Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

πες μου να έρθω κι όλα τ αφήνω...


  • Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS.
    Η δουλειά του Ντάνι είναι να βρίσκει παιδιά που έχουν εξαφανιστεί. Τη στιγµή που η σύντροφός του φτιάχνει τις βαλίτσες της και τον εγκαταλείπει, λαµβάνει ένα τηλεφώνηµα από κάποιον πατέρα που του ζητάει απεγνωσµένα βοήθεια. 
    Η υπόθεση θα τον... οδηγήσει στο Κάπρι, στον τόπο που ξεχειλίζει από τις αναµνήσεις της παιδικής του ηλικίας, καθώς κι εκείνες για δύο ανθρώπους που σηµάδεψαν τη ζωή του: τον κ. Μαρτίν και τον Τζορτζ. 
    Η συνάντηση µε το παρελθόν θα αναγκάσει τον Ντάνι να αναλογιστεί τη ζωή του, τον έρωτα και όλα όσα αξίζουν πράγµατι τον κόπο...
    http://bit.ly/1pHKxP4Δείτε περισσότερα— μαζί με Μαρία Αϊνατζόγλου.


    Φωτογραφία: Η δουλειά του Ντάνι είναι να βρίσκει παιδιά που έχουν εξαφανιστεί. Τη στιγµή που η σύντροφός του φτιάχνει τις βαλίτσες της και τον εγκαταλείπει, λαµβάνει ένα τηλεφώνηµα από κάποιον πατέρα που του ζητάει απεγνωσµένα βοήθεια. Η υπόθεση θα τον οδηγήσει στο Κάπρι, στον τόπο που ξεχειλίζει από τις αναµνήσεις της παιδικής του ηλικίας, καθώς κι εκείνες για δύο ανθρώπους που σηµάδεψαν τη ζωή του: τον κ. Μαρτίν και τον Τζορτζ. Η συνάντηση µε το παρελθόν θα αναγκάσει τον Ντάνι να αναλογιστεί τη ζωή του, τον έρωτα και όλα όσα αξίζουν πράγµατι τον κόπο...

http://bit.ly/1pHKxP4
  • Δυο πρωτότυπα ξεχωριστά χαλάκια

    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη babukatorium.
    Pentagranny Baby Blanket Pattern by Shelley Husband

    http://www.ravelry.com/patterns/library/pentagranny-baby-blanket
  • Φωτογραφία: Pentagranny Baby Blanket Pattern by Shelley Husband 

http://www.ravelry.com/patterns/library/pentagranny-baby-blanket



  • --------------------------------------------------
    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Handmade in Italy.

    Φωτογραφία

    Έτσι βλέπω τον κόσμο

    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε σύνδεσμο από Tsakiri Eyaggelia.



    Έτσι βλέπω τον κόσμο Επεισοδιο 1ο
    Σειρά ημίωρων εκπομπών με θέματα αιχμής της σύγχρονης φυσικής, αστροφυσικής, ιστορίας και φιλοσοφίας. Η νέα σειρά του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης...

    https://www.youtube.com/watch?v=Ru8fh2F3Sxc&feature=share

    Μεταβολισμός


    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε σύνδεσμο από Vita.gr.



    http://www.vita.gr/diatrofi/eating-healthy/article/21585/metabolismos-kayseis-sto-foyl/

    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

    Εν πάση περιπτώσει.................
    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. 
    Με αφορμή το τραγικο περιστατικο στα Μυριοκεφαλα και το θανατο ενός νεου ανθρωπου από την Ασή γωνιά από ασκοπους πυροβολισμούς την ωρα του γλεντιου ,ο πρωην υπουργος των εξωτερικων κυριος ΠΑΓΚΑΛΟΣ βρισκει ευκαιρια να ξερασει τη χολη του απέναντι στην Κρήτη και τους Κρητικούς λεγοντας ότι χρειαζεται να ανακαταληφθεί η Κρήτη και να αφοπλιστουν οι Κρητικοί καθως δεν τους χρειαζονται τα οπλα αφου (ακουσον ακουσον) ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.
    Με οση ψυχραιμια μπορω να διατηρησω λογω και του αξιώματος που κατεχω ,εχω να πω στον Κο παγκαλο τα εξης..ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΕΞΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1770 ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ ΘΥΜΙΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΗΤΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ,ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΕΞΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1866 ΚΑΙ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ,για να μιλησω μονο για τρεις από τις δεκαδες επαναστασεις που εγιναν στο Νησί για να λευτερωθεί κα να ενωθει με τη μητερα πατριδα το 1913.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΟΤΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
    Είναι εντελως άλλο πραγμα να καταδικαζει κανεις την ασκοπη χρηση οπλων (που καμια σχεση δεν εχει με την παραδοσιακη Κρητική λεβεντιά αλλα με τον πολιτισμο της επιδειξης και του νεοπλουτισμου που το κομμα του κυριου παγκαλου την περιοδο του σημιτικου εκσυγχρονισμου εκανε τροπο υπαρξης νεόπλουτων κοινωνικων στρωματων που τα εξεθρεφε για κομματικο στρατο) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ.
    Γι αυτο κυριε παγκαλε σταματα να προκαλεις και ζησε με τις τυψεις σου (αν εχεις...)

    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ (μετα απο μεγαλη προσπαθεια να ειμαι κοσμιος......)

    κουβερτάκι παζλ

    Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Örelim Ördürelim ( Emine ): RENGARENK BATTANİYE ÖRNEĞİ YAPIMI... (RESİMLİ ANLATIM).
     
     
    Örelim Ördürelim ( Emine )
    Örelim Ördürelim ( Emine )

    Örelim Ördürelim ( Emine )
    Örelim Ördürelim ( Emine )
    Ο χρήστης Örelim Ördürelim ( Emine ) πρόσθεσε 7 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ RENGARENK BATTANİYE ÖRNEĞİ YAPIMI... (RESİMLİ ANLATIM).




































    Μπουγάτσα εύκολη και γρήγορη!

    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Elizabeth Pentheroudaki.
    Φωτογραφία: Να σας γλυκάνω για το Σαββατοκύριακο;

Μπουγάτσα εύκολη και γρήγορη!

http://bettyscuisine.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7.html
    Να σας γλυκάνω για το Σαββατοκύριακο;

    Μπουγάτσα εύκολη και γρήγορη!

    http://bettyscuisine.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7.html

    Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο

    πλεκτά λουλούδια

    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ «ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ»

    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ «ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ»

    Ἡ θάλασσα εἶναι ἡ μόνη μου ἀγάπη. Γιατί ἔχει τὴν ὄψη τοῦ ἰδανικοῦ. Καὶ τ᾿ ὄνομά της εἶναι ἕνα θαυμαστικό.
    Δὲ θυμᾶμαι τὸ πρῶτο ἀντίκρισμά της. Χωρὶς ἄλλο θὰ κατέβαινα ἀπὸ μία κορφή, φέρνοντας ἀγκα...λιὲς λουλούδια. Παιδὶ ἀκόμα, ἐσκεπτόμουν τὸ ρυθμὸ τοῦ φλοίσβου της. Ξαπλωμένος στὴν ἀμμουδιά, ἐταξίδευα μὲ τὰ καράβια ποὺ περνοῦσαν. Ἕνας κόσμος γεννιόταν γύρω μου. Οἱ αὖρες μοῦ ἄγγιζαν τὰ μαλλιά. Ἄστραφτε ἡ μέρα στὸ πρόσωπό μου καὶ στὰ χαλίκια. Ὅλα μοῦ ἦταν εὐπρόσδεκτα: ὁ ἥλιος, τὰ λευκὰ σύννεφα, ἡ μακρινὴ βοή της.

    Ἀλλὰ ἡ θάλασσα ἐπειδὴ ἤξερε, εἶχε ἀρχίσει τὸ τραγούδι της, τὸ τραγούδι της ποὺ δεσμεύει καὶ παρηγορεῖ.
    Εἶδα πολλὰ λιμάνια. Στοιβαγμένες πράσινες βάρκες ἐπήγαιναν δῶθε κεῖθε σὰν εὔθυμοι μικροὶ μαθητές. Κουρασμένα πλοῖα, μὲ ὀνόματα περίεργα, ἐξωτικά, ὕψωναν κάθε πρωὶ τὴ σκιά τους. Ἄνθρωποι σκεφτικοί, ὥριμοι ἀπὸ τὴν ἅλμη, ἀνέβαιναν σταθερὰ τὶς ἀπότομες, κρεμαστὲς σκάλες. Ἄγρια περιστέρια ζυγίζονταν στὶς κεραῖες.
    Ὕστερα ἐνύχτωσε. Μιὰ κόκκινη γραμμὴ στὸν ὁρίζοντα, μόλις ἔβρισκε ἀπάντηση στὶς ράχες τῶν μεγάλων, ἀργῶν κυμάτων. Ἐσάλευαν σὰν ἀπὸ κάποια μυστική, ἐσωτερικὴ αἰτία, καὶ ἅπλωναν πλησιάζοντας, γιὰ νὰ σπάσουν ἀπαλά, βουβά. Ὅλα τ᾿ ἄλλα -- ὁ οὐρανός, τὰ βουνὰ ἀντίκρυ, τὸ ἀνοιχτὸ πέλαγος -- ἕνα τεράστιο μαῦρο παραπέτασμα.

    ΙΙ
    Ἔζησε κανεὶς θλιβερὰ πράγματα. (Σπίτια μαῦρα, κλειστά. Ἀναιμικά, ἐξόριστα δέντρα τοῦ δρόμου. Ἡ «μαντάμα» μετράει ἀπογοητευμένη τὶς μάρκες της. Στὴν πλατεία οἱ λοῦστροι, κουρασμένοι νὰ κάθονται, σηκώνονται καὶ παίζουν μεταξύ τους. Ὁ νέος νομάρχης, μὲ μονόκλ, ἐπροσφώνησε τοὺς ὑπαλλήλους. Δίπλα ἐξύπνησαν γιὰ νὰ πάρουν τὸ τρένο. Ποτὰ ἀνδρῶν 10 δρ., ποτὰ γυναικῶν 32,50 δρ.) Στὸν ἄνεμο ἀνοίγει ἕνα παράθυρο, κ᾿ ἔρχεται μπροστά μας. Ὅλα ξεχνιοῦνται. Εἶναι ἐκεῖ, ἄσπιλη, ἀπέραντη, αἰώνια. Μὲ τὸ πλατύ της γέλιο σκεπάζει τὴν ἀσχήμια της. Μὲ τὴ βαθύτητά της μυκτηρίζει. Ἡ ψυχὴ τοῦ ἐμπόρου πεθαμένη καὶ περπατεῖ. Ἡ ψυχὴ τῆς κοσμικῆς κυρίας φορεῖ τὰ πατίνια της. Ἡ ψυχὴ τοῦ ἀνθρώπου λούζεται στὴν ἁγνότητα τῆς θαλάσσης. Βρίσκει ἡ νοσταλγία μας διέξοδο καὶ ὁ πόνος μας τὴν ἔκφρασή του.

    ΠΗΓΗ http://users.uoa.gr/~nektar/arts/tributes/kwstas_karywtakhs/06_index.htm
    Δείτε περισσότερα

    Λιμάνι Ηρακλείου- φρούριο Κούλες

    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Άγνωστες γωνιές στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
     
    George Paximadakis's photo

    Φωτογραφία: George Paximadakis's photo.

    Υπατία: Η πρώτη γυναίκα μαθηματικός και φιλόσοφος



    http://sciencearchives.wordpress.com/2014/01/24/%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1/
    Sapere aude! – Τόλμα να γνωρίζεις
     
     
     
     
     
     
    10 Votes

    Η Υπατία γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.χ και πέθανε στην ίδια πόλη το 415. Ήταν κόρη του μαθηματικού, αστρονόμου και φιλόσοφου Θέωνα, ενώ έλαβε με τις φροντίδες του πατέρα της την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στα Μαθηματικά. Ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη των μαθηματικών. Ταξίδεψε στην Αθήνα και στην Ιταλία για να σπουδάσει φιλοσοφία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή, όμως μαθήτευσε και κοντά στον Πρόκλο και τον Ιεροκλή.
    hypatiaΑπό την ταινία Υπατία
    Ο πατέρας της Θέωνας κατέγραψε δυο εκλείψεις (μια ηλιακή και μια σεληνιακή) ενώ υπήρξε ο τελευταίος διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας πριν την καταστροφή της. Το κορυφαίο επίτευγμα του Θέωνος όμως ήταν η έκδοση από αυτόν των Στοιχείων του Ευκλείδη, περί το 364, από την οποία η ανθρωπότητα μάθαινε Γεωμετρία επί 15 αιώνες, και ανατυπωνόταν μέχρι το 1814.
    Επιστρέφοντας στην Αλεξάνδρεια, έγινε επικεφαλής της εκεί σχολής των Πλατωνιστών (400 μ.Χ.), δίδαξε φιλοσοφία και μαθηματικά και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους διανοούμενους της εποχής ενώ έκανε και εκτενή και ουσιώδη σχόλια στα μαθηματικά έργα του Διόφαντου και του Απολλώνιου. Δυστυχώς παρότι η ίδια η Υπατία υπήρξε πολυγραφότατη κανένα από τα έργα της δεν σώζεται και έχουμε μόνο αναφορές για αυτά.
    Πολλοί από τους μαθητές της ανήκαν στους ανώτατους κύκλους της αριστοκρατίας της πόλης και έγιναν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο έπαρχος της Αλεξανδρείας Ορέστης. Η ίδια επηρεάστηκε φιλοσοφικά από τους νεοπλατωνικούς Πλωτίνο και Ιάμβλιχο.
    hypatia_teaching  Η Υπατία διδάσκοντας στη Σχολή της Αλεξάνδρειας. Έργο του Μασολίνο ντα Πανικάλε (1428)
    Η Υπατία δίδαξε τις φιλοσοφικές τους ιδέες με μια μεγαλύτερη επιστημονική έμφαση από ότι οι πρώτοι οπαδοί του Νεοπλατωνισμού. Περιγράφεται από όλους τους σχολιαστές ως χαρισματικός δάσκαλος. Η Υπατία ήρθε να συμβολίσει την μάθηση και την επιστήμη που οι πρώτοι Χριστιανοί την ταύτιζαν με την ειδωλολατρεία.
    Εντούτοις, μεταξύ των μαθητών που δίδαξε στην Αλεξάνδρεια υπήρξαν πολλοί προεξέχοντες Χριστιανοί. Ένας από τους διασημότερους είναι ο Συνέσιος ο Κυρηναίος που επρόκειτο αργότερα να γίνει επίσκοπος Πτολεμαίδος. Πολλές από τις επιστολές που ο Συνέσιος έγραψε στην Υπατία έχουν συντηρηθεί και βλέπουμε κάποιες απο αυτές που γέμιζαν από θαυμασμό και σεβασμό για τις διδακτικές και επιστημονικές ικανότητες της Υπατίας.
    Το 412 μ.χ ο Κύριλλος έγινε Επίσκοπος της Αλεξάνδρειας. Ρωμαίος δε έπαρχος της Αλεξάνδρειας ήταν ο Ορέστης. Ο Κύριλλος και ο Ορέστης ήταν σφοδροί πολιτικοί ανταγωνιστές. Η εκκλησία και το κράτος πάλεψαν για τον έλεγχο. Η Υπατία ήταν φίλη του Ορέστη και αυτό, μαζί με την προκατάληψη των Χριστιανών που θεωρούσαν τις φιλοσοφικές απόψεις της, ειδωλολατρικές, συνετέλεσαν ώστε η Υπατία να γίνει το σημείο εστίασης των ταραχών μεταξύ των Χριστιανών και των μη-Χριστιανών.
    Η δράση της θεωρήθηκε επικίνδυνη για την εξάπλωση του Χριστιανισμού, σταδιακά καλλιεργήθηκε κλίμα εναντίον της που οδήγησε στη βίαιη δολοφονία της από τον όχλο ή από ομάδες φανατικών μοναχών. Το μανιασμένο πλήθος την ξεγύμνωσε και τη πετροβόλησε μέχρι θανάτου, στη συνέχεια το πτώμα της διαμελίστηκε και κάηκε στη πυρά. Ηθικός αυτουργός θεωρήθηκε ο επίσκοπος της Αλεξάνδρειας, Κύριλλος, ο οποίος είχε έρθει σε μεγάλη αντίθεση με τον Ρωμαίο Κυβερνήτη της Αιγύπτου και φιλικά διακείμενου προς την Υπατία, Ορέστη.
    Ο φόνος της Υπατίας περιγράφεται στα γραπτά του χριστιανού ιστορικού του 5ου αιώνα Σωκράτη του Σχολαστικού ως εξής σε μετάφραση: "Όλοι οι άνθρωποι την σεβόταν και την θαύμαζαν για την απλή ταπεινοφροσύνη του μυαλού της. Ωστόσο, πολλοί με πείσμα την ζήλευαν και επειδή συχνά συναντούσε και είχε μεγάλη οικειότητα με τον Ορέστη, ο λαός την κατηγόρησε ότι αυτή ήταν η αιτία που ο Επίσκοπος και ο Ορέστης δεν γινόταν φίλοι. Με λίγα λόγια, ορισμένοι πεισματάρηδες και απερίσκεπτοι κοκορόμυαλοι με υποκινητή και αρχηγό τους τον Πέτρο, έναν οπαδό αυτής της Εκκλησίας, παρακολουθούσαν αυτή τη γυναίκα να επιστρέφει σπίτι της γυρνώντας από κάπου. Την κατέβασαν με τη βία από την άμαξά της, την μετέφεραν στην Εκκλησία που ονομαζόταν Caesarium, την γύμνωσαν εντελώς, της έσκισαν το δέρμα και έκοψαν τις σάρκες του σώματός της με κοφτερά κοχύλια μέχρι που ξεψύχησε, διαμέλισαν το σώμα της, έφεραν τα μέλη της σε ένα μέρος που ονομαζόταν Κίναρον και τα έκαψαν."

    ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

    ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
    ΥΛΙΚΑ
    300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
    100 ml φρέσκο γάλα
    300 ml κρέμα γάλακτος
    3 μπανανες κομενες σε φετες
    Βανιλια

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή
    και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
    2.Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο
    βρασμού μαζι με την βανιλια. Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε
    τη βανιλια. Περιχύνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα
    ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει
    λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει
    η σοκολάτα.
    3.Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη - λίγη ανακατεύοντας απαλά
    τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει
    απαλό και ομοιόχρωμο.
    4.Ψιλοκόβουμε σε φετες τις μπανανες και τα προσθέτουμε στη μους.
    Ανακατεύουμε καλά ώστε να σκεπαστουν με την μους.
    Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
    Μολις σερβιρουμε κοβουμε σε φετες μια μπανανα και στολιζουμε.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ 450 Π.Χ.

    κόψτε και ράψτε έναν παράδεισσο

    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη 24 Blocks.
    From Jeannie Thompson Boyd: "Another baby quilt for grandson!"

    Love to quilt? Get more inspiration from -> http://24blocks.com/

    Φωτογραφία: From Jeannie Thompson Boyd: "Another baby quilt for grandson!"

Love to quilt?  Get more inspiration from -> http://24blocks.com

    Μυζηθροπιτάκια ... γλύκισμα!

    ...το θέμα της Ιλιάδας... "ο πόλεμος του Αχιλέα"

    «Στις μέρες μας οι τίτλοι των ειδήσεων από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης δεν παύουν να μας θυμίζουν τον Όμηρο... Το βιβλίο αυτό δεν θα παρουσιάσει τις πτυχές με τις οποίες ασχολήθηκε η ομηρική έρευνα, αν και αναπόφευκτα θα θίξει τα ίδια θέματα. Το βιβλίο αυτό δεν εξετάζει πώς μεταδόθηκαν τα ομηρικά έπη ή τι σήμαινε ο Όμηρος για κάθε εποχή. Δεν αποτελεί ανάλυση του γλωσσικού υποβάθρου του έπους και δεν ασχολείται με την προφορική παράδοση που κρύβεται πίσω από το ποίημα• δεν έχει να κάνει με τις στερεοτυπικές εκφράσεις των επών ή με το αν ο 'Όμηρος' αποτελεί ένα συγκεκριμένο άτομο ή μια ολόκληρη παράδοση. Δεν ασχολείται με την Ελλάδα της Εποχής του Χαλκού και με την ιστορική πλευρά του Τρωικού Πολέμου. Το βιβλίο αυτό ασχολείται με το θέμα της Ιλιάδας• ασχολείται με ό,τι λέει η Ιλιάδα για τον πόλεμο».
    http://bit.ly/1hKdJ9Z

    κεντάμε μπορντούρες


    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη ‎إنسج كلماتكُ بِالحرير‎.


    Φωτογραφία: :)

    Ακούει κανείς τις σιωπηλές κραυγές;

    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Αργυρω Θεοφανιδου.
    Ακούει κανείς τις σιωπηλές κραυγές;
    Τον ρόγχο τον επιθανάτιο ετoύτης της πατρίδας ποιός ακούει;

    http://www.youtube.com/watch?v=EyOBselVDAw&feature=youtu.be

    πίνακας: Οδυσσέας Οικονόμου


    Φωτογραφία: Ακούει κανείς τις σιωπηλές κραυγές;
Τον ρόγχο τον επιθανάτιο ετoύτης της πατρίδας ποιός ακούει;

http://www.youtube.com/watch?v=EyOBselVDAw&feature=youtu.be

πίνακας: Οδυσσέας Οικονόμου

    Δημοφιλείς αναρτήσεις