Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ένας κρυφός παράδεισος στα Χανιά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Η άγνωστη παραλία της Κρήτης μας προσκαλεί για εξερεύνηση και βουτιές στο απέραντο γαλάζιο, δίπλα από το διάσημο Ελαφονήσι. Το μυαλό μας είναι σε mood καλοκαιρίνο και οι σκέψεις για καλοκαιρινές αποδράσεις είναι ολοένα και…
iscreta.gr

Η άγνωστη παραλία της Κρήτης μας προσκαλεί για εξερεύνηση και βουτιές στο απέραντο γαλάζιο, δίπλα από το διάσημο Ελαφονήσι.

Το μυαλό μας είναι σε mood καλοκαιρίνο και οι σκέψεις για καλοκαιρινές αποδράσεις είναι ολοένα και περισσότερες. Εάν είσαι ένας από εμάς, που σκέφτεται από τώρα σε ποια γαλανά νερά θα βουτάει και ποιους προορισμούς θα εξερευνήσει φέτος, τότε είσαι στο σωστό μέρος! Η αγαπημένη μας Κρήτη αποτελεί πάντα μια κλασσική, διαχρονική λύση, η οποία δε θα μας απογοητεύσει ποτέ. Άφησε για λίγο τις διάσημες, εξωτικές παραλίες της Κρήτης και αφέσου στην ομορφιά μιας άγνωστης, αλλά πανέμορφης παραλίας. Ο λόγος για την Άσπρη Λίμνη, μία από τις εντυπωσιακότερες παραλίες της Κρήτης στα Χανιά, που για πολλούς αποτελεί ένα μικροσκοπικό, επίγειο παράδεισο!



Την παραλία Άσπρη Λίμνη μπορεί να την εντοπίσει κανείς λίγο πιο έξω από τον οικισμό της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας, 70 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στο Ελαφονήσι με την Άσπρη Λίμνη, αφού βρίσκονται πολύ κοντά και να απολαύσετε την ηρεμία και το μπάνιο σας στην καθόλου πολύβουη παραλία.



Η Άσπρη Λίμνη αποτελεί μία άγνωστη για τους τουρίστες παραλία, γι` αυτό μην περιμένετε να δείτε μια οργανωμένη παραλία. Είναι ένα παραδεισένιο, αγνό μέρος με λευκή άμμο και λίγους βράχους, οι οποίοι δημιουργούν ουσιαστικά ένα φυσικό φράγμα και δίνουν την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε λίμνη με θαλασσινό νερό.



Τα γαλάζια, διάφανα και πεντακάθαρα νερά θα ανταμείψουν κάθε επισκέπτη της Άσπρης Λίμνης, ενώ οι βουτιές εδώ είναι επιβεβλημένες. Σύμφωνα με την ιστορία, το σημείο αυτό αποτελεί τη δυτική αποικία του φοίνικα του Θεόφραστου, του προστατευόμενου κρητικού φοινικόδεντρου. Το όμορφο, γαλήνιο τοπίο, η ησυχία και τα καθαρά νερά θα αποζημιώσουν κάθε επισκέπτη της Κρήτης, που θα θέλει ξανά και ξανά να βρεθεί εκεί!



klik.gr

Τα λόγια έχουν δύναμη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Η ζωή έχει αξίες.
Αξίζει να τις διαβάσετε!

Τα λόγια μας έχουν δύναμη. Ας επιλέξουμε προσεκτικά τι λέμε και ας αναπτύξουμε μια υπέροχη σχέση με τα πιο υπέροχα πλάσματα της ζωής μας.
dinfo.gr

http://www.aspaonline.gr/2015/03/02/50-thetikes-fraseis-gia-na-leme-sta-paidia-mas/

50 θετικές φράσεις για να λέμε στα παιδιά μας

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο γύρω τους και κυρίως τον εαυτό τους. Πολλές φορές πάνω στην κούρασή μας, ανοίγουμε το στόμα μας και λέμε πράγματα που δε θα έπρεπε να πούμε. Τα παιδιά όμως δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά μεταξύ του τι κάνουν και του τι είναι. Έτσι λοιπόν όταν μέσα στον εκνευρισμό μας αποκαλούμε το παιδί μας «κακομαθημένο», «παλιόπαιδο», «τεμπέλη» ή οτιδήποτε αρνητικό, επειδή έκανε κάτι που δε θα έπρεπε να έχει κάνει, οι λέξεις αυτές γίνονται σπόροι που φυτεύονται μέσα στο μυαλό του. Οι σπόροι τελικά φυτρώνουν και τα αρνητικά αυτά χαρακτηριστικά γίνονται ακόμα μεγαλύτερα.
Σκοπός όμως αυτού του post, δεν είναι να μας γεμίσει με τύψεις για όσα αρνητικά μπορεί να έχουμε πει ως τώρα. Σκοπός είναι να μας δώσει τροφή για σκέψη και να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε πώς μπορούμε να βελτιωθούμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι γονείς.

50 θετικές φράσεις για να λέμε στα παιδιά μας

Ποιες θετικές φράσεις όμως – αντί για αρνητικές – μπορούμε να «φυτέψουμε», ώστε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας; Τι μπορούμε να τους λέμε σε τακτική βάση, ώστε να καταλάβουν ότι τα αγαπάμε, ότι σεβόμαστε την προσωπικότητά τους και ότι πιστεύουμε στο μεγαλείο που κρύβουν μέσα τους;  Να κάποιες ιδέες:

1. Μου αρέσει να σε βλέπω να χαμογελάς.
2. Χρειάζομαι τη βοήθειά σου.
3. Πήρες σπουδαία απόφαση.
4. Ευχαριστώ που μου το είπες.
5. Είμαι περήφανη για σένα.
6. Μου αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί.
7. Μου αρέσουν οι φίλοι σου.
8. Ποια ήταν η αγαπημένη στιγμή της ημέρας σου;
9. Θες να κάνουμε κάτι οι δυο μας;
10. Ποια είναι η γνώμη σου;
11. Πιστεύω σε σένα.
12. Η δασκάλα σου πιστεύει σε σένα.
13. Μου αρέσει να σε βλέπω να παίζεις.
14. Μου αρέσει να σε βλέπω να αθλείσαι.
15. Θα τα καταφέρεις, το ξέρω.
16. Σου έχω μια έκπληξη!
17. Εσύ πώς το βλέπεις; Εξήγησέ μου τη δική σου πλευρά.
18. Χαίρομαι που σε βλέπω χαρούμενο/η!
19. Δεν τρέχει τίποτα, όλοι κάνουμε λάθη.
20. Έφτιαξα το αγαπημένο σου φαγητό!
21. Έκανες σπουδαία δουλειά. Πρέπει να είσαι περήφανος/η για τον εαυτό σου.
22. Το αξίζεις.
23. Καταπληκτική ιδέα!
24. Σε ευχαριστώ που με βοηθάς.
25. Με κάνεις και γελάω.
26. Δεν παίζεσαι!
27. Σε εμπιστεύομαι.
28. Είσαι σπουδαίος φίλος/φίλη. Οι φίλοι σου είναι τυχεροί που σε έχουν.
29. Μπορείς να μου λες τα πάντα.
30. Θα είμαι πάντα δίπλα σου.
31. Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;
32. Μου έλειψες.
33. Για πες μου περισσότερα…
34. Σε όλους μας έχει συμβεί.
35. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.
36. Η γνώμη σου είναι σημαντική. Να τη λες!
37. Δεν είναι κακό να λες όχι.
38. Η μέρα που γεννήθηκες ήταν μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου.
49. Είσαι σπουδαίο παιδί.
40. Τι σου λέει το ένστικτό σου;
41. Τι σου λέει το σώμα σου;
42. Σε ευχαριστώ.
43. Πιστεύω ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο.
44. Σε ακούω. Σε προσέχω.
45. Θες να το συζητήσουμε;
46. Είναι δική σου απόφαση.
47. Συγνώμη. Δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι.
48. Τι μπορώ να κάνω για να γίνω καλύτερη μαμά (ή μπαμπάς) για σένα;
49. Σε αγαπώ.
50. Θα σε αγαπώ ό,τι κι αν γίνει.

Τα λόγια μας έχουν δύναμη. Ας επιλέξουμε προσεκτικά τι λέμε και ας αναπτύξουμε μια υπέροχη σχέση με τα πιο υπέροχα πλάσματα της ζωής μας. Κάντε κλικ εδώ για να σας στειλω τις 50 φράσεις για εκτύπωση.

Ελκοβακτιριδιο στο στομαχι καουρες

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Πώς μέσα σε 5 ημέρες θα απαλλαχτούμε με από τα προβλήματα που μας βασανίζουν για αρκετόν καιρό  ...
serresnews.blogy.gr


Πώς μέσα σε 5 ημέρες θα απαλλαχτούμε με από τα προβλήματα που μας βασανίζουν για αρκετόν καιρό 

 

       Σε μια μεγάλη κούπα του τσαγιού τοποθετούμε μια κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική ,βράζουμε και ένα χαμομήλι δια 3 λεπτά και το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στην κούπα με την σόδα το πίνουμε χλιαρό .Αν οι καούρες ειναι από το στομάχι σε 10 λεπτά θα υποχωρούν αν όχι τότε θα είναι από την χολή[ Δες για  πρήξιμο κοιλιάς από τα γιατροσόφια ] το πίνουμε πρωί βράδυ η κατά την διάρκεια της κρίσης ,για 5 η 6 ημερες τέλος στο πρόβλημα για οισοφαγίτιδα και παλινδρόμηση 3 εβδομάδες [επίσης στην μια εβδομάδα τέλος και η κολίτιδα ]   


 Αναρτήθηκε από στις 4:18 π.μ.

Η ονομασία της Κνωσού και των Αρχανών κατά τη Μινωική εποχή

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Του Αντώνη Θωμά Βασιλάκη Από την εποχή κατά την οποία η Κνωσός άρχισε να λειτουργεί ως ανακτορικό κέντρο, χρησιμοποιούσε και την περιοχή των Αρχανών,…
iscreta.grΤου Αντώνη Θωμά Βασιλάκη

Από την εποχή κατά την οποία η Κνωσός άρχισε να λειτουργεί ως ανακτορικό κέντρο, χρησιμοποιούσε και την περιοχή των Αρχανών, καταρχήν για θρησκευτικούς λόγους, επειδή υπήρχε το ιερό όρος Ίυττός (Γιούκτας) και αργότερα, με την πάροδο των αιώνων και την αυξανόμενη οικονομική και πολεμική δύναμη της (Κνωσού), ως νεκροταφείο του βασιλικού ιερατείου αλλά και ως εξαρτημένο αυτόνομο εμπορικό κέντρο.


Πάντα η περιοχή Κνωσού – Αρχανών λειτουργούσε ως ενιαίο σύνολο από κάθε άποψη. Σε πολλές περιπτώσεις , όπως η λατρεία των νεκρών, η λατρεία του υπέρτατου Θεού στο ιερό κορυφής του Γιούκτα, το εμπόριο των αφιερωμάτων και των γεωργικών ειδών, ήταν περισσότερο εμφανή στις Αρχάνες σαν αυτόνομα.

Οι Μυκηναίοι όταν ήλθαν στην Κρήτη και εγκαταστάθηκαν στην Κνωσό , συνέχισαν να λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι Μινωϊτες, τόσο στο ανάκτορο της Κνωσού όσο και στις Κνωσιακές εγκαταστάσεις μέσα στην κωμόπολη των Αρχανών. Επίσης συνέχισαν να χρησιμοποιούν σαν νεκροταφείο υψηλών προσώπων το νεκροταφείο στο Φουρνί. Τα πρόσωπα που θάβονται τώρα στο Φουρνί δεν κατέχουν μόνο υψηλές θέσεις στο πριγκιποκρατούμενο ιερατείο, αλλά και στην διοικητική και πολεμική μηχανή των Μυκηνών. Με τη διευκρίνιση ότι και αυτοί οι αξιωματούχοι ήταν συνδεδεμένοι σε βαθμό συγγενείας, με τη βασιλική οικογένεια.

Την εποχή που ήλθαν οι Μυκηναΐοι στην Κνωσό , τα ανακτορικά κέντρα της Κρήτης, αλλά και αρκετά της νότιας Ελλάδας ήταν μισοκατεστραμμένα. Αφού αναστύλωσαν τα κυριότερα τμήματα του ανακτόρου της Κνωσού και φτιάχνοντας ορισμένα δικά τους για την εγκατάσταση του Μυκηναΐου άνακτα και ύπατου αρχιερέα, μετέτρεψαν το μεγαλύτερο μέρος των κτιρίων σε εμπορικό συλλεκτικό διαμετακομιστικό κέντρο. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι στο κείμενο που είναι γραμμένο στην κούπα από το σπίτι των μονολιθικών στύλων, με μελάνη σουπιάς, έχουν γράψει σε Γραμμική γραφή με στοιχεία αρκαδοκυπριακής Γραμμικής, <<από τον Ατρέα κύπελλο, στο Διόνυσο τον γεννημένο από τον Δία. Νεαρότατο αγόρι στα λήναια>>.

Εδώ ο Ατρέας ή απογονός του, οπότε το όνομα αναφέρεται μεταφορικά στον γενάρχη της δυναστείας των Ατρειδών, σαν βασιλέας αρχιερέας της Κνωσού, προΐσταται στα μεγάλα Διονύσια στην Κνωσό σε μια σειρά τελετών της διονυσιακής λατρείας.

Από τους Μινωϊτες οι οποίοι βρίσκονταν πριν την μεγάλη καταστροφή με τα καράβια τους στην ανατολική μεσόγειο , στις Αιγυπτιακές και ασιατικές ακτές , ελάχιστοι επέστρεψαν.

Οι Μινωίτες που έμειναν εκτός Κρήτης, ισχυρότατοι οικονομικά και διακατεχόμενοι από το εμπορικό και τεχνολογικό δαιμόνιο που κυριαρχούσε στην πατρίδα τους όταν άκμαζε, έφτιαξαν μια σπουδαιότατη πόλη στις ακτές της Παλαιστίνης, και έδωσαν σε αυτήν το όνομα της μινωικής Κνωσού, το οποίο ήταν Ακό.

Η Ακό, που αναφέρεται στην Παλαιά διαθήκη σαν Ακχώ, είναι αρχαία πόλη και λιμάνι του βορειοδυτικού Ισραήλ στη Μεσόγειο θάλασσα. Βόρεια του κόλπου της Χάϊφας, ο οποίος ονομαζόταν παλαιότερα κόλπος της Άκρα, επειδή η Ακό λεγόταν και Άκρε. Το φυσικό αυτό λιμάνι απετέλεσε συχνά στόχο των πολυαρίθμων εισβολέων της Παλαιστίνης.

Η Ακό αναφέρεται στον πίνακα των αιγυπτιακών κατακτήσεων του 15ου π.Χ. αιώνα. Η Παλαιά Διαθήκη (Ιουδ. 1) αναφέρει ότι η Ακχώ δεν υπέκυψε στους Εβραίους υπό τον Ιησού του Ναυή και τους διαδόχους του. Οι Χαναναίοι και οι Φοίνικες , σημιτικοί λαοί της Παλαιστίνης και των ανατολικών ακτών της Μεσογείου, κράτησαν υπό την κατοχή τους για μεγάλα διαστήματα την πόλη. Αργότερα κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο (336 π.Χ.) και από το βασιλιά της Αιγύπτου Πτολεμαίο Β΄ τον Φιλάδελφο, που την μετονόμασε Πτολεμαϊδα.

Η Ακό ήταν κύριο λιμάνι των Ρωμαίων. Αργότερα την κατάκτησαν οι Πέρσες, οι Άραβες και οι σταυροφόροι που την ονόμασαν Άγιο Ιωάννη της Άκρας. Το 1918 την πήραν οι βρετανικές δυνάμεις από τους Τούρκους και αργότερα απετέλεσε τμήμα της Παλαιστίνης υπό βρετανική εντολή (1922). Στις 17 Μαίου 1948 την πόλη κατέλαβαν δυνάμεις του τακτικού Ισραηλινού στρατού.

Οι περισσότεροι από τους   Άραβες κατοίκους της πόλης έφυγαν και έμειναν 3.000. Το αρχαίο λιμάνι της Ακό επιχώθηκε κατά τους νεώτερους χρόνους και σήμερα είναι βοηθητικό λιμάνι της Χάιφας.

Ίσως το μπέρδεμα που υπάρχει γύρω από την προέλευση του Ελληνικού αλφάβητου να οφείλεται στο ότι για αρκετά χρόνια οι Φοίνικες είχαν καταλάβει την Ακό και την εποχή εκείνη οι Κρήτες να δημιούργησαν το αλφάβητο αυτό, το οποίο να φάνηκε ως Φοινικικό στους εκτός περιοχής λαούς , αφού οι Φοίνικες κυριαρχούσαν τότε. Εξάλλου οι Μινωίτες δημιούργησαν πρώτοι το Ελληνικά ιερογλυφικά συλλαβογράμματα και αργότερα την Ελληνική Γραμμική Α.

Οι Μυκηναίοι έδωσαν το όνομα Κνωσός στο μεγάλο ανακτορικό κέντρο νότια του Ηρακλείου. Σεβάστηκαν όμως το μινωικό όνομα . Η Κνωσός σύμφωνα με ιερογλυφικά συλλαβογράμματα πάνω σε νομίσματα της 1 ης χιλιετίας π.Χ. λεγόταν κατά την Μινωική εποχή Ακό. Και για την ακρίβεια Κο, βάζοντας δε το επιτατικό Α πριν από την λέξη , την ονόμαζαν Μεγάλη Κο = Ακό. Οι Μυκηναΐοι έδωσαν το όνομα . konoso.jpg (1472 bytes) = ko-no-so , το οποίο συναντούμε στις μυκηναϊκές πινακίδες Γραμμικής Β. Έτσι στη σύνθετη λέξη ΚΟ-ΝΟΣΟ , έχομε την μινωική ονομασία ΚΟ και ως δεύτερο συνθετικό την λέξη Νόσος. Νόσος = 1.όλεθρος, καταστροφή 2.αθλιότητα, δυστυχία.

ΚΟΝΟΣΟ = ΚΝΩΣΟ = κατεστραμμένη Κό, κατά τους μυκηναίους. Βλέπομε όμως ότι οι μυκηναίοι παραλείπουν το επιτατικό Α. Αυτό δείχνει ότι δεν ήθελαν να την αποκαλούν μεγάλη Κό = Ακό.

Το καθαυτό όμως μινωικό όνομα της Κνωσού διατηρήθηκε στο μινωικό όνομα των Αρχανών.
Το όνομα των Αρχανών απαντά για πρώτη και μοναδική φορά στην αρχαιότητα σε επιγραφή του 5ου π.Χ αιώνα, που βρέθηκε στο Πελοποννησιακό ¨Αργος και αναφέρεται σε συνθήκη μεταξύ Κνωσίων και Τυλισσίων. << ΤΟΝ ΑΡΧΟΝ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΕΧΕΝ ΤΟΝ ΑΧΑΡΝΑΙ>>.

Το όνομα εμφανίζεται στον ενικό αριθμό. Σαν συνέχεια του ανακτορικού συνόλου της Κνωσού, οι Αρχάνες ουδέποτε έκοψαν νομίσματα για να δούμε έστω εκεί την ονομασία τους. Αντίθετα βρέθηκαν νομίσματα της Κνωσού στην περιοχή. Η λέξη Αχάρνα είναι σύνθετη, με πρώτο συνθετικό το μινωικό όνομα της Κνωσού , δηλαδή το όνομα Ακό ή Ακχό, και την λέξη άρνα (η άρνα). Η λέξη αυτή έχει πάρα πολλές ερμηνείες , οι οποίες αποδίδονται σε διαφορετικές εποχές. Η αρχική ερμηνεία της είναι: Άδης. Αργότερα , η λησμονιά , η λήθη. Αρνησιά = ο τόπος όπου οι νεκροί απαρνιούνται, λησμονούν τους ζωντανούς.

Σαν Αχάρνα = Αχ-άρνα = Ο Άδης της Ακό = νεκροταφείο της Ακό = νεκροταφείο της Κνωσού.

Αναλυτικά:
Έχομε Ακχό-άρνα. Το βραχύ -ο στη λήξη της πρώτης λέξης συναποβάλλεται μαζί με τον τόνο του, προ του αρχικού φωνήεντος της αμέσως επομένης (Αχ. Τζάρτζανος σελ.16), και έχομε Ακχ-άρνα.

Από τα δύο σύμφωνα -κχ χάθηκε το -κ (Νεοελληνική Γραμματική, Ιδρ. Μαν.Τριανταφυλλίδη) και στη θέση του μετατέθηκε το ρ . Έχομε Αχάρνα και με μετάθεση του ρ, αργότερα Αρχάνα.
Άρνη ονομαζόταν πηγή και νύμφη στην Αρκαδία όπου ανατράφηκε ανάμεσα στα αρνιά ο Ποσειδώνας αφού τον γλίτωσε από τον Κρόνο δίνοντας του να καταπιεί πέτρα η Ρέα.

Τον Ποσειδώνα ανέθρεψε η νύμφη Σινόισσα, η οποία, επειδή αρνήθηκε όταν ο Κρόνος αναζητούσε το βρέφος, ονομάστηκε Άρνη. Έχομε δηλαδή κάτι ανάλογο με τον μύθο του Δία.

Στην επιγραφή του Άργους αναφέρεται λατρεία του Ποσειδώνα στον Ιυττό = Γιούχτα. Ίσως η λατρεία του Δία και του Ποσειδώνα να ταυτίζεται κατά την 1η π.Χ. χιλιετία στην περιοχή, λόγω της ομοιότητας του μύθου, γιαυτό είναι δύσκολη η εξακρίβωση της λατρείας του θεού από τα αρχαιολογικά ευρήματα. Όσον αφορά την σημερινή ονομασία των Αρχανών σε πληθυντικό αριθμό, προσωπικά την αποδίδω στην ύπαρξη δύο κωμοπόλεων και όχι σε τίποτε άλλο, το οποίο αποφεύγω να κατονομάσω, προς αποφυγήν περιττών συζητήσεων, αφού ήδη χρησιμοποίησα σε υπέρτατο βαθμό λακωνική έκφραση στις προηγούμενες προτάσεις.

Ευχαριστώ όλους όσους δέχτηκαν να συζητήσουν μαζί μου, θέματα που αφορούν το παρόν κείμενο, τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Εγκ. Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάννικα
Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης: Αχιλ. Τζάρτζανου
Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής : Μιλτ. Κηρυκοπουλου
Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής : Μιχ. Οικονόμου
Ι.ΠΡΟΜΠΟΝΑ : Σύντομος εισαγωγή εις την Μυκηναϊκήν Φιλολογίαν
Ruiperez-Melena: ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αντ. Θωμ. Βασιλάκη: ΟΙ 147 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Γ ΚΑΙ Ε. ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ: ΚΡΗΤΗ – ΑΡΧΑΝΕΣ
Ι. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ: ΛΕΞΙΚΟΝ ΟΜΗΡΙΚΟΝ
Ι. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ: ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΝ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ)


ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΩΜ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΩΝ

ΒΛΥΧΙΑ ΚΝΩΣΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ.

Ξυπνήστε το Μεταβολισμό σας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Follow Greece Live News.
Ξυπνήστε το Μεταβολισμό σας και Χάστε Γρήγορα Κιλά, με αυτό το Σπιτικό Ρόφημα! Δοκιμάστε το Σήμερα και θα μας θυμηθείτε!

Believe in Syros

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη RePlay Media.







Travel were you live......... Believe in Syros
#Dji #Inspire1 #Lumix #osmo #replaymedia #syros

Ταξίδια ήσασταν live......... πιστεύετε στη Σύρο

#Dji #Inspire1 #Lumix #osmo #replaymedia #syros

·

Πώς θα κάνεις το χταπόδι πιο μαλακό!! -

 Πώς θα κάνεις το χταπόδι πιο μαλακό!! -



1 . Μυστικό Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένας φελλός από κρασί! Αν λοιπόν δεν θέλεις να παραβράσεις το χταπόδι, αλλά να το κάνεις μαλακό και νόστιμο ρίξε στην κατσαρόλα τον φελό ενώ βράζεις το χταποδάκι σου με κρασί ή ξύδι

2 . Μυστικό Βάλτε το χταπόδι στην κατάψυξη για δυο μέρες τουλάχιστον διότι όταν ψύχεται το χταπόδι το εσωτερικό των πλοκαμιών διογκώνεται και το τοίχωμα που είναι σκληρό σπάει και ψήνεται εύκολα . 
Βγάλτε το χταπόδι απο την κατάψυξη απο βραδύς και βάλτε το στη συντήρηση. Το πρωί βγάλτε το  και αφήστε το να ξεπαγώσει χωρίς νερό.
Ετοιμάστε το χταπόδι και τεμαχίστε το . Βάλτε το με ξύδι στη κατσαρόλα  ίσα να το σκεπάσει. Δεν βάζετε ούτε νερό ούτε αλάτι. Βλέπετε αν ψήθηκε τσιμπώντας με το πυρούνι ελαφρά.

Το διάβασα στο
idiva.gr

1 . Μυστικό Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένας φελλός από κρασί! Αν λοιπόν δεν θέλεις να παραβράσεις το χταπόδι, αλλά να το κάνεις μαλακό και νόστιμο, ρίξε στην κατσαρόλα το φελλό ενώ βράζεις το χταποδάκι σου με κρασί! Τόσο απλά!

Πηγή: http://idiva.gr/2-mystika-pousigoura-den-ixeres-pos-tha-kanis-chtapodi-sas-pio-malako/

5 σημάδια

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Όταν σκεφτόμαστε τους ανθρώπους με μεγάλη δύναμη χαρακτήρα που είναι ικανοί να υπομένουν δύσκολες καταστάσεις και συχνά δείχνουν απτόητοι, δεν σκεφτόμαστε ότι…
healingeffect.gr
https://www.healingeffect.gr/2017/02/5-simadia-oti-iste-exeretika-dynato-alla-poly-evesthito-atomo.html

Όταν σκεφτόμαστε τους ανθρώπους με μεγάλη δύναμη χαρακτήρα που είναι ικανοί να υπομένουν δύσκολες καταστάσεις και συχνά δείχνουν απτόητοι, δεν σκεφτόμαστε ότι εκείνοι οι ίδιοι άνθρωποι είναι και πολύ ευαίσθητοι την ίδια στιγμή. Μπορεί και συμβαίνει πολλές φορές, μερικοί απίστευτα δυνατοί άνθρωποι και προσωπικότητες, να είναι επίσης και μερικοί από τους πιο ευαίσθητους

Τα δύο χαρακτηριστικά δεν είναι αλληλοαποκλειόμενα όπως μπορεί να έχει θεωρήσει η κοινωνία. Ακολουθούν 5 σημάδια ότι και εσείς οι ίδιοι μπορεί να ανήκετε σε αυτή τη σπάνια κατηγορία ανθρώπων.


 1. Βρίσκετε τον εαυτό σας καταβεβλημένο κατά καιρούς

Ο κόσμος είναι ένα άγριο και μερικές φορές τρομακτικό μέρος και η ζωή δεν κόβει ταχύτητα για κανέναν. Μπορεί να νιώθετε μερικές φορές ότι σας έχουν νικήσει η ορμή και το βάρος όλων αυτών, αλλά ποτέ δεν παραδίνεστε. Είστε αρκετά ευαίσθητοι ώστε να νιώσετε αυτά τα αισθήματα βαθιά, αλλά και αρκετά δυνατοί για να μην σας ακινητοποιήσουν. Ξέρετε καλύτερα από τον οποιονδήποτε ότι αυτό που δεν σας σκοτώνει σας κάνει πιο δυνατούς.

2. Λέτε τα πράγματα με το όνομά τους

Η ευαισθησία σας, σας επιτρέπει να είστε εναρμονισμένοι με τις λεπτομέρειες και τις σκληρές αλήθειες της πραγματικότητας, και είτε είναι η συμπεριφορά ενός φίλου ή κάποια μικρή αδικία που μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τους άλλους, δεν φοβάστε να την φέρετε στο επίκεντρο της προσοχής. Είστε σε επαφή με τα συναισθήματα των άλλων, όπως και οι περισσότεροι ευαίσθητοι άνθρωποι, αλλά δεν χρυσώνετε το χάπι ή αποσιωπείτε πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν.

3. Ενδιαφέρεστε μόνο για πραγματικές, ρομαντικές σχέσεις

Έχετε πολλά πράγματα που συμβαίνουν μέσα σας και δεν ενδιαφέρεστε να σπαταλήσετε τον χρόνο σας σε πέντε ραντεβού που θα μιλάτε για τον καιρό και τα τοπικά αθλήματα ή τις αγαπημένες σας μπάντες. Θέλετε κάτι ειλικρινές και αληθινό από τον σύντροφό σας και δεν φοβάστε να περιμένετε λίγο περισσότερο για να το πάρετε. Δεν σας αρέσει να είστε μόνοι, αλλά ξέρετε τι αξία έχει η συντροφιά σας και δεν θα συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο.

4. Έχετε ηθικές αξίες για τον εαυτό σας και τους άλλους

Είστε αρκετά ευαίσθητοι ώστε να ξέρετε πότε κάτι δεν είναι σωστό, αλλά είστε και αρκετά δυνατοί για να ξέρετε ότι δεν πρέπει να παραιτηθείτε εξαιτίας βλακειών. Δεν περιμένετε κάτι από τους άλλους που δεν περιμένετε από τον εαυτό σας, για αυτό όταν κάτι είναι απαράδεκτο, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Βασικά, δεν ανέχεστε βλακείες, αλλά από την άλλη δεν επιτρέπετε και στον εαυτό σας να τα «χώνει» στους άλλους.
Μην Χάσετε: 5 ψυχικά τραύματα από την παιδική ηλικία!

5. Είστε εξαιρετικοί ακροατές

Η φυσική σας ευαισθησία, σας δίνει το μοναδικό ταλέντο του να ακούτε τους άλλους και να τους συμπονάτε στους μπελάδες που έχουν, ενώ η δύναμή σας, σας βοηθάει να γίνετε ένας ώμος για να κλάψουν οι άλλοι πάνω του, τις στιγμές που το χρειάζονται. Η παρουσία σας είναι ευγενική και ζεστή αλλά επίσης σταθερή και καθησυχαστική. Είστε ικανοί να συμπάσχετε και να υπομένετε τον πόνο με ένα φίλο, αλλά είστε επίσης εκεί για να τον βοηθήσετε να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει μπροστά. Για αυτό όποιος σας αποκαλεί φίλο του, θεωρεί τον εαυτό του τυχερό. Advertisemen Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

15 εντυπωσιακά κάστρα της Ελλάδας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Art Travel.
Δίπλα στη θάλασσα ή σκαρφαλωμένα σε ψηλούς βράχους τα 15 από τα εκατοντάδες κάστρα που διαθέτει η χώρα μας στέκουν ακόμα αγέρωχα και μας ταξιδεύουν σε εποχές που έχουν από καιρό περάσει.

Δίπλα στη θάλασσα ή σκαρφαλωμένα σε ψηλούς βράχους τα 15 από τα εκατοντάδες κάστρα που διαθέτει η χώρα μας στέκουν ακόμα αγέρωχα και μας ταξιδεύουν σε εποχές που έχουν από καιρό περάσει.
arttravel.gr

Βιβλιοπωλεία με Χαρακτήρα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Βιβλιοπωλείο Gutenberg.
37 χρόνια ανάμεσα στα βιβλία! Γνωρίστε τη Μαρία Παπαγεωργίου, υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου «Επί Λέξει» (Επί Λέξει Βιβλιοπωλείο), στο νέο μας βίντεο για τα «Ψαγμένα».
Η Αναστασία Καραβασιλείου είναι η τυχερή που κέρδισε μία δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ για βιβλία των εκδόσεών μας, έπειτα από κλήρωση που έγινε ανάμεσα σε όσους μας πρότειναν το βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει».

Οι Eκδόσεις Gutenberg – και με τη δική σας βοήθεια – αναζητούν και παρουσιάζουν "ψαγμένα" βιβλιοπωλεία και τους δημιουργούς τους. Δείτε την παρουσίαση του βιβλιοπωλείου "Επί Λέξει" στην Αθήνα Αττικής.


Δημοφιλείς αναρτήσεις