Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κατάπλους της φρεγάτας “Ελλάς”



25 Νοεμβρίου-Κατάπλους της φρεγάτας “Ελλάς” στο Ναύπλιο (1826)

vlcsnap-2013-05-29-14h17m26s109
    
Στις 25 Νοεμβρίου 1826, η φρεγάτα Ελλάς καταπλέει στον λιμένα του Ναυπλίου.  Η φρεγάτα ναυπηγήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κατόπιν ελληνικής παραγγελίας. 

    Το πλοίο Ελλάς είχε εκτόπισμα 1660 τόννους. Ήταν οπλισμένο με 48 πυροβόλα (ισχύς: 16 λίβρες έκαστο) και 16 ολμοπυροβόλα (ισχύς: 42 λίβρες). Συμμετείχε στην Ναυμαχία του Κάβο Μπαμπά (30-31 Μαΐου 1828), βυθίζοντας 2 τουρκικές κορβέτες. Παρωπλίστηκε την 1η Αυγούστου 1831 κατόπιν πυρπολισμού από τον ναύαρχο Μιαούλη, στον Πόρο. Οι διαστάσεις του πλοίου ήταν 180 πόδια μήκος και 45 πόδια πλάτος. Η ναυπήγηση του κόστισε 750.000 δολάρια. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν αφ’ ενός από εράνους των Φιλελλήνων, αφ’ ετέρου δε από δωρεές Ελλήνων αγωνιστών. Μέρος της χρηματοδότησης μοιράστηκαν σημαντικές οικογένειες της Ελληνικής Επανάστασης με την προσωρινή Κυβέρνηση της Ελλάδος. 

25 Νοεμβρίου εορτάζει η Αγία Αικατερίνη


Χαρά Νικοπούλου
Αυριο 25 Νοεμβρίου εορτάζει η Αγία Αικατερίνη.
Η Αγία Αικατερίνη καταγόταν από οικογένεια ευγενών της Αλεξάνδρειας, «θυγάτηρ βασιλίσκου τινός ονομαζομένου Kώνστου», και μαρτύρησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. (304 μ.Χ.)
Ήταν ευφυέστατη και φιλομαθής. Ήδη σε ηλικία δέκα οκτώ χρονών κατείχε τις γνώσεις της ελληνικής, ρωμαικής και λατινικής φιλολογίας και φιλοσοφίας, δηλαδή γνώριζε τα έργα του Oμήρου, του λατίνου ποιητή Bιργίλιου, του Aσκληπιού, του Iπποκράτη και Γαληνού των ιατρών, του Aριστοτέλη και του Πλάτωνα, του Φιλιστίωνα και του Eυσέβιου των φιλοσόφων, του Iαννή και Iαμβρή των μεγάλων μάγων, του Διονυσίου και της Σιβύλλης και άλλων. Ήταν όμως και άρτια καταρτισμένη στα δόγματα της χριστιανικής πίστης.
Όταν επί Μαξεντίου (υιός του Mαξιμιανού) διεξαγόταν διωγμός εναντίον των χριστιανών, η Αικατερίνη δε φοβήθηκε, αλλά με παρρησία διέδιδε πώς ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος Αληθινός Θεός.
Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τον έπαρχο της περιοχής, ο οποίος προσπάθησε με συζητήσεις να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Όταν ο έπαρχος διαπίστωσε την ανωτερότητά των λόγων της Αικατερίνης, συγκάλεσε δημόσια συζήτηση με τους πιο άξιους ρήτορες της Αλεξάνδρειας, τους οποίους όμως η Αικατερίνη αποστόμωσε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάποιοι από τους συνομιλητές της Αικατερίνης πείσθηκαν για τους λόγους της και ασπάστηκαν την Χριστιανική Πίστη.
Μπροστά σε αυτή την κατάληξη, ο έπαρχος διέταξε να τη βασανίσουν σκληρά με την ελπίδα πώς η αγία θα λύγιζε και θα αρνιόταν τον Χριστό. Όμως η Αικατερίνη έμεινε ακλόνητη στην πίστη της. Πέθανε στον τροχό, ύστερα από διαταγή του έπαρχου.

Το αμυγδαλέλαιο κάνει … θαύματα!

http://allaksogolies.gr/to-amygdalelaio-kanei-thaumata/
oil 2

Το αμυγδαλέλαιο κάνει … θαύματα!



 
Από την αρχαιότητα το αμύγδαλο καλλιεργείται στην Ελλάδα αφού από τότε ήταν γνωστές οι φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης μάλιστα αναφέρει το αμύγδαλο ως χρήσιμο βοηθό της ιατρικής και ο Αριστοτέλης επαινεί τους χυμούς των ανθών ως τροφή των μελισσών.
Στην ελληνική μυθολογία ήταν σύμβολο της άνοιξης, της ελπίδας, της υπομονής, είναι σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Κινέζους και σύμβολο υπόσχεσης για τον εβραϊκό πολιτισμό.
Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Eπίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Είναι φυσικό προϊόν  πολύ οικονομικό ( γύρω στα 3 ευρώ) και μπορείτε να το προμηθευτείτε από φαρμακεία, μαγαζιά με αιθέρια έλαια ή ακόμη και από κάποια αρωματοπωλεία. Έχει θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες όσον αφορά το δέρμα, τα μαλλιά, τις βλεφαρίδες, τα χείλη, αλλά επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και ως λοσιόν ντεμακιγιάζ για να αφαιρεί το μακιγιάζ των ματιών.
Συγκεντρώσαμε και σας δείχνουμε κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους το έχουμε χρησιμοποιήσει προς το παρόν εμείς:
  1. Μαλλιά:
Προς το παρόν το έχουμε χρησιμοποιήσει ως μάσκα θρέψης των μαλλιών. Εφαρμόζουμε μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών, αφήνουμε για μία ώρα και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα λάμπουν από την πρώτη κιόλας χρήση. Το αμυγδαλέλαιο έχει, επίσης,  μαλακτικές ιδιότητες και για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με κάποιο άλλο μαλακτικό προιόν. Χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει, διαβάσαμε ότι βοηθάει κατά της τριχόπτωσης. Απλώστε στα χέρια σας μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου και κάντε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας. Εκτός της τριχόπτωσης, θα βοηθήσει στο να μακρύνουν πολύ γρηγορότερα τα μαλλιά σας!
  1. Πρόσωπο:
-Το αμυγδαλέλαιο είναι από μόνο του μάσκα ενυδάτωσης. Απλώστε κάποια ποσότητα σε όλο το πρόσωπο, αφήστε για 25 – 30 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Το δέρμα σας θα είναι πιο απαλό και λείο.
– Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα χείλη  όπως η βαζελίνη.
– Βοηθά στην μείωση των μαύρων κύκλων. Λίγες σταγόνες στο κόκκαλο κάτω από τα μάτια κάθε βράδυ αρκούν.
– Αποτελεί δυναμωτική λοσιόν για τις βλεφαρίδες και γενικά για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Εφαρμόστε κάθε βράδυ μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και περάστε τις βλεφαρίδες 4 – 5 φορές. Μέσα σε λίγες μέρες, θα είναι πιο πλούσιες και εντυπωσιακές.
– Λειτουργεί και ως ντεμακιγιάζ ματιών, όχι μόνο απλών αλλά και αδιάβροχων προϊόντων!!! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο στις ξηρές / κανονικές επιδερμίδες και ως διφασικό υγρό ντεμακιγιάζ ( μισό νερό – μισό αμυγδαλέλαιο) για τις λιπαρές επιδερμίδες.
  1. Σώμα:
Είναι ιδανικό για τις περιοχές του δέρματος μετά την αποτρίχωση, αλλά και ως ενυδατική λοσιόν σε όλο το σώμα. Ενυδατώνει, καταπραΰνει, αντιμετωπίζει την ξηρότητα και αφήνει το δέρμα λείο και απαλό.
  1. Χέρια:
Χρησιμεύει και ως μάσκα για τα πολύ ξηρά έρια. Με 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και 1 κούπα βούτυρο, η μάσκα είναι έτοιμη. Εφαρμόζετε στα χέρια πριν τον ύπνο, αφήνετε 15 – 20 λεπτά και ξεπλένετε.
ourbeautywonderland.blogspot.gr

Τα 8 λάθη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Επειδή ακόμα και οι πιο έμπειροι διακοσμητές κάνουν λάθη, διαβάστε για να γνωρίζετε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού.
Spiros Soulis - the home issue

Τα παιχνίδια ζωντανεύουν!

 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS
Τα παιχνίδια ζωντανεύουν!
Η εικόνα είναι της Σόφι Όλσοπ από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο μολυβένιος στρατιώτης»: http://bit.ly/1zHYZxK

Τρώτε σκόρδο!

http://archangelosmichail.gr/%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AC-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7

Τρώτε σκόρδο! ! !Καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοηθων όγκων! ! !



Έχουν γραφτεί τόσα πολλά γι’ αυτό το ταπεινό προϊόν της γης! Και όχι μόνο είναι όλα αλήθεια, αλλά επιπλέον έρχονται συνεχώς στο φως ολοένα και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητές του, σε σημείο να θεωρείται και δικαίως «πασπαρτού υγείας»! Ο λόγος για το σκόρδο…
Έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Κίνα αποδεικνύει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, ότι η κατανάλωση ωμού σκόρδου, δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 44% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. Ακόμη και σε καπνιστές, η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου αγγίζει το 30%. 
Το κάπνισμα αποτελεί τον συχνότερο λόγο ανάπτυξης όγκων στους πνεύμονες, αφού υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνο για περίπου 80% των περιπτώσεων. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, το σκόρδο μπορεί να προστατεύσει τους πνεύμονες από διάφορες συνθήκες καθώς και να προφυλάξει από άλλες κακοήθειες όπως τον καρκίνο του εντέρου.
Μελέτη στο πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας απέδειξε ότι, το σκόρδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης όγκων του λεπτού εντέρου κατά το ένα τρίτο περίπου.

Στην πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων Jiangsu Provincial στην Κίνα, μελέτησαν και σύγκριναν 1424 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα με 4500 υγιείς ενήλικες. Κάθε ένας από αυτούς ερωτήθηκε σχετικά με το διαιτολόγιό του και το πόσο συχνά καπνίζει. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Cancer Prevention Research» και έδειξαν ότι, αυτοί οι οποίοι έτρωγαν ωμό σκόρδο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα, ακόμη και αν κάπνιζαν ή αν ήταν συχνά εκτεθειμένοι σε αναθυμιάσεις μαγειρικού λαδιού, που πιστεύεται ότι συντελεί και αυτό στην ανάπτυξη της νόσου.

1467

Η έρευνα δεν διαπίστωσε αν ίδιες ιδιότητες έχει και το μαγειρεμένο σκόρδο. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, το συστατικό-κλειδί είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται allicin και ελευθερώνεται όταν η σκελίδα θρυμματίζεται ή ψιλοκόβεται. Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό αντι-οξειδωτικό το οποίο μειώνει τις ζημιές από τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του σώματος.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι, μπορεί επίσης να βοηθήσει ενάντια στο κοινό κρυολόγημα, στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ακόμη και στην ελονοσία.
ΠΗΓΗ http://proionta-tis-fisis.com/

το ποτό της μακροζωίας!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Υγεία - Ο καθηγητής Δρ Kanschlikow αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην έρευνα του κεφίρ παρατηρώντας τη θεραπευτική του επίδραση σε πολλές αρρώστιες. Συμβάλει
biologikaorganikaproionta.com

Aγία Αικατερίνη, -- τοιχογραφία – 1233-1234

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Bυζαντινών Ιστορικά.


Bυζαντινών Ιστορικά
Aγία Αικατερίνη, -- τοιχογραφία – 1233-1234
Παρεκκλήσιο Αγίου Νικολάου (βόρειο) Σπηλιά Πεντέλης, Αττική

Η Aγία Αικατερίνη εικονίζεται ολόσωμη, στραμμένη κατά τα τρία τέταρτα προς τα αριστερά, με τα χέρια απλωμένα σε δέηση. Φορεί αυτοκρατορική ενδυμασία, που παραπέμπει στην αριστοκρατική καταγωγή της.
Η τοιχογραφία προέρχεται από το κτιστό τέμπλο του βόρειου παρεκκλησίου της Σπηλιάς Πεντέλης Αττικής, που ήταν αφιερωμένο στον άγιο Νικόλαο. Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η περιορισμένη κίνηση και η συνεσταλμένη στάση, η σοβαρότητα, η ήρεμη έκφραση και η αδιόρατη μελαγχολία της ευγενικής φυσιογνωμίας της Αγίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις