Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα...




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ
ΛΟΥΚΑΣ ΛΟΥΚΙΑ

 
http://www.saint.gr/3258/saint.aspx


Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης

Ημερομηνία εορτής: 13/12/2012Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 13 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Ευστρατιος , Αγιος Αυξεντιος , Αγιος Ευγενιος , Αγιος Μαρδαριος , Αγιος Ορεστης






Τὸν Εὐστράτιον καὶ συνάθλους δὶς δύω,
Ἅπαξ δύω κτείνουσι πῦρ τε καὶ ξίφος.
Τούς γε σὺν Εὐστρατίῳ δεκάτῃ τρίτῃ ἔκτανεν ἄορ.
Βιογραφία
Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης μαρτύρησαν κατά το σκληρό διωγμό των χριστιανών επί Διοκλητιανού.

Ο Ευστράτιος, που ήταν ανώτερος αξιωματικός, συνελήφθη από το Δούκα Λυσία. Αυτός, αφού τον βασάνισε με τον πιο φρικτό τρόπο, έπειτα τον έστειλε στον έπαρχο Αγρικόλα. Φημισμένος αυτός για την ωμότητα του απέναντι στους χριστιανούς, έβαλε τον Ευστράτιο να βαδίσει με σιδερένια παπούτσια, που είχαν μέσα μυτερά καρφιά. Κατόπιν τον αποτελείωσε, αφού τον έριξε μέσα στη φωτιά.

Τον Αυξέντιο, που ήταν Ιερέας και συμπολίτης του Ευστρατίου, ο ηγεμόνας τον πίεσε να αλλαξοπιστήσει με πολλές δελεαστικές υποσχέσεις. Αλλά ο άξιος λειτουργός του Χριστού απάντησε: «Δεν είναι ανάγκη να λέω πολλά λόγια Λυσία. Στη ζωή αυτή είμαι του Χριστού και θα είμαι δικός Του μέχρι θανάτου. Και αν αναρίθμητους δαρμούς και πληγές μου δώσεις, και αν με φωτιά και σίδερο με λιώσεις, ο Χριστός μου είναι παντοδύναμος και ο Σταυρός Του ακαταμάχητος. Αυτός καθ' εαυτόν ο Αυξέντιος είναι αδύνατος. Αλλά του χριστιανού Αυξεντίου το φρόνημα δε θα κάμψεις ποτέ». Εξαγριωμένος ο ηγεμόνας από την απάντηση, αμέσως τον αποκεφάλισε.

Το Μαρδάριο, αφού τρύπησαν τους αστραγάλους του τον κρέμασαν με το κεφάλι προς τα κάτω και τον έκαψαν.

Ο αξιωματικός Ευγένιος, αφού του έκοψαν τη γλώσσα και τα χέρια και του έσπασαν τα πόδια, εξέπνευσε.

Τον δε στρατιώτη Ορέστη τον θανάτωσαν, αφού τον ξάπλωσαν σε πυρακτωμένο κρεβάτι.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Ἡ πενταυγὴς τῶν ἀθλοφόρων χορεία, τῇ τῶν ἀγώνων νοητῇ δαδουχίᾳ, τὴν οἰκουμένην ἅπασαν αὐγάζει νοητῶς· ὁ σοφὸς Εὐστράτιος, σὺν Αὐξεντίῳ τῷ θείῳ, Ὀρέστης καὶ Μαρδάριος καὶ Εὐγένιος ἅμα, οὗς εὐφημοῦντες εἴπωμεν πιστοί· χαίροις μαρτύρων πεντάριθμε σύλλογε.


Αγία Λουκία η παρθένος

Ημερομηνία εορτής: 13/12/2012Αγία Λουκία η παρθένος
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 13 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγια Λουκια Η Παρθενος






Ὡς Παρθένος μέν, ἓν στέφος ἡ Λουκία.
Ὡς δ' ἐκ ξίφους καὶ Μάρτυς, ἄλλο λαμβάνει.
Βιογραφία
Η Αγία Λουκία έζησε γύρω στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από τις Συρακούσες της Σικελίας.

Μοναχοκόρη, είχε ορφανέψει μικρή από τον πατέρα της και έμεινε μόνη με τη μητέρα της, η οποία ήταν βαριά άρρωστη με μία ανίατη ασθένεια. Έχοντας απελπιστεί από την βοήθεια των γιατρών, ευελπιστούσαν μόνο στη Θεία Χάρη για την ίαση της ασθένειάς της. Γι' αυτό μετέβηκαν στην Κατάνη, όπου βρίσκονταν το λείψανο της Αγίας Αγαθής (βλέπε 5 Φεβρουαρίου).

Το βράδυ που έπεσε να κοιμηθεί η Λουκία, αφού είχε προσευχηθεί θερμά για την υγεία της μητέρας της, είδε την Αγία Αγαθή σε όραμα. Η Αγία της είπε ότι η μητέρα της θα γιατρευτεί, αλλά η ίδια θα στεφθεί το στέφανο του μαρτυρίου. Η Λουκία περιχαρής, ξύπνησε το πρωί για την ανάρρωση της μητέρας της, αλλά και για το μαρτυρικό στέφανο που την περίμενε.

Όταν γύρισαν στις Συρακούσες την κατήγγειλαν στον αυτοκράτορα Δέκιο, λόγω του φιλανθρωπικού και χριστιανικού της έργου. Επειδή δε δεν απαρνήθηκε την πίστη της στον Κύριο, διατάχθηκε ο θάνατός της. Η αγία Λουκία παρέδωσε το πνεύμα της κάτω από το ξίφος του δημίου.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Παρθενίας φοροῦσα χλαῖναν ὑπέρλαμπρον, παρθενικῶς ἐμνηστεύθης τῷ Ζωοδότῃ Χριστῷ, καὶ ἀγάπην γεηροὺ μνηστῆρας ἔλιπες ὅθεν ὡς δῶρα νυμφικά, προσενήνοχας αὐτῶ, τὰ ρεῖθρα τῶν σῶν αἱμάτων, Λούκια Παρθενομάρτυς, ὦ καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ πάντων ἠμῶν.

Ράβδοι μελιτζάνας

Ράβδοι μελιτζάνας
Bαθμολογία:
       
8 ψήφοι
Προστέθηκε από , 29.09.11

Περιγραφή

Μοιάζει με ράβδους χρυσού. Είναι μια καλή ιδέα να τρώνε τα παιδιά τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.Τέλειο και εντυπωσιακό ορεκτικό.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Υγρά υλικά
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 2-3 κουταλιές γάλα
  • 2 κουταλιές νερό
Στερεά υλικά
  • 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) πάπρικα πικάντικη
  • 1 κουτ.γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ποικιλία)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3-4 κουτ. σούπας παρμεζάνα η κεφαλοτύρι σκληρό
  • 2 κουταλιές σουσάμι λευκό
  • 1 κουταλια σουσάμι μαύρο
  • 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-1,5 κούπας φρυγανιά τριμμένη
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή

 

 

 

 

 

 

Πως το κάνουμε:



Φυσική μάσκα για νεανική όψη



Αποτέλεσμα εικόνας για Φυσική μάσκα για νεανική όψη 

Φυσική μάσκα για νεανική όψη

Με τα χρόνια είναι φυσιολογικό η επιδερμίδα να χάνει τη λάμψη και τη σφριγηλότητα της, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να επέμβουμε με ένα απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Με μια φυσική μάσκα ομορφιάς που θυμίζει το κλασσικό αυγολέμονο.

 
Θα χρειαστείτε:

- ασπράδι αβγού
- λεμόνι
- λίγη σόδα
- κορνφλάουρ

 
Τρόπος παρασκευής:

Αναμείξτε πολύ καλά το ασπράδι του αβγού και λίγο χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε ξανά, έτσι ώστε να δέσει το μείγμα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη!Τρόπος εφαρμογής:Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για ένα 10λεπτο.

Στη συνέχεια ξεπλύντε τη με χλιαρό νερό και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.Αν κάνετε αυτή τη μάσκα κάθε 10 μέρες, θα δείτε πως μετά από ένα μήνα η επιδερμίδα σας θα είναι εντελώς διαφορετική. Πιο σφριγηλή και πιο λαμπερή!

beautetinkyriaki.gr

AΝΤΩΝΙΑ ΠΟΤΣΙ, μτφ. Άννα Γρίβα: Η ΖΩΗ (LA VITA)

περιοδικό και εκδόσεις Κουκούτσι.

Το ποίημα της ημέρας, AΝΤΩΝΙΑ ΠΟΤΣΙ, μτφ. Άννα Γρίβα:

Η ΖΩΗ (LA VITA)


Στο κατώφλι του φθινοπώρου
μέσα σ'ένα ηλιοβασίλεμα
βουβό

ανακαλύπτεις το κύμα του χρόνου
και τη μυστική σου

παραίτηση

όπως από κλαδί σε κλαδί
ανάλαφρα
πέφτουν τα πουλιά
που πια τα φτερά τους δεν τα βαστάζουν

Ο Μουσακάς της Σοφίας

Ο Μουσακάς της Σοφίας
Bαθμολογία:
       
6 ψήφοι
Προστέθηκε από , 18.08.09
Ο Μουσακάς της Σοφίας recipe main photo

 

Περιγραφή

Ο μουσακάς ειναι ενα ακριβό και μπελαλίδικο φαγητό. Γι' αυτο θέλει χρόνο και υπομονή.

Τι χρειαζόμαστε:

  • Για το τηγάνισμα:
  • 2 κιλά πατάτες
  • 4 μελιτζάνες
  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια


  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • μαιντανός και άνιθος
  • 500 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κύβο Κνόρ
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κιλό φέτα


  • Για την Μπεσαμέλ:
  • 200 γραμ. βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλέυρι
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • αλάτι - πιπέρι
  • 150 γραμμ.  Gouda
Στα γρήγορα










Φτιάχνει
12 μεγάλα κομμάτια

Πως το κάνουμε:


Φρούτα και λαχανικά προστατεύουν

bigstock Orange Color Fruits And Vegeta 96442943 

Φρούτα και λαχανικά προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

Ερευνητές εξέτασαν αποτελέσματα ερευνών που μετρούσαν επίπεδα καροτενοειδών

Ακόμα ένας λόγος να καταναλώνουν οι γυναίκες φρούτα και λαχανικά. Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό, ιδιαίτερα για καρκίνο που είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και έχει φτω
χότερη πρόγνωση.

Όταν ερευνητές από το Harvard Medical School εξέτασαν τα αποτελέσματα ερευνών που μετρούσαν τα επίπεδα καροτενοειδών στο αίμα των γυναικών, ανακάλυψαν ότι όσες είχαν τα υψηλότερα επίπεδα εμφάνιζαν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο μαστό σε σύγκριση με όσες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα.

Η σχέση φάνηκε να είναι ισχυρότερη για τις καπνίστριες σε σχέση με τις μη καπνίστριες και για γυναίκες που ήταν αδύνατες σε σχέση με τις υπέρβαρες.

Στις τροφές που αποτελούν καλή πηγή καροτενοειδών περιλαμβάνονται τα καρότα, οι γλυκές πατάτες, το σπανάκι και οι κόκκινες πιπεριές.

Η ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων καροτενοειδών στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να είναι ενδεχομένως ιδιαίτερα προστατευτική έναντι του καρκίνου του μαστού που δεν χρειάζεται οιστρογόνα για να αναπτυχθεί.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση υγιεινής διατροφής με βάση τα φυτά μπορεί να είναι ένας από τους πρώτους τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για τους συγκεκριμένους, λιγότερο συνήθεις, με φτωχότερη πρόγνωση καρκίνους.

Η ερευνήτρια Heather Eliassen, δήλωσε ότι οι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο στο μαστό που γνωρίζουμε αφορούν περισσότερο συνήθεις καρκίνους που εξαρτώνται από οιστρογόνα.

Η έρευνα συνδύασε στοιχεία από 8 έρευνες που περιέλαβαν περισσότερες από 3.000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού και περίπου 4.000 χωρίς τη νόσο. Δεν είναι σαφές αν τα καροτενοειδή άμεσα μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου.

Ωστόσο η Stephanie Bernik, MD, του Lenox Hill Hospital στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι το μήνυμα προς τις γυναίκες δεν αλλάζει. «Έχουμε πει ότι αν θέλουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου η κατανάλωση φυτικής διατροφής χαμηλής σε λιπαρά και ζωικές πρωτεΐνες μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει» δήλωσε.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of the National Cancer Institute». Η Bernik δήλωσε ότι η υπόδειξη ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο για όγκους που δεν βασίζονται στα οιστρογόνα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Πολλοί καρκίνοι μαστού σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό της νόσου και συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου στο μαστό, ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

iatronet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις