαλλικού στρατού, εκστράτευσε εναντίον των Γερμανών στο μέτωπο της Αλσατίας.
Η όλη εκστρατεία έγινε με ενέργειες της κυβέρνησης Βενιζέλου, ο οποίος συνέστησε τον Γύπαρη ως τον μοναδικό που θα μπορούσε να τσακίσει τις άτακτες συμμορίες των Τούρκων. Μετά το Δυτικό Μέτωπο, ο Γύπαρης προσχώρησε στο κίνημα της Θεσσαλονίκης και έλαβε μέρος σε όλες τις μάχες του Μακεδονικού Μετώπου, μέχρι που τραυματίστηκε στην πρώτη μάχη του Σκρα.

alsatia

1918-1920 

Διοικητής Τάγματος Ασφαλείας

Το 1918 το κράτος και η κυβέρνηση Βενιζέλου ψήφισαν νόμο για τη συγκρότηση του Τάγματος Ασφαλείας με σκοπό την καταστολή των αντιπάλων του καθεστώτος. Ο Βενιζέλος διόρισε διοικητή του τάγματος τον Παύλο Γύπαρη. Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι βασάνιζε τους πολιτικούς αντιπάλους με διάφορες βαναυσότητες, όπως για παράδειγμα βάζοντας γάτες στα εσώρουχα των ανδρών.
Ο Γύπαρης έγινε η σκιά του Βενιζέλου.

Οι φοβεροί «Γυπαραίοι», όπως τους αποκαλούσαν, θεωρήθηκαν βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη ως «αντίποινα» για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Βενιζέλου στη Λυόν.

Επίσης, ο Παύλος Γύπαρης θεωρήθηκε ως ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης κατά του ηθοποιού Βασίλη Αυλωνίτη τον Αύγουστο του 1931 στο θέατρο «Περοκέ», όπου έκανε ένα νούμερο που σατίριζε τα πολιτικά δρώμενα της εποχής και τους υπουργούς της βενιζελικής παράταξης.
Η παρακρατική του δράση είχε γίνει φόβος και τρόμος κατά των αντιπάλων του. Το 1920 μετά την εκλογική ήττα του Βενιζέλου, ο Γύπαρης τον ακολούθησε στην αυτοεξορία του στη Γαλλία.
Η γνωριμία με τον Βενιζέλο είχε ξεκινήσει το 1907 όταν εκείνος είχε βρεθεί στο χωριό Ασή Γωνιά για να βαφτίσει τον γιο του αδελφού του και από εκείνη την εποχή, ο Γύπαρης έγινε ο πιο έμπιστος άνθρωπος του Βενιζέλου.

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γύπαρης έσπευσε στην Κρήτη, όπου και έλαβε μέρος ως επικεφαλής στις μάχες στο νησί κατά των δυνάμεων του Άξονα.
Μετά την κατάληψη της Κρήτης έφυγε μαζί με την εξόριστη κυβέρνηση στην Αίγυπτο όπου έγινε «φρούραρχος» της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου.
Μετά την απελευθέρωση το 1944, επέστρεψε στην Κρήτη όπου οργάνωσε την Εθνική ανταρτική Ταξιαρχία και έγινε φρούραρχος Χανίων. Εκεί επιδόθηκε στον αγώνα κατά του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.

Η διάλυση της «ταξιαρχίας»

Η «Ταξιαρχία» του Γύπαρη διαλύθηκε μετά το τέλος του πολέμου, τον Ιούνιο του 1945. Τον επόμενο Μάρτιο αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και εκλέχτηκε πρώτος βουλευτής Χανίων με το κόμμα των Φιλελευθέρων, του Σοφοκλή Βενιζέλου.
Ο Παύλος Γύπαρης πέθανε στις 22 Ιουλίου 1966 και κηδεύτηκε από τη Μητρόπολη δημοσία δαπάνη.
www.mixanitouxronou.gr
 

Ποια ανθεκτικά μικρόβια καταπολεμά το μέλι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του μελιού έχουν επιβεβαιωθεί από πληθώρα ερευνών. Το μέλι έχει αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.…
casasideas.gr
Οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του μελιού έχουν επιβεβαιωθεί από πληθώρα ερευνών.
Το μέλι έχει αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, όσο πιο σκούρο χρώμα έχει, τόσο πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι.
Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε σάκχαρα σε συνδυασμό με την παχύρρευστη μορφή του, το καθιστούν αποτελεσματικό αντίπαλο των μικροβίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στην αντιβίωση.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Βρετανία και το Πανεπιστήμιο Βαϊκάτο στη Νέα Ζηλανδία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέλι θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του υπερανθεκτικού στη θεραπεία χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου (MRSA), ενός νοσοκομειακού μικροβίου, που πλήττει πλήθος ασθενών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το παράγωγο των μελισσών, όταν εφαρμόστηκε τοπικά, λειτούργησε ως ασπίδα κατά της μόλυνσης σε περιπτώσεις ελκών και αποστημάτων που είχαν προηγουμένως εμφανίσει εξαιρετική ανοχή στη θεραπεία με αντιβιοτικά.
Οι εν λόγω ιδιότητες του μελιού αποδίδονται σε συγκεκριμένη ομάδα ενζύμων, που προέρχονται είτε από τις ίδιες τις μέλισσες, είτε από τη γύρη των λουλουδιών.
Παλαιότερη μελέτη είχε δείξει ότι το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να ελαττώνουν τα ποσοστά χοληστερόλης στο αίμα.
Τα πιο θεραπευτικά είδη μελιού
Το θυμαρίσιο Ο Γάλλος καθηγητής Μπερνάρ Ντεκότ, μετά τον έλεγχο εκατοντάδων ειδών μελιού από ολόκληρο τον κόσμο, ανέδειξε πρώτο και με διαφορά το θυμαρίσιο μέλι, το οποίο περιέχει θυμόλη, μια φαινόλη με αναγνωρισμένες αντισηπτικές ιδιότητες. Οι έρευνές του έδειξαν ότι εξασφαλίζει την επούλωση πληγών και εγκαυμάτων δύο φορές πιο γρήγορα απ΄ ό,τι η ειδική γάζα.
Το μέλι μανούκα Το μέλι μανούκα προέρχεται από τα δέντρα Leptospermum scoparium της Νέας Ζηλανδίας και είναι έως και 100 φορές πλουσιότερο από τα υπόλοιπα είδη μελιού σε μεθυλγλυοξάλη, μια ουσία που δρα δραστικά κατά του πονόλαιμου, της γαστρεντερίτιδας, της τερηδόνας, των μυκητιάσεων αλλά και των εντερόκοκκων και σταφυλόκοκκων.
via
 

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

 
ΕΣΠΑΣΑΝ ΧΑΚΕΡ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

10 επαγγέλματα με πολλά χρήματα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Το Careercast ανέλυσε στοιχεία από 200 επαγγέλματα και τα συνδύασε με δεδομένα από κρατικές αρχές, επαγγελματικές ενώσεις και άλλες πηγές. Κάποια…
intos.gr
Το Careercast ανέλυσε στοιχεία από 200 επαγγέλματα και τα συνδύασε με δεδομένα από κρατικές αρχές, επαγγελματικές ενώσεις και άλλες πηγές. Κάποια από τα επαγγέλματα της δεκάδας δεν αντανακλούν την πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά δίνουν μια πολύ καλή εικόνα του τι έχει ζήτηση στο εξωτερικό ώστε να αναζητήσετε τις αντίστοιχες ευκαιρίες.

1. Τεχνικός τηλεπικοινωνιών
Τα πάντα στις μέρες μας περνούν από τηλεπικοινωνιακά καλώδια, κεραίες και εγκαταστάσεις που χρειάζονται συνεχή και προσεκτική συντήρηση προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα 24 ώρες το 24ωρο. Η εκπαίδευση γίνεται σε τεχνικές σχολές, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ.

2. Μηχανικός αεροσκαφών
Οι αεροπορικοί στόλοι μεγαλώνουν συνεχώς και η κίνηση των επιβατών αναμένεται να αυξηθεί κατά 35% τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει περισσότερα αεροσκάφη που έχουν ανάγκη συντήρησης και περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές για τους μηχανικούς τους. Η εκπαίδευση γίνεται σε ΙΕΚ (αλλά και σε ΤΕΙ) ή αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού.
 
3. Αναπνευστικός θεραπευτής
Ειδικότητα σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα, είναι το αντίστοιχο του φυσικοθεραπευτή για αναπνευστικές παθήσεις. Διδάσκει ασκήσεις αναπνοής και βήχα ώστε να ενδυναμωθούν οι αναπνευστικοί μύες και να κινητοποιηθούν οι εκκρίσεις. Η ζήτησή του είναι μεγάλη στις ΗΠΑ.

4. Εξειδικευμένος τεχνίτης
Υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μηχανικός αυτοκινήτων/μοτοσικλετών/σκαφών, ψυκτικός, τεχνίτης θέρμανσης κ.λπ. είναι δουλειές που πάντα θα είναι απαραίτητες καθώς τα σπίτια μας και τα οχήματά μας θα χρειάζονται συντήρηση και επισκευές. Η εκπαίδευση γίνεται σε τεχνικές σχολές, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ.

5. Αστυνομικός
Αδικημένο επάγγελμα στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά η κρίση δεν θα διαρκέσει για πάντα- η βελτίωση θα έρθει. Προσφέρει σταθερότητα και καλή ασφάλιση εφόσον αποφοιτήσει κανείς με επιτυχία από τη σχετική σχολή.

6. Fashion Buyer
Στο εξωτερικό είναι γνωστό και ως retail buyer. Είναι το άτομο που αποφασίζει τι είδους ρούχα και αξεσουάρ θα προμηθευτεί ένα κατάστημα, ουσιαστικά προβλέποντας τι θα είναι στη μόδα τους επόμενους μήνες ή, ακόμα καλύτερα, ορίζοντας τη μόδα. Δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση, μόνο εμπειρία και καλά αποτελέσματα στη δουλειά.

7. Web Designer/Προγραμματιστής/Developer/Coder
Άπειρες ευκαιρίες, από τη δημιουργία websites μέχρι εφαρμογές για κινητά και από δημιουργία βάσεων δεδομένων μέχρι εξειδικευμένου software για επιχειρήσεις, είναι τομέας με πολλές
υποειδικότητες στον οποίο ο καθένας μπορεί να βρει τη δική του.

8. Νοσηλευτής
Από τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη έλλειψη σε όλη την Ευρώπη και, με δεδομένη τη δημογραφική αύξηση της ηλικίας του πληθυσμού, η ζήτησή του δεν αναμένεται να μειωθεί. Προσφέρει θαυμάσιες ευκαιρίες εξέλιξης και μετακίνησης – σε συνδυασμό με τη γνώση ξένων γλωσσών.

9. Αγρότης
Η σύγχρονη τεχνολογία που κάνει πια δυνατή την παραγωγή εξειδικευμένων προϊόντων (π.χ. χωρίς γλουτένη), η μεγάλη ζήτηση για βιολογικά προϊόντα και η παράδοση της Ελλάδας στις καλλιέργειες προσφέρει ευκαιρίες για απασχόληση και επιτυχία δουλεύοντας τη γη, και μάλιστα στο σημερινό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας• γιατί και ο αγρότης επιχειρηματίας είναι.

10. Πιλότος αεροσκαφών
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Boeing, έως το 2032 θα χρειαστούν 500.000 νέοι χειριστές, οι 200.000 μόνο στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, περίπου οι 80.000 από αυτούς στην Κίνα.

ΜΗΝ το κάνεις με τίποτα!

ΜΗΝ το κάνεις με τίποτα! Η ημερομηνία που καταστρέφει το iPhone σου!
 
Το Athens Magazine παρουσιάζει ενα νέο bug, το οποίο ανακάλυψαν οι χρήστες iPhone
athensmagazine.gr
Το Athens Magazine παρουσιάζει ενα νέο bug, το οποίο ανακάλυψαν οι χρήστες iPhone και το οποίο καταστρέφει πρακτικά το τηλέφωνο. Αν ορίσετε στη συσκευή σας την ημερομηνία 1 Ιανουαρίου 1970, τότε αν το σβήσετε δε θα μπορέσετε να το ξανανοίξετε ακόμη και αν κάνετε reset!


Για περισσότερα τεχνολογικά νέα, κάντε κλικ εδώ
 

Γιατί πρέπει να κάνεις μασάζ στα πόδια σου κάθε βράδυ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
To μασάζ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της ιατρικής.Η άσκηση πίεσης στο σώμα, ανακουφίζει από την ένταση με πολλούς τρόπους.
www.athensmagazine.gr
 
To μασάζ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της ιατρικής.Η άσκηση πίεσης στο σώμα, ανακουφίζει από την ένταση με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η ρεφλεξολογία. Πρόκειται, σε γενικές γραμμές, για την ιδέα ότι η άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, κυρίως στα άκρα, έχει θετικό αντίκτυπο σε διάφορες περιοχές του σώματος.


Κάνοντας μασάζ σε διαφορετικά σημεία των ποδιών σου, έχει συνδεθεί με βελτίωση της υγείας διαφόρων οργάνων. Όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον οδηγεί σε καλύτερη χαλάρωση, λιγότερο στρες και αυξημένη λίμπιντο.
Κάνοντας μασάζ στα πόδια, βοηθάει επίσης, στην κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει τον ύπνο, το οίδημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι ιδανικό για το δέρμα!
 

Η ωφέλεια των ψυχών από τα μνημόσυνα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
1myblog.pblogs.gr|Από phaistos networks s.a.
Σύμφωνα με ομόφωνη αγιοπατερική μαρτυρία την οποία επιβεβαιώνει αδιάκοπη εκκλησιαστική παράδοση αιώνων, οι ειδικές ευχές για τους νεκρούς θεσπίστηκαν από τους αγίους αποστόλους. H θέσπιση αυτή έχει δύο βασικά δογματικά  θεμέλια: α) την έννοια της Εκκλησίας ως κοινωνίας αγίων, που αποτελείται όχι μόνο από τους ζωντανούς αλλά και τους «κεκοιμημένους» χριστιανούς και β) την πίστη στη μεταθανάτια ζωή, την ανάσταση και την τελική κρίση.
Επιπλέoν, η διδασκαλία και η διαχρονική πράξη της Εκκλησίας, μας προτρέπουν να εκδηλώνουμε  τη μέριμνα μας για την ανάπαυση μιας ψυχής όχι μόνο με προσευχές, αλλά και με έργα αγάπης. Έτσι, οι Αποστολικές Διαταγές παραγγέλνουν να προσφέρονται στους φτωχούς ορισμένα από τα υπάρχοντα του νεκρού στη μνήμη του.  Και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ερμηνεύοντας το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, συμβουλεύει να κάνουμε τέτοιες αγαθοεργίες, «ώστε, αν μεν ο νεκρός είναι αμαρτωλός, να απαλλαγεί από τις αμαρτίες του ...; και αν είναι δίκαιος, να λάβει μεγαλύτερο μισθό και ανταπόδοση». Οι προσευχές, από το άλλο μέρος, για  τους νεκρούς περιλαμβάνουν τόσο την μνημόνευση των ονομάτων τους στις θείες λειτουργίες, όσο και την τέλεση ειδικών ακολουθιών, των μνημοσύνων.
Ήδη στις Αποστολικές Διδαχές βρίσκεται η διάκριση των μνημοσύνων σε «τρίτα», «ένατα», «τεσσαρακοστά» και ενιαύσια» (ετήσια), ανάλογα με το χρόνο τελέσεως τους από την ημέρα του θανάτου.
Πολλοί συμβολισμοί των επιμέρους μνημοσύνων αναφέρονται από τους πατέρες. Οι κυριότεροι είναι οι εξής: Τα «τρίτα» συμβολίζουν την ανάσταση του Κυρίου μετά την τριήμερη παραμονή Του στον τάφο και τελούνται με την ευχή να αναστηθεί και ο νεκρός στην ουράνια βασιλεία.  Τα «ένατα» τελούνται για τα εννέα τάγματα των άυλων αγγέλων, με την ευχή να βρεθεί κοντά τους η άυλη ψυχή του νεκρού. Τα «τεσσαρακοστά» τελούνται για την ανάληψη του Κυρίου, που έγινε σαράντα μέρες μετά την ανάστασή Του. Με την ευχή να να «αναληφθεί» και ο νεκρός, να συναντήσει το Χριστό στους ουρανούς και να ζήσει για πάντα μαζί Του. Τα «ενιαύσια» (ετήσια), τέλος, τελούνται την επέτειο ημέρα του θανάτου, σε ανάμνηση των γενεθλίων του νεκρού, καθώς, για τους πιστούς χριστιανούς, ημέρα της αληθινής γεννήσεως είναι η ημέρα του σωματικού θανάτου και της μεταστάσεως στην αιώνια ζωή. Μνημόσυνα, αντίστοιχα με τα παραπάνω, τελούνται τον τρίτο, έκτο και ένατο μήνα από την ημέρα του θανάτου («τρίμηνα», «εξάμηνα», «εννεάμηνα»).
Τη μεγαλύτερη ωφέλεια, πάντως, στους νεκρούς την προξενεί η τέλεση της θείας ευχαριστίας στη μνήμη τους, γιατί τότε, με τις μερίδες τους στο άγιο δισκάριο, «ενώνονται αόρατα με το Θεό και επικοινωνούν μαζί Του και παρηγορούνται και σώζονται και ευφραίνονται εν Χριστώ» (άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης).
Εκτός από τα ειδικά για κάθε νεκρό μνημόσυνα, η Εκκλησία έχει στις καθημερινές ακολουθίες της, γενικές δεήσεις για τους «κεκοιμημένους», όπως είναι λ.χ. το νεκρώσιμο μέρος του μεσονυκτικού και οι σχετικές αναφορές στις εκτενείς του εσπερινού, του όρθρου και της θείας λειτουργίας. Έχει, επίσης, καθιερώσει και ειδικές ημέρες μνημοσύνων. Τα Σάββατα σχεδόν όλου του εκκλησιαστικού έτους, και ιδιαίτερα τα προηγούμενα των Κυριακών της Απόκρεω και της Πεντηκοστής (Ψυχοσάββατα), είναι αφιερωμένα στη μνήμη των νεκρών.
Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί, αν και αυτονόητο, ότι η Εκκλησία τελεί μνημόσυνα μόνο για του χριστιανούς που κοιμήθηκαν μέσα στους κόλπους της. 
Όσα συνοπτικά αναφέρθηκαν πιο πάνω για τα μνημόσυνα και, γενικότερα, την κοινωνία των ζωντανών με τα «κεκοιμημένα» μέλη της Εκκλησίας, δηλαδή όλων των μελών του θεανθρώπινου σώματος του Χριστού, είναι αφενός ενημερωτικά για τον «αμύητο» αναγνώστη και αφετέρου προοιμιακά της πραγματείας του οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού «Περί των εν πίστει κεκοιμημένων», αποσπάσματα της οποίας ακολουθούν σε ελεύθερη νεοελληνική απόδοση.
Μέ αυτό το έργο του ο μεγάλος άγιος και θεολόγος του 8ου αιώνα συνοψίζει τη διδασκαλία της Εκκλησία μας για τα μνημόσυνα και, χρησιμοποιώντας πλήθος πατερικών μαρτυριών, απαντά σε πολλά ερωτήματα, που σχετίζονται με την ιστορική προέλευση, τη σημασία και τη σκοπιμότητά τους. 
1). Και οι Ιουδαίοι πρόσφεραν θυσίες για την εξάλειψη των αμαρτιών «των μετ'; ευσεβείας κοιμωμένων» (Β΄ Μακ.12:45)
2) Σχετικός είναι και ο θεολογικός συμβολισμός των κολλύβων που προστίθενται σε κάθε μνημόσυνο. Το σιτάρι συμβολίζει την ταφή, την ανάσταση και την πέρα από τον τάφο  ζωή του ανθρώπου, καθώς, πέφτοντας στη γη, σαπίζει  και «πεθαίνει». Απ'; αυτόν το «θάνατό» του όμως βλασταίνει μια νέα ζωή.

Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού

κάποιοι από εμάς είχαν τη τύχη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο της Maria Badi.
 
Η Maria Badi συγκίνηση.
Γιατί κάποιοι από εμάς είχαν τη τύχη να ζήσουν εκείνη την εποχή!

Ποιος Αρχάγγελος βρίσκεται σήμερα δίπλα σου;

 
Καλημέρα Άγγελοι Καθώς ο χρόνος κυλά αυτή την γλυκιά μέρα, κλείσε για λίγα λεπτά τα μάτια και επικαλέσου κάποιον Αρχάγγελο να έρθει κοντά σου. Εάν επιθυμείς κάποιον συγκεκριμένο κάνε το, διαφορετικά ζήτα να έρθει κοντά σου…
aggelonfos.gr
Καλημέρα Άγγελοι
Καθώς ο χρόνος κυλά αυτή την γλυκιά μέρα, κλείσε για λίγα λεπτά τα μάτια και επικαλέσου κάποιον Αρχάγγελο να έρθει κοντά σου. Εάν επιθυμείς κάποιον συγκεκριμένο κάνε το, διαφορετικά ζήτα να έρθει κοντά σου όποιος χρειάζεται. Ρώτησε τον ποιος είναι και να σου δώσει ένα σημάδι. Ζήτησε του να μείνει δίπλα σου όλη την ημέρα και να σε καθοδηγεί. Νιώσε την ενέργεια του να σε αγκαλιάζει τρυφερά. Συνδέσου μαζί του από καρδιάς. Νιώσε την ζεστασιά του, το Φως του, την Αγάπη του. Νιώσε ένα κύμα ενέργειας να σε διαπερνά και να ενεργοποιεί το κέντρο της καρδιάς σου καθώς και τα υπόλοιπα σου τσάκρα.
Αυτή όπως και κάθε μέρα, δεν είσαι μόνος.
Βάλε τους Αρχαγγέλους στη ζωή σου και νιώσε τη δύναμη σου, τη χαρά, την αισιοδοξία και φυσικά την Αγάπη να έρχονται, να γειώνονται και να κυριαρχούν στην κάθε σου στιγμή… Και όλα θα μεταμορφωθούν, βήμα βήμα…
Αγάπη και Φως
Αγγέλων Φως
~Χρυσάφη Μαρία~

 

μια σύμπτωση ή κάτι παραπάνω;

Έχετε νιώσει ποτέ κάποια σύνδεση με έναν άλλον άνθρωπο και αναρωτιέστε τι σας τραβάει κοντά του; Μπορεί να είναι απλά μια σύμπτωση ή κάτι παραπάνω;
 
Έχετε νιώσει ποτέ κάποια σύνδεση με έναν άλλον άνθρωπο και αναρωτιέστε τι σας τραβάει κοντά του; Μπορεί να είναι απλά μια σύμπτωση ή κάτι παραπάνω;…
awakengr.com
Έχετε νιώσει ποτέ κάποια σύνδεση με έναν άλλον άνθρωπο και αναρωτιέστε τι σας τραβάει κοντά του; Μπορεί να είναι απλά μια σύμπτωση ή κάτι παραπάνω;
Καθώς η Δύση και η Ανατολή συνεχίζουν να διασυνδέονται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν στη θεωρία της μετενσάρκωσης. Αυτό σημαίνει πως όλοι έχουμε την τάση να πέφτουμε πάνω σε ανθρώπους τους οποίους γνωρίζουμε από παλιότερες ζωές.
Ακολουθούν 3 σημάδια στα οποία συμφωνούν οι ειδικοί επί του θέματος:
1. Άμεση σύνδεση ή άμεση αντίδραση
Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι με τους οποίους συνδεόμαστε αμέσως, είτε είναι φίλοι είτε πιθανοί ερωτικοί σύντροφοι. Σύμφωνα με τον Paramahansa Yogananda, μπορείτε να αναγνωρίσετε μια φιλική ή αδελφή ψυχή όταν συνδέεστε άμεσα μαζί της κι έχετε βαθιά κατανόηση ο ένας του άλλου. «Όταν νιώθετε μια βαθιά αρμονία από την καρδιά σας με κάποιον άλλον, ξέρετε πως τον γνωρίζετε από παλιά».
Αντίστοιχα, υπάρχουν άλλοι οι οποίοι σας γεννούν συναισθήματα εχθρότητας. Δεν είστε σίγουροι γιατί τους αντιπαθείτε αλλά η αντίδρασή σας είναι τόσο αρνητική που σας εκπλήσσει. Οι ειδικοί στις προηγούμενες ζωές συμφωνούν πως αυτά τα άτομα σας έχουν κάνει κακό σε μια προηγούμενη ζωή.
2. Τηλεπαθητική σύνδεση
Νιώθετε τι θέλουν να πουν ή λαμβάνετε ένα τηλεφώνημα/μήνυμα λίγες στιγμές αφού τους σκεφτείτε. Υπάρχει ένα είδος ανεξήγητης σύνδεσης η οποία δεν μπορεί να διακοπεί.
3. Αναγνώριση από το βλέμμα
Όταν τους κοιτάζετε στα μάτια την πρώτη φορά που τους συναντάτε, σας φαίνονται γνώριμοι και γρήγορα σας έλκουν κοντά τους.
Έχετε παρατηρήσει πως μπορείτε να κοιτάζετε μερικούς ανθρώπους στα μάτια καθώς συνομιλείτε χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση, ενώ με άλλους η σύνδεση αυτή συμβαίνει σε ελάχιστες στιγμές; Οι ειδικοί στις προηγούμενες ζωές πιστεύουν πως αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προτείνουν να δίνετε μεγάλη προσοχή.
Κάποιοι έχουν βγάλει το συμπέρασμα πως τα μάτια μας παραμένουν ίδια κάθε φορά που γεννιόμαστε. Αυτό μας επιτρέπει να αναγνωριζόμαστε μεταξύ μας στο πέρασμα του χρόνου.
_______________
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός – healinghome.gr
Πηγή: http://theearthchild.co.za
 

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ!

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ!
 
realbomb.gr
Τέλος εποχής για την χοληστερίνη
Κάθε πέντε χρόνια η επιτροπή σύστασης διατροφικών κατευθυντήριων οδηγιών των ΗΠΑ (Dietary Guidelines Advisory Committee) συντάσσει μια αναφορά που επηρεάζει σε ευρεία κλίμακα την παγκόσμια κοινότητα σε θέματα διατροφής και υγείας. Οι συγκεκριμένες συστάσεις επηρεάζουν άμεσα τις αναφορές στον τύπο για τη διατροφή, τους ισχυρισμούς υγείας των εταιρειών παρασκευής τροφίμων, τις συστάσεις και οδηγίες που δίνουν γιατροί και διαιτολόγοι, τη διατροφή στα σχολεία μέχρι και τον τρόπο διαφήμισης των τροφίμων.
Διατροφικές Συστάσεις 2015 και Χοληστερίνη
Οι κατευθυντήριες οδηγίες του 2015 διαμορφώνουν αυτή τη φορά μια πολύ σημαντική αλλαγή θέσης σε σχέση με τις προηγούμενες, που αφορά στη χοληστερίνη και αναφέρουν τα εξής:
“Χοληστερόλη: Παλαιότερα, οι Διαιτητικές Οδηγίες συνιστούσαν τον περιορισμό πρόσληψης χοληστερόλης σε λιγότερο από 300 mg/ημέρα. Το 2015 η επιτροπή διατροφικών συστάσεων (DGAC) δεν θα συνεχίσει την εν λόγω σύσταση επειδή τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση χοληστερόλης μέσα από τη διατροφή και των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα. Σε συμφωνία και με τα συμπεράσματα της αναφοράς της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA / ACC report) η χοληστερόλη είναι μια θρεπτική ουσία της οποία η αυξημένη κατανάλωση δεν καθιστά πρόβλημα.”
Συμβουλευτική Επιτροπή Διατροφικών Συστάσεων (DGAC). Αναφορά 2015, κεφάλαιο 1, σελ. 17.
Σε απλά Ελληνικά αναφέρεται ότι η κατανάλωση χοληστερίνης δεν είναι πρόβλημα για την υγεία και δεν επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
Πρόκειται για μια επαναστατική στροφή σε σχέση με τις συστάσεις των προηγούμενων 50 χρόνων που επηρέασαν και άλλαξαν πλήρως τις διατροφικές μας συνήθειες.
Με αυτή την αναφορά και σε συνδυασμό με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας που αποδεσμεύει την χρήση φαρμακευτικής αγωγής από τα επίπεδα χοληστερίνης, έπεσε και το τελευταίο προπύργιο διατροφικών και φαρμακευτικών συστάσεων σχετικά με τη χοληστερίνη.
 
Χοληστερίνη, ο καλός της υπόθεσης
Όπως αναφέρω και στο βιβλίο μου “Πως Να Ζήσετε 150 Χρόνια με Υγεία” η χοληστερίνη παράγεται κατά το 85% από το ίδιο μας τον οργανισμό και είναι ένα βασικό συστατικό για την ύπαρξη της ίδιας της ζωής. Η πρόσληψη της μέσα από την τροφή αφορά μόνο στο 15% της χοληστερίνης που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν επηρεάζει τα επίπεδα στο αίμα.
Λόγω της συμμετοχής της χοληστερίνης σε πολυάριθμες λειτουργίες του οργανισμού, τα επίπεδα της στο αίμα ανεβαίνουν όχι γιατί προσλαμβάνουμε παραπάνω από την τροφή αλλά γιατί είναι απαραίτητη στην επιδιόρθωση βλαβών σε ιστούς και κύτταρα. Το σώμα μας αυξάνει την ενδογενή παραγωγή χοληστερίνης για να βοηθήσει τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης.
Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικά, γενετικά καθορισμένα, επίπεδα χοληστερίνης. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να μας επιτρέπουν να καθορίσουμε “φυσιολογικά” επίπεδα. Φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης μπορούν να κυμαίνονται μεταξύ 150-320 mg/dl.
Αν όμως ένα άτομο έχει τιμές που συνήθως κυμαίνονται για παράδειγμα κοντά στα 220 ml/dl και αυτές ανέβουν κάποια στιγμή σε υψηλότερα επίπεδα, τότε αυτό σημαίνει ότι κάπου το σώμα χρειάζεται περισσότερη χοληστερίνη ώστε να διορθώσει μια βλάβη. Η χοληστερίνη δεν είναι το πρόβλημα αλλά μέρος της διαδικασίας επίλυσης. Η ιδανική λύση θα ήταν να εντοπίσουμε την χρόνια φλεγμονή και να επέμβουμε βοηθώντας τον οργανισμό να ολοκληρώσει την διαδικασία.
Δυστυχώς αυτό το κυνήγι της χοληστερίνης οδήγησε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην αποφυγή τροφών με μεγάλη θρεπτική αξία όπως τα αυγά, το κρέας ελευθέρας βοσκής, τα θαλασσινά ή το βιολογικό βούτυρο με παράλληλη αύξηση στην κατανάλωση ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων που οδήγησαν στην επιδημία παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιοπαθειών, καρκίνου και αυτοάνοσων που βιώνουμε σήμερα.
Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι το ψευδές δεδομένο που αφορά τη συσχέτιση των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης με την υγεία μας να πάψει να επηρεάζει τις επιλογές τόσο του κοινού όσο και των γιατρών. Ευελπιστώ ότι σήμερα που βιώνουμε την επανάσταση της πληροφορίας αυτή η αλλαγή θα γίνει πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.
Στην Υγειά Σας!
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita’ degli Studi di Napoli, Federico II Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

ΠΗΓΗ: http://enallaktikidrasi.com/
 

διασκεδάστε

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Ich liebe Hellas.
 
Ich liebe Hellas
Στο ΦΟΥΛ τον ήχο και διασκεδάστε το ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

Anekdota!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Anekdota!
 
Μη σταματάς!

Δημοφιλείς αναρτήσεις