Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Πανακότα Καραμέλα-Σοκολάτα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1920757091354397?__tn__=-R
Τρέμεις να την δοκιμάσεις!
Τόσο νόστιμη που είναι 😆

Πως να διώξεις έναν πλασιέ

Οι χρυσοχέρες Κρουσανιώτισσες!!!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.


https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1920762434687196?__tn__=-R
Dina Nikolaou
Οι χρυσοχέρες Κρουσανιώτισσες!!!

ειμαι ο friend του the teacher

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

γιατί το πλέξιμο είναι καλό για τον εγκέφαλό σας

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
tilestwra.com
 
Μια καλή μια ανάποδη,μια καλή μια ανάποδη,μια καλή μια ανάποδη. Ο επαναλαμβανόμενος ρυθμός του πλεξίματος, σας ηρεμεί,σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και να συγκεντρώνεστε. Δεν είναι καθόλου παρατραβηγμένο να δείτε το πλέξιμο σαν εξάσκηση του μυαλού ή σαν ένα είδος προσωπικής νοητικής ανασυγκρότησης(meditation).
Ευτυχώς, η επιστήμη της νευρολογίας έχει προοδεύσει τόσο ώστε να θεωρεί την μόδα του πλεξίματος σαν την ‘νέα γιόγκα’.
Η έρευνα έδειξε πως το πλέξιμο και κάθε άλλου είδους τέχνη με τα χέρια, όπως το βελονάκι,ο αργαλειός και η ραπτική έχουν πολλά κοινά στο να προάγουν την αποφόρτιση του μυαλού αλλά και τον διαλογισμό . Έτσι, έχουν θετικό αποτέλεσμα στην υγεία και ευεξία του μυαλού .
Σε μια διαδικτυακή έρευνα της θεραπεύτριας Betsan Corkhill, στην Αγγλία, σε περισσότερους από 3.545 ανθρώπους που ασχολούνται με το πλέξιμο,έδειξε πως όταν οι άνθρωποι αυτοί ερωτήθηκαν πώς αισθάνονται είπαν ότι το πλέξιμο τους κάνει να αισθάνονται ‘πολύ χαρούμενοι’. Πολλοί δε, είπαν ότι πλέκουν μόνο και μόνο για να χαλαρώσουν από το στρες ενώ παράλληλα δημιουργούν με τα χέρια τους.
Η έρευνα βρήκε ότι υπήρχε στενή σχέση ανάμεσα στην συχνότητα του πλεξίματος και στην διάθεση των ερωτηθέντων. Αυτοί οι άνθρωποι που έπλεκαν συχνά ( περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα),ήταν πιο ήρεμοι, πιο χαρούμενοι, λιγότερο λυπημένοι, λιγότερο ανήσυχοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Το τελικό συμπέρασμα στην έρευνα της Corkhill ήταν πως ‘το πλέξιμο έχει σημαντικά ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη, που συμβάλλουν στην ευεξία και στην ποιότητα ζωής.’
Ενδιαφέρον είναι ότι η έρευνα βρήκε ότι οι άνθρωποι που πλέκουν συμμετέχοντας σε ομάδα, ήταν πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που έπλεκαν μόνοι τους.
Εδώ βλέπετε τα δέκα οφέλη από το πλέξιμο μαζί με φίλους που βελτιώνουν το μυαλό και την ζωή.
  1. Το μυαλό αναγκάζεται να σκεφτεί και να λύνει προβλήματα
  2. Κοινωνική δικτύωση
  3. Αυτοσυγκέντρωση
  4. Βελτίωση του συγχρονισμού ματιού και χεριού, αντίληψη του χώρου και ανάπτυξη επιδεξιότητας
  5. Μάθηση και διδασκαλία
  6. Άσκηση της προσοχής και της σκέψης να εστιάζει σε κάτι
  7. Ενθάρρυνση της ενεργής δραστηριότητας
  8. Δίνει το αίσθημα της υπερηφάνειας και της ικανοποίησης
  9. Διδάσκει υπομονή και επιμονή
  10. Διευκολύνει την μνήμη
Σύμφωνα με την Corkhil, ακόμη και ο Albert Einstein ήταν γνωστό ότι έπλεκε όταν ήθελε να ηρεμήσει το μυαλό του και να σκεφτεί καθαρά.
Αυτά είναι αποτελέσματα από το πλέξιμο που δεν τα επιδιώκει κανείς. Απλά έρχονται σαν ‘παρενέργειες’ του απλού πλεξίματος.
ΟΙ νευρολόγοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πόσο πολύ τελικά επηρεάζεται ο εγκέφαλος από αυτού του είδους την αυτοσυγκέντρωση σε κάτι συγκεκριμένο όπου τίποτα άλλο δεν μετράει εκείνη την στιγμή παρά μόνο αυτό που κάνουν τα χέρια.
Εσείς πλέκετε;
[via]
 

... να βάλεις στη ζωή σου τα καρύδια πεκάν

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
onmed.gr
Αν βαρέθηκες να τρως συνέχεια καρύδια και αμύγδαλα, είναι ώρα να…
 
Δεν είναι δύσκολο να βάλεις τους ξηρούς καρπούς στη ζωή σου, αφού μπορείς να τους απολαμβάνεις σκέτους σαν σνακ, να τους προσθέτεις στο γιαούρτι ή στα δημητριακά σου, να τους συνδυάζεις με φρούτα και λαχανικά για να φτιάξεις υπέροχα smoothies ή ακόμη και να τους προσθέτεις στις σαλάτες σου.
Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και παρέχουν πληθώρα συστατικών που κάνουν καλό στην υγεία σου, μπορείς να τους εντάξεις στη διατροφή σου χωρίς τύψεις!
Οι επιλογές πολλές, αφού η ποικιλία ξηρών καρπών είναι τεράστια και είναι όλοι τους πεντανόστιμοι. Αν βαρέθηκες τις κλασικές επιλογές, όπως καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα, μάθε τι θα κερδίσεις αν αρχίσεις να καταναλώνεις τα «εξωτικά» πεκάν.

1. Θα πάρεις πολύτιμα αντιοξειδωτικά

Τα πεκάν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, κυρίως φλαβονοειδή. Μάλιστα, τα πεκάν παρέχουν διπλάσια ποσότητα φλαβονοειδών σε σύγκριση με τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια Αιγίνης και επταπλάσια σε σύγκριση με τα καρύδια. Επίσης, ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός έχει τα υψηλότερα επίπεδα γάμμα τοκοφερόλης, μιας μορφής βιταμίνης Ε με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μελέτες δείχνουν ότι η γάμμα τοκοφερόλη βοηθά ώστε να μη συσσωρεύεται η χοληστερόλη στα τοιχώματα των αρτηριών, επομένως μειώνεται ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.
bigstock 170665454

2. Θα καλύψεις τις ανάγκες του οργανισμού σου σε μέταλλα

Τα πεκάν παρέχουν ψευδάργυρο, βιταμίνη B1 (θειαμίνη), μαγγάνιο και χαλκό. Μια μερίδα 30 γραμμαρίων καλύπτει το 60% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σου σε μαγγάνιο και το 40% των αναγκών σου σε χαλκό. Το μαγγάνιο συμβάλλει μεταξύ άλλων στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και είναι απαραίτητο για τα οστά, ενώ επίσης προωθεί τη δημιουργία του κολλαγόνου, το οποίο προσδίδει στο δέρμα σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Ο χαλκός, με τη σειρά του, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου κι έτσι συμβάλλει στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Επίσης, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, το νευρικό σύστημα και τον σκελετό.
bigstock Pecan nuts on a wooden table 121630403

3. Θα ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για γλυκό

Μια μερίδα πεκάν 30 γραμμαρίων έχει μόλις ένα γραμμάριο ζάχαρης, όμως ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός έχει από τη φύση του πολύ γλυκιά γεύση. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις μια χούφτα πεκάν όταν σε ταλαιπωρεί έντονη λιγούρα ή, ακόμα καλύτερα, να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για ζάχαρη συνδυάζοντάς τα με ένα φρούτο –ταιριάζουν υπέροχα με το μήλο, το αχλάδι, το σταφύλι και το ακτινίδιο.
Πηγή: health.com
Δες κι αυτό:
Ποιοι είναι οι 5 πιο υγιεινοί ξηροί καρποί
Αμύγδαλα vs. Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία (γράφημα)
Ο κορυφαίος ξηρός καρπός για αποτοξίνωση
 

Σήμερα...


Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης ο Μεγαλομάρτυρας
Ημερομηνία εορτής: 27/11/2012Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης ο Μεγαλομάρτυρας
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 27 Νοεμβρίου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Ιακωβος Ο Περσης Ο Μεγαλομαρτυρας





Τμηθεὶς μεληδόν, καὶ σφαγὴν Πέρσης φέρων,
«Ψυχὴ σεσώσθω, φροῦδά μοι μέλη» λέγει.
Εἰκάδι Πέρσης ἑβδομάτῃ σφάγη ἐκμελεϊσθείς.

Βιογραφία
Ο Άγιος Ιάκωβος, έζησε τον 4ο μ.Χ. αι. επί βασιλέως Αρκαδίου (περί το 395 μ.Χ.).

Ζούσε στη Βηθλαδά της Περσίας και καταγόταν από επίσημο γένος. Ήταν φίλος με το βασιλιά των Περσών, Ισδιγέρδη. Παρασυρμένος από αυτή τη φιλία του, ο Ιάκωβος απαρνήθηκε την πίστη του στο Χριστό. Για να ευχαριστήσει τον Ισδιγέρδη, άφησε τον εαυτό του να χαθεί μέσα στην ψευδαίσθηση του πλούτου των ανακτόρων.

Όταν το έμαθαν αυτό η μητέρα και η γυναίκα του, οι οποίες ήταν ευσεβείς και πιστές χριστιανές λυπήθηκαν και εξοργίστηκαν. Και οι δύο λοιπόν τον επιπλήξανε για τη στάση του και του δήλωσαν ότι δεν ήθελαν καμία σχέση, μαζί του. Αυτό το μικρό πλήγμα, επανέφερε τον Ιάκωβο στον ίσιο δρόμο. Τον έκανε να διαπιστώσει το χάσμα το οποίο δημιούργησε. Έτσι ο Ιάκωβος αποφάσισε να εξαγνίσει το ατόπημά του και να επανέλθει στον δρόμο του Θεού.

Μετά από την απόφαση αυτή, πήγε στον βασιλιά και ομολόγησε μπροστά του την μία και αληθινή πίστη στον Χριστό. Ο Ισδιγέρδης εξεπλάγη γι' αυτή την αλλαγή του Ιακώβου και προσπάθησε να τον μεταπείσει. Ο Ιάκωβος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του και γι' αυτό διατάχθηκε να τον βασανίσουν. Μαρτύρησε με ακρωτηριασμό των άκρων του και κατόπιν με τον αποκεφαλισμό του. Με αυτό τον μαρτυρικό τρόπο παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις