Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μωσαϊκό: Τα ανεξήγητα φαινόμενα των Δελφών

Μωσαϊκό: Τα ανεξήγητα φαινόμενα των Δελφών: πηγή http://anoixti-matia.blogspot.gr Τα ανεξήγητα φαινόμενα των Δελφών Στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού κ...

Ομελέτα με κολοκύθα και κοτόπουλο





 

Ομελέτα με κολοκύθα και κοτόπουλο

500 γρ. κολοκύθα, χωρίς τη φλούδα και κομμένη σε φέτες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
6 αβγά
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
200 γρ. στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένα και τεμαχισμένα
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι τριμμένο
Μαύρο πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Τοποθετούμε την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Παίρνουμε 12 φορμάκια, κατά προτίμηση σιλικόνης, ελαφρώς βουτυρωμένα και δημιουργούμε μία στρώση κολοκύθας, κοτόπουλου και φέτας.

Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα αβγού και ψήνουμε για 15-20 λέπτά μέχρι να ψηθεί το αβγό και να ροδίσει η επιφάνεια.

ab.gr

Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό 22 Οκτωβρίου


πηγή  http://www.zougla.gr

Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012, 01:10
Ads by Google
Βιβλία σε τιμές Αμαζον50.000 ξενόγλωσσα βιβλία στo Public σε τιμές Αμαζον. Αγόρασε τώρα!
www.public.gr/cat/english-books

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία του καλιφορνέζου ακτιβιστή Μάικλ Σούγκαρμαν κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Οκτωβρίου. Με την πάροδο του χρόνου υιοθετήθηκε από τις παγκόσμιες οργανώσεις για τον τραυλισμό (ELSA, ISA, IFA).

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Τραυλισμό (International Stuttering Awareness Day) είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, η ενημέρωση των γονέων και των προσώπων που τραυλίζουν στις σύγχρονες απόψεις για τον τραυλισμό και τη θεραπεία του, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των παιδιάτρων, των θεραπευτών και των λοιπών επαγγελματιών ψυχικής υγείας και κυρίως, το «άνοιγμα» της συζήτησης για ένα θέμα που πολλοί «αποφεύγουν».


Ο Τραυλισμός είναι μία από τις διαταραχές στη ροή και τη δομή του λόγου, με ψυχογενή αιτιολογία. Παρουσιάζεται ως διακοπή της χρονικής ροής του λόγου από ασυντόνιστες κινήσεις του μυικού συστήματος της αναπνοής, της παραγωγής της φωνής και της άρθρωσης του λόγου. Η διαταραχή αυτή μπορεί να συμβαίνει στην αρχή ή στο μέσο του λόγου, άλλοτε με επαναλήψεις μεμονωμένων φθόγγων, συλλαβών ή λέξεων (π.χ. μημημημητέρα-κλονικός τραυλισμός) κι άλλοτε με επίμονο κόμπιασμα, με κόλλημα σε ένα φθόγγο (π.χ. μμμμητέρα-τονικός τραυλισμός), που για να το ξεπεράσει ο τραυλός κάνει προσπάθειες με όλη του τη δύναμη.


Υπολογίζεται ότι οι πάσχοντες από τραυλισμό ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια παγκοσμίως.


Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012, 01:14

Πώς πεθαίνουν οι δημοκρατίες

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
«Το καλύτερο πολιτικό βιβλίο του 2018»
Philadelphia Inquirer

Ένα διαφωτιστικό και τρομερά επίκαιρο βιβλίο που οφείλουμε όλοι να διαβάσουμε.
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Διαβάστε εδώ τις πρώτες σελίδες: http://bit.ly/2x2CUQJ

#metaixmio #diavazo #newreleases

metaixmio.gr
Στην αφυπνιστική αυτή μελέτη, που γνώρισε…

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΝΑΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
+71  











Ο χρήστης ΝΑΟΙ ΣΤΗ ΜΑΝΗ πρόσθεσε 74 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: 
Βρίσκεται ανάμεσα στο Κολλόσπιτο του Αγιώργη (όπου οι οικογένειες Αρναούτης και Αλογάκος) και στο Φωκαλωτό (όπου οι οικογένειες Νταούλης και Τσαγκράκος).
Εκτακτο δείγμα βυζαντινού ρυθμού ("τουρλωτής") του 12ου αιώνα. Ωραία τοιχογραφημένη με πλήθος αγιογραφιών και παραστάσεων θρησκευτικών, που ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Αγ.Κεράμιο και Αγ.Μανδήλιο με έξοχες προσωπογραφίες του Χριστού και των Αγγέλων και οι παραστάσεις της Κόλασης (τριγμός οδόντων, οι σκωληκόβρωτοι αμαρτωλοί, οι ηγεμόνες και ιεράρχες που κατασπαράζονται από τον όφι κλπ.). Το τέμπλο είναι αγιογραφημένο σε πολύ μεταγενέστερους χρόνους, από δεήσεις της οικογένειας ΄Κονομάκη και Αλογάκου (οι σημερινοί ιδιοκτήτες της εκκλησίας και του νεκροταφείου δίπλα τους). Δίπλα στην εκκλησία φαίνονται ίχνη μεσαιωνικού οικισμού.
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΣΣΗΣ
-------------------------------------------------------
Κοντά στο χωριό Σταυρί, πού υπάγεται στην Κοινότητα Κίττας, πλάι σε ένα «ξεμόνι» του μικρού συνοικισμού Άγιος Γεώργιος, στολίζει βραχώδη κατωφέρεια, απέναντι στο ακρωτήρι Τηγάνι, κομψότατος ναός, σταυροειδής, δικιόνιος ελλαδικού τύπου, τρουλαίος με νάρθηκα, γνωστός στην περιοχή ως Επισκοπή και τιμώμενος στο όνομα της Παναγίας, όπως θέλει η παράδοση.
Οι εξωτερικές διαστάσεις της είναι 9Χ6μ. Είναι μια από τις ομορφότερες βυζαντινές εκκλησίες της Μέσα Μάνης και σύμφωνα με μελετητές αυτός ήταν ο καθεδρικός ναός της επισκοπής Μαΐνης. Ο ναός βρίσκεται σε μια ερημική τοποθεσία έξω από τον οικισμό της Επισκοπής και είναι αφιερωμένος κατά παράδοση στην Παναγία, ενώ άλλες παραδόσεις τον θέλουν αφιερωμένο και στον Άγιο Γεώργιο.
Είναι ναός ιδιαίτερα κομψός, σταυροειδής δικιόνιος ελλαδικού τύπου, τρουλαίος με νάρθηκα. Είναι πετρόκτιστος με παλιά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη ενσωματωμένα στην τοιχοποιία του. Εχει εντυπωσιακό τρούλο αθηναϊκού τύπου. . Ιδιαίτερα επιβλητικές οι παραστάσεις της Κόλασης και των βασανιστηρίων της

Η εκκλησία Επισκοπή ή Παναγία είναι εξαιρετικό δείγμα βυζαντινού ρυθμού τουρλωτής (σταυροειδής με τρούλο) του 12ου αιώνα.
Το τέμπλο είναι αγιογραφημένο σε πολύ νεότερους χρόνους από την οικογένεια Οικονομάκη και Αλογάκου που είναι και οι σημερινοί προστάτες και ιδιοκτήτες της εκκλησίας αλλά και του νεκροταφείου δίπλα της. Δίπλα στην εκκλησία υπάρχουν ίχνη μεσαιωνικού οικισμού.

Τ Αγίου Αβερκίου.... η Σαντορίνη γιορτάζει


πηγή kallistorwntas.blogspot.gr

Τ Αγίου Αβερκίου.... σήμερο....όλη η Σαντορίνη γιορτάζει....

Θα έπρεπε σήμερα να γιορτάζει όλη η Σαντορίνη. Η εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του Ισαποστόλου Οσίου Αβερκίου, επισκόπου Ιεραπόλεως, και προστάτη Αγίου των κρασιών της Σαντορίνης. Διαβάζουμε από εδώ
 
ΟΣΙΟΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ ό Ισαπόστολος και θαυματουργός επίσκοπος Ίεράπολης έζησε στα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ.
Η άμεπτη ζωή του και ή καρποφορία της διδασκαλίας του, παρακίνησαν το ποίμνιο να τον αναγκάσει να γίνει επίσκοπος Ίεραπόλεως στη Φρυγία.
Το αξίωμα δε μείωσε το ζήλο του Άβερκίου. Έλεγε, μάλιστα, ότι δεν αρκεί κάποιος να φαίνεται άρχων, αλλά και να είναι πραγματικά.
Δηλαδή να αυξάνει τη διακονία και τους κόπους του. Διότι κατά το Ευαγγέλιο, "ει τις θέλει πρώτος είναι, έσται πάντων έσχατος και πάντων διάκονος" (Ευαγγέλιο Μάρκου, θ’ 35) πού σημαίνει, αν κανείς θέλει να είναι πρώτος κατά την τιμή, οφείλει με την ταπείνωση του απέναντι στους άλλους, να γίνει τελευταίος από όλους και υπηρέτης όλων με την άσκηση της αγάπης.
Και ό Άβέρκιος την εντολή αυτή έκανε πράξη στη ζωή του. Γι’ αύτό και ό Θεός του έδωσε το χάρισμα να κάνει πολλά θαύματα. Θεράπευσε την κόρη του βασιλιά της Ρώμης, από πονηρό δαιμόνιο.
Θερμά νερά από τη γη εξέβαλε και άλλα πολλά θαύματα έκανε. Επίσης, ό Άβέρκιος κήρυξε σε όλες τις πόλεις της Συρίας και Μεσοποταμίας.
Έπειτα πήγε στη Λυκαονία, την Πισιδία και στην επαρχία των Φρυγών.
’Ονομάστηκε ισαπόστολος, διότι περιόδευσε και κήρυξε όπως οι κορυφαίοι Απόστολοι του Χριστού. Πέθανε ειρηνικά, 72 χρονών."

Ενώ από το βιβλίο του Μάρκου Αβέρκιου Ρούσσου: Σαντορίνη - Ήθη Έθιμα και Παραδόσεις.....:


" [...] Στις 22 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Αβερκίου, τα αφεντικά πήγαιναν στις κάναβες και σταύρωναν με βασιλικό που έπαιρναν από την εκκλησία, τα βουτσά και τις άφουρες και ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου, άνοιγαν τη σφήνα και δοκίμαζαν τα νέα κρασιά. Κατόπιν έστρωναν τραπέζι με κάθε λογής μεζέδες και ιδιαιτέρως ορτύκια και με τις παρέες των έτρωγαν, χόρευαν, και τραγουδούσαν όλη την ημέρα με λύρες και βιολιά και τσαμπούνες. Ήταν μια μέρα γεμάτη κέφι, πιοτό και τραγούδι. Όλοι ΕΠΡΕΠΕ να γλεντύσουν, να μεθύσουν με τα νέα κρασιά, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να ξεχάσουν τους καημούς και τα βάσανα για να ξαναρχίσουν πάλι τη δουλειά στο αμπέλι, το κλάδεμα το τύλιγμα το λάκισμα και το θειάφισμα μέχρι να ρθει πάλι η νέα βεντέμα..... η μεγάλη αυτή γιορτή της Σαντορίνης"

Και του χρόνου

Σήμερα...





ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!




πηγή http://gerontes.wordpress.com

Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος και θαυματουργός επίσκοπος Ιεράπολης (22 Οκτωβρίου)

Ο Όσιος Αβέρκιος έζησε στα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ. Η άμεπτη ζωή του και η καρποφορία της διδασκαλίας του, παρακίνησαν το ποίμνιο να τον αναγκάσει να γίνει επίσκοπος Ιεραπόλεως στη Φρυγία. Το αξίωμα δε μείωσε το ζήλο του Αβερκίου. Έλεγε, μάλιστα, ότι δεν αρκεί κάποιος να φαίνεται άρχων, αλλά και να είναι πραγματικά. Δηλαδή να αυξάνει τη διακονία και τους κόπους του. Διότι κατά το Ευαγγέλιο, «εἰ τις θέλει πρῶτος εἶναι, ἔσται πάντων ἔσχατος καὶ πάντων διάκονος» (Ευαγγέλιο Μάρκου, θ’ 35), που σημαίνει, αν κανείς θέλει να είναι πρώτος κατά την τιμή, οφείλει με την ταπείνωση του απέναντι στους άλλους, να γίνει τελευταίος από όλους και υπηρέτης όλων με την άσκηση της αγάπης. Και ο Αβέρκιος την εντολή αυτή έκανε πράξη στη ζωή του. Γι’ αυτό και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα να κάνει πολλά θαύματα. Θεράπευσε την κόρη του βασιλιά της Ρώμης, από πονηρό δαιμόνιο. Θερμά νερά από τη γη εξέβαλε και άλλα πολλά θαύματα έκανε. Επίσης, ο Αβέρκιος κήρυξε σε όλες τις πόλεις της Συρίας και Μεσοποταμίας. Έπειτα πήγε στη Λυκαονία, την Πισιδία και στην επαρχία των Φρυγών. Ονομάστηκε ισαπόστολος, διότι περιόδευσε και κήρυξε όπως οι κορυφαίοι Απόστολοι του Χριστού. Πέθανε ειρηνικά, 72 χρονών.
 
 

Αν είσαι καθαρός μέσα σου, δεν σε πειράζει ...

Αν είσαι καθαρός μέσα σου, δεν σε πειράζει ότι και να λένε για σένα!
Ένας Βούδας ήρθε με τους μαθητές του σε ένα χωριό. Σε μερικούς έδινε αγωγή άλλους τους θεράπευε… σε κάποιον κάτι δεν άρεσε στη συμπεριφορά του…
awakengr.com

Tweet Pin Share10K 10K Shares Ένας Βούδας ήρθε με τους μαθητές του σε ένα χωριό. Σε μερικούς έδινε αγωγή άλλους τους θεράπευε… σε κάποιον κάτι δεν άρεσε στη συμπεριφορά του Βούδα εκεί στο χωριό. Στο χωριό δεν άρεσε η συμπεριφορά του Βούδα. Μαζεύτηκε όλο το χωριό… βάλανε τον Βούδα στο κέντρο και άρχισαν να τον βρίζουν: ότι είναι κακός… ότι είναι στραβός… ότι είναι ανάποδος… Μία ώρα, δύο ώρες τρεις ώρες… κουραστήκαν και σταματήσανε. Ο Βούδας έκανε μια υπόκλιση, είπε ευχαριστώ πολύ… Οι μαθητές του μείναμε έκπληκτοι: Πώς έγινε αυτό; Ένας τόσο μεγάλος άνθρωπος και κάποιοι ανίκανοι τον βρίζουν. Εσύ αν κούναγες το δάχτυλο σου από το χωριό αυτό δεν θα έμενε τίποτα… Εσύ τους είπες και ευχαριστώ, γιατί; Και λέει ο Βούδας: γιατί να μην πω ευχαριστώ αφού αυτοί άνθρωποι εδώ και πέντε ώρες δουλέψαν για μένα. -Εξήγησέ μας! Ο Βούδας λέει: Με βρίζουν πέντε ώρες, έχουν βάλει όλα τα απόβλητα του κόσμου επάνω στο κεφάλι μου… και μέσα μου δεν κουνήθηκε τίποτα… ούτε το παραμικρό… και εγώ για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκα ότι είμαι καθαρός. Γιατί αν έχουμε μέσα μας ακόμα και λίγο ακαθαρσίες… οπωσδήποτε θα βρεθεί κάποιος να μας τις τραβήξει. Είναι Νόμος: Αν υπάρχει γάντζος κάτι θα κρεμάσουνε. Αν ο άνθρωπος κάτι έχει… θα τον πονάνε συνέχεια. Το γάτο τον τραβάνε από αυτό που εξέχει πιο πολύ. Ή από την ουρά ή από τα μουστάκια. 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας Photo by Francesca Periera Διαβάστε επίσης Tweet

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.awakengr.com/ise-katharos-mesa-sou-den-se-pirazi-oti-ke-na-lene-gia-sena/

για καθαρές, αστραφτερές κάλτσες -

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη idiva.gr.
Τα 5 καλύτερα κόλπα για καθαρές, αστραφτερές κάλτσες

Κοινοποιήστε στο Facebook Πέρα από το ότι κάνουν τις κάλτσες σας σαν καινούργιες, αυτά τα εντελώς φυσικά συστατικά δεν περιέχουν σκληρές…
idiva.gr


Τα 5 καλύτερα κόλπα για καθαρές, αστραφτερές κάλτσες

· 20 Μαΐου 2017
Πέρα από το ότι κάνουν τις κάλτσες σας σαν καινούργιες, αυτά τα εντελώς φυσικά συστατικά δεν περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν τελικά να καταστρέψουν τις ίνες των υφασμάτων.
Οι κάλτσες ανήκουν στα αντικείμενα με τη μεγαλύτερη χρήση, επομένως έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρωμίσουν και να φθαρούν πιο γρήγορα.
Επειδή βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με τα πόδια μας, τα παπούτσια και το έδαφος, συσσωρεύουν βρωμιά στις ίνες τους με αποτέλεσμα το σχηματισμό επίμονων λεκέδων.
Αν και υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα που παράγονται για να καθαρίζουν τις κάλτσες, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να αποφεύγουν τις σκληρές χημικές ουσίες και χρησιμοποιούν εναλλακτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
Ευτυχώς σήμερα είναι εύκολο να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να εφαρμόσετε αυτά τα πρακτικά και οικονομικά κόλπα, που θα σας επιτρέψουν να πλένετε τις κάλτσες σας χωρίς θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας ή το περιβάλλον.
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε πέντε ενδιαφέροντα κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα πλύνετε τις κάλτσες σας.
Δώστε προσοχή!

1. Ζεστό νερό με αλάτι

Ένα διάλυμα ζεστού νερού με αλάτι θα κάνει ευκολότερη την αφαίρεση των λεκέδων από ιδρώτα και βρωμιά που σταδιακά συσσωρεύονται στο ύφασμα της κάλτσας.


Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό

Οδηγίες

  • Προσθέστε το αλάτι σε ζεστό νερό, ανακατέψτε το μέχρι να διαλυθεί εντελώς και βυθίστε στο νερό τις κάλτσες.
  • Αν οι κάλτσες είναι πραγματικά βρώμικες, προσθέστε λίγο απορρυπαντικό για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Μη χρησιμοποιείτε καυτό νερό επειδή μπορεί να βλάψει το λάστιχο της κάλτσας.

2. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι πραγματικά χρήσιμο όταν πρόκειται να πλύνετε άσπρες κάλτσες.
Οι ιδιότητές του εξαλείφουν τις δυσάρεστες οσμές που οφείλονται στον ιδρώτα και απομακρύνουν ακόμα και τους πιο επίμονους λεκέδες.

Υλικά

  • 1/4 του φλιτζανιού υπεροξείδιο του υδρογόνου
  • 1 λίτρο ζεστό νερό

Οδηγίες

  • Διαλύστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο νερό και μουλιάστε τις κάλτσες για σαράντα λεπτά.
  • Όταν περάσει αυτό το διάστημα, στύψτε το επιπλέον νερό και πλύντε τις κάλτσες με το συνηθισμένο σας απορρυπαντικό.

3. Χυμός λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει φυσικά οξέα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη λευκότητα των ρούχων σας.
Τα αντιβακτηριακά συστατικά τους ελέγχουν τις οσμές και αφήνουν μια μυρωδιά φρεσκάδας.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 λίτρο ζεστό νερό

Οδηγίες

  • Βάλτε το φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αφήστε τις κάλτσες να μουλιάσουν μέσα στο διάλυμα για σαράντα πέντε λεπτά.
  • Ξεπλύντε τις κάλτσες ως συνήθως και αφήστε τες να στεγνώσουν στον αέρα.

4. Μαγειρική σόδα

Το διττανθρακικό νάτριο, περισσότερο γνωστό ως μαγειρική σόδα, είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το σπίτι σας.
Έχει ήπια στυπτική και λευκαντική δράση στα ευαίσθητα ρούχα καθώς και στις κάλτσες σας.
Συνιστούμε να συνδυάσετε τη μαγειρική σόδα με υπεροξείδιο του υδρογόνου για να μεγιστοποιήσετε την καθαριστική της δύναμη.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • μισό λεμόνι

Οδηγίες

  • Τρίψτε τις βρεγμένες κάλτσες με μαγειρική σόδα και αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά πριν τις τρίψετε με το λεμόνι.
  • Περιμένετε ακόμα δέκα λεπτά, ξεπλύντε τις κάλτσες και αφήστε τες να στεγνώσουν στον αέρα.

5. Λευκό ξύδι

Η χρήση λευκού ξυδιού για να πλύνετε τα ρούχα σας είναι κάτι πραγματικά συνηθισμένο στα σπίτια που χρησιμοποιούν μόνο καθαριστικές μεθόδους 100% φιλικές για το περιβάλλον.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει οξέα και ενεργά συστατικά τα οποία, πέρα από το ότι αφαιρούν τη βρωμιά, απολυμαίνουν και εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές.
Επιπλέον το λευκό ξύδι λειτουργεί επίσης ως εναλλακτική αντί για τα μαλακτικά υφασμάτων. Εξασφαλίζει παρόμοια αποτελέσματα χωρίς όλα τα σκληρά χημικά.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • μισό λίτρο κρύο νερό

Οδηγίες

  • Φτιάξτε ένα διάλυμα με το κρύο νερό και το ξύδι και μουλιάστε σε αυτό τις κάλτσες για τριάντα με σαράντα λεπτά.
  • Τρίψτε τις απαλά, προσθέστε λίγο σαπούνι και έπειτα ξεπλύντε τες.
  • Στεγνώστε τις κάλτσες στον αέρα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Θυμηθείτε!

Τα αποτελέσματα που θα έχετε ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και εφαρμόζοντας αυτά τα κόλπα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείτε πάνω στα υφάσματα.
Αν κάτι δεν λειτουργήσει όπως αναμενόταν, δοκιμάστε κάτι άλλο μέχρι να βρείτε τι είναι αποτελεσματικό για σας.
Αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης, καθώς είναι υπερβολικά επιθετική και συχνά φθείρει τα υφάσματα.
Φροντίστε να πλένετε τις κάλτσες σας κάθε φορά που τις φοράτε επειδή, αν τις φοράτε πολλές φορές χωρίς να τις πλένετε, μπορεί να προκύψουν δυσάρεστες οσμές και να συσσωρευτεί περισσότερη βρωμιά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις