Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Παιδιά - θύματα των μνημονίων ... Δράμα χωρίς τέλος ...

Παιδιά - θύματα των μνημονίων
Άρθρο της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ




Για μεγέθυνση πατήστε ροδάκι για νεα καρτέλα με φακό


Μήπως έχετε έλλειψη της βιταμίνης Β12 ;

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη idiva.gr.·
Μήπως έχετε έλλειψη της βιταμίνης Β12 ; Σταματήστε να αγνοείτε αυτά τα σημάδια αμέσως!

Κοινοποιήστε στο Facebook H έλλειψη βιταμινών δεν είναι τόσο κοινή όσο η έλλειψη μεταλλικών στοιχείων, αλλά εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα…
idiva.gr

http://taxalia.blogspot.gr/2017/03/12_31.html
 
H έλλειψη βιταμινών δεν είναι τόσο κοινή όσο η έλλειψη μεταλλικών στοιχείων, αλλά εξακολουθούν να προκαλούν
προβλήματα και δυσφορία σε πολλούς ανθρώπους. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ένα στα τέσσερα στην Αμερική εχουν ανεπάρκεια στη Β12.

Οπότε εμείς, βρήκαμε και σας παρέχουμε τα προειδοποιητικά σημάδια της έλλεψης της βιταμίνης Β12 και σας παρέχουμε συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να την ρυθμίσετε!
 
Ο ρόλος της Β12
Η βιταμίνη B12 είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες, γιατί μας δίνει ενέργεια. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν εναλλακτικές πηγές Β12 και χάπια για να έχουν καλύτερες επιδόσεις στον αθλητισμό και στις καρδιακές ασκήσεις. Την ίδια στιγμή,η Β12 είναι μια πολύτιμη και απόλυτα φυσική λύση για την απώλεια βάρους, για αυτό και οι γυναίκες κάνουν σαν τρελές για αυτή.
 
Παρ ‘όλα αυτά, η βιταμίνη Β12 έχει έναν πιο σημαντικό ρόλο στον οργανισμό μας: συμμετέχει ενεργά στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, και επιτρέπει η κυκλοφορία του αίματος να μεταδίδει οξυγόνο με επιτυχία σε όλα τα μέρη του σώματός μας. Η τακτική κατανάλωση Β12 είναι αρκετή για να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε και το οξυγόνο για να επιβιώσουμε, ενώ η έλλειψή της ορίζεται ως μια κατάσταση κόπωσης και αδυναμίας που ονομάζεται μεγαλοβλαστική αναιμία.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη ένα αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης, αλλά δεν υπάρχει καμία λογική αιτία για να είστε έτσι, μην χάσετε περισσότερο χρόνο.
 
Ποιες ζωτικές λειτουργίες του σώματος υποστηρίζει η βιταμίνη Β12;
Τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων
Την έκκριση των περισσότερων επινεφριδίων ορμονών
Την μεταφορά του οξυγόνου στον εγκέφαλό μας
Τη σωστή κυκλοφορία
Τη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος μας
Τη πέψη μας
Την απορρόφηση του σιδήρου
Την μείωση του λίπους και των υδατανθράκων
Το σχηματισμό των νεύρων
Τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος των γυναικών
 
Πού να ψάξω για την βιταμίνη Β12;
Μερικά από τα τρόφιμα που τρώμε τακτικά είναι γεμάτα με βιταμίνη Β12, αλλά μερικές φορές, αυτό δεν είναι αρκετό για να υποστηρίξει τα βέλτιστα επίπεδα, και μπορούμε εύκολα να στραφούμε στην ομάδα υψηλού κινδύνου που πρέπει να παίρνουμε συμπληρωματικές πηγές αυτής της βιταμίνης ανά ημέρα.
 
Ποιος ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου;
Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών, ιδίως εκείνων που διαγιγνώσκονται με προβλήματα πέψης και επιπλέον οξέα του στομάχου.
Οι ασθενείς με Crohn, κοιλιοκάκη, ή άλλη αυτοάνοση ασθένεια
Οι χορτοφάγοι
Οι διαβητικοί
Οι χρήστες μεταμορφίνης (καθώς η καταναλωση της αποτρέπει το σώμα ώστε να απορροφήσει τη βιταμίνη Β12)
Ποια είναι τα συμπτώματα που υποδηλώνουν οτι έχετε έλλειψη της βιταμίνης Β12 ;
Είστε συνεχώς κουρασμένοι και είναι δύσκολο να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά. Αυτό συμβαίνει γιατί το αίμα σας δεν έχει αρκετό οξυγόνο, και το σώμα δεν έχει την ενέργεια που χρειάζεται.
Μια επαναλαμβανόμενη αίσθημα μουδιάσματος, και αίσθηση καρφίτσας ή βελόνας πάνω σας. Και οι δύο δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης Β12 έχει κατά πάσα πιθανότητα προκαλέσει βλάβη των νεύρων.
Βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, ιδίως για τους νέους, όπου η άνοια είναι σχεδόν αδύνατη
Ωχρότητα και κίτρινο δέρμα λόγω αποικοδόμησης των αιμοσφαιρίων 
athensmagazine.gr/

Κουνουπίδι Υγιεινό και μυρωδάτο!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes.




Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes
Υγιεινό και μυρωδάτο!

Τσάι Ρίγανης: Ποιες Ασθένειες Θεραπεύει;

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Το τσάι ρίγανης αποτελεί παράδοση σε πολλά μέρη του κόσμου σαν σπιτική θεραπεία λόγω της δυνατότητάς του να θεραπεύει έναν μεγάλο αριθμό ασθενειών.…
hippieteepee.gr

http://www.hippieteepee.gr/tsai-riganis-ofeli/

Το τσάι ρίγανης αποτελεί παράδοση σε πολλά μέρη του κόσμου σαν σπιτική θεραπεία λόγω της δυνατότητάς του να θεραπεύει έναν μεγάλο αριθμό ασθενειών. Η ρίγανη περιέχει πολλές σημαντικές ενώσεις, στις οποίες ανήκουν η κερκετίνη,η εριοκιτρίνη, η λουτεολίνη-7-Ο-γλυκοζίτη, η απιγενίνη-7-Ο-γλυκοζίτη, η λουτεολίνη, η απιγενίνη, και το ροσμαρινικό οξύ.
Το ροσμαρινικό οξύ και η  θυμόλη είναι πολύτιμα αντιοξειδωτικά και αποτελούν μέρος των φυτοθρεπτικών συστατών της ρίγανης. Αυτές οι δύο αντιοξειδωτικές ουσίες αναστέλλουν δραστικά τις κυτταρικές βλάβες στο σώμα.
Πολλές μελέτες αποκάλυψαν ότι η αντιοξειδωτική δράση της ρίγανης είναι ισχυρότερη από αυτές των δύο συνθετικών αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στις επεξεργασμένες τροφές,το BHT (βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο) και η ΒΗΑ (βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη).
Μελέτη του 2007 από το International Food Journal of Sciences and Nutrition, έδειξε ότι η κατανάλωση τσαγιού ρίγανης έχει αντιοξειδωτική δράση και μείωνει τα επίπεδα της LDL (κακή χοληστερόλη).

Αντικαρκινικές Ιδιότητες

Πολλές μελέτες αποκάλυψαν ότι κάποιες από τις ουσίες της ρίγανης μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Η ρίγανη περιέχει το φυτοχημικό κερκετίνη η οποία είναι γνωστή για την επιβράδυνση της ανάπτυξης του καρκίνου καθώς και για την ενεργοποίηση της απόπτωσης.
Μια μελέτη από τον Ιούνιο του 2008, της «Journal of Pharmacy and Pharmacology» αποκάλυψε ότι το εκχύλισμα της ρίγανης βελτίωσε τους καρκινικούς δείκτες σε πειραματόζωα που είχαν καρκίνο του παχέος εντέρου , ένα αποτέλεσμα που οι ερευνητές αποδίδουν στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ρίγανης. Ακόμα κι αν αυτά τα εργαστηριακά ευρήματα είναι ενθαρρυντικά, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη μια κλινική μελέτη για την επιβεβαίωση αυτών τον αποτελεσμάτων στον άνθρωπο.

Αντισηπτικές ιδιότητες

Η ρίγανη έχει αντισηπτικές ιδιότητες, που μπορεί να είναι χρήσιμες για την πρόληψη ή την επιβράδυνση της ανάπτυξης των δυνητικά επιβλαβών μικροοργανισμών. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Food Science» κατέληξε στο  ότι οι ενώσεις στα φύλλα της ρίγανης έχουν δράση κατά της ελονοσίας και επιβραδύνουν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών που είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση της ελονοσίας.
Μια ακόμα έρευνα στο «Brazilian Journal of Microbiology» έδειξε ότι το εκχύλισμα ρίγανης έχει σταμάτησε την ανάπτυξη των μυκήτων Candida σε εργαστηριακές έρευνες, που είναι γνωστό ότι προκαλούν μολύνσεις του κόλπου. Ακόμη και αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, οι μύκητες που χρησιμοποιήθηκαν ελήφθησαν από τα πειραματόζωα και τα περισσότερα πειράματα χρειάζονται ακόμη για να προσδιοριστεί εάν οι ενώσεις της ρίγανη είναι εξίσου αποτελεσματικές εναντίον αυτών και άλλων παθογόνων  στους ανθρώπους.

Τσάι Ρίγανης για την θεραπεία του πονόλαιμου, της Ιγμορίτιδας & Λοιμώξεων

Συστατικά
  • 4-6 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό ακατέργαστο μέλι
Εκτέλεση
  1. Κόψτε τα φύλλα για να απελευθερωθεί το έλαιο.
  2. Βράστε το νερό για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα φύλλα ρίγανης και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  4. Στραγγίστε και προσθέστε το μέλι
  5. Πιείτε το τσάι ζεστό για τη μέγιστη αξιοποίηση των

Τσάι Ρίγανης: Χρήσεις και Οφέλη

  • Πονοκέφαλοι, βήχας, πρήξιμο αδένων, βρογχικά προβλήματα
  • Γρίπη, κατάθλιψη, κονδυλώματα, ψείρες, πόδι του αθλητή (μήκυτες ποδιού).
  • Έκζεμα, λοιμώξεις του αυτιού, διάστρεμμα, κρυολόγημα, και τον πόνος στη μέση.
  • Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος/κολίτιδα, άφθες, νόσος του Lyme
  • Δυσπεψία, φουσκώματα, προβλήματα του ουροποιητικού
  • Αλλεργίες, εγκαύματα, αιμορραγία, κόπωση.
  • Δυσκοιλιότητα, παράσιτα, μήκυτες
Διαβάστε επίσης: Θυμάρι & Μέλι: Ο πιο ισχυρός συνδυασμός της φύσης για την καλή λειτουργία των πνευμόνων και ολόκληρου του αναπνευστικού.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη. 
 
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr via
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

"Καλημέρα κύριε Σταύρο"







Aξέχαστες Ατάκες Ελληνικού Κινηματογράφου
"Καταπληκτικός" Χρονης Εξαρχακος και Σταύρος Παράβας απο την ταινία ''Το Κοροϊδάκι Της Πριγκηπέσσας ''
"Καλημέρα κύριε Σταύρο"

Δημοφιλείς αναρτήσεις