Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

«ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Theodoros Savvakis.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ-ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ-ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ»





του Λεωνίδα Μπλαβέρη

Το «υποβρύχιο-φάντασμα», “The Ghost Submarine”, όπως ονόμασαν οι ΝΑΤΟϊκοί επιτελείς, το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» (S-121), Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής», που συμμετείχε με επιτυχία στη μεγάλη Συμμαχική άσκηση υποβρυχίων με την επωνυμία “Dynamic Manta 2016”, επέστρεψε πριν λίγες μέρες στη βάση του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, και ήδη οι πολύτιμες εμπειρίες που
αποκομίστηκαν «μοιράζονται» και στους υπολοίπους, όπως γίνεται πάντα. 

Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους, και τους έκανε να δώσουν στο ελληνικό υποβρύχιο τον προαναφερθέντα τιμητικό (επί υποβρυχίων) χαρακτηρισμό, ήταν το … «ξύλο» που έδωσε σε ένα υπερσύγχρονο βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο (κατασκευής του 2012!) το οποίο προσέβαλε ΔΥΟ φορές με εικονικές επιθέσεις και εξαπέλυσε βολή τορπίλλης εναντίον του ισάριθμες φορές, χωρίς να γίνει…αντιληπτό από τους Βρετανούς συναδέλφους τους!

«Έστρωσαν χαρακτήρα» οι Βρετανοί υποβρύχιοι, όπως μας έλεγε χαρακτηριστικώς και χρησιμοποιώντας ευγενικά λόγια Έλληνας «υποβρυχιάς», και αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην απενημέρωση (debriefing) της ασκήσεως, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της στη Σικελία, καταχειροκρότησαν τον κυβερνήτη του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ», τον Πλωρτάρχη Νικόλαο Μαμουνά ΠΝ, μέσα στην σύσκεψη και παρουσία ΟΛΩΝ των ναυάρχων και Διοικητών.

Να σημειωθεί ότι στην άσκηση συμμετέχουν επίσης με πλοία επιφανείας, υποβρύχια και εναέρια μέσα η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία κι η Γαλλία και σκοπός της ήταν «η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της συνδυασμένης δράσης μεταξύ υποβρυχίων, εναέριων μέσων και μονάδων επιφανείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις», όπως σημείωναν πηγές του ΓΕΝ.

Συγχαρητήρια στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ» για την εντυπωσιακή τους παρουσία και συμμετοχή στην Συμμαχική άσκηση, αντάξια της Ιστορίας και των Παραδόσεων του Πολεμικού μας Ναυτικού και της ιστορικής Διοικήσεως Υποβρυχίων του Στόλου!
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!

Λ.Σ.Μ..

5 Καθημερινά Αντικείμενα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Spiros Soulis.
Δείτε σε ένα από τα άρθρα που διαβάστηκαν περισσότερο την περασμένη εβδομάδα, περίεργα και πρωτότυπα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτά τα 5 καθημερινά αντικείμενα! #thehomeissue #home #tips #uses
 
Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο 5 καθημερινά αντικείμενα ανακαλύπτοντας τις πιο περίεργες και χρήσιμες ιδιότητές τους.
spirossoulis.com - the home issue

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο 5 καθημερινά αντικείμενα ανακαλύπτοντας τις πιο περίεργες και χρήσιμες ιδιότητές τους.
Από τα υγρά μαντηλάκια μέχρι την οδοντόκρεμά σας, αυτά τα 5 καθημερινά αντικείμενα σας προσφέρουν δυνατότητες και οικιακές χρήσεις που (σίγουρα) δε φαντάζεστε! Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να αγγίξετε το 100% της χρήσης τους!
Ξίδι Μπορεί να μην ανήκει ακριβώς στην κατηγορία όλων όσων θα αποκαλούσατε «καθημερινά αντικείμενα» αλλά το ξίδι αποτελεί ένα από τα πλέον πολυχρηστικά πράγματα που έχετε σπίτι σας. Ποιες είναι μερικές (μόνο) από τις απίστευτες χρήσεις του; Ένα μικρό μπολ ξίδι θα εξουδετερώσει εύκολα και άμεσα την έντονη μυρωδιά μπογιάς. Παράλληλα, σας βοηθάει να κάνετε τα άλατα παρελθόν από τη βρύση, το νεροχύτη το τηλέφωνο του ντους κ.τ.λ. Τέλος, σας χαρίζει άμεση ανακούφιση από τον πόνο που προκαλούν τα τσιμπήματα εντόμων!
Υγρά μαντηλάκια Μπορεί μέχρι τώρα να τα χρησιμοποιούσατε για να καθαρίσετε τα χέρια, αλλά τα υγρά μαντηλάκια είναι ένα από τα πλέον χρήσιμα καθημερινά αντικείμενα. Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί είναι ο σύμμαχός σας αν θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα διάφορες οικιακές συσκευές κοινής και «βαριάς» χρήσης, όπως η συσκευή του σταθερού τηλέφωνού σας, αλλά και τις τσάντες σας. Παράλληλα, τα υγρά μαντηλάκια σας βοηθούν να κρατήσετε το μπάνιο σας λαμπερό: χρησιμοποιήστε τα για να σκουπίσετε το νιπτήρα σε περίπτωση που οι φίλοι ή τα πεθερικά σας εμφανίστηκαν απρόσκλητοι... στην πόρτα σας! Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποια άλλα σούπερ καθαριστικά προϊόντα υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας.
Τα υγρά μαντηλάκια είναι πιο δυνατά και χρήσιμα από όσο νομίζετε!
Τα υγρά μαντηλάκια είναι πιο δυνατά και χρήσιμα από όσο νομίζετε.
Κουτιά καφέ Μπορεί ο καφές να σας τελείωσε αλλά μη βιαστείτε να πετάξετε το κουτί του στην ανακύκλωση. Τα «πρώην» κουτιά καφέ μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε γλαστράκια, βάζα, μολυβοθήκες ή όμορφα κουτιά αποθήκευσης για τα κοσμήματα σας. Καφές ή τσάι; Νέα έρευνα διατείνεται ότι το αγαπημένο σας ρόφημα αποκαλύπτει πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα σας. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.
thehomeissue_kathimerina01
Εκμεταλλευτείτε τις συσκευασίες καφέ και χρησιμοποιήστε τις ως βάζα, μολυβοθήκες ή και κουτιά αποθήκευσης για τα κοσμήματά σας.
Οδοντόκρεμα Κι όμως η οδοντόκρεμα δεν καθαρίζει αποτελεσματικά μόνο τα δόντια σας. Αντίθετα, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να λάμψετε τις επιφάνειες χρωμίου στο σπίτι σας (π.χ. νεροχύτης, βρύση) τρίβοντάς τις απαλά με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα. Μάλιστα, την ίδια αστραφτερή επίδραση φαίνεται να έχουν στα ασημικά σας. Τέλος, η οδοντόκρεμα σας βοηθάει να ξεφορτωθείτε εύκολα τις μυρωδιές φαγητού που επιμένουν να παραμένουν στα χέρια σας και μετά το μαγείρεμα (π.χ. ψάρι, σκόρδο, κρεμμύδι).
Φτιάξτε Σπιτική Οδοντόκρεμα σε 1 Λεπτό!
Από τα δόντια μέχρι τα ασημικά σας: η οδοντόκρεμα όλα τα αστράφτει!
Από τα δόντια μέχρι τα ασημικά σας: η οδοντόκρεμα όλα τα αστράφτει!
Φίλτρα καφέ Μπορεί να τα αντικρίζετε καθημερινά και να αναρωτιέστε αν θα μπορούσαν να έχουν κάποια άλλη χρήση. Τα φίλτρα καφέ, όμως, έχουν αμέτρητες εναλλακτικές δυνατότητες. Κατ’αρχάς, μπορείτε να τα τοποθετήσετε ανάμεσα στα πιάτα του καλού –κι όχι μόνο– σερβίτσιου σας για να τα προφυλάξετε από γραντζουνιές. Τα φίλτρα καφέ επίσης μπορούν να μεταμορφωθούν σε μίνι μπολ για το ποπ κορν, τα τσιπς και τα γλυκά σνάκ σας. Θέλετε κάτι πιο πρακτικό; Χρησιμοποιήστε τα για να καθαρίσετε τα τζάμια σας ή σαν εσωτερική επένδυση για τα μικρά γλαστράκια σας! Είπαμε τζάμια; Λάμψτε τα με ένα απίστευτα αποτελεσματικό σπιτικό σπρέι!
Ιδανικά και για τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι τα φίλτρα καφέ.
Ιδανικά και για τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι τα φίλτρα καφέ.
Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

“Ringworm” ή “Tinea”

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη AthensMagazine.gr.
Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε τέτοια σημάδια στο σώμα σας τρέξτε αμέσως στο νοσοκομείο (PHOTOS)
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αληθινές φωτογραφίες – Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος...
athensmagazine.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αληθινές φωτογραφίες – Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία στο δέρμα στο σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris).
Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας:
Μήπως Ringworm (σ.σ. worm = σκουλήκι στα αγγλικά) σημαίνει ότι έχω τα σκουλήκια;
δέρμα
Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου.
Τι προκαλεί την λοίμωξη;
δέρμα
Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβωνική χώρα, ή ανάμεσα στα δάχτυλα. Είναι πιο πιθανό να το πάθετε αν ιδρώνετε υπερβολικά ή έχετε μικροτραυματισμούς στο δέρμα σας, το τριχωτό της κεφαλής, ή στα νύχια σας.
Ringworm στο σώμα (Tinea Corporis)
δέρμα
Υπάρχουν διάφοροι τύποι λοίμωξης, που μπορεί να επηρεάσουν διάφορα μέρη του σώματος. Όταν ο μύκητας προσβάλλει την επιδερμίδα, προκαλεί φαγούρα και κόκκινα, πρησμένα, φολιδωτά μπαλώματα που μπορεί να ξεφλουδίζουν και να εκκρίνουν υγρό. Συχνά είναι πιο κόκκινα εξανθήματα στην περίμετρό τους σε σύγκριση με τον φυσιολογικό τόνο του δέρματός σας, δημιουργώντας την εμφάνιση ενός δακτυλίου.
Ringworm στο τριχωτό της κεφαλής (Tinea capitis)
δέρμα
Αυτό επηρεάζει συνήθως τα άτομα στο τέλος της παιδικής ή της εφηβικής ηλικίας και εξαπλώνεται συχνά στα σχολεία. Εκδηλώνεται ως αποσπασματική, κλιμάκωση φαλακρών σημείων στο τριχωτό της κεφαλής.
Μυκητιασική δερματική λοίμωξη στο πόδι (Tinea Pedis)
δέρμα
Πρόκειται για μια εξαιρετικά κοινή διαταραχή του δέρματος, επίσης γνωστή ως “πόδι του αθλητή”. Αυτή η μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και ξεφλούδισμα σε ιστούς των δαχτύλων του ποδιού, ειδικά ανάμεσα στο τέταρτο και του πέμπτο δάχτυλο. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα, κάψιμο, ερυθρότητα και τσούξιμο στα πέλματα των ποδιών.
Μυκητιασική δερματική λοίμωξη στη βουβωνική χώρα (Tinea cruris)
δέρμα
Σε αυτή την περίπτωση τα σημάδια τείνουν να είναι κοκκινωπά-καφέ και μπορεί να εκτείνονται από τις πτυχώσεις της βουβωνικής χώρας μέχρι και τους μηρούς. Συνήθως εμφανίζεται σε ενήλικες άνδρες και αγόρια, λόγω του ιδρώτα, της ζέστης και της υγρασίας, και από τις τριβές από τα στενά ρούχα.
Ringworm στα γένια (Tinea barbae)
δέρμα
Η λοίμωξη στη γενειοφόρου περιοχή του προσώπου και του λαιμού, με οιδήματα και έντονη τοπική αποξήρανση, μερικές φορές προκαλεί πτώση των τριχών.
Ringworm στο πρόσωπο (Tinea Faciei)
δέρμα
Όταν εμφανίζεται έξω από την γενειοφόρο περιοχή, σπανίως η λοίμωξη είναι σε σχήμα δακτυλίου. Συνήθως προκαλεί απολέπιση ερυθρών ξηρών περιοχών με δυσδιάκριτα άκρα.
Λοίμωξη στο χέρι (Tinea Manus)
δέρμα
Όταν εκδηλώνεται στο χέρι, συνήθως πλήττει τις παλάμες και τα κενά μεταξύ των δακτύλων. Δημιουργεί πάχυνση (υπερκεράτωση) αυτών των περιοχών, συχνά στο ένα μόνο χέρι. Πολλές φορές εκδηλώνεται μαζί με την αντίστοιχη λοίμωξη στα πόδια.
Ringworm των νυχιών (Tinea Unguium)
δέρμα
Είναι η πιο κοινή μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών, που ονομάζεται επίσης και ονυχομυκητίαση. Μπορεί να κάνει τα νύχια φαίνονται λευκά, παχιά, θολά και εύθραυστα, αλλά τις περισσότερες φορές τα νύχια φαίνονται κίτρινα, παχιά και εύθραυστα. Τα τεχνητά νύχια στις γυναίκες αυξάνουν τον κίνδυνο για τη συγκεκριμένη λοίμωξη.
Μεταδίδεται εύκολα
Το ringworm είναι εξαιρετικά μεταδοτική πάθηση και μπορεί να εξαπλωθεί με πολλούς τρόπους:
  • Μπορείτε να κολλήσετε από ένα μολυσμένο άτομο, ζώο, αντικείμενο, ακόμη και από το έδαφος.
  • Η θερμότητα και η υγρασία βοηθούν τους μύκητες αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν, γεγονός που καθιστά τα συμπτώματα πιο συχνά σε περιοχές όπου ιδρώνετε.
  • Οι μύκητες αναπτύσσονται επίσης σε πτυχώσεις του δέρματος, όπως εκείνες στην βουβωνική χώρα ή ανάμεσα στα δάχτυλα.
Αντιμετώπιση
Η μυκητιασική δερματική λοίμωξη μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικές κρέμες που περιέχουν κλοτριμαζόλη (Cruex, Lotrimin), μικοναζόλη (Desenex, Monistat-Derm), κετοκοναζόλη (Nizoral), και τερμπιναφίνη (Lamisil). Σε περιπτώσεις σοβαρών ή ανθεκτικών λοιμώξεων στο τριχωτό της κεφαλής ή τα νύχια, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει χάπια όπως τερβιναφίνη, ιτρακοναζόλη (Sporanox), γκριζεοφουλβίνη, φλουκοναζόλη (Diflucan), ciclopirox, ή ναφτιφίνη.
 

Δεν υπάρχει η έννοια Ρωσοπόντιος

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Freepen.gr.
Δεν υπάρχει η έννοια Ρωσοπόντιος, υπάρχει ο ανιστόρητος Ελλαδίτης http://www.freepen.gr/2016/03/blog-post_227.html
 
freepen.gr
 
Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος περιγράφει ένα περιστατικό…

«Σε μια λαϊκή αγορά, ένας Ρωσοπόντιος άπλωσε μια κουβέρτα με κάτι ψιλοπράγματα για πούλημα. Απέναντι του ένας κοτοπουλάς μόλις τον είδε άρχισε να βρίζει… Τουρκόσποροι τι θέλατε και ήρθατε εδώ, ήρθατε να μας φάτε το ψωμί μας, να φύγετε δεν σας θέλουμε… Ο Ρωσοπόντιος δεν ήξερε ελληνικά, δεν καταλάβαινε, φώναξε τον παππού του που στεκόταν λίγο πιο πέρα και άκουγε. Εκείνος ατάραχος πλησίασε τον υβριστή και του είπε σε άπταιστα ελληνικά… Άκου παιδί μου, μια κουβέντα θα σου πω και βάλε την καλά στο μυαλό σου, αν εσύ είσαι Έλληνας εγώ είμαι Έλλην. Ο κόσμος χειροκρότησε με ενθουσιασμό. Έφυγα κι εγώ συγκινημένος, που αξιώθηκα να ακούσω τέτοιο ποίημα»
Ο πρώτος δήμαρχος της Μόσχας (1991-1992) και πανεπιστημιακός, Έλληνας στην καταγωγή, ο Γαβριήλ Ποπώφ, είχε διηγηθεί το εξής περιστατικό…
Κάποτε ένας Ρώσος πανεπιστημιακός τον είχε ρωτήσει από που κατάγονταν αυτός και οι πρόγονοι του για να πάρει την απάντηση… Εμείς συνάδερφε ήρθαμε πέντε αιώνες πριν έρθετε εσείς οι Ρώσοι στον Εύξεινο Πόντο.
Η πρώτη εγκατάσταση Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο έγινε τον 8ο αιώνα πχ κατά τον δεύτερο Ελληνικό αποικισμό (8ος, 7ος και 6ος αιώνας). Στη χερσόνησο της Κριμαίας, Ταυρίδα τότε, ιδρύθηκαν οι πόλεις Συμφερούπολη, Νυμφαίον, Ερμόνασσαν, Παντικάπαιο σημερινό Κερτς.
Ο Μέγας Αλέξανδρος το 325 πχ εγκατάστησε στην περιοχή της σημερινής Γεωργίας 10.000 Μακεδόνες και εκατοντάδες οικογένειες Ποντίων που τον ακολούθησαν με την θέληση τους. Η ελληνική μετακίνηση στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης εντάθηκε μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης και της Τραπεζούντας και κατά την περίοδο και της οθωμανικής κατοχής.
Στη Λευκή στην Μαύρη Θάλασσα τάφηκε ο Αχιλλέας, στην Οδυσσό θάφτηκε ο Γρηγόριος ο Πέμπτος. Αιώνες μύθου και πραγματικότητας που επιβεβαιώνουν την ελληνική παρουσία αιώνων. Κατά την διάρκεια των Ρωσοτουρκικών πολέμων χιλιάδες Πόντιοι έφευγαν για να γλιτώσουν από τους Τούρκους. Το 1918 πολλοί Πόντιοι ακολούθησαν τα ρωσικά στρατεύματα που εγκατέλειπαν τους Έλληνες του Πόντου στην τύχη τους μετά την Ρωσική επανάσταση και το 1922 ολοκληρώνεται η μετακίνηση του Ποντιακού Ελληνισμού στην χώρα που πίστευε ως σύμμαχο και τον άφησε μετά το 1918 στα χέρια του Κεμάλ.
Ο Ελληνισμός των χωρών της πρώην Σοβιετικής ένωσης, Ποντιακός και μη, είναι από τα πιο γνήσια και πολύπαθα κομμάτια του Ελληνισμού. Από το 1990 εξαιτίας των πολέμων που ακολούθησαν την διάλυση της Σοβιετικής ένωσης πίστεψε ότι θα έβρισκε ασφάλεια στην αρχαία μητρόπολη και αντιμετωπίστηκε ως παρίας…
Οι Πόντιοι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ως Έλληνες αυτοπροσδιορίζονταν (αυτό που ήταν δηλαδή) όχι ως Πόντιοι απλώς, και ήρθαν εδώ. Και ίδια Ελλαδική νοοτροπία που το 1920 ψήφισε ότι δεν ήθελε Μεγάλη Ελλάδα κατασκεύασε καινούρια φυλή, τη…Ρωσοποντιακή.
Δεν είναι δικαιολογία ότι μπορεί να έχουν έρθει και μη Έλληνες, υπάρχουν τρόποι να διασταυρωθεί αυτό και αυτοί δεν είναι Ρωσοπόντιοι, είναι Ρώσοι, Ουκρανοί, Γεωργιανοί.
Χρέος είναι η υπεράσπιση κάθε κομματιού του έθνους, ειδικά των πιο ευάλωτων και πολύπαθων, αλλιώς να μην παραπονιέται κανένας για την παράνομη οικονομική μετανάστευση και τις συνέπειες της, όταν έχει ήδη απαξιώσει ο ίδιος το έθνος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους Έλληνες που ήρθαν τότε, και τους Έλληνες που έμειναν πίσω, στους τόπους που αυτοί πρωτο έχτισαν, που έδωσαν τα φώτα τους, που βρήκαν καταφύγιο από τους Τούρκους.
 

πλεκτά μοντέλα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Elişi Dünyası.




Φωτογραφία του χρήστη Elişi Dünyası.Φωτογραφία του χρήστη Elişi Dünyası. 





















Ο χρήστης Elişi Dünyası πρόσθεσε 567 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: bayanlar için yelek hırka modelleri..3x3x3.

Δημοφιλείς αναρτήσεις