Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Φωτοκόλυβα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Τη νύχτα , της παραμονής των Φώτων , οι ουρανοί ανοίγουν και τα ζωντανά μιλούν με ανθρώπινη λαλιά. Έρχεται ο Θεός και τα ρωτά πως περνούν με τ΄ αφεντικά και…
iscreta.gr
Τη νύχτα , της παραμονής των Φώτων , οι ουρανοί ανοίγουν και  τα ζωντανά μιλούν με ανθρώπινη λαλιά.
Έρχεται ο Θεός και τα ρωτά πως περνούν με τ΄ αφεντικά και αυτά δεν πρέπει να έχουν παράπονα!!  Γι΄αυτό το λόγο, οι νοικοκυραίοι  τη μέρα αυτή πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα  τη διατροφή των ζώων. Το φαγητό που προσφέρουν στα «ζωντανά» είναι το ίδιο που τρώει η οικογένεια.
 Φασόλια, κουκιά, ρεβίθια, στάρι , φακές ,και ότι άλλο σπόρο έχουν ,τους βράζουν μαζί,  χωρίς λάδι ,λόγω και της νηστείας και είναι το φαγητό της ημέρας για την οικογένεια και τα ζώα.
 Τα ζώα του σπιτιού και   τα πουλιά του ουρανού. Το φαγητό αυτό το λένε Φωτοκόλυβα ή φωτοπάπουδα ή ψαροκόλυβα ή παλικάρια .
Τα ζώα λοιπόν πρέπει να καλοπεράσουν, να είναι χορτασμένα που όταν ανοίξουν οι ουρανοί και τα ρωτήσει ο Θεός πως περνούν, να θυμηθούν να πουν πως καλοπερνούν με τ΄ αφεντικά τους.
Εκτός λοιπόν από τα ζώα του σπιτιού, βόδια, κατσίκες,πρόβατα κτλ τάιζαν και τα πουλιά τ΄ ουρανού ,να τα καλοπιάσουν να μη φάνε τη σπορά που ακόμα ήταν στο χωράφι εκτεθειμένη και  δεν είχε βλαστήσει.
Έριχναν τα φωτοκόλυβα στα δώματα, στο αλώνι , στο δρόμο , να φάνε τα πουλιά να χορτάσουν  και να μη φάνε τα σπαρτά λέγοντας:
« Ε πουλιά αγκριγιόπουλα
φάτε Φωτοκόλυβα
να πάτε στα ψηλά βουνά
που ναι βόλοι και τριβόλοι
και τσ΄  αγκαραθιάς η σκόνη
και του δούλου του Θεού
τα σπαρτά να μην πειράξετε»
Τα φωτοκόλυβα που περίσσευαν συνόδευαν ως σαλάτα με λάδι την επόμενη μέρα, των Φώτων, το εορταστικό τραπέζι  που οπωσδήποτε  περιελάμβανε κρέας. ( κυρίως χοίρο των Χριστουγέννων )
Βασιλική Παπουτσάκη
 

Προφητείες του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
yiorgosthalassis.blogspot.com
 
Η Κωνσταντινούπολη και η Ιερουσαλήμ θα κατοικηθούν από τις δυνάμεις της Ρωσίας και των άλλων...

Ο άγιος Σεραφείμ είναι ένας από τους κορυφαίους Γέροντες των Ρωσικών δασών και έζησε το 18ο και 19ο αιώνα (κοιμήθηκε το 1833). Θαυματουργός ενώ ακόμα ζούσε, έγινε ένα με τα πλάσματα και βοήθησε αμέτρητους ανθρώπους να πλησιάσουν το Χριστό! Είχε πει μεταξύ των άλλων: 
«Θα υπάρξει μια μέρα ένας Τσάρος που θα με δοξάσει (ο Τσάρος Νικόλαος Β΄ δόξασε τον Αγ. Σεραφείμ το 1903), μετά θα υπάρξει μια τεράστια αναταραχή στην Ρωσία, πολύ αίμα θα ρεύσει γιατί θα επαναστατήσουν ενάντια στον Τσάρο και την Μοναρχία, αλλά ο Θεός θα εξυμνήσει (αγιάσει) τον Τσάρο.
Περισσότερο από μισός αιώνας θα περάσει…
Τότε οι αμαρτωλοί θα υπερηφανευτούν. Αυτό θα συμβεί χωρίς ντροπή: ο Κύριος, βλέποντας την αμετανόητη κακία στην καρδιά τους, θα επιτρέψει τα έργα τους για ολίγο καιρό. Αλλά οι αμαρτίες τους θα επιστρέψουν πάνω στα κεφάλια τους, και η ανηθικότητά των ολέθριων δολοπλοκιών τους θα πέσει πάνω τους. Η Ρώσικη γη θα γίνει κόκκινη από τα ποτάμια του αίματος.
Πριν την γέννηση του Αντιχρίστου θα υπάρξει ένας μεγάλος, παρατεταμένος πόλεμος και μια τρομερή επανάσταση στην Ρωσία, πέρα από κάθε ανθρώπινη φαντασία, και η αιματοχυσία θα είναι ανυπολόγιστη:
Οι επαναστάσεις των Ryazan, των Pugachev και η Γαλλική επανάσταση δεν θα είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που θα γίνει στην Ρωσία.
Πολλοί άνθρωποι που είναι πιστοί στην πατρίδα τους θα χαθούν, οι περιουσίες τής εκκλησίας και των μοναστηριών θα ληστευθούν. Οι εκκλησίες του Κυρίου θα βεβηλωθούν. Οι καλοί άνθρωποι θα ληστευθούν και θα θανατωθούν, ποτάμια Ρωσικού αίματος θα ρεύσουν .Αλλά ο Κύριος θα λυπηθεί την Ρωσία και θα την φέρει από τον δρόμο της μεγάλης θλίψης στην δόξα.»
«Ο Κύριος μου αποκάλυψε, σε μένα τον δύστυχο Σεραφείμ, ότι θα υπάρξουν μεγάλες θλίψεις στην Ρωσική γη, και η Ορθόδοξη πίστη θα ποδοπατηθεί, και οι Ιεράρχες της Εκκλησίας του Θεού και ο κλήρος θα παρεκκλίνουν από την αγνότητα της Ορθοδοξίας.
Και γι΄ αυτό, ο Κύριος θα τους τιμωρήσει αυστηρά.
Εγώ, ο δυστυχής Σεραφείμ, εκλιπάρησα τον Κύριο για τρεις μέρες και τρεις νύχτες, καλύτερα ας μου στερήσει την Βασιλεία των Ουρανών, αλλά ας τους λυπηθεί.
Αλλά ο Κύριος απεκρίθη:
«Δεν θα δείξω κανένα έλεος σε αυτούς, γιατί διδάσκουν διδασκαλίες ανθρώπων και γιατί η γλώσσα τους με τιμάει αλλά η καρδιά τους είναι πολύ μακριά από Εμένα.»
«Ο Κύριος πρόσταξε ότι εγώ, ο φτωχός Σεραφείμ, πρόκειται να ζήσω πολύ περισσότερο από 100 χρόνια (κοιμήθηκε για πρώτη φορά στην ηλικία των 73 ετών, το 1833).
Μέχρι την εποχή εκείνη οι Ρώσοι Ιεράρχες θα γίνουν τόσο ασεβείς που δεν θα πιστεύουν πλέον ούτε στο πιο σπουδαίο δόγμα της Χριστιανικής Πίστης την Ανάσταση του Χριστού και στην Ανάσταση των νεκρών. Γι’ αυτό θα είναι επιθυμία του Κύριου καί Θεού να με πάρει για λίγο από την ζωή, και τότε, για την εγκαθίδρυση της πίστης στην Ανάσταση, να με Αναστήσει, και η Ανάστασή μου θα είναι σαν την Ανάσταση των επτά νέων στην σπηλιά του Okhlon.
Μετά την Ανάστασή μου θα μεταβώ από το Σαρώφ στο Diveyevo, όπου θα διδάξω Παγκόσμια Μετάνοια.
Σε αυτό το σπουδαίο θαύμα οι άνθρωποι θα μαζευτούν στο Diveyevo από όλη την γη, και εκεί, κηρύττοντας την μετάνοια, θα αποκαλύψω τέσσερα λείψανα.
Τότε το Diveyevo θα είναι ένα παγκόσμιο Θαύμα, από όπου ο Κύριος θα στείλει το Φως της Σωτηρίας όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά σε όλο τον κόσμο, στις μέρες του Αντιχρίστου. Θα αποκαλύψω τέσσερα λείψανα, και εγώ θα ξαπλώσω ανάμεσά τους ως το πέμπτο. Αλλά τότε θα έλθει το τέλος των πάντων»
«Νομίζω ότι η 8η χιλιετία θα περάσει. Νομίζω, ότι θα περάσει…
Τα πάντα θα παρέλθουν και θα έλθει το τέλος. Και τα μοναστήρια θα καταστραφούν, αλλά η αναίμακτη θυσία του φτωχού Σεραφείμ στο Diveyevo θα γιορταστεί μέχρι την μέρα του ερχομού του Κυρίου.
«Η Κωνσταντινούπολη και η Ιερουσαλήμ θα κατοικηθούν από τις δυνάμεις της Ρωσίας και των άλλων.
Από την διάσπαση της Τουρκίας, το περισσότερο κομμάτι θα πάει στην Ρωσία, και η Ρωσία με τις ενωμένες δυνάμεις από πολλά άλλα Κράτη θα πάρουν την Βιέννη, και περίπου 7 εκατομμύρια Βιεννέζοι θα παραμείνουν κάτω από τον οίκο των Αψβούργων και εκεί η επικράτεια της Αυστριακής αυτοκρατορίας θα οικοδομηθεί.
Στην Γαλλία για την αγάπη της προς την Μητέρα του Κυρίου, την γλυκιά Παναγία, θα θυσιαστούν 17 εκατομμύρια Γάλλοι μαζί με την πρωτεύουσά της, στην πόλη Rheims,ενώ το Παρίσι θα καταστραφεί ολοσχερώς.
Όταν η Ρωσική Αυτοκρατορία θα λάβει 170 εκατομμύρια ως δωρεά, θα πρέπει να περιμένουμε την εμφάνιση του Αντιχρίστου:
1) Ο Αντίχριστος θα γεννηθεί στην Ρωσία μεταξύ της Αγ. Πετρούπολης και της Μόσχας, σε μια μεγάλη πόλη που θα δημιουργηθεί μετά την ένωση όλων των Σλαβικών φυλών με την Ρωσία. Θα είναι η δεύτερη πρωτεύουσα του Ρωσικού Βασιλείου και θα ονομάζεται «Μόσχα- Πετρούπολη» (Moscow-Petrograd) ή «η Πόλη του Τέλους», όνομα που θα δοθεί σε αυτήν από τον ίδιο τον Κύριο τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα, που βλέπει τα πάντα από μακριά.
2) Πριν την γέννηση του Αντιχρίστου, θα πρέπει να έχει συσταθεί μία 8η Οικουμενική Σύνοδος για όλες τις εκκλησίες υπό μία Κεφαλή, τον Χριστό, και υπό το Πέπλο της Προστασίας της Μητέρας του Κυρίου (σύμφωνα με τον Άγιο Νείλο τον Μυροβλήτη:
«μία τελευταία και όγδοη Οικουμενική Σύνοδος θα γίνει για να πραγματευτεί τις διαφορές με τις Αιρέσεις και να ξεχωρίσει το σιτάρι από το άχυρο).
Ο σκοπός της θα είναι να ενώσει και να επανενώσει όλες τις Αγίες Εκκλησίες του Χριστού κατά μιάς, αυξανόμενης αντιχριστιανικής τάσης. Και κάτω υπό μία μόνο Κεφαλή, τον Χριστό τον Σωτήρα, και κάτω από ένα μόνο Πέπλο Προστασίας, αυτό της Παναγίας Μητέρας Του, και να δώσει ένα ύστατο ανάθεμα κατά όλου του Τεκτονισμούκαι όλων των παρακλαδιών του (ανεξαρτήτως του ονόματος με τα οποία εμφανίζονται), οι ηγέτες του οποίου, έχουν έναν κοινό σκοπό:
«Με την πρόφαση-δικαιολογία μιας ολοκληρωτικής παγκόσμιας πολιτικής για ευημερία και οικονομική άνθηση ( σήμερα : Παγκοσμιοποίηση), και με την βοήθεια των ανθρώπων τους οποίους έχουν φανατίσει, να δημιουργήσουν αναρχία σε όλα τα κράτη και να καταστρέψουν τον Χριστιανισμό σε όλο τον Κόσμο, καί τελικά, με την δύναμη του χρυσού συγκεντρωμένη στα χέρια τους, να υποδουλώσουν όλο τον κόσμο στην Αντι-Χριστιανοσύνη, σε ένα πρόσωπο ενός Παγκόσμιου Μονάρχη, ενός Τσάρου πολέμιου του Θεού, ενός Βασιλέα για όλο τον Κόσμο ( τού Αντίχριστου).
«Ο Σατανάς ήταν ο πρώτος επαναστάτης και γι’ αυτό έπεσε από τον Παράδεισο. Μεταξύ της διδαχής των ακολούθων του και της Διδασκαλίας του Κυρίου Ιησού Χριστού δεν υπάρχει τίποτα κοινό, παρά μόνο ένα τεράστιο χάσμα. Ο Κύριος μέσα από την εκπλήρωση των εντολών που ο ίδιος έδωσε στην ανθρωπότητα καλεί τον άνθρωπο στον Παράδεισο, όπου κατοικεί η Δικαιοσύνη. Το πνεύμα του σκότους υπόσχεται την κατασκευή του παραδείσου στην γη.
Οι Εβραίοι και οι Σλάβοι είναι οι δύο λαοί των προορισμών του Θεού, τα σκεύη και οι μάρτυρές Του, οι δύο άρρηκτοι κιβωτοί Του, αλλά όλοι οι άλλοι λαοί θα είναι όπως το σάλιο το οποίο ο Κύριος θα φτύσει από το στόμα Του.
Οι Εβραίοι διασκορπίστηκαν σε όλο το πλάτος της γης γιατί δεν δεχθήκανε και δεν αναγνωρίζουν τον Κύριο Ιησού Χριστό. Αλλά κατά τις μέρες του Αντιχρίστου πολλοί Εβραίοι θα πιστέψουν στον Χριστό, αφού θα καταλάβουν ότι ο Μεσσίας ο οποίος εσφαλμένα περιμένουν για αυτούς δεν είναι άλλος από Αυτόν, και για τους οποίους ο Κύριος είπε:
«Ήλθα εις το όνομα του Πατέρα Μου, και δεν με δεχθήκανε, άλλος θα έλθει στο δικό Μου όνομα, και θα τον δεχθούν.». Και έτσι, παρόλο το μεγάλο τους έγκλημα προς τον Θεό, οι Εβραίοι ήταν και είναι ένα έθνος αγαπημένο στο Θεό. Αλλά οι Σλάβοι είναι αγαπητοί στον Θεό γιατί θα κρατήσουν αληθινή πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό έως το τέλος. Θα αποκηρύξουν ολοκληρωτικά τον Αντίχριστο και δεν θα τον δεχθούν ως Μεσσία, κάτι για το οποίο θα είναι άξιοι τεράστιας ευλογίας από τον Θεό. Θα είναι οι πρώτοι και οι πιο ισχυροί άνθρωποι στον κόσμο, και δεν θα υπάρχει πιο ισχυρό κράτος στον κόσμο από το Ρωσο-Σλαβικό.
«Ο Ιησούς Χριστός, ο αληθινός Θεός, ο Υιός του Πατρός με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, γεννήθηκε στο Ισραήλ, ενώ ο αληθινός Αντίχριστος θα γεννηθεί ανάμεσα στους Σλάβους και τους Ρώσους.
Θα είναι υιός μια παρθένου μοιχαλίδας από την φυλή του Δαν και ο γιος του διαβόλου μέσω της τεχνητής γονιμοποίησής της από αντρικό σπέρμα, με το οποίο το πνεύμα του σκότους θα κατοικήσει μαζί της στην κοιλιά της.
Αλλά ένας από τους Ρώσους ο οποίος θα ζει κατά την γέννηση του Αντιχρίστου, ( όπως ζούσε παλαιότερα ο Συμεών πού ευλόγησε το Άγιο βρέφος και ανακοίνωσε την γέννηση του Χριστού στον κόσμο), αυτός θα καταραστεί τον Αντίχριστο κατά την γέννησή του και θα ανακοινώσει στον κόσμο ότι είναι ο αληθινός Αντίχριστος!

https://simeiakairwn.wordpress.com

ξέρει να ‘’κρύβεται’’

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Tenasynseola.
Το αλάτι ξέρει να ‘’κρύβεται’’ καλά στα τρόφιμα αλλά κι εμείς γνωρίζουμε τρόπους να μειώσουμε την πρόσληψή του: http://goo.gl/i4FTwV
Σε όλα τα πράγματα, η υπερβολή κάνει κακό. Κι επειδή στο αλάτι τείνουμε να το παρακάνουμε, συχνά άθελά μας, δείτε πώς μπορούμε να διορθώσουμε το κακό, χωρίς να το καταστήσουμε «απαγορευμένο».

Καταναλώνετε αλάτι καθημερινά κι αυτό είναι καλό, καθώς ο οργανισμός μας χρειάζεται νάτριο, αφού παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νερού του οργανισμού, ενώ η είσοδος και η έξοδός του από ορισμένα κύτταρα είναι σημαντική για βασικές λειτουργίες του σώματος (διεργασίες εγκεφάλου, νευρικό σύστημα κ.ά.). Όταν, όμως, ξεπερνάμε το όριο, η κατανάλωσή του παίρνει αρνητική χροιά, επηρεάζοντας την αρτηριακή πίεση και αυξάνοντας την πιθανότητα για παθήσεις της καρδιάς και εγκεφαλικό.

Οι ειδικοί συστήνουν η καθημερινή μας πρόσληψη να είναι χαμηλότερη από 2,300 mg νατρίου (1,500 mg για άτομα άνω των 51 ετών, άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση, έγχρωμους,
άτομα με διαβήτη), δηλαδή λιγότερη από 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που βρίσκουμε φυσικά στις διάφορες τροφές, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, των ξηρών καρπών, των δημητριακών και των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Το αλάτι και το νάτριο δεν είναι το ίδιο πράγμα, αλλά το αλάτι δημιουργείται από το νάτριο,
το οποίο ξέρει να «κρύβεται» καλά στα διάφορα τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταναλώνουμε μόνο αυτό που προσθέτουμε εμείς στο φαγητό, αλλά και αυτό που υπάρχει ήδη στις τροφές.
Με τα παρακάτω «κόλπα», όμως, μπορείτε εύκολα να μειώσετε την πρόσληψή του.

Προσθέστε γεύση αλλιώςΧαρίστε γεύση με μυρωδικά, βότανα, μπαχαρικά, όπως ρίγανη, σκόρδο, βασιλικό, πιπέρι, θυμάρι και σουσάμι στο φαγητό σας, έτσι ώστε το αλάτι να μοιάζει περιττό. Κι αν μια συνταγή αναφέρει αλάτι, χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα από αυτή που αναγράφει και δοκιμάστε προτού προσθέσετε κι άλλο που μπορεί να μη χρειάζεται.

Κάντε υγιεινές επιλογές στο σούπερ μάρκετΟι επεξεργασμένες τροφές (οτιδήποτε βρίσκεται σε κουτί ή σακούλα) συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, διότι βοηθάει στη συντήρησή τους και την ενίσχυση της γεύσης τους. Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε, έτσι ώστε να ξέρετε την περιεκτικότητά τους σε νάτριο πριν τις βάλετε στο καλάθι σας.

Προσέχετε τα τρόφιμα διαίτηςΘυμηθείτε ότι τα «χαμηλά λιπαρά» και οι «λίγες θερμίδες» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χαρακτηρίζουν υγιεινές τροφές. Τα τρόφιμα διαίτης μπορεί κάλλιστα να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο, καθώς θεωρείται ότι θα τους χαρίσει έξτρα γεύση, στη θέση
των λιπαρών που λείπουν. Αυτό συμβαίνει συχνά και στα κατεψυγμένα γεύματα,
τα οποία καλό είναι να αποφεύγετε.

Επιλέξτε τρόφιμα με μικρή περιεκτικότητα σε νάτριοΑν κοιτάξετε προσεκτικά τις αγαπημένες σας σούπες, κονσέρβες, σνακ κ.ο.κ. θα δείτε ότι
πολλές εταιρίες κυκλοφορούν και μια έκδοση με λιγότερο αλάτι, ενώ μπορείτε να βρείτε ακόμη και ανάλατο βούτυρο. Προτιμήστε αυτά τα προϊόντα από τη φουλ σε αλάτι εκδοχή τους.

Ξεπλύνετε τη φέταΠροτού τη βάλετε στο πιάτο σας, αφήστε τη για λίγο κάτω από το νερό της βρύσης, έτσι ώστε
να ξεφορτωθείτε το πλεονάζον αλάτι.

Αποφύγετε τα τουρσίΟτιδήποτε είναι διατηρημένο σε άλμη σημαίνει ότι θα είναι και αλμυρό, ενώ το ίδιο ισχύει
και για τα καπνιστά, τα αλλαντικά κ.ο.κ. Περιορίστε την κατανάλωσή τους.

Περιορίστε τα fast foodΕκτός από λιπαρά, τα φαγητά που παραγγέλνετε από fast food περιέχουν τόσο νάτριο,
ώστε πολλές φορές με μια μόνο μερίδα τους να ξεπερνάτε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Ελέγχετε τις μερίδες σας, προτιμώντας μικρά γεύματα, μην προσθέτετε έξτρα αλάτι και μειώστε
τη συχνότητα που τα καταναλώνετε.

Πόσο νάτριο περιέχουν;
Δείτε ενδεικτικά τις παρακάτω τροφές, για να καταλάβετε πόσο νάτριο περιέχουν και πόσο παρέχετε στον εαυτό σας, κάθε φορά που τις καταναλώνετε.

Μαγειρική σόδα: 1.259mg σε 1 κουτ. του γλυκού
Σάλτσα σόγιας: 902mg σε 1 κουταλιά της σούπας
Κατεψυγμένη πίτσα πεπερόνι: 902mg
Baking powder: 488mg σε 1 κουτ. του γλυκού
Χάμπουργκερ: 475mg
Φασόλια κονσέρβα: 428mg σε 1 φλιτζάνι
Τριμμένο τυρί τσένταρ: 702mg σε 1 φλιτζάνι
Χοιρομέρι: 373mg σε 1 φέτα
Μπέικον: 303mg σε 1 φέτα
Αλατισμένοι ξηροί καρποί: 205mg σε ¼ του φλιτζανιού
Κέτσαπ: 190mg σε 1 κουταλιά της σούπας
Άσπρο ψωμί: 170mg σε 1 φέτα
Μουστάρδα: 168mg σε 1 κουταλιά της σούπας
Πατατάκια: 168mg σε 30 γραμμάρια
Αλατισμένα κράκερ: 161mg τα 5 κράκερ
Ιταλικό ντρέσινγκ σαλάτας: 116mg σε 1 κουταλιά της σούπας
Αλατισμένο βούτυρο: 82mg σε 1 κουταλιά της σούπας

Υπάρχει και δεύτερη Αθήνα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Ellen Pappoy.
 
Το γνώριζαν εδώ και 25 χρόνια και το έκρυβαν..Τι κάνει το Υπ. Πολιτισμού; Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην...
maiandros.blogy.gr
Το γνώριζαν εδώ και 25 χρόνια και το έκρυβαν..Τι κάνει το Υπ. Πολιτισμού; Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια. Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και… 25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση;    Τι φοβούνται να μην αποκαλυφθεί και το κρύβουν 25 χρόνια; Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει και το χρυσελεφάντινο άγαλμα. Εκεί υπήρχαν ανάγλυφα παντού στον χώρο γεμάτο σαν αυτά που έχει ο Παρθενώνας γύρω γύρω. Τα αγάλματα και ο χώρος τουλάχιστον τότε πριν το ξανακλείσουν ήτανε άθικτος.    Τα αγάλματα ήταν τελείως άθικτα, χωρίς να λείπουν χέρια μύτες όπως λείπουν σε αυτά τα αγάλματα που έχουμε έξω,τα περισσότερα σπασμένα στο μουσείο της ακρόπολης και παντού. Χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά. Και όλα αυτά μέχρις εκεί που προχώρησαν γιατί δεν το εξερεύνησαν όλο το μέρος. Ποιοι είναι αυτοί που έχουνε σταματήσει τόσα χρόνια το άνοιγμα της στοάς; Το έβγαλε στην φόρα ο άνθρωπος που το ανακάλυψε..αλλιώς ακόμα δεν θα ξέραμε τίποτα. Δείτε την εκπομπή μυστικά περάσματα και δεν θα το πιστεύετε. Πρέπει να έρθουν αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο και να ανοιχτεί το μέρος!    Ακούστε το βίντεο από το 58.07 και θα σας πιάσουνε τα νευρά σας σίγουρα. Δείτε το και τα συμπεράσματα δικά σας, για το κατά πόσο είναι αλήθεια:
https://
 

10 τρόποι

Theodoros Savvakis προς Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . . . .


10 τρόποι που η γάτα σας σας δείχνει, ότι σας αγαπάει.
Ακόμα και αν οι γάτες δεν μπορούν να μας εκφράσουν με λόγια την αγάπη τους, πάντα βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους να μας την δείξουν.

Είτε η γάτα σας νιαουρίζει, επειδή πεινάει,είτε τρίβεται στα πόδια σας, επειδή θέλει να σας τραβήξει την προσοχή, πάντα βρίσκει τον τρόπο να εκφράσει αυτό ακριβώς που θέλει.

Αν και δεν μπορούμε να διαβάσουμε το μυαλό τους, οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι οι γάτες βρίσκουν πάντα καινούργιους τρόπους να μας δείξουν την αγάπη τους.

Ο παρακάτω κατάλογος περιέχει 10 τρόπους, που η γάτα σας σας δείχνει, ότι σας αγαπάει.

Κάποιους από αυτούς τους τρόπους τους γνωρίζετε και κάποιοι άλλοι θα σας εκπλήξουν. Θα εκπλαγείτε από το πόσες φορές προσπάθησε η γάτα σας να σας εκφράσει την αγάπη της και δεν το καταλάβατε.

Τρίβεται στα πόδια σας.

953fca545dc17e8c54682d782df273da

Η γάτα σας τρίβεται στα πόδια σας, όταν σπρώχνει τις πατούσες της απέναντι σε μαλακές επιφάνειες, όπως τους γοφούς σας. Αυτό είναι ένας από τους πιο εμφανείς τρόπους, που η γάτα σας σας δείχνει την αγάπη της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα PetMD: “Αν η γάτα σας κουρνιάζει στα πόδια σας, ενώ την χαϊδεύεται, τότε προσπαθεί να σας ανταποδώσει την αγάπη σας. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να αποδειχτεί αρκετά επίπονο, αφού όσο πιο χαρούμενες είναι οι γάτες, τόσο πιο βαθιά θέλουν να μπήγουν τα νύχια τους.”

Βέβαια, μπορείτε να αποφύγετε τον πόνο από τα νύχια της γάτας σας, βάζοντας μια λεπτή κουβέρτα ανάμεσά σας.

Σας φέρνει ένα δώρο.

b448031ba6851f5a403b038bbfa80d2b

Σίγουρα θα έχει τύχει να σας αφήσει η γάτα σας έξω από την πόρτα του σπιτιού σας μικρά παιχνίδια ή μικρά ψόφια ζώα, όπως ποντίκια. Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος της γάτας σας να σας δείξει την αγάπης της.

Η ειδική στην συμπεριφορά των ζώων, Amy Shoraj, εξηγεί: “Οι γάτες λατρεύουν να κάνουν δώρα. Οι γάτες είναι πολλοί καλοί κυνηγοί και ό,τι και αν πιάνουν θέλουν να το μοιράζονται. Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται, δεν θα σας έφερναν αυτά τα δώρα, δεν σας αγαπούσαν.”

Όταν τρίβει το κεφάλι του στο κεφάλι σας.

5379a2460b939a6508ecf32dc5e01e30

Με αυτή την κίνηση η γάτα σας σας δείχνει, ότι πραγματικά νοιάζεται για εσάς. Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι οι γάτες έχουν κρυμμένους αδένες σε συγκεκριμένα μέρη του σώματός τους, όπως τα μάγουλα και το κεφάλι. Οπότε, όταν η γάτα σας τρίβει το κεφάλι της ενάντια στο δικό σας, θέλει να σας μαρκάρει με την μυρωδιά της, δείχνοντας σας ότι είστε μέλος της οικογένειάς σας. Αυτή η κίνηση δείχνει, ότι αισθάνεται άνετα και οικεία μαζί σας.

Όταν σας κοιτάζει επίμονα στα μάτια.

73e4b2e47766e65a6869c6668220c895

Αυτός είναι ο τρόπος της γάτας σας να εκφράσει την στοργή προς το πρόσωπό σας.

Η Dr. Karen Becker εξηγεί: “Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος που έχει η γάτα σας, για να σας δείξει την αγάπη της. Αν πρώτα σας κοιτάζει στα μάτια, μετά τα ανοιγοκλείσει, στην συνέχεια τα ξανανοίξει και τα ανοιγοκλείσει αργά, σημαίνει, ότι σας αγαπάει και σας εμπιστεύεται. Αυτή η κίνηση ισοδυναμεί με ένα φιλί.”

Όταν σας επιδεικνύουν την κοιλιά τους.

489f44390ad69b0d3e7c4e838abfd180


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα IHeartCats.com: “Όπως και τα περισσότερα ζώα, οι γάτες δεν επιδεικνύουν την κοιλιά τους στον οποιονδήποτε. Αν μάλιστα, στριφογυρίζει μπροστά σας, επιδεικνύοντας την κοιλιά της, είναι ένδειξη, ότι αισθάνεται άνετα μαζί σας. Όχι, μόνο αυτό, αλλά αισθάνονται και ασφάλεια, αφού όταν επιδεικνύουν την κοιλιά τους ουσιαστικά καθιστούν τους εαυτούς τους ευάλωτους.”

Όταν η άκρη της ουράς τους γίνεται καμπυλωτή.

0000_Layer-Comp-114-600x600

Η κίνηση της ουρά είναι από τα πιο ασφαλή σημάδια, για να καταλάβατε αν σας αγαπάει η γάτα.

Ο συγγραφέας Catster στο άρθρο του με τίτλο “Ρωτήστε έναν συμπεριφοριστή πως δείχνουν οι γάτες την αγάπη τους”, υποστηρίζει, ότι οι γάτες εκφράζουν την ευτυχία και τα ζεστά συναισθήματά τους με το φουντώνουν την ουρά τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν ένα μικρό τρέμουλο. Παράλληλα, κρατάνε την ουρά τους όρθια με μια μικρή καμπύλη στην κορυφή της. Αυτό λέγεται επίσης, και ο “χαρούμενος χορός της ουράς.”

Όταν σας δαγκώνει τα δάχτυλα.

0001_Layer-Comp-213-600x600

Όταν η γάτα σας δαγκώνει τα δάχτυλά σας, προσπαθήστε να μην εκνευριστείτε μαζί της, γιατί με αυτόν τον τρόπο σας δείχνει την αγάπη της.

Σύμφωνα με την Dr.Karen Becker, η γάτα σας δεν καταλαβαίνει, ότι αυτός ο τρόπος έκφρασης της αγάπης της μπορεί να είναι δυσάρεστος για εσάς. Επίσης, οι γάτες το κάνουν αυτό και με άλλες γάτες για να δείξουν την στοργή τους.

Όταν τρίβεται ανάμεσα στα πόδια σας.

0006_Layer-Comp-712-600x600

Αυτό είναι ένα σημάδι αληθινής και ανιδιοτελούς αγάπης.

Με αυτόν τον τρόπο οι γάτες δείχνουν την στοργή τους. Όταν τρίβονται γύρω από τα πόδια σας, θέλουν να σας μεταδώσουν την μυρωδιά τους, δείχνοντας στους άλλους, ότι τους ανήκετε. Είναι πολύ σημαντικό για την σχέση σας με την γάτα σας να την αφήνετε να το κάνει αυτό.

Νιαούρισμα.

0003_Layer-Comp-413-600x600

Σύμφωνα με την ειδικό Amy Shojai, “οι γάτες λατρεύουν να νιαουρίζουν. Το νιαούρισμά τους μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες. Μπορεί να σημαίνει,ότι είναι πολύ χαρούμενες ή ότι ανησυχούν για κάτι. Για ένα πράγμα, όμως, πρέπει να είστε σίγουροι. Αν η γάτα σας νιαουρίζει, όταν είστε παρόντες, είναι επειδή θέλει να σας δείξει την αγάπη της.”

Όταν σας ακολουθεί όπου πάτε.

0008_Layer-Comp-910-600x600

Όταν η γάτα σας φαίνεται να μην χορταίνει την συντροφιά σας, τότε να είστε σίγουροι, ότι μεταξύ σας έχει δημιουργηθεί ένας δυνατός συναισθηματικός δεσμός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mother Nature Network, αν η γάτα σας σας ακολουθεί όπου και αν πάτε, πηδάει σε τραπέζια και όπου αλλού βρει για να μπορεί να είναι κοντά σας, τότε απολαμβάνει πάρα πολύ την παρέα σας.

Αν δεν είστε σίγουροι, παρατηρήστε αν κάνει το ίδιο ακόμα και όταν δεν πλησιάζει η ώρα που την ταίζετε.

Δώστε λίγο παραπάνω προσοχή στις παραπάνω συνηθισμένες γατίσιες συμπεριφορές και θα καταλάβετε, αν σας αγαπάει η γάτα σας ή όχι.


Σκωτία: Γεμάτη Αρχαιοελληνικά Τοπωνύμια

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Γνώριζα ήδη την εκδοχή πού θεωρεί ότι το όνομά της προέρχεται από την Ελληνική λέξη «σκότια χώρα» δηλαδή...
maiandros.blogy.gr
Γνώριζα ήδη την εκδοχή πού θεωρεί ότι το όνομά της προέρχεται από την Ελληνική λέξη «σκότια χώρα» δηλαδή «σκοτεινή» χώρα, γεγονός πού είναι αληθές και απηχεί μία ανέκαθεν πραγματικότητα, εφ” όσον οι ομίχλες και οι συννεφιές είναι η συνηθισμένη μετεωρολογική της κατάσταση.
Πέραν αυτού όμως, κανένα στοιχείο πού να παραπέμπει σε προφορικές παραδόσεις ή για ευρήματα αρχαίο-Ελληνικής παρουσίας στην Σκωτία σε ακαθόριστες χρονολογικά εποχές, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου, έως τότε…
Ωστόσο, για κάποιον πού έχει «πονηρευτεί» ερευνητικά, τα πράγματα είναι πιο εύκολα και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν, σε έναν αρκετά λεπτομερή χάρτη της Σκωτίας και ειδικότερα των δυτικών παραλίων της, εντόπισα μία ονομασία πού μοy φάνηκε «οικεία».
Πρόκειται για μία παραθαλάσσια πόλη στα νοτιοδυτικά της Γλασκώβης πού ονομάζεται «Ayr», γεωγραφικά είναι εντελώς «ανοιχτή» προς τον Βορρά και -τι απλό- θα πρέπει να υποφέρει από «αέρηδες», οπότε η ονομασία της έχει αντίστοιχη γλωσσική/νοηματική σημασία στην Ελληνική γλώσσα.
Από εκεί και πέρα, όλα ήταν ένα «παιχνίδι» στον χάρτη : Μία σειρά τοπωνύμια με «υποκρυπτόμενη» (στην Αγγλική γλώσσα), αρχαιοελληνική σημασία άρχισαν να αποκαλύπτονται διαδοχικά, προς έκπληξή μου.
Υπάρχει λοιπόν εκεί πέρα ένα νησί με το όνομα «Gigha» (δηλαδή Γίγας!!!), ενώ ένα άλλο ονομάζεται «Jura» (Γιούρα), όπως και το αντίστοιχο νησί των Κυκλάδων.
Βορειότερα, ένα άλλο νησί ονομάζεται «Colonsay». Εκ πρώτης όψεως η ονομασία υποκρύπτει τηνΕλληνική λέξη «Κολώνα», όμως το Αγγλικό λεξικό την αποδίδει και ως «αποικία» !!!
Πολύ κοντά στα προηγούμενα, ένα άλλο νησί ονομάζεται «Ιοna» και βέβαια δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για ν’ αναζητηθεί ο Ίωνας πρόγονός μας, ο ταξιδευτής / αποικιστής πού έφτασε εκεί, «τις οίδε» πότε. (Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι, στο συγκεκριμένο νησάκι έχουν εντοπισθεί και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα αλλά χωρίς να προσδιορίζεται η «πατρότητά» τους…)
Στην συνέχεια, σ’ ένα άλλο μικρό νησί υπάρχει μία πόλη-λιμάνι πού ονομάζεται «Αchill» δηλαδή παραφθορά εκ τού «Αχιλλεύς» ή «Αχίλλειον» (!!!) δοθέν προφανώς προς τιμήν της μνήμης τού κορυφαίου Ομηρικού ήρωα των αρχαίων προγόνων μας.
Όμως και άλλος ονομαστός Ομηρικός ήρωας φαίνεται πώς έχει δώσει έμπνευση ονοματοθεσίας στην ίδια περιοχή, αφού ένας θαλάσσιος δίαυλος ονομάζεται «Εasdale», δηλαδή το «πέρασμα τού Αίαντα»!
Ωστόσο, εξ ίσου «Ομηρικές» ονοματοθεσίες είναι αδιαμφισβήτητα και τα τοπωνύμια «Kirkisbowl», δηλαδή «το κύπελλον» ή «το κοίλον» της Κίρκης αλλά και το «Aris aig», εκεί στα ίδια νησιωτικά περάσματα της Σκωτίας.
Ακόμη, εκπληκτικής «Ελληνικότητος» είναι και τα τοπωνύμια :
«Cori» («Κόρη»),
«Couros» («Κούρος»),
«Troon» («Τρώων») και
«Helen’s burg» («Ελένης κάστρον»), σε σημείο να νομίζει κάποιος ότι ομιλούμε για αρχαία παραλιακή ή νησιωτική ζώνη τού Αιγαίου ή τού Ιονίου πελάγους.
Τέλος, υπάρχει στην ίδια περιοχή, νησιωτικό συγκρότημα αποτελούμενο από τρία νησάκια, το οποίο ονομάζεται «Treshnish isles» (Τρία νησιά) !
Το εκπληκτικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι, ο Βρετανός γεωγράφος – χαρτογράφος, προφανώς αγνοώντας τί σημαίνει στην Ελληνική γλώσσα «Τresh nish», εφ’ όσον παρέλαβε και κατέγραψε την ονομασία αυτή από την προφορική «ντοπιολαλιά», αυτονόητα προσέθεσε την Αγγλική ονομασία «Isles», οπότε δημιούργησε -άθελά του- έναν «ωραίο» λεκτικό πλεονασμό, δηλαδή καθ’ ερμηνείαν : «Τρία νησιά, νησιά» (…)
Συμπληρωματικά θα αναφέρω ότι, η ονομασία της ακτής έναντι των «Τριών Νησιών», ονομάζεται«Gometra», δηλαδή είναι προδήλως λεκτική σύνθεση από τις Ελληνικές λέξεις (Γή + Μέτρο).
Όλες αυτές οι ονομασίες αφορούν παραθαλάσσιες τοποθεσίες και νησιωτικά συγκροτήματα στον θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στην νοτιοδυτική Σκωτία και την Βορειοανατολική Ιρλανδία και σε καμία περίπτωση τοποθεσίες της ενδοχώρας τους.
Και αυτό το στοιχείο επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι, οι …«ονοματοθέτες» ήσαν μετά-Ομηρικοί αρχαίοι Έλληνες ναυτικοί – έμποροι – εξερευνητές, οι οποίοι προφανώς έφθασαν εκεί προς εμπορία μετάλλων (μιλάμε για την περιοχή όπου ήσαν οι περίφημες «Κασσιτερίδες νήσοι», απ’ όπου προμηθεύονταν τον πολύτιμο κασσίτερο οι δαιμόνιοι πρόγονοί μας…), χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα ή και την διάθεση να εισχωρήσουν στην ενδοχώρα, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν εκεί αντίστοιχα αρχαίο-Ελληνικά τοπωνύμια.
Αξίζει να προστεθεί ότι, αρκετά βορειότερα, στο άκρο της χερσαίας Βόρειας Σκωτίας, υπάρχει πόλη-λιμάνι με την ονομασία «Τhurso» και -βέβαια- η λέξη αυτή δεν απέχει από την αρχαία Ελληνική λέξη «Θύρσος» την οποία το Επίτομο Λεξικό τού «Ηλίου» αποδίδει ως : «Ράβδον διακόσμητον εις τήν κορυφήν με φύλλα κισσού ή κώνον πίτυος και με ταινίες».
Όμως, εξ’ ίσου πιθανό είναι για εμάς, το συγκεκριμένο τοπωνύμιο να «απηχεί» πλόες ναυτικών από την αρχαία Μεσογειακή Ελληνική πόλη Ταρσό, έναντι της Ανατολικής Κύπρου.
Στο Αγγλοελληνικό λεξικό δεν βρήκαμε την αντίστοιχη λέξη/έννοια, επομένως, η ονοματοθεσία αυτή -όπως και οι περισσότερες από τις προηγούμενες- δ έ ν απηχούν κάποια αντίστοιχη έννοια στην Αγγλική, άρα δεν ονομάσθηκαν έτσι από τούς γνωστούς «πρώϊμους» λαούς της Βόρειας Βρετανίας (Πίκτους, Κέλτες ή Σάξωνες).
Είναι λοιπόν σαφές ότι, οι ονοματοθεσίες εκείνες διατηρήθηκαν προφορικά από τούς λαούς αυτούς ή και άλλους προγενέστερους (επομένως «προϊστο-ρικούς»), κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, ακούγοντάς τις από τούς -πλέον προηγμένους πολιτισμικά και γλωσσολογικά- πρώτο-Έλληνες ναυτικούς πού έφθασαν εκεί, τις κράτησαν στην μνήμη τους αναπαράγοντάς τις, χωρίς όμως να κατανοούν και την αντίστοιχη σημασία τους στην Ελληνική γλώσσα.
Άλλωστε μία άλλη πασίγνωστη ονομασία της Σκωτίας είναι «Kalydonia» και, ενώ η λέξη αυτή δ ε ν έχει κάποια συγκεκριμένη έννοια στην Αγγλική γλώσσα, εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε την αρχαία Καλυδώνα (στην περιοχή τού Μεσολογγίου), η οποία προ-Ομηρικά ήταν παραθαλάσσια πόλη και εκεί βασίλευσε ο Οινέας, πατέρας τού Αργοναύτη Τυδέα και παππούς τού σπουδαίου Ομηρικού ήρωα Διομήδη…»
Τελευταίο -αλλά όχι αμελητέο- αποδεικτικό στοιχείο των παραπάνω ισχυρισμών μας, είναι και τό εξής εύρημα :
Στον ίδιο θαλάσσιο δίαυλο, πού ορίζεται, αφ’ ενός από τις ακτές Ουαλλίας και Σκωτίας και αφ’ ετέρου από εκείνες της Ιρλανδίας, βρίσκεται το -σχετικά γνωστό- νησί τού «Μάν» («Ιsle of Man»).
Επιφυλασσόμαστε για τυχόν λεπτομέρειες της ιστορίας του και των αρχαιολογικών ευρημάτων πού πιθανόν έχουν εντοπισθεί εκεί. Περιοριζόμαστε να αναφέρουμε ότι, η επίσημη σημαία («Τhe flag of Isle of Man»), δεν είναι άλλο από την περίφημη «Τρισκελίδα», δηλαδή ένα από τα πλέον διαδεδομένα διακοσμητικά σύμβολα των αρχαίο-Ελληνικών ασπίδων!!!
Τέτοιο «διακοσμητικό» -εξ όσων γνωρίζουμε- δ έ ν έχει εντοπισθεί σε αναφορές περί ασπίδων άλλων λαών (σε αντίθεση με άλλα γνωστά σύμβολα, όπως λ.χ. αετούς, λέοντες, ταύρους, «δράκους», αστέρες κλπ.), προφανώς δε, παρέπεμπε στην «ωκυποδία» (δηλαδή στην ταχύτητα των ποδιών, στο γρήγορο τρέξιμο), τού συγκεκριμένου -κάθε φορά- αρχαίου Έλληνα πολεμιστή.
Προφανέστατα, κάποιος ή κάποιοι από τούς θαλασσοπόρους προγόνους μας πού έφθασαν, αποβιβάσθηκαν ή και εγκαταστάθηκαν στο νησί τού «Μάν» σε εκείνα τα πανάρχαια χρόνια, διέθεταν τέτοιες ασπίδες και εκείνο το εντυπωσιακό διακοσμητικό σύμβολο τους, «έμεινε» και διατηρήθηκε στην μνήμη των («μικτών»;;;) επιγόνων τους εκεί.
Ήταν δε τόσο σεβαστό -εφ’ όσον παρέπεμπε στην ανάμνηση «θρυλικών» προγόνων- ώστε επιλέχθηκε ως σύμβολο της σύγχρονης σημαίας τού εν λόγω Βρετανικού νησιού.
Ολοφάνερο λοιπόν είναι ότι, η Μυκηναϊκή/Αχαϊκή θαλάσσια εξάπλωση πού επακολούθησε την καθυπόταξη της Τροίας και των συμμάχων της, έφθασε μέχρι την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή πού ορίζεται, αφ’ ενός από τις δυτικές ακτές Ουαλίας-Σκωτίας και αφ’ ετέρου τις ανατολικές ακτές της Ιρλανδίας.
Μήπως όμως όχι μόνον εκεί, όχι μόνον τότε αλλά -ίσως- και προηγουμένως;
Όντως, στο εξαιρετικό βιβλίο τού Ηπειρώτη συγγραφέα-αρχαιολόγου Αποστ. Δ.Σπήλιου, με τίτλο «ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ» (Εκδόσεις «ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ», Αθήνα, 2002, σελ. 29-30), γίνεται εκτενής αναφορά στην ναυσιπλοΐα των Μυκηναίων/Αχαιών.
«…Είναι φανερό το μέγεθος των ικανοτήτων των Πελασγικών απολήξεων της εποχής εκείνης» -δηλαδή των Μυκηναίων/Αχαιών- «για υπερπόντια ταξίδια στα πέρατα τού κόσμου…».
«…Κατά τεκμήριο, κατείχαν γνώσεις ναυπηγικής για την κατασκευή ποντοπόρων πλοίων. Κατείχαν, επίσης, γνώσεις ναυσιπλοΐας για ν’ αυλακώνουν τις ανοιχτές θάλασσες και -βεβαίως- γνώσεις αστρονομίας. Μόνο με αυτές τις γνώσεις η επιστροφή τους, είτε από ανάγκη είτε από νοσταλγία, θα ήταν σίγουρη…»
Η -ενδεικτική- επιβεβαίωση σε όλα αυτά, «έρχεται» και πάλι από την Σκωτία !!!
Πράγματι, μία λέξη/έννοια η οποία σημαίνει πολλά για τούς Σκώτους, ακόμη και σήμερα, είναι η λέξη «CLAN» πού σημαίνει «γένος» και αναφέρεται στα πανάρχαια γένη από τα οποία υπερηφανεύονται ότι προέρχονται και συγκεκριμενοποιούνται με το χαρακτηριστικό πρόθεμα «ΜΑC». (Λ.χ. Μάκ Γκρέγκορ, Μακ Ντόναλντ, Μάκ Φάρλαντ, Μάκ Ιντος, Μάκ Ιντάϊρ, Μάκ Ντούγκαλ, Μάκ Φέρσον κ.ο.κ.)
Όμως, στο πολύτιμο βιβλίο τού σπουδαίου Ελληνα αρχαιολόγου / γλωσσολόγου Ιάκωβου Θωμόπουλου «ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ» (Εκδόσεις «Πελεκάνος», σελ. 563-564 και σελ.223, Αθήνα Β’ Έκδοση 2007), στην ανάλυση Πελασγικής επιγραφής πού βρέθηκε στην Κρήτη, εντοπίζονται τα ακόλουθα :
«Στην Πελασγική γλώσσα «Κλάν» = κλώνος, μεταφορικά υιός, Ελληνικά κέλωρ και -κλέης εν τοίς Ηρακλέης = Ηρακλής, υιός της Ηρας…»
Και ακόμη (στο ίδιο βιβλίο) : «Ότι Ηρακλής ουδέν άλλο σημαίνει ή υιός της Ήρας (οίος εθεωρείτο παρά των Πελασγών), μαρτυρεί τό Ετρουσκικόν κάτοπτρον Gerh (V, 60), ένθα ο Ηρακλής (Ηέρκλε) λέγεται ρητώς «όνιαλ κλάν», δηλ. «Ήρας υιός» (αλλά και) «κλέος» = «καύχημα», «δόξα», «καμάρι».
Επομένως, η λέξη/έννοια πού προσδιορίζει «καταγωγικώς» τα γένη των Σκώτων, τα περίφημα CLAN’S -δηλαδή τούς «κλώνους» τους- είναι πολύ σημαντική για να είναι τυχαία, προφανώς δε «κληρονομήθηκε» και αυτή από Έλληνες θαλασσοπόρους αλλά σαφώς προγενέστερους από εκείνους πού άφησαν «κληρονομιά» από το πέρασμά τους, εκεί στην μακρινή Σκωτία, τα παραπάνω τοπωνύμια (αφού εκείνοι αναφέρονταν σε -μεταγενέστερους- Ομηρικούς ήρωες) και τέτοιοι -προγενέστεροι από τούς Μυκηναίους/Αχαιούς/Μινωϊτες- πρόγονοί μας δεν μπορεί να ήσαν άλλοι από τούς προϊστορικούς Αιγαίους «Δίους» Πελασγούς.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις