Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013
Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
► Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Η συνταγή που φτιάξαμε σήμερα είναι μια από τις αγαπημένες μου. Νομίζω ότι η εμφάνιση των χριστουγεννιάτικων αυτών μπισκότων είναι εξαιρετική. Είναι σαν μια σοκολατένια χιονόμπαλα. Για τη γεύση τους δεν χρειάζονται και πολλά λόγια. Σοκολατένια και πλούσια, με αφράτη υφή. Λιώνουν στο στόμα.
• 225γρ σοκολάτα κουβερτούρα
• 60γρ βούτυρο
• 100γρ ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 βανίλια
• 200γρ αλεύρι
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 110γρ (1 κούπα) άχνη ζάχαρη
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Κόβουμε δηλαδή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε βαθύ ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το σκεύος με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσουν καλά. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή υγρή ζύμη. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει αρκετά για να μπορούμε να την πλάσουμε.
Βάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ένα ταψί.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Κρατάμε τα χέρια μας λαδωμένα σε όλη τη διάρκεια που πλάθουμε τα μπισκότα μας.
Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στην άχνη να καλυφθούν ολόκληρες, χωρίς να φαίνεται καθόλου η σοκολατένια ζύμη τους από μέσα.
Ακουμπάμε με μαλακές κινήσεις την μπαλίτσα πάνω στο ταψί μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας για 10-12 λεπτά. Θέλουμε να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Πηγή: realfamilyfood.com
• 225γρ σοκολάτα κουβερτούρα
• 60γρ βούτυρο
• 100γρ ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 βανίλια
• 200γρ αλεύρι
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 110γρ (1 κούπα) άχνη ζάχαρη
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Κόβουμε δηλαδή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε βαθύ ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το σκεύος με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσουν καλά. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή υγρή ζύμη. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει αρκετά για να μπορούμε να την πλάσουμε.
Βάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ένα ταψί.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Κρατάμε τα χέρια μας λαδωμένα σε όλη τη διάρκεια που πλάθουμε τα μπισκότα μας.
Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στην άχνη να καλυφθούν ολόκληρες, χωρίς να φαίνεται καθόλου η σοκολατένια ζύμη τους από μέσα.
Ακουμπάμε με μαλακές κινήσεις την μπαλίτσα πάνω στο ταψί μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας για 10-12 λεπτά. Θέλουμε να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Πηγή: realfamilyfood.com
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . 4 σημάδια-καμπανάκια ότι ο μεταβολισμός σας είναι στα κόκκινα και κιν...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . · Πως να απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμ...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Dimitra Nikolaou . Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα ...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Διατροφη Υγεια . Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να...