Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

στα Παραμύθια του Σαββάτου

 
Ελένη Μπετεινάκη
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», στα Παραμύθια του Σαββάτου, εκεί γύρω στις 12.00 το μεσημέρι!
Η Ελένη Μπετεινάκη μαζί με τις κούκλες της Εύης θα είναι εκεί, να αφηγηθεί ένα δικό της παραμύθι, σύγχρονο και επίκαιρο αφού είπαμε πως είναι πια καιρός «…να λέμε την αλήθεια , μέσα από τα παραμύθια…».
"...Ο άνεργος πρίγκιπας, ο τσαγκάρης της αγάπης και η …Νεράιδα Κρίση!"

http://zhtunteanagnostes.blogspot.gr/20…/…/blog-post_25.html

Πώληση των τιμαρίων Άργους και Ναυπλίου

http://www.istorikoiperipatoi.gr/12-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85/

12 Δεκεμβρίου-Πώληση των τιμαρίων Άργους και Ναυπλίου στην Βενετία (1386)

nafplio_ydatogarfia

    Στις 12 Δεκεμβρίου 1386, η Αργοναυπλία εκχωρείται στην Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας. 
     Η Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας ήταν ανεξάρτητο κράτος στην Ιταλική Χερσόνησο,  με πρωτεύουσα την πόλη της Βενετίας. Η περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη της Βενετίας ήταν ένα σύνολο από μικρές λιμνοθάλασσες, που αποτέλεσαν φυσικό οχυρό κατά των βαρβαρικών επιδρομών των Ούννων και των Λομβαρδών, καθώς η επιρροή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας κατά τον 6ο και 7ο αιώνα σταδιακά έφθινε. Κάποια στιγμή τον 8ο αιώνα, λέγεται ότι οι κάτοικοί της, οι Ενετοί, εξέλεξαν τον πρώτο τους ηγέτη, τον Ursus, ο οποίος εγκρίθηκε από το Βυζάντιο με την απονομή των τίτλων του Υπάτου και του Δούκα και διετέλεσε πρώτος Δόγης της Βενετίας (αν και άλλες πηγές αναφέρουν ως πρώτο Δόγη τον Ανάφηστο Παυλίκιο (Anafestus Paulicius) το 697).
Η Βενετία άρχισε να αποκτά μεγάλη οικονομική επιρροή στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο από τον 12ο αιώνα. Τα πρώτα προνόμια από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία τα απέκτησε επί Βασιλείου Β΄ Βουλγαροκτάνου, όμως από την εποχή των Κομνηνών η επικράτηση υπήρξε αναμφισβήτητη.

Γ. Καραϊσκάκης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ο ήρωας της επανάστασης, που διακρίθηκε για πολλά, αλλά και για την αθυροστομία του.
mixanitouxronou.gr

6 Πράγματα που δεν Γνωρίζατε ότι Κάνει το Αλουμινόχαρτο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Το αλουμινόχαρτο συνήθως χρησιμοποιείται μόνο για το τύλιγμα φαγητού. Ωστόσο, έχει πολλές χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια μέσα και έξω από την κουζίνα.
Spiros Soulis - the home issue

Σούπερ Δυνατά και Φυσικά Καθαριστικά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Κάντε το σπίτι σας να αστράφτει με ελάχιστο κόστος με φυσικά καθαριστικά προϊόντα που έχετε ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας!
Spiros Soulis - the home issue
Γυαλίστε κάθε επιφάνεια και δείτε το σπίτι σας να αστράφτει με ελάχιστο κόστος χάρη στη βοήθεια οικολογικών προϊόντων τα οποία έχετε ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας!
Κι όμως η καθαριότητα του σπιτιού σας μπορεί να μετατραπεί σε εύκολη και κυρίως οικονομική υπόθεση απλά ανοίγοντας... τα ντουλάπια σας. Δείτε ποια άτυπα καθαριστικά θα βρείτε εκεί και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.
Μαγικό προϊόν: Ξίδι

  • Τζάμια Γεμίστε ένα κενό δοχείο σπρέι με ξίδι και νερό σε ίσες ποσότητες. Στο διάλυμα αυτό προσθέστε 1 κ.γ. χυμό λεμονιού. Περάστε με αυτό τις τζαμαρίες και τα παράθυρά σας.
  • Ξύλινες επιφάνειες Αρκούν λίγες κουταλιές της σούπας ξίδι για να αποστειρώσετε τις ξύλινες επιφάνειες της κουζίνας σας.
  • Μπάνιο Αναμίξτε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι με 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και χρησιμοποιήστε το για να λάμψετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας.
Μαγικό προϊόν: Μαγειρική Σόδα

  • Κουζίνα Περάστε με λίγη αδιάλυτη μαγειρική σόδα το νεροχύτη και τα πλακάκια για να αφαιρέσετε τα λίπη από την επιφάνειά τους.
  • Κάδοι και σακούλες σκουπιδιών Πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα τους κάδους και τις σακούλες σκουπιδιών για να εξολοθρεύσετε τις ανεπιθύμητες οσμές.
Μαγικό προϊόν: Λεμόνι

  • Κουζίνα Περάστε με λίγο λεμόνι τις ξύλινες επιφάνειές σας για να τους χαρίσετε μυρωδιά φρεσκάδας.
Μαγικό προϊόν: Αλάτι

  • Υφάσματα Αναμίξτε λίγο αλάτι με χυμό λεμονιού για να δημιουργήσετε ένα μείγμα που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα ίχνη σκουριάς από τα ρούχα, τα σεντόνια και τα ριχτάρια σας.
  • Σκεύη Αρκεί μία πρέζα αλάτι πάνω σε μία ξεζουμισμένη λεμονόκουπα για να χαρίσετε στα οξειδωμένα σκεύη από ορείχαλκο και κασσίτερο την παλιά τους λάμψη. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να τα ξεπλύνετε καλά από το παραπάνω μείγμα για να μην «πρασινίσουν».

Αφαιρέστε τη σκουριά από τα υφάσματά σας με τη βοήθεια του αλατιού.
Αφαιρέστε τη σκουριά από τα υφάσματά σας με τη βοήθεια του αλατιού.

για να μη μυρίζουν μούχλα

http://spirossoulis.com/ti-na-kano-gia-na-mi-myrizoun-mouxla-ta-rouxa-mou-meta-to-plysimo/

«Τι να κάνω για να μη μυρίζουν μούχλα τα ρούχα μου μετά το πλύσιμο;»

«Τι να κάνω για να μη μυρίζουν μούχλα τα ρούχα μου μετά το πλύσιμο;»

Η Ειρήνη Ρούσσου από το Μοσχάτο μας λέει πως πολλές φορές όταν βγάζει τα φρεσκοπλυμένα ρούχα της από το πλυντήριο, αυτά έχουν μία έντονη μυρωδιά από μούχλα. Συγκεκριμένα θέλει να μάθει: «Μερικές φορές όταν βγάζω τα ρούχα από το πλυντήριό μου μυρίζουν άσχημα, ακόμα κι αν βάλω μαλακτικό. Πρέπει να αλλάξω πλυντήριο για να ξεφορτωθώ τη μυρωδιά;»
Aν μυρίζουν τα ρούχα σας άσχημα μετά το πλύσιμο τότε υπάρχουν μερικά πραγματάκια τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε.
Μία λύση είναι να βάλετε 1 φλ. ξίδι στην πλύση σας πριν αυτή ξεκινήσει. Βάλτε το απορρυπαντικό και το μαλακτικό κανονικά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Αν το παραπάνω δεν σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με 1 φλ. αμμωνία. Πρόκειται για ένα trick που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας οι οποίες σίγουρα ήξεραν πως να κάνουν τα ρούχα να μοσχοβολούν.
Αν και πάλι δεν μοσχομυρίσουν και δεν μαλακώσουν τα ρούχα σας δοκιμάστε το «βαρύ πυροβολικό». Ο συνδυασμός ξιδιού και μαγειρικής σόδας θα εξαφανίσει κάθε μυρωδιά. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πλυντήριο και κάντε κανονικά την πλύση σας. Αυτό που είναι σημαντικό και δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι να πλένετε τα ρούχα σας με ζεστό νερό και όχι με κρύο.
Μετά το πλύσιμο μην ξεχνάτε τα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο. Βγάζετέ τα αμέσως και απλώνετέ τα έξω έτσι ώστε να στεγνώνουν φυσικά.
Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζετε συχνά και το πλυντήριό σας. Ρίχνετε μία στο τόσο λίγη μαγειρική σόδα στο εσωτερικό του και αφήνετέ το να κάνει μία ολόκληρη πλύση χωρίς ρούχα. Επίσης, μετά από κάθε χρήση του πλυντηρίου αφήνετέ το ανοιχτό για να αερίζεται και να μην ευνοείται η ανάπτυξη μούχλας.
Εννοείται ότι πρέπει να τσεκάρετε τις οδηγίες πλύσης των ρούχων σας και να μην χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές σε ιδιαίτερα ευαίσθητα υφάσματα.

Το Άγιο Σπήλαιο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Bυζαντινών Ιστορικά.

 
Bυζαντινών Ιστορικά
Το Άγιο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού

Η ιστορία του ναού …. Κείμενο και εικόνες με όλα τα μέρη του ναού…
http://vizantinaistorika.blogspot.gr/20…/…/blog-post_12.html

Τα έχετε διαβάσει;

Φωτογραφία του χρήστη Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. 
 
Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
Τα δύο βιβλία που λάτρεψαν οι μικροί φίλοι μας!
Ημερολόγιο ενός κακομαθημένου 1 και 2, της Ισμήνης Χ. Μπάρακλη!
Τα έχετε διαβάσει;
http://ow.ly/G8zqG
http://ow.ly/G8zw7

Πες αντίο στον πονόλαιμο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Υγεία - Η αλήθεια είναι πως τα σιρόπια για τον βήχα είναι αποτελεσματικά, αλλά τα περισσότερα σου αφήνουν μια αίσθηση ναυτίας ή προκαλούν υπνηλία και…
biologikaorganikaproionta.com

Νίκος Σταυρίδης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε δουλεύοντας στο μπακάλικο του πατέρα του, ενώ αργότερα έγινε βοηθός καραγκιοζοπαίχτη και βοηθός μηχανικού προβολής.
mixanitouxronou.gr

οι 10 super

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Υγεία - Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού…
biologikaorganikaproionta.com

Καμίλ Κλοντέλ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Η Καμίλ Κλοντέλ πέθανε στο ψυχιατρικό ίδρυμα, 30 χρόνια μετά τον εγκλεισμό της, το 1943 και στην κηδεία της δεν παρευρέθηκε κανείς απ’ τα αγαπημένα της…
mixanitouxronou.gr

Η εποχή των κερασιών

 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS
Δεν υπάρχουν συµπτώσεις. Αυτό πιστεύει ακράδαντα η Ορελί, που µετά τον θάνατο του πατέρα της έχει κληρονοµήσει το µικρό του εστιατόριο στο κέντρο του Παρισιού. Μια ολέθρια Παρασκευή του Νοέµβρη, τη στιγµή που η Ορελί είναι πιο δυστυχισµένη από ποτέ άλλοτε στη ζωή της, πέφτει στα χέρια της, σ’ ένα βιβλιοπωλείο, ένα µυθιστόρηµα. Ξεφυλλίζοντάς το, ανακαλύπτει έκπληκτη µία πρόταση όπου περιγράφεται όχι µόνο το ίδιο της το εστιατόριο, αλλά και µία γυναίκα στην οποία η Ορελί αναγνωρίζει τον εαυτό της. Αφού διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο, η Ορελί θα θελήσει να γνωρίσει οπωσδήποτε τον συγγραφέα του, ο οποίος –ως προς αυτό είναι απολύτως πεπεισµένη– της έσωσε τη ζωή, δίχως καν να το έχει σκοπό. Η επιθυµία της, όµως, αποδεικνύεται δύσκολο –για να µην πούµε σχεδόν αδύνατον– να πραγµατοποιηθεί. Κάθε της προσπάθεια να έρθει σε επαφή µε τον εσωστρεφή συγγραφέα µέσω του εκδοτικού οίκου εµποδίζεται µε άγρια αποφασιστικότητα από τον εκδότη του, ο οποίος τελικά δέχεται µε µεγάλη απροθυµία να προωθήσει στον συγγραφέα το ενθουσιώδες της γράµµα. Και κάποια µέρα η Ορελί βρίσκει στο γραµµατοκιβώτιό της ένα µήνυµα από τον συνεσταλµένο συγγραφέα...
http://bit.ly/1BSa7v8

Φυτά για Τεμπέληδες

http://spirossoulis.com/fyta-gia-tempelides-pou-den-theloun-katholou-potisma/

Φυτά για Τεμπέληδες: Δείτε Ποια δεν Θέλουν Καθόλου Πότισμα


Φυτά για Τεμπέληδες: Δείτε Ποια δεν Θέλουν Καθόλου Πότισμα


Μπορεί να αγαπάτε πολύ τα φυτά αλλά δεν έχετε καθόλου χρόνο να τα φροντίζετε και να τα ποτίζετε. Aυτός είναι και ο λόγος που το μπαλκόνι του σπιτιού σας μοιάζει με τη Σαχάρα. Δείτε ποια φυτά είναι ιδανικά για τεμπέληδες κηπουρούς και δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα.
Αλόη Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και το μόνο που ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή είναι μία μεγαλύτερη γλάστρα μιας και συνεχώς μεγαλώνει. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα της για να κάνετε μάσκες ομορφιάς και σαν ρόφημα για να καθαρίζετε τον οργανισμό και να βελτιώνετε τη διαδικασία της πέψης.
Κάκτοι Η σλουμπεργκέρα είναι από τους κάκτους που χρειάζονται μέτριο φως και νοτισμένο χώμα ενώ θέλει νερό μία φορά την εβδομάδα. Γενικότερα οι κάκτοι θέλουν πολύ λίγο πότισμα και πολύ ήλιο με αποτέλεσμα να είναι τα ιδανικά φυτά για τεμπέληδες.
Νεφρίτης Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει για αρκετό καιρό χωρίς νερό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ξηρό κλίμα και αρκετό φως ενώ καλό είναι μία στο τόσο να ψεκάζετε με λίγο νερό τα φύλλα του για να μην ζαρώνουν. Αν δεν ξέρετε πώς να φυτέψετε ένα φυτό σε μία γλάστρα με επιτυχία, σας έχουμε εδώ 13 συμβουλές για να τα καταφέρετε
Φυτά αέρος Τα φυτά αυτά δε χρειάζονται χώμα για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα όντας πάνω σε άλλα φυτά ή σε αντικείμενα ενώ παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά τους από τον αέρα. Πόσο τέλειο είναι αυτό; Ψάξτε για τα λεγόμενα Tillandsias τα οποία θα χρειάζεται να ψεκάζετε με νερό μόνο μία φορά την εβδομάδα. «Βέβαια, τα φυτά αυτά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τοποθέτησή τους και άρα δεν ενδείκνυνται για αρχάριους κηπουρούς», σας ενημερώνει η Αιμιλία Ροδοπούλου, MSc Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ -www.kipologio.gr
Παχύφυτα Πρόκειται για φυτά που δε θέλουν ιδιαίτερο πότισμα. Για παράδειγμα η καλαγχόη θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει φως. Ο τηλέγραφος θέλει νοτισμένο χρώμα αλλά αντέχει και με ένα πότισμα την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα παχύφυτα.

ΑΧ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΟΥ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
·
 
Αυτό το τραγούδι γράφτηκε κατά τη διάρκεια των 7 χρόνων δικτατορίας στην Ελλάδα.Ο στιχουργος προκειμένου να εκφράσει τον πόνο του λαού απο τη…
youtube.com

Μια απίστευτη ιστορία


http://www.candianews.gr/2014/12/16/mia-apistefti-istoria-otan-o-dimos-irakliou-apofasize-na-katedafisi-ta-tichi-ke-na-ta-kani-ikopeda/

Μια απίστευτη ιστορία: Όταν ο δήμος Ηρακλείου αποφάσιζε να κατεδαφίσει τα Τείχη και να τα κάνει... οικόπεδα!

τείχη

Πώς γλίτωσαν τα Ενετικά Τείχη που βάλθηκε να κατεδαφίσει η πόλη, αμέσως μετά την κατοχή, στο όνομα της ανάπτυξης και της επέκτασής της

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη andrikakisalekos@gmail.com
Μοιάζει απίστευτο ή τουλάχιστο μια ιστορία υπερβολής. Αλλά δυστυχώς είναι πραγματική ιστορία. Λίγο μετά την απελευθέρωση ο δήμος Ηρακλείου - ακούγοντας τις φωνές διαφόρων γνωστών Ηρακλειωτών της εποχής- αποφάσιζε την κατεδάφιση των Ενετικών Τειχών ώστε να "ανασάνει" η πόλης και να επεκταθεί το σχέδιο πόλης! Μάλιστα εκείνοι που είχαν αυτή την άποψη έφταναν στο σημείο να λένε ότι ήταν και θέση αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής: αφού τα Τείχη εξέφραζαν την περίοδο της Ενετοκρατίας, και αφού η συνέχεια των Ενετών ήταν οι Ιταλοί σύμμαχοι των Γερμανών, θα έπρεπε να κατεδαφιστούν για να μη θυμίζει το μνημείο ούτε την κατοχή!
Όλα αυτά συνέβησαν στις αρχές του 1946, επί δημαρχίας Δημητρίου Χαλκιαδάκη. Τότε το δημοτικό συμβούλιο υιοθετούσε μια εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας η οποία ανέφερε ότι:
-Η πόλη δεν αερίζεται καλά εξαιτίας των Τειχών!-Δεν μπορεί να αναπτυχθεί πολεοδομικά ή να αποκτήσουν αξία τα οικόπεδα επειδή περικλείονται μέσα στα Τείχη.
"Αμφότερα τα σχέδια", έγραφε η υπηρεσία σε εισήγησή της προς το δημοτικό συμβούλιο η οποία υιοθετήθηκε και μάλιστα μετά πολλών επαίνων, αναφερόμενη στο τότε υπάρχον αλλά και στο προτεινόμενο σχέδιο πόλης "πλην των λοιπών μειονεκτημάτων, δια της προβλεπομένης διατηρήσεως των τειχών, παρεμποδίζουν την φυσιολογικήν ανάπτυξιν και επέκτασιν της πόλεως"!
Έτσι, πρώτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της πόλης έμπαινε η κατεδάφιση των Τειχών!
"Α' Αποδέσμευσις των εξελεκτικών δυνάμεων της πόλεως, δια της αφαιρέσεως των υφισταμένων εμποδίων(Ενετικά Τείχη, κάλυψις της περιφερειακής τάφρου".
Αιτία όλων των κακών, έγραφε η υπηρεσία προς το ΔΣ, είναι τα τείχη. Υγρασία, η πόλη δεν αερίζεται προς νότο, "η ιδιοκτησία είναι κατατεμαχισμένη, εξ ου και η δημιουργία οικονομικού και αισθητικού κυκεώνος, με αποτέλεσμα μέγα κόστος ζωής, ο δήμος να μην μπορεί να εφαρμόση ρυμοτομίας λόγω αποζημιώσεων, αισθητική αναρχία εις τα κεντρικάς οδούς. Κυρία αιτία όλων αυτών η ύπαρξις των τειχών".
Η λύση, λοιπόν, στα προβλήματα ήταν μία: "Δι αφαιρέσως των υφισταμένων εμποδίων, πραγματικών και ψυχολογικών, δηλαδή κατεδάφισις των τειχών ή μέρους αυτών, κάλυψις της περιφερειακής τάφρου και δημιουργία πρασίνου επί της περιφερειακής τάφρου".
Σε άρθρο τους στην τοπική εφημερίδα "Νέα Χρονικά", γνωστός γιατρός του Ηρακλείου την εποχή εκείνη χαρακτήριζε... "επαναστατική πράξη" την κατεδάφιση του μνημείου! Και πρότεινε οι τεράστιοι χώροι που καταλαμβάνει να γίνουν οικόπεδα ώστε να χτιστεί το νέο Ηράκλειο! Μάλιστα απαντώντας σε παρεμβάσεις εκείνων που διαφωνούσαν με την κατεδάφιση κι έδιναν μάχη για να μη συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα (Νικόλαος Πλάτων, Ιωάννης Τωμαδάκης, Στέργιος Σπανάκης, Νικόλαος Σταυρινίδης κα) ο ίδιος γιατρός έλεγε ότι προέχει το Ηράκλειο και οι αρχαιολόγοι θα έχουν τα βιβλία και τις εικόνες των Τειχών ώστε να κάνουν έρευνα για την επιστήμη τους γύρω από αυτά!
Ευτυχώς ούτε οι φωνές ακούστηκαν, ούτε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εφαρμόστηκε και το μνημείο δεν κατεδαφίστηκε. Όπως κατεδαφίστηκαν όμως πολλά άλλα μνημεία σ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα, από τον Μικρό Κούλε και τον όροφο της Λότζια, μέχρι το ναό του Σωτήρα. Όλα για τις "ανάγκες της πόλης" αλλά και για να μη... θυμίζουν την Ενετοκρατία ή την Τουρκοκρατία...
Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου για την κατεδάφιση των Τειχών, στις εφημερίδες της εποχής (αρχεία Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης) 
Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου για την κατεδάφιση των Τειχών, στις εφημερίδες της εποχής (αρχεία Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκ

"Στο νησί με τη σιδερένια καρδιά"


Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο "Στο νησί με τη σιδερένια καρδιά" της Αντώνιας Βιτταλιώτου-Σέττα, που απέσπασε το πρώτο βραβείο Ταξιδιωτικού Μυθιστορήματος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά!
Μπορεί από μια απρόσμενη ανατροπή της καθημερινότητάς μας να βγει κάτι καλό; Ο Σταμάτης, μαθητής της E′ Δημοτικού, ακολουθεί τη μητέρα του, διορισμένη φιλόλογο, στο κυκλαδονήσι της Σερίφου. Κι αν έκανε αρχικά την «καρδιά του πέτρα», πολλά θα συμβούν που θα τον κάνουν να αγαπήσει «το νησί με τη σιδερένια καρδιά».
Στο νέο του ξεκίνημα θα τον ακολουθήσει κι ο «Σερίφιος βάτραχος», ένα νόμισμα από το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας, που μετά από αιώνες νοσταλγίας θα γυρίσει στον τόπο που τον γέννησε: από την πολύβουη τσιμεντούπολη στο ήρεμο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.
http://ow.ly/EEA7b ‪#‎διαβάζω‬ ‪#‎μαθαίνω‬

Δημοφιλείς αναρτήσεις