Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Κάποτε...

Μωσαϊκό: Βάλτε το μούστο στην κουζίνα σας

Μωσαϊκό: Βάλτε το μούστο στην κουζίνα σας: http://www.agrotikabook.gr/ Βάλτε το μούστο στην κουζίνα σας Δευ, 2012-09-10 19:30 Εξίσου ...

Μωσαϊκό: Ο Αίσωπος και οι απόγονοι του.

Μωσαϊκό: Ο Αίσωπος και οι απόγονοι του.: Μυθικη Αναζητηση . 7 Σεπτεμβρίου   Ο Αίσωπος και οι απόγονοι του. <Ο πατέρας της διδακτικής μυθολογίας και...

Μωσαϊκό: παραμυθένιος κόσμος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μωσαϊκό: παραμυθένιος κόσμος: Maria Dimitriou 6 Σεπτεμβρίου 2013 · mpleximo.gr 5 Σεπτεμβρίου 2013 · Fungi fun pillow !! http://annabooshouse...

για ζεστό χειμώνα

Μωσαϊκό: για ζεστό χειμώνα: Maria Dimitriou 7 Σεπτεμβρίου 2013 · +483   Ο χρήστης Hamarat Ablam πρόσθεσε 486 νέες φωτογρα...

Μωσαϊκό: Δίπλες (Παραδοσιακό γλύκισμα της Μάνης)

Μωσαϊκό: Δίπλες (Παραδοσιακό γλύκισμα της Μάνης): http://www.back-to-nature.gr/2012/12/blog-post_3437.html Δίπλες (Παραδοσιακό γλύκισμα της Μάνης) ΥΛΙΚΑ ...

Μωσαϊκό: Η έκρηξη της Θήρας το 1600 και η Σεκμέτ

ΝΑΙΤΕΣ κ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣΜωσαϊκό: Η έκρηξη της Θήρας το 1600 και η Σεκμέτ: https://www.facebook.com/notes/mahagas-utopia Η έκρηξη της Θήρας το 1600 και η Σεκμέτ Τον τελευταίο χρόνο της βασιλείας το...

Μωσαϊκό: Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μωσαϊκό: Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος: Terra papers . Χθες     Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος «του απείρου και αέναου σύμπαντος» "Οι πρώτοι φιλόσοφοι ...



Κιντέατα για όλες τις ασθένειες!

 
pontos-news.gr
 
Αγαπημένη τροφή των Ποντίων τα κιντέατα, οι γνωστές σε όλους μας τσουκνίδες. Η λέξη κινθέα (στον πληθυντικό κινθέατα), προέρχεται από το αρχαίο ουσιαστικό κνίδη και σημαίνει τσουκνίδα.
Για να μαζέψετε τσουκνίδες είναι απαραίτητο να φοράτε γάντια γιατί όταν ακουμπούν στο δέρμα προκαλούν εξάνθημα με τσούξιμο και φαγούρα (κνησμό).
Καλύτερες είναι αυτές που βρίσκονται στους αγρούς, μακριά από τη μόλυνση της πόλης. Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, τσουκνίδες (φρέσκες και αποξηραμένες) μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο.
Τι προσφέρουν στον οργανισμό μας
Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης την είχε χαρακτηρίσει πριν από 2.500 χρόνια «πανάκεια», δηλαδή την είχε εντάξει στα φυτά που κάνουν για όλες τις ασθένειες. Και είναι γεγονός ότι η τσουκνίδα πέρα από τις ευεργετικές της ιδιότητες δεν προκαλεί καμία παρενέργεια. Δικαίως μπορεί να θεωρηθεί φαρμακευτικό φυτό.
Είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα σε ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο και σίδηρο. Το είδος που απαντάται στη χώρα μας θεωρείται εξαιρετικό, δεν είναι δηλητηριώδες και λειτουργεί εξαιρετικά σαν σύμμαχος κατά πολλών ασθενειών.
Η τσουκνίδα έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος, και σαν ρόφημα μπορεί να κατεβάσει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, η τσουκνίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη γκάμα παθήσεων και ασθενειών.
Έτσι από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα έδιναν αφέψημα τσουκνίδας όταν κάποιος είχε αιμορραγία, διάρροια (ακόμη και εάν είχε διάρροια από χολέρα), όταν οι γυναίκες κατά την περίοδο πονούσαν ή είχαν υπερβολικά έμμηνα, για να ανακουφίσουν από τις αιμορροΐδες, από την ποδάγρα, από τα εκζέματα στο δέρμα και πολλά άλλα. Την έδιναν επίσης σαν ελαφρύ διουρητικό, για τα προβλήματα στα νεφρά αλλά και για τους ρευματισμούς.
Οι βρασμένοι σπόροι τσουκνίδας κάνουν καλό στο συκώτι, στη χολή, στην αρτηριοσκλήρυνση, βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, ενώ λειτουργούν και σαν καθαρτικό. Επίσης όταν πονάει το στομάχι μας από γαστρίτιδα ή από υπερέκκριση πεπτικών υγρών το αφέψημα αυτό βοηθάει και ανακουφίζει.
Στην τσουκνίδα έχουν ανακαλυφθεί δραστικές βιολογικές ουσίες παρόμοιες με τις θηλυκές ορμόνες των γυναικών. Έτσι η τσουκνίδα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά μέσα για την αντιμετώπιση των γυναικολογικών ασθενειών ή προβλημάτων (από την περίοδο μέχρι τις αιμορραγίες μετά τον τοκετό.) Μόνο σε περιπτώσεις αδενωμάτων της μήτρας ΔΕΝ συνίσταται να λαμβάνονται σκευάσματα τσουκνίδας.
Πώς καταναλώνουμε τις τσουκνίδες
Τις τσουκνίδες μπορούμε να τις καταναλώσουμε σαν σαλάτα βραστή, με λάδι και λεμόνι, μπορούμε ωστόσο να φτιάξουμε και ρόφημα με τσουκνίδες.
Ρόφημα τσουκνίδας
Προσθέτουμε 2 κ.σ. φύλλα τσουκνίδας φρέσκα ή 1 κ.γ. αποξηραμένα σε μια κούπα βραστό νερό. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμόνι, ένα ξυλαράκι κανέλλας και ένα κ.γ. μέλι. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15΄ και το πίνουμε.
  • Οι ιατρικές πληροφορίες του άρθρου προέρχονται από το iatropedia.gr.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr
Σχετικά άρθρα
Κινθέατα ή κιντέατα ή κιντέας
Ποντιακή πίτα με κιντέατα - Τσουκνιδόπιτα
 

Μωσαϊκό: Εύκολα Σοκολατάκια

Μωσαϊκό: Εύκολα Σοκολατάκια: http://www.back-to-nature.gr/2013/02/blog-post_6229.html Εύκολα Σοκολατάκια Υλικά 1 βαζάκι μερέντα...

Μωσαϊκό: Θερινοί αστιατρικοί έλεγχοι στα τέλη του 19ου αιών...

faliroΜωσαϊκό: Θερινοί αστιατρικοί έλεγχοι στα τέλη του 19ου αιών...: http://mikros-romios.gr/4067/elegxoi/ Θερινοί αστιατρικοί έλεγχοι στα τέλη του 19ου αιώνα     Γράφ...

Μωσαϊκό: Σας αρέσουν οι μινιατούρες;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μωσαϊκό: Σας αρέσουν οι μινιατούρες;: Maria Dimitriou 4 Σεπτεμβρίου 2013 ·   CreativeMamy 3 Σεπτεμβρίου 2013 · troppo belli http://cindyriced...

Άκου τ΄ αηδόνια - Μανταλένα

 
0:00
10.782 προβολές
Άκου τ΄ αηδόνια - Μανταλένα (Cine Video)
Με νέο ήχο!!
Από την ταινία "Δόκτωρ Ζι-Βέγγος" (1968)

Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

 
eoniaellhnikhpisti.blogspot.com
Ο αφελληνισμός της δημόσιας εκπαίδευσης ήταν ορατός ως σχέδιο,…
Ο αφελληνισμός της δημόσιας εκπαίδευσης ήταν ορατός ως σχέδιο, ακόμα και πριν από το ζημιογόνο για το έθνος μας «πέρασμα» της Μαρίας Ρεπούση από τους «διαδρόμους» της ισχύος, που εφάπτονται με εκείνους της κρατικής εξουσίας.
Η αναφορά της Μαρίας Ρεπούση στο βιβλίο της Ιστορίας της Στ' Δημοτικού για τον «συνωστισμό» στην προκυμαία της Σμύρνης δεν ήταν τυχαίο περιστατικό, μια κακιά στιγμή του πολιτικού βίου της χώρας. Αυτή η αθλιότητα που προσέβαλε θανάσιμα τη μνήμη των θυμάτων του γενοκτόνου Κεμάλ ήταν ένα από τα θεαματικότερα και ηχηρότερα τεκμήρια της θανάσιμης νεοταξικής στροφής που είχε πάρει η δημόσια εκπαίδευση.
Δεν ήταν, ωστόσο, η πρώτη απόδειξη της επί το ανθελληνικότερο στροφής και, δυστυχώς, ούτε η τελευταία. Το σχέδιο εκτελείται κανονικά, ανεμπόδιστα και γρήγορα.
Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εξεταστεί και η «παράλειψη» του υπουργείου Παιδείας να φροντίσει ώστε η ύλη της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου, που αφορά τα πρώτα βήματα του νεότερου ελληνικού κράτους, να μην τελειώνει το 1843... Οι μαθητές αυτής της τάξης θα υποχρεωθούν να αποστηθίσουν μια κολοβωμένη, ανιστόρητη Ιστορία!
Οταν κάποιον μαθητή τον τροφοδοτήσεις με εκπαιδευτικό υλικό ως το 1843 θα του δώσεις μια λειψή εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και, όλως τυχαίως, αυτές οι ελλείψεις θα ευνοήσουν ιδιαίτερα όλες τις δυνάμεις και τις χώρες που εγείρουν αξιώσεις σε βάρος της πατρίδας μας.
Η διδασκαλία ιστορικών μαθημάτων που ολοκληρώνονται την περίοδο του Οθωνα εκ των πραγμάτων παραλείπει καμπές του συλλογικού βίου κεφαλαιώδους σημασίας, όπως είναι ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, η Μικρασιατική Εκστρατεία και η Καταστροφή που ακολούθησε, το ιταλικό τελεσίγραφο, το «ΟΧΙ» και η νίκη επί των Ιταλών, η γερμανική Κατοχή κ.ά. 
Από την αμνημοσύνη ευνοούνται μόνο οι εχθροί της Ελλάδας, όχι οι Ελληνες. Η Ιστορία δεν είναι ένα παρελθόν που δεν σχετίζεται με το τώρα. Αντιθέτως, το παρόν βασίζεται στο παρελθόν και οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σωστά στις προκλήσεις τού σήμερα, αν δεν γνωρίζουν τι συνέβη χθες...


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
http://www.dimokratianews.gr/content/101907/i-aposiopisi-tis-istorias-mas
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ 

Μωσαϊκό: Χειροσφαίρηση - Χόκεϊ

Μωσαϊκό: Χειροσφαίρηση - Χόκεϊ: Για μεγέθυνση πατείστε το ροδάκι να ανοίξει νέα καρτέλα με φακό +- απο παλιά Ραδιοτηλεόραση

Μωσαϊκό: Υγρός στίβος

Μωσαϊκό: Υγρός στίβος: Για μεγέθυνση πατείστε ροδάκι να ανοίξει νέα καρτέλα με φακό +- απο παλιά Ραδιοτηλεόραση

Happy Traveller in Crete | Chania Area


youtube.com
Here is our episode with some of the best locations in Chania Perfecture in…

Η δύναμη της Ευχής με το κομποσχοίνι

 
ieramonopatia.gr
Κομποσχοίνι: Μια ιστορία για τη δύναμη του ονόματος του Ιησού Χριστού,…

σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια τα 15α Καβάφεια

 

ekalexandria.org
 

Τα 15α Καβάφεια θα πραγματοποιηθούν φέτος από 1 έως 3 Οκτωβρίου, σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια. Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1991, με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του έργου των Αιγυπτίων λογοτεχνών στην ελληνική ποίηση και λογοτεχνία, με τον αείμνηστο Κωστή Μοσκώφ να βάζει τότε το «θεμέλιο λίθο» της διοργάνωσης.

Μία εξαιρετικά σημαντικής διοργάνωσης που αναλαμβάνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού από κοινού με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και της περίφημης Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης.

Φέτος, όπως σε κάθε διοργάνωση, κατά την πρώτη ημέρα των Καβαφείων, την 1η Οκτωβρίου, θα απονεμηθούν τα λογοτεχνικά βραβεία Καβάφη σε μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Όπερα του Καΐρου, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία του Κώστα Θωμαΐδη και της Ρίτας Αντωνοπούλου, σε μελοποιημένη ελληνική ποίηση, με περισσότερα έργα να αντλούνται από το έργο Καβάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση θα συμμετάσχει και το αιγυπτιακό μουσικό συγκρότημα Χάλιντ Σαμς, το οποίο επίσης θα αποδώσει τραγούδια εμπνευσμένα από μεταφρασμένα έργα Ελλήνων ποιητών.

Την επομένη, 2 Οκτωβρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν στην Αλεξάνδρεια, στο Μέγαρο της Βιβλιοθήκης, οι εργασίες του Συμποσίου των Καβαφείων που θα διαρκέσουν δύο ημέρες με εισηγήσεις ειδικών της ποίησης και της λογοτεχνίας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της Μαρίας Στέφωσης με τίτλο: «Κρυφή Μνήμη – Το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας».

Οι εργασίες των 15ων Καβαφείων θα ολοκληρωθούν στην Αλεξάνδρεια με συναυλία που θα δώσει ο Κώστας Γανωτής, ερμηνεύοντας μελοποιημένη ελληνική ποίηση.    

 

δημιουργίες για να παίζεις με παιδιά

31.946.188 προβολές
Criações maravilhosas para brincar com as crianças sem celular e com poucos recursos
Υπέροχες δημιουργίες για να παίζεις με παιδιά χωρίς κινητό και με λίγους πόρους

Μωσαϊκό: Σταφύλι γλυκό κουταλιού

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητόΜωσαϊκό: Σταφύλι γλυκό κουταλιού: Maria Dimitriou 6 Σεπτεμβρίου 2013 ·   Elizabeth Pentheroudaki 5 Σεπτεμβρίου 2013 Έτοιμο και το σταφυλάκι....

Μωσαϊκό: Σπιτικό έλαιο δεντρολίβανου

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπιτικό έλαιο δεντρολίβανουΜωσαϊκό: Σπιτικό έλαιο δεντρολίβανου: Σπιτικό έλαιο δεντρολίβανου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις