Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

"Πρόσωπο καί Σταυρός"

" Ὁ Χριστός θέλησε νά δώσει στούς ἀνθρώπους τήν διαβεβαίωση ὅτι ὁ Θεός δέν θέλει νά παρέμβει ὑπέρ τοῦ Υἱοῦ Του, δέν θέλει νά πάρει ἐκδίκηση γιά λογαριασμό Του. Ὁ Θεός μένει ἀνυπεράσπιστος μπροστά στήν ἀπόρριψη πού Τοῦ ἐπιφυλάσσουν οἱ ἄνθρωποι. Δέν ὑπεραμύνεται τοῦ Ἑαυτοῦ Του. Μποροῦσε νά παρέμβει, ἀλλά δέν τό θέλει. Θέλει νά προσφέρει παράδειγμα, γι’ αὐτό καί ὑποφέρει καί δέν συμπεριφέρεται ὅπως ἐμεῖς οἱ ἄνθρωποι. Δέν ὑπόκειται στήν παρόρμηση νά ἀντιδρᾶ. Ἀγαπᾶ τόν Υἱό Του, μά δέν Τόν προτιμᾶ ἀπό τούς ἀνθρώπους. Τόν ἀφήνει στον Σταυρό νά συμπάσχει μέσα στήν ὀδύνη."
"Πρόσωπο καί Σταυρός"
Συζητήσεις μέ τόν π. Δημήτριο Στανιλοάε

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ

πασουμάκια

 
 
"Easy to read pattern. Slippers worked up fast! Love them!" ~Alecia F. http://www.petalstopicots.com/product/ladies-slippers-womens-sizes-45-67-89-1011/
«Εύκολο να το διαβάσετε πρότυπο. Παντόφλες εργάστηκε επάνω γρήγορα! Τους αγαπώ!"~ φ Alecia.
http://www.petalstopicots.com/product/Ladies-slippers-Womens-sizes-45-67-89-1011/ (Μεταφράστηκε από: Bing)

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
kritipoliskaihoria.blogspot.com

«Η αναχώρηση».

Τι θέλεις να πεις με κάθε βιβλίο σου; τον είχα ρωτήσει μια φορά. «Σε κάθε μου βιβλίο ήθελα να πω τον τίτλο του. Σε κάθε μου βιβλίο είχα μια φέρουσα ιδέα η οποία ήταν η κινητήριος δύναμη για την πλοκή του έργου. Ο τίτλος προσπαθεί να συμπυκνώσει ένα πυρήνα ιδεών που κινητοποιούν τους ήρωες». Στο βιβλίο που δούλευε τον τελευταίο χρόνο της ζωής του, ο τίτλος που διάλεξε ήταν «Η αναχώρηση».
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/475/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%89

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες


Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (Gabriel José García Márquez, 6 Μαρτίου 1927 – 17 Απριλίου 2014)
Κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του λογοτεχνικού ρεύματος του «μαγικού ρεαλισμού» και ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Ισπανόφωνης λογοτεχνίας.
"Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δε θα έλεγα όλα αυτά που σκέπτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.
Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτό που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν.
Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια μας, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φωτός. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν. Θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμούνταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν, και πόσο θα απολάμβανα ένα παγωτό σοκολάτα!
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή μου.
Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα με ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι, και ένα τραγούδι του Σεράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στην Σελήνη. Θα πότιζα με τα δάκρυά μου τα τριαντάφυλλα, για να νιώσω τον πόνο στα αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους.
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή... Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.
Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται! Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει. Στους γέρους θα έδειχνα ότι τον θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη. Έμαθα τόσα πράγματα από σας, τους ανθρώπους... Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν την κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά.
Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του- για πρώτη φορά- το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα!
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλο από ψηλά, μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που δεν μπόρεσα να μάθω από σας, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν αλήθεια πολύ, γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ' αυτή τη βαλίτσα, δυστυχώς, θα πεθαίνω.
Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα ήταν η τελευταία φορά που θα σε έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ' αγκάλιαζα σφιχτά, και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω φύλακας της ψυχής σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σε έβλεπα να βγαίνεις από την πόρτα, θα σ' αγκάλιαζα, και θα σου 'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά και ξανά, για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά. Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που θα σ' έβλεπα, θα έλεγα σ' αγαπώ και δε θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη.
Υπάρχει πάντα ένα αύριο, και η ζωή μας δίνει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα 'θελα να σου πω πόσο σ' αγαπώ, και ότι ποτέ δεν θα ξεχάσω...
Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος, είτε γέρος. Μπορεί σήμερα να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, κάντο σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για την μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί, και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις "συγγνώμη", "συγχώρεσέ με", "σε παρακαλώ", "Ευχαριστώ", κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις.
Κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα από τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα.
Στείλε αυτό το μήνυμα σε όποιους θέλεις.
Αν δεν το κάνεις σήμερα, αύριο θα είναι όπως χθες. Κι αν δεν το κάνεις ποτέ, δεν πειράζει.
Ξεκίνα να κάνεις πράξη τα όνειρά σου. Τώρα είναι η ώρα."
.................................................................................................
ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ GABRIEL GARCIA MARQUEZ

Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1927 στο χωριό Αρακατάκα (βρίσκεται στο Διαμέρισμα Μαγδαλένα) της Κολομβίας. Το 1947 ξεκίνησε να σπουδάζει Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μπογοτά. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε σε εφημερίδα το πρώτο του διήγημα, «Η Τρίτη Παραίτηση». Το 1948 μετακόμισε στην Καρθαγένη της Ινδίας των Δυτικών Ινδιών και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.
Πρωτοεμφανίστηκε το 1947 και το 1967 δημοσιεύτηκε το μυθιστόρημά του «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας, καθώς αποκόμισε αμέσως τις θετικότερες κριτικές και του χάρισε μεγάλη φήμη.
Το 1982 του δόθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, ο Μάρκες τιμήθηκε με το βραβείο «για τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του, στα οποία το φανταστικό και το πραγματικό συνδυάζονται σε έναν πλούσιο κόσμο φαντασίας, αντανακλώντας τη ζωή και τις συγκρούσεις μιας ηπείρου».
Τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με τον καρκίνο των λεμφαδένων. Πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, σε ηλικία 87 ετών στο Μεξικό όπου και είχε εγκατασταθεί το 1961. Κατά καιρούς διέμενε και στην Καρθαγένη της Κολομβίας, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας και στην Αβάνα.

Έργα:
La hojarasca (Τα νεκρά φύλλα, 1955)
El coronel no tiene quien le escriba (Ο Συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει, 1961)
La mala hora (Η κακιά ώρα, 1962)
Los funerales de la Mamá Grande (Η κηδεία της Μεγάλης Μάμα, 1962)
Cien años de soledad (Εκατό χρόνια μοναξιάς, 1967) ― ελλην.μετάφρ.Αγγ.Βερυκοκάκη-Αρτέμη ("Νέα Σύνορα")
El otoño del patriarca (Το φθινόπωρο του Πατριάρχη, 1975)
Crónica de una muerte anunciada (Χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου, 1981) ― ελλην.μετάφρ.Σωτηριάδου-Μπαράχας ("Νέα Σύνορα")
El amor en los tiempos del cólera (Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας, 1985) ― ελλην.μετάφρ.Σωτηριάδου-Μπαράχας ("Νέα Σύνορα")
La aventura de Miguel Littín clandestino en Chile (Η περιπέτεια του Μιγκέλ Λιττίν, λαθραίου στη Χιλή', 1986)
El general en su laberinto (Ο στρατηγός μες στο λαβύρινθό του, 1989)
Doce cuentos peregrinos (Δώδεκα διηγήματα περιπλανώμενα, 1992)
Del amor y otros demonios (Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων, 1994)
Noticia de un secuestro (Η είδηση μιας απαγωγής, 1996)
Ανεμοσκορπίσματα
Ζω για να τη διηγούμαι
Επίσης, είχε γράψει άρθρα σε περιοδικά, βιβλία με διηγήματα και κινηματογραφικά σενάρια.

πλεκτά έργα τέχνης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε την ενημέρωση κατάστασης του χρήστη Irish Crochet Lab.
 
 
Ο χρήστης Irish Crochet Lab πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.
New crochet patters are added in our online shop:
http://www.irishcrochetlab.com/#!shop/c1lli
Νέο βελονάκι ομιλίες προστίθενται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: http://www.irishcrochetlab.com/#! κατάστημα/c1lli (Μεταφράστηκε από: Bing)

 
 
Φωτογραφία του χρήστη Irish Crochet Lab.Φωτογραφία του χρήστη Irish Crochet Lab.
Φωτογραφία του χρήστη Irish Crochet Lab.

«Άγιον Όρος - Το υψηλότερο σημείο της γης»

«Άγιον Όρος - Το υψηλότερο σημείο της γης». Tο Άγιον Όρος είναι τόπος ξεχωριστός. H ιδιαιτερότητά του όμως δεν είναι ιδιορρυθμία. Aπλώς είναι μοναδικότητα. Mια μοναδικότητα που δικαιολογεί την μυστική διαφορετικότητα των τρόπων, της ζωής, του πνεύματος. Tο περιβάλλον, η φύση, τα κειμήλια, ο χρόνος, οι συνήθειες, η μορφή της λατρείας γεννούν ένα μοναδικά θαυμαστό δημιούργημα που λέγεται «αγιορείτης μοναχός». http://ow.ly/vLczI

« Πάσχα Ρωμέικο »

Πάσχα… Μέρες Ανάστασης , μέρες αγαλλίασης, χαράς, ελπίδας. Στα « Παραμύθια του Σαββάτου » σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, διαβάζουμε ένα διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη « Πάσχα Ρωμέικο ».http://www.cretalive.gr/culture/view/ta-paramuthia-tou-sabbatou-pascha-rwmeiko-tou-alejandrou-papadiamanth/158722
Είναι ένα από τα τρία Πασχαλινά διηγήματα του που όλοι γνωρίζουμε πως κανείς δεν απέδωσε όπως αυτός, με τόσο αυθεντικά ρωμέικο τρόπο τα μεγάλα θέματα της Χριστιανοσύνης.

29 λεξικά

 
Μοναδική συλλογή Λεξικών!
eyedoll.gr|Από crystalweb

H ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ


H ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ
Η Υστεροβυζαντινή περίοδος ή Περίοδος των Παλαιολόγων ή Παλαιολόγεια Αναγέννηση είναι μια ιστορική περίοδος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που ξεκινά το 1261 με την ανακατάληψη της Πόλης και λήγει με την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453.
Κατά την περίοδο αυτή, που όπως είδαμε η αυτοκρατορία είναι σκιά του εαυτού της και διαρκώς συρρικνώνεται οικονομικά και πολιτικά, η εσωτερική πολιτιστική και πνευματική ζωή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η τεράστια αυτοκρατορία που απαρτιζόταν από διάφορες εθνότητες μεταβάλλεται σε ένα μικρό και περιορισμένο ελληνικό κράτος.Την εποχή αυτή αναπτύσσεται το πατριωτικό και εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, η συνειδητοποίηση της διαφορετικότητάς τους- πέρα από τα θεολογικά - και σε εθνικό επίπεδο με τη Δύση, που συνοδεύεται και τροφοδοτείται από μια προσήλωση προς τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας…
...Η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης, η παλαιολόγεια αναγέννηση στη βυζαντινή τέχνη, στη φιλοσοφία, μεγάλες πνευματικές μορφές της εποχής… συνεχίστε την αναγνωση…
εικονα: ο Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων, ο μεγαλύτερος φιλοσοφος της εποχής http://vizantinaistorika.blogspot.gr/2014/05/h.html

Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, O ναός της Αγίας Αικατερίνης


Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, O ναός της Αγίας Αικατερίνης

<<Η στέγη της Αγίας Αικατερίνης έχει την μεθυστική ποικιλία μιας αμάραντης ανθοδέσμης…η ένθεση ων πλίνθων στις εξωτερικές πλευρές σχηματίζει έναν τέτοιο πλούτο διακοσμητικών θεμάτων, ώστε αισθάνεσαι σάμπως οι τοίχοι να είναι τάπητες, που μπορεί να τους σηκώσει ο άνεμος, και ολόκληρο το κτίσμα να μετεωριστεί στον ουρανό>>
Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης – <<Προς εκκλησιασμόν>>
Εικόνα: ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στη Θεσσαλονίκη (αρχές 14ου αιώνα), χαρακτηριστικό δείγμα της μακεδονικής αρχιτεκτονικής της παλαιολόγειας αναγέννησης

Το Βυζάντιο μετά την ανακατάληψη της Πόλης


Το Βυζάντιο μετά την ανακατάληψη της Πόλης

Η Πόλη, μετά την ανακατάληψή της από την αυτοκρατορία της Νίκαιας, ήταν μια άλλη πόλη… Κτίρια, εκκλησίες, παλάτια είχαν λεηλατηθεί και ερημωθεί. Το παλάτι των Βλαχερνών που είχε καθιερωθεί από τους Κομνηνούς ως τόπος διαμονής των αυτοκρατόρων << ήταν γεμάτο από ιταλικούς καπνούς και οσμές>> από τα γλέντια των Λατίνων αυτοκρατόρων, οι οποίοι είχαν αποψιλώσει την Πόλη από καθετί που θα μπορούσε να αποφέρει κέρδος. Μόνο μερικές εκκλησίες συνέχισαν να συντηρούνται, ανάμεσά τους βέβαια η μητρόπολη της του Θεού Σοφίας με ειδική κρατική χρηματοδότηση.

… όχι πλέον αυτοκρατορία αλλά ένα ελληνικό μεσαιωνικό βασίλειο… ο δικέφαλος… οι εμφύλιοι, η οικονομία και τα προνόμια… η πανώλη… οι νέοι εχθροί… συνεχίστε την ανάγνωση…
http://vizantinaistorika.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5.html

ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Κρήτη Πόλεις και χωριά: ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ.
 
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
ΦΩΤ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΦΩΤ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
ΦΩΤ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΦΩΤ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΑΣ
ΦΩΤ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
 
 
 Ο Κρήτη Πόλεις και χωριά πρόσθεσε 99 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ site http://kritipoliskaihoria.blogspot.gr/p/blog-page_1267.html

Ο ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ ΆΒΑΡΙΣ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Φίλες και φίλοι. Αν μπαίνοντας στην σελίδα, εμφανίζονται διαφημιστικά αναδυόμενα παράθυρα, σας ενημερώνω ότι αυτό δεν είναι ευθύνη και επιλογή ούτε επιθυμία της σελίδας.
enneaetifotos.blogspot.com

ΦΟΡΑΜΕ... ΤΟΞΙΚΑ!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε φωτογραφία από Ygeia & Evexia.
ΦΟΡΑΜΕ... ΤΟΞΙΚΑ!
Επικίνδυνα ρούχα στις ντουλάπες μας!
Νέα έρευνα της GREENPEACE

Η νέα έρευνα της Greenpeace έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερες σχετικά με την ύπαρξη επικίνδυνων τοξικών ουσιών σε ρούχα μεγάλων εταιρειών. Η εν λόγω έρευνα περιλαμβάνει 82 προϊόντα 12 εταιρειών (American Apparel, C&A, Disney, GAP, H&M, Primark, Uniqlo, adidas, LiNing, Nike, Puma και Burberry), που αγοράστηκαν σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο (και από την Ελλάδα), ενώ είχαν κατασκευαστεί σε πάνω από 12 διαφορετικές περιοχές, κυρίως στην Ασία αλλά και τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Ιταλία. Καμία από αυτές τις εταιρείες δεν βγήκε «καθαρή», καθώς επικίνδυνες τοξικές ουσίες βρέθηκαν στα προϊόντα κάθε μίας από αυτές.
Εν αγνοία των καταναλωτών πολύ επικίνδυνες ουσίες, όπως υπερφθοριωμένες ενώσεις, φθαλάτες, αντιμόνιο, εννεϋλοφαινόλη, αμίνες (και μάλιστα καρκινογόνες) κρύβονται σε ρούχα τόσο ενηλίκων αλλά και παιδικά (και αυτό είναι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, εφόσον μάλιστα τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις αυτών των ουσιών, όταν απελευθερώνονται στο περιβάλλον) και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην υγεία μας αλλά και το περιβάλλον.

Το 2012, η διεθνής εκστρατεία της GREENPEACE κατόρθωσε να πείσει 17 μεγάλες εταιρείες ρούχων να σταματήσουν σταδιακά τη χρήση επικίνδυνων τοξικών ουσιών στην παραγωγή τους. Αρκετές από αυτές έχουν ήδη κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι σειρά και των υπόλοιπων εταιρειών να ακολουθήσουν τον δρόμο που θα οδηγήσει στην παραγωγή ρούχων χωρίς τη χρήση τοξικών.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...
Οι αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες είναι ουσίες που έχουν φτιαχτεί από τον άνθρωπο. Στα υδάτινα οικοσυστήματα (όπου καταλήγουν έπειτα από το πλύσιμο των ρούχων μας) μπορούν να διασπαστούν σε εννεϋλοφαινόλες, τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές.
Οι φθαλάτες είναι ουσίες που μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μέσα από το δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές.
Το αντιμόνιο θεωρείται ύποπτο για καρκινογενέσεις, ενώ οι επιπτώσεις του μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν δερματίτιδες, ερεθισμούς του αναπνευστικού και επηρεασμό του ανοσοποιητικού συστήματος.

ασπρο περιστερι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
 
 
 
 
 
SOLO EXPOSICIÖN
crochet.com.ar

Δημοφιλείς αναρτήσεις