Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Σε τι χρησιμεύει

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Ελληνες Ποιητές.
Το ήξερες αυτό; Σε τι χρησιμεύει η μικροσκοπική τσέπη στα τζιν μας
;
 
Το ήξερες αυτό; Σε τι χρησιμεύει η μικροσκοπική τσέπη στα τζιν μας; in ΔΙΑΦΟΡΑ Σίγουρα έχεις κάποια τζιν μέσα στη ντουλάπα σου. Και σίγουρα έχεις αναρωτηθεί…
sugklonistiko.gr

Μια μ-πλεχτή κρομμύδια

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Φυτέψαμε το κοκκάρι, τα κρεμμύδια μας μεγάλωσαν, τα ξεριζώσαμε, τα αφήσαμε στον ήλιο να ξεραθούν και τώρα ήρθε η ώρα να τα αποθηκεύσουμε και να τα έχουμε το χειμώνα. Μια μ-πλεχτή κρομμύδια… Πρωί με τη δροσιά, τα κάνουμε πλεξούδα,…
iscreta.gr

Φυτέψαμε το κοκκάρι, τα κρεμμύδια μας μεγάλωσαν, τα ξεριζώσαμε, τα αφήσαμε στον ήλιο να ξεραθούν και τώρα ήρθε η ώρα να τα αποθηκεύσουμε και να τα έχουμε το χειμώνα.
Μια μ-πλεχτή κρομμύδια…
Πρωί με τη δροσιά, τα κάνουμε πλεξούδα, όπως κάνουμε τα μαλλιά, σφιχτά, και τα κρεμάμε σε μέρος που να μην βρέχονται. Όταν τα χρειαστούμε, απλά κόβουμε από την πλεξούδα όσα θέλουμε…και το φαγητό μας γίνεται πεντανόστιμο!

stip e haak

Βασικές τεχνικές του πλεξίματος

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Και τώρα που τα έμαθες όλα αυτά για το πλέξιμο και έχεις ψηθεί να το δοκιμάσεις δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις! Μην ανησυχείς! Εμείς είμαστε εδώ! Αυτή είναι η λίστα με τις βασικές τεχνικές του πλ…
ftiaxto.gr

Βασικές τεχνικές του πλεξίματος στο Ftiaxto.gr

knitting-texnikes

Και τώρα που τα έμαθες όλα αυτά για το πλέξιμο και έχεις ψηθεί να το δοκιμάσεις δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις! Μην ανησυχείς! Εμείς είμαστε εδώ! Αυτή είναι η λίστα με τις βασικές τεχνικές του πλεξίματος για να τα πάρεις με τη σειρά. Α! Και εάν είσαι προχωρημένος πλέκτης, τότε ρίξε μια ματιά για τεχνικές και πλέξεις που μπορεί να μην γνωρίζεις ακόμη!
Για αρχή έχουμε φτιάξει μια σειρά από video με τα πρώτα βασικά βήματα στο πλέξιμο! Μπορείς να τα δεις όλα μαζεμένα στο άρθρο «Όλες οι βασικές τεχνικές του πλεξίματος σε video»

Πιο αναλυτικά:
knitting-texnikes-3

Δεν γυρίσαμε σε video, αλλά θεωρούμε απαραίτητα και τα παρακάτω για να ολοκληρώσεις τις γνώσεις σου στο πλέξιμο:
knitting-texnikes-2

Επιπλέον, συγκεντρώσαμε και μια σειρά από γνωστές πλέξεις, τις οποίες και συνεχώς ανανεώνουμε:
Και φυσικά έχουμε ασχοληθεί και με τα:
Τέλος, φτιάξαμε και ένα πρόχειρο γλωσσάρι με την ορολογία του πλεξίματος από τα ελληνικά στα αγγλικά για να σε βοηθήσουμε με τα πατρόν που κυκλοφορούν εκεί έξω!
Τώρα δεν έχεις καμιά δικαιολογία! Πιάσε τις βελόνες σου και ξεκίνα να πλέκεις!
knitting-texnikes-1

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Αδύναμη εστίαση:Τι βοηθά;

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Be The Smart One.
1 πράγμα μπορεί να βελτιώσει δραστικά μνήμη, συγκέντρωση & διάθεση. Δεν το χεις ξανακούσει

Ηράκλειο Κρήτης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Κνωσός Fm 100.6.

Κνωσός Fm 100.6
Ένα διαφορετικό Ηράκλειο που αξίζει να δείτε!!!

Πλεκτό αφράτο κασκόλ με βελονάκι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Πάμε να φτιάξουμε κι ένα κασκόλ τώρα!! Θα χρειαστείτε 150 με 200 γραμμάρια μαλλί και ότι βελονάκι προτείνει το μαλλί. Είναι ένα γεμάτο…
youtube.com

...είπε την αλήθεια για την Ελλάδα


I ♥ ♥ ♥ GREECE...!!!
Γερμανίδα Βουλευτής είπε την αλήθεια για την Ελλάδα.Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ αντιπρόεδρος του Γερμανικού κόμματος αποκάλυψε που πηγαίνουν τα λεφτά που δανείζει η Γερμανία στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Οι Ελληνικές βιομηχανίες που έκλεισαν

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Ελληνική Επανάσταση.

Ελληνική Επανάσταση
Οι Ελληνικές βιομηχανίες που έκλεισαν απο το 1981 και μετά την εισοδό μας στην ΕΟΚ επι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Κατέρευσε η Ελληνική βιομηχανία για να γίνουμε ευρωπαίοι να έχουμε ξένο νόμισμα και τώρα να είμαστε δούλοι των εβραίων. Αν δεν είχαν καταρεύσει οι βιομηχανίες θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στην Δραχμή χωρίς να έχουμε μεγάλες δυσκολίες. Όλα τα είχαν σχεδιασμένα χρόνια τώρα. Δείτε το και διαδώστε το παντού να μάθουν και οι νέοι.

γεννήθηκαν έως το 1985....

Ποιο είναι το μυστήριο όσων γεννήθηκαν έως το 1985.... Διαβάστε και θα καταλάβετε!!! - Koyzoylo.gr
 
Ποιο είναι το μυστήριο όσων γεννήθηκαν έως το 1985.... Διαβάστε και θα καταλάβετε!!! Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό μία...
www.koyzoylo.gr

Ζεστό Νερό με Μέλι και Λεμόνι

Έπινα Ζεστό Νερό με Μέλι και Λεμόνι κάθε Πρωί για ένα Χρόνο. Ιδού το Αποτέλεσμα! 
 
ellas-press.blogspot.com

Στην αρχή ήμουν σκεπτική πριν ξεκινήσω αυτή τη πρόκληση με τον εαυτό μου. Ήθελα να δοκιμάσω να πίνω ζεστό νερό με φυσικό λεμόνι και μέλι, για να ανακαλύψω μόνη μου κατά πόσο θαυματουργό είναι αυτό το ρόφημα, όσο λέγανε όλοι.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παραθέσω τους λόγους που πλέον το επιδοκιμάζω και οι λόγοι είναι:

Δεν είχα κρυολόγημα, γρίπη και καμία στομαχική διαταραχή για ολόκληρο χρόνο.
Αν και μερικές φορές ένιωθα κάποια πρώιμα συμπτώματα κρυολογήματος (συνάχι, κόπωση) τίποτα από αυτά δεν επιδεινώθηκαν. Σίγουρα υπήρχαν μέρες που ήμουν κουρασμένη και είχα πονοκεφάλους, αλλά τίποτα το ανησυχητικό. Μόλις επανερχόμουν στη ρουτίνα μου, σταματούσαν, και πλέον έχω πάθει εμμονή με το λεμόνι/μέλι που τα κουβαλάω μαζί μου, όταν διανυκτερεύω σε φίλους ή ξενοδοχεία. Μια ζωή είχα αμυγδαλίτιδα, και πλέον δεν την έχω ξαναπάθει. Και έχοντας μια μεγάλη οικογένεια με μικρά παιδιά, που συνεχώς κάποιο πιτσιρίκι το τριγυρνάει κάτι, εγώ δεν παθαίνω τίποτα. Πλέον δε χρειάζομαι καφέ, και έχω γίνει πρωινός τύπος.
Πλέον λαχταρώ να πιω νερό με μέλι και λεμόνι το πρωί, και δε παθαίνω πονοκεφάλους από την έλλειψη καφεϊνης. Επίσης έχω περισσότερη ενέργεια για περισσότερο και χαμογελάω πιο γρήγορα το πρωί!
Χρειαζόμουν τουλάχιστον μια ώρα για να ανοίξω το δεύτερό μου μάτι και να σταματήσω να γριλίζω στους άλλους, αλλά τώρα εγώ ενοχλώ τους ανθρώπους που με αγαπούν. Οι άνθρωποι γύρω μου γίνονται πιο υγιείς, και είναι η καλύτερη επιβράβευση.
Αυτό μου πήρε πολύ καιρό: να πείσω την οικογένειά μου ότι το μέλι και το λεμόνι μπορούν προληπτικά να προλάβουν κάποιες ασθένειές τους. Όταν μου λένε: «Με βοήθησε αμέσως!», νιώθω χαρούμενη.
Η συνταγή μου
 Χρησιμοποιώ το χυμό από ένα φρεσκοστιμμένο λεμόνι και ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού βιολογικό μέλι σε μια κούπα με βραστό νερό που έχει κρυώσει λίγο (αλλά είναι ακόμα αρκετά ζεστό για να λιώσει το μέλι. Στη συνέχεια προσθέτω λίγο κρύο νερό ή πάγο για να το πιω αμέσως, μόλις ξυπνήσω.
Πως λειτουργεί το αφέψημα; Υπάρχουν τουλάχιστον 9 πλεονεκτήματα για να πίνουμε ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι κάθε πρωί. Αλλά θα σας γράψω τα τρία αγαπημένα εδώ:
Μας προστατεύει από λοιμώξεις, όπως ουρολοιμώξεις
Επειδή αυτό το ρόφημα, όταν είναι το πρώτο πράγμα που λαμβάνεται το πρωί, διεγείρει το πεπτικό σύστημα, καθώς και ενυδατώνει το παχύ έντερο και άλλα όργανα, το νερό με μέλι και λεμόνι βοηθάει στη δυσκοιλιότητα. Επίσης δρα ως διουρητικό, καθαρίζει το ουροποιητικό συστήμα και εξασφαλίζει από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Βελτιώνει τη χώνεψηΚάθε μέρος του ροφήματος στοχεύει στη διαδικασία χώνεψης. Το λεμόνι βοηθάει το συκώτι να παράγει περισσότερο χολή για να διασπάσει σύνθετες τροφές καλύτερα και να χρησιμοποιήσει τα χρήσιμα συστατικά από τη τροφή. Το μέλι είναι αντιβακτηριακό, που μας προστατεύει από διάφορες λοιμώξεις. Επίσης βοηθάει στη παραγωγή φλέγματος στο στομάχι, βοηθώντας την αποβολή τοξινών. Για αυτό το λόγο βοηθάει στη καλύτερη εξισορρόπηση του βάρους.
Μας κάνει λάμπουμε με υγεία και ομορφιάΤο λεμόνι έχει πολλά πλεονεκτήματα για το δέρμα, αλλά επίσης βοηθάει για να καθαρίσει το αίμα και στη δημιουργία νέων ερυθροκυττάρων. Το νερό και το μέλι ενυδατώνουν το δέρμα και προσφέρουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ενίσχυση του κολλαγόνου.
Γι” αυτό σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα να πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι. Δε θα το μετανιώσετε!

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
eratwlabrinoumathenontas.blogspot.com
Μιλάς στο τηλέφωνο με μία φίλη/ο σου και η συζήτηση δεν έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά εσύ πρέπει να μιλήσεις γιατί έχετε πολύ καιρό να τα πείτε ή είσαι στη σχολή σου και ακούς τον καθηγητή να μιλάει βαρετά, χωρίς όρεξη και σε κάνει να βαριέσαι ακόμα πιο πολύ!
Είναι συνηθισμένο σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά ακόμη και σε άλλες, εσύ να να έχεις μπροστά σου ένα χαρτί και στυλό και να ζωγραφίζεις.
Τι σημαίνουν τελικά όλα αυτά τα σχεδιάκια που ζωγραφίζουμε;
Κάνε το ακόλουθο τεστ και μάθε πράγματα για τον εαυτό σου που δεν γνώριζες. Δες τα δέκα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που ζωγραφίζουμε, διάλεξε αυτό που ζωγραφίζεις εσύ και μάθε τι σημαίνει.
Αφηρημένα σχέδια – Σχέδια που μοιάζουν με πίνακα του Πικάσο και συχνά δεν βγάζουν κάποιο νόημα.
Βέλη – Όταν το χαρτί σου μοιάζει με σχέδιο οικονομολόγου ή και χάρτη που δείχνει με βελάκια τη διαδρομή.
Κύκλους – Σχηματίζεις συνεχώς μεγάλους ή μικρότερους κύκλους.
Λουλούδια – Συχνά φτιάχνεις μαργαρίτες ή άλλα λουλούδια.
Γεωμετρικά σχήματα – Τρίγωνα, τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και ό, τι άλλο θυμάσαι από το μάθημα της γεωμετρίας.
Καρδιές – Τρυπημένες από βελάκια του έρωτα ή μη, οι καρδιές είναι αυτό που συνηθίζεις να φτιάχνεις χωρίς να το καλοσκεφτείς στο χαρτί.
Το όνομά σου – Χωρίς να το πολυσκεφτείς, σχηματίζεις το όνομά σου, πολλές φορές και το επίθετο.
Παράλληλες ή διασταυρούμενες γραμμές – Σχεδιάζεις ατελείωτες γραμμές, παράλληλες μεταξύ τους ή να διασταυρώνονται;
Επαναλαμβανόμενα μοτίβα – Ζιγκ, ζαγκ, κυματάκια και γενικά συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία επαναλαμβάνονται ασταμάτητα στο χαρτί.
Αστέρια – Κάνεις αστεράκια μικρά ή μεγάλα!

Απαντήσεις:
1. Αφηρημένα σχέδια:
Κάθε φορά που πιάνεις χαρτί και στυλό το χέρι σου ακολουθεί τη… μεταμοντέρνα σχολή και σχεδιάζεις μεγάλα, αφηρημένα σχέδια που δεν θα έλεγε κανείς πως σημαίνουν και κάτι. Συνήθως κάτι τέτοιο δείχνει πως δεν μπορείς να συγκεντρωθείς τη δεδομένη στιγμή και είσαι “αφηρημένη”! Αν βέβαια τα δημιουργήματά σου είναι προσεκτικά μελετημένα, με σαφείς γραμμές και με τα εσωτερικά κενά γεμισμένα με χρώμα, τότε ακόμη και αν δεν βγαίνει νόημα, το αριστούργημά σου δείχνει άτομο με πάθος και δημιουργικότητα.
2. Βέλη:
Αν πάλι συνηθίζεις να φτιάχνεις βελάκια, τότε αυτό υποδηλώνει άτομο που ξέρει που θέλει να πάει, γνωρίζει το δρόμο προς την προσωπική του ολοκλήρωση. Εκείνο που πρέπει να παρατηρήσεις είναι φορά προς την οποία δείχνουν τα βέλη στο χαρτί. Αν τα περισσότερα δείχνουν προς την κορυφή, τότε θέλεις διακαώς να φτάσεις εκεί, πράγμα που σημαίνει απόλυτη επιτυχία. Αν πάλι τα βέλη δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, μάλλον έχεις αμέτρητες επιλογές και δεν μένει παρά να επιλέξεις ποια θα ακολουθήσεις.
3. Κύκλους:
Το στυλό σχεδιάζει με μανία κύκλους; Οι μεγάλοι κύκλοι στο χαρτί δείχνουν άτομο εξωστρεφές, ειλικρινές και πρόθυμο να επικοινωνεί με τους άλλους. Παρόλ’ αυτά αν οι κύκλοι εφάπτονται, τότε φαίνεται πως σου λείπει αυτοπεποίθηση! Παρατήρησε αν γέμισες τους κύκλους με χρώμα. Αν ναι, μάλλον αυτή την περίοδο αισθάνεσαι μοναξιά.
4. Λουλούδια:
Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αφηρημένα σχέδια στο χαρτί όταν το μυαλό ταξιδεύει. Δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τον καλό καιρό, ούτε έχει σχέση με το γεγονός πως η άνοιξη είναι η αγαπημένη σου εποχή. Τα λουλουδάκια κρύβουν ένα άτομο ευαίσθητο, ιδιαίτερα φιλικό και προστατευτικό. Σου αρέσει να βοηθάς τους άλλους και αυτός είναι ο δικός σου τρόπος να ξεχνάς τις δυσκολίες της δικής σου ζωής. Παρατήρησε τα λουλούδια: Αν μοιάζουν μαραμένα και ξερά, τότε έχεις μια ανησυχία πως μια σχέση (φιλική, ερωτική ή επαγγελματική) ενδέχεται να τελειώσει σύντομα.
5. Γεωμετρικά σχήματα:
Αν κοιτάξει κανείς το τετραδιάκι δίπλα στο τηλέφωνο, θα δει ατελείωτες σελίδες γεμάτες τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και τρίγωνα. Τα γεωμετρικά σχήματα, αν είναι φτιαγμένα με προσοχή και τακτοποιημένα ζωγραφισμένα στο χαρτί, αφορούν σε έναν χαρακτήρα ικανό, με προοπτικές και σχολαστικό. Αν όμως σχεδιάζεις πολλά γεωμετρικά σχήματα το ένα μέσα στο άλλο (τετράγωνα ή τρίγωνα κτλ.), ίσως νιώθεις εγκλωβισμένη και απογοητευμένη από κάτι.
6. Καρδιές:
Αν δεν είσαι ερωτευμένη, που σε αυτή την περίπτωση το μόνο σχέδιο που βγαίνει στο χαρτί είναι η καρδιά, τότε είσαι σίγουρα αθεράπευτα ρομαντική που περιμένει να ζήσει το δικό της παραμύθι. Όπως και να έχει, ένα χαρτί γεμάτο καρδούλες δείχνει αναμφισβήτητα έντονα συναισθηματικό άτομο.
7. Το όνομά σου:
Σου έχει τύχει να πάρεις το στυλό και να ξεκινήσεις να γράφεις το όνομά σου; Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει σε περιόδους που είσαι στα “κάτω σου”! Το ότι γράφεις το όνομά σου δείχνει πως προσπαθείς να παρηγορήσεις τον εαυτό σου, να φτιάξεις τη διάθεσή σου.
8. Παράλληλες ή διασταυρούμενες γραμμές:
Παίρνεις το μολύβι και τραβάς μια κόκκινη (που λέει και το τραγούδι) γραμμή. Κι άλλη μια και κάθετες και οριζόντιες. Αν οι γραμμές είναι κατά κύριο λόγο παράλληλες μεταξύ τους, είσαι μια γυναίκα με πολύ έντονο το αίσθημα της ειλικρίνειας. Είσαι άτομο ευθύ, που πάντα θα πει και θα εκδηλώσει χωρίς περιστροφές όσα αισθάνεται. Από την άλλη οι διασταυρούμενες γραμμές δείχνουν αδιέξοδο και ένα αίσθημα πως πνίγεσαι.
9. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα:
Είναι και άλλες φορές που σχεδιάζεις με μανία το ίδιο ακριβώς σχήμα. Αν σχεδιάζεις κάθετες γραμμές ή κυματάκια είσαι άτομο μεθοδικό, υπομονετικό και πάντα έχεις τον έλεγχο όσων κάνεις. Από την άλλη οι ακανόνιστες γραμμές και τα ζιγκ ζαγκ μπορεί να σημαίνουν πως νιώθεις αβεβαιότητα, είσαι ανήσυχη ή θυμωμένη με κάτι.
10. Αστέρια:
Ζωγραφίζεις τον ουρανό; Είναι πιο βαθύ από αυτό. Τα αστέρια δείχνουν άνθρωπο αισιόδοξο και φιλόδοξο. Έχεις στόχο να διαπρέψεις σε ό, τι κάνεις, σκέφτεσαι συχνά το μέλλον και πάντα έχεις μια δημιουργική ενθουσιώδη ματιά για τα πράγματα
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις