Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Επιβίωση με θυμάρι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Υγεία - Εξαιρετικά χρήσιμο φυτό και από τα καλύτερα αντισηπτικά και τονωτικά βότανα. Είναι μάλλον το φυτό με τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες. Το…
earthshareme.com
http://earthshareme.com/epibiosi-me-thymari-exolothreyei-ta-mikrobia-se-ligotero-apo-mia-ora-pos-na-to-xrisimopoiiseis/
Εξαιρετικά χρήσιμο φυτό και από τα καλύτερα αντισηπτικά και τονωτικά βότανα. Είναι μάλλον το φυτό με τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες.
Το εκχύλισμά του μπορεί να προλάβει το κρύωμα, ρίχνει τον πυρετό, καταπολεμά τη γρίπη, τις εντερικές διαταραχές και δερματικές λοιμώξεις. Αντισπασμωδικό των πεπτικών οδών, διευκολύνει την πέψη, ηρεμεί τις νευρικές συσπάσεις του στομάχου και του εντέρου. Ακόμη βοηθά στην μείωση του άγχους και της πνευματικής κατάπτωσης.
Από τα καλύτερα μυρωδικά για τα ψητά κρέατα. Η χρησιμότητά του ήταν γνωστή από την αρχαιότητα: Οι Αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, οι Ρωμαίοι στρατιώτες έκαναν μπάνιο σε νερό αρωματισμένο με θυμάρι για να νοιώθουν δυνατοί και οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για τις αρωματικές του ιδιότητες.
Χρήσεις
Εσωτερική χρήση – Εκχύλισμα
Βάζουμε τρία κουταλάκια σε ένα λίτρο καυτού νερού. Το αφήνουμε 15 – 20 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε. Πίνουμε τρία φλιτζάνια την ημέρα κατά προτίμηση μετά το φαγητό, ή κατά περίπτωση για την αντιμετώπιση εντερικών διαταραχών, στο βήχα στη γρίπη, για την τόνωσή μας, για τη μείωση του άγχους. Δεν συνιστάται συνεχής χρήση.
Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι θυμαριού, σε ένα μπρίκι με νερό, να το αφήσουμε να βράσει και αφού το σουρώσουμε να το πιούμε. Εξωτερική χρήση
Με θυμαρέλαιο μπορούμε να κάνουμε επάλειψη και καθαρισμό πληγών. Θυμαρέλαιο φτιάχνουμε τοποθετώντας κλαδάκια από θυμάρι μέσα σε ένα μπουκάλι από ελαιόλαδο για 15 μέρες περίπου.
Ένα ζεστό μπάνιο με νερό που περιέχει εκχύλισμα θυμαριού, προσφέρει ευεξία, ξεκούραση και ανακουφίζει από τους πόνους των ρευματικών παθήσεων. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται (ξερό ή δροσερό) για τις εξαιρετικές αρωματικές του ιδιότητες. Αρωματίζει ευχάριστα, κρέατα, ψάρια, κόκκινες σάλτσες, ακόμη και όσπρια. Με το θυμάρι μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμές μαρινάδες , ενώ με το θυμαρέλαιο αρωματίζουμε τα φαγητά και τις σαλάτες μας.
Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι από το θυμάρι παράγεται το εξαιρετικής ποιότητας «θυμαρίσιο μέλι», με το γνωστό υπέροχο άρωμα και γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Πηγή

Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Γελλάς.
 
ΓΕΛΛΑΣ - Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ! - HD
Και στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=v5-uT3FpXso

24 Σεπτεμβρίου 1908

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χ. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΟΥ Μ.Α. Μεσαιωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων * Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα έχει ταυτισθεί από την πλειοψηφία…
Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χ. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΟΥ Μ.Α. Μεσαιωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων *
Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα έχει ταυτισθεί από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης με τον Δεκέμβριο του 1913, όταν υψώθηκε η ελληνική σημαία στα Χανιά, υπό το βλέμμα του τότε βασιλέα Κωνσταντίνου Α’ και του τότε πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στην πραγματικότητα η Μεγαλόνησος κήρυξε την ένωσή της με την Ελλάδα πέντε χρόνια πριν, εκδίδοντας ένα επίσημο ενωτικό ψήφισμα στις 24 Σεπτεμβρίου του 1908. Ηταν μία προσπάθεια των κεφαλών της Κρήτης να επιδιώξουν την de facto ένωση με την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι τη ρευστή πολιτική και διπλωματική κατάσταση που επικρατούσε στα Βαλκάνια, κατά την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα.
Συνεχείς επαναστάσεις
Οι συνεχείς επαναστάσεις των Κρητών και ο αιματηρός τους αγώνας για ένωση με την Ελλάδα δικαιώθηκαν εν μέρει το 1898, όταν οι προστάτιδες δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία) προχώρησαν σε σολομώντειο λύση του κρητικού προβλήματος. Αφ’ ενός, η Κρήτη θα παρέμενε υπό οθωμανική κυριαρχία, αφ’ ετέρου όμως θα τη διοικούσε ως αρμοστής ένας Ελληνας πρίγκιπας, ο δευτερότοκος γιος του βασιλέα Γεωργίου Α’, ο οποίος ονομαζόταν επίσης Γεώργιος.
Η περίοδος της αρμοστείας του Γεωργίου σημαδεύτηκε από την επανάσταση του Θερίσου το 1905, η οποία οδήγησε στην αντικατάσταση του πρίγκιπα Γεωργίου από τον έμπειρο Αχαιό πολιτικό Αλέξανδρο Ζαΐμη, το 1906. Η αυταρχική διοίκηση του πρίγκιπα και η στάση του στο ζήτημα της ένωσης με την Ελλάδα προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια μεγάλου τμήματος της κρητικής κοινής γνώμης, μία δυσαρέσκεια που εκφράστηκε πολιτικά μέσα από την Ηνωμένη Αντιπολίτευση, ένα πολιτικό μόρφωμα που δημιούργησαν οι αντίπαλοι της πολιτικής του. Επικεφαλής της κίνησης αυτής τέθηκαν οι Ελευθέριος Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Μάνος και Κωνσταντίνος Φούμης. Η αδιαλλαξία του πρίγκιπα οδήγησε στην επανάσταση του Θερίσου και στην αντικατάστασή του, όχι όμως και στην ένωση με την Ελλάδα, όπως αρχικά επεδίωξαν οι επαναστάτες.
Η ηγεσία της αντιπολίτευσης είχε καταστήσει σαφές, με ψήφισμα που εκδόθηκε λίγο πριν από την επανάσταση, ότι αποσκοπεί πρωτίστως στην ένωση με την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνθημα «ΕΝΩΣΙΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» κυριάρχησε αρχικά. Σταδιακά, όμως, οι επαναστάτες αναγκάστηκαν να τηρήσουν πιο διαλλακτική στάση και απέσυραν προσωρινά το αίτημα για ένωση. Οταν έληξε η επανάσταση και ο πρίγκιπας Γεώργιος αναχώρησε από το νησί, άνοιξε μία νέα περίοδος εξελίξεων. Η ανάληψη των καθηκόντων του αρμοστή από τον Ζαΐμη βελτίωσε σημαντικά την κατάσταση σε τομείς όπως η οικονομία. Σημαντικό βήμα προς την ένωση αποτέλεσε η δημιουργία Πολιτοφυλακής, διότι άνοιξε δρόμος για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το νησί.
Πριν από τη δημιουργία της Πολιτοφυλακής το 1907, τα ξένα στρατεύματα αποτελούσαν τον εγγυητή της ηρεμίας και της ειρηνικής συνύπαρξης Ελλήνων Κρητών και Τουρκοκρητικών. Σαφώς η σταδιακή αποχώρησή τους (1908 – 1909) έδινε μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων στο ζήτημα της ένωσης με την Ελλάδα. Αυτός ήταν ο διακαής πόθος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κρητών, αλλά μέχρι το 1908 ο πόθος αυτός παρέμενε ανεκπλήρωτος.
Η ώρα του ψηφίσματος
Το 1908 ήταν ένα έτος-σταθμός για την πολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια. Την άνοιξη του 1908 η επανάσταση των Νεοτούρκων δημιούργησε νέα δεδομένα για την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τους βαλκανικούς λαούς. Οι διακηρύξεις της για ισονομία και συνταγματικές ελευθερίες βρήκαν θετική ανταπόκριση στη Βαλκανική και γέννησαν ελπίδες στους λαούς της. Το φθινόπωρο του 1908 η Βουλγαρία κήρυξε την ανεξαρτησία της και προσάρτησε την Ανατολική Ρωμυλία, μία περιοχή που φιλοξενούσε ελληνικούς πληθυσμούς. Την ίδια εποχή η Αυστροουγγρική αυτοκρατορία μεθόδευσε την ενσωμάτωση της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, παρά τις αντιδράσεις της Ρωσίας και της γειτονικής Σερβίας.
Μέσα σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό οι Κρήτες με την παρότρυνση και της ελληνικής κυβέρνησης αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους και την ένωση με την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση επισήμως δεν επιδοκίμαζε τις πρωτοβουλίες των Κρητών, διότι δεν ήθελε να προκαλέσει τους Τούρκους. Στο παρασκήνιο, όμως, οι δύο πλευρές συνεργάζονταν στενά.
Η Αθήνα θεωρούσε απαραίτητη την κινητοποίηση των Κρητών για να διεκδικηθεί de facto η ένωση με την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Γεώργιος Θεοτόκης εισηγήθηκε στον ομόλογό του της Κρήτης Γεώργιο Παπαμαστοράκη την ανάγκη για κινητοποιήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός. Ο Παπαμαστοράκης ήρθε σε επαφή με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του Θεοτόκη.
Πράγματι, στις 24 Σεπτεμβρίου (6 Οκτωβρίου) του 1908 πραγματοποιήθηκε ογκώδες συλλαλητήριο στα Χανιά, στο οποίο υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 15.000 άνθρωποι.
Ολα κύλησαν ομαλά παρά τις ανησυχίες της κρητικής κυβέρνησης. Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο. Επιτροπή των διαδηλωτών στα Χανιά επέδωσε ενωτικό ψήφισμα στον Παπαμαστοράκη, ο οποίος το αποδέχθηκε, διαβεβαιώνοντας το πλήθος που τον επευφημούσε ότι η καρδιά της κρητικής κυβέρνησης πάλλεται όπως η δική του στο ίδιο μήκος κύματος. Ο Παπαμαστοράκης φρόντισε να συστήσει απόλυτο σεβασμό προς τα δικαιώματα των «συμπολιτών ημών Μουσουλμάνων και εν τη προστασία αυτών».
Αντίγραφο του ψηφίσματος παρέλαβε και ο Βενιζέλος, ο οποίος στο δικό του χαιρετισμό χαρακτήρισε τη φάση στην οποία έμπαινε το κρητικό ζήτημα «κρισιμωτάτη», συνιστώντας με τη σειρά του αυτοσυγκράτηση και «παραδειγματική διαγωγή». Στη συνέχεια το ψήφισμα κυκλοφόρησε ως «Παράρτημα της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως εν Κρήτη», ενώ στον υπέρτιτλο έγραφε «Βασίλειον της Ελλάδος».
Το λιτό ψήφισμα περιείχε τέσσερις θέσεις. Πρώτον, κήρυσσε την ένωση με την Ελλάδα. Δεύτερον, καλούσε τον Γεώργιο Α’ να αναλάβει τη διακυβέρνηση του νησιού. Προβλέποντας ότι κάτι τέτοιο δεν αναμενόταν να γίνει σύντομα, οι συντάκτες του ψηφίσματος δήλωναν ότι μέχρι ο βασιλέας της Ελλάδος να απαντήσει καταφατικά, τοπική κυβέρνηση θα διαχειριζόταν, αντ’ αυτού, το νησί και μάλιστα καλούσε τις αρχές του νησιού να παραμείνουν αφοσιωμένες στα καθήκοντά τους.
Το ψήφισμα υπέγραφαν ο Παπαμαστοράκης, ο σύμβουλος εσωτερικών θεμάτων Χαράλαμπος Πωλογεώργης και ο Εμμανουήλ Μοδάτσος, ως μέλη της κυβέρνησης. Χωρίς χρονοτριβή, η λαϊκή βούληση των Κρητών, μετουσιωμένη σε επίσημο κείμενο, κοινοποιήθηκε στο βασιλέα και στην ελληνική κυβέρνηση. Ο Ζαΐμης εκείνη την εποχή βρισκόταν στην Ελλάδα και ειδοποιήθηκε να παραμείνει εκεί, αφού πλέον το αξίωμά του δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα.
Διεθνείς αντιδράσεις
Η Βουλή των Κρητών έλαβε γνώση του ψηφίσματος και το ενέκρινε στις 29 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου. Ομως, η Κρήτη ήταν πρακτικά μόνη της. Οι τουρκικές αντιδράσεις ήταν σφοδρές και τα διαβήματα προς τις προστάτιδες δυνάμεις έντονα. Οι δυνάμεις ακολούθησαν αρχικά ουδέτερη στάση, αλλά καθώς οι τουρκικές πιέσεις κλιμακώθηκαν, αρνήθηκαν να δεχθούν την κατάργηση του καθεστώτος της αρμοστείας. Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα θα δυνάμωνε τη θέση της Ελλάδος στην περιοχή και θα ανέτρεπε τις ισορροπίες. Η αποδυνάμωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σήμαινε ενδυνάμωση της Ρωσίας, δημιουργώντας μία κατάσταση που δεν θα ανέχονταν οι δυτικές δυνάμεις.
Συλλαλητήρια οργανώθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να ματαιωθεί η ένωση. Οι Νεότουρκοι δεν θα ανέχονταν περαιτέρω απώλειες εδαφών. Κινδύνευε η αξιοπιστία της εξωτερικής τους πολιτικής, η οποία βασιζόταν στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της αυτοκρατορίας.
Ομως, θετική εξέλιξη αποτέλεσε η συνέχιση της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από το νησί. Η Αθήνα, απειλούμενη με αντίποινα από την τουρκική πλευρά, δεν αναγνώρισε την ένωση, τηρώντας «άψογον στάσιν», αλλά τουλάχιστον συνέχισε την παρασκηνιακή συνεργασία με την Κρήτη.
Οι Κρήτες όμως δεν πτοήθηκαν και προχώρησαν στη συγκρότηση διακομματικής κυβέρνησης, η οποία θα αντικαθιστούσε την κυβέρνηση Παπαμαστοράκη. Σε αυτή την Εκτελεστική Επιτροπή προήδρευε ο Αντώνης Μιχελιδάκης, αντιπρόεδρος και υπουργός Δικαιοσύνης ορίστηκε ο Βενιζέλος, ο Χ. Πωλογιώργης ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών, ο Μανώλης Λογιάδης υπουργός Οικονομικών και ο Μ. Πετυχάκης υπουργός Παιδείας.
Παρ’ όλες τις προσπάθειές τους, η de jure ενσωμάτωση της Κρήτης με την Ελλάδα απαίτησε ακόμη πέντε έτη αγώνων. Μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων, οι Συνθήκες του Λονδίνου και του Βουκουρεστίου άνοιξαν το δρόμο για την ένωση. Οι διμερείς επαφές Ελλάδος – Τουρκίας κατέληξαν στη Συνθήκη των Αθηνών (1/14 Νοεμβρίου 1913), σύμφωνα με την οποία η τουρκική επικυριαρχία στην Κρήτη έληξε. Εμενε πλέον το τυπικό μέρος της ένωσης το οποίο ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1913 με την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο χανιώτικο φρούριο του Φιρκά.
*Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις 20/9/2014
 

Never Seen ANYTHING Like It!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη David Wolfe.
 
This Performance Left Millions Of People Speechless. Never Seen ANYTHING Like It!
Performed by the Great Chinese State Circus Swan Lake

bobble stitch!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Repeat Crafter Me.
 
Repeat Crafter Me
Quick little video showing how I crochet the bobble stitch!

Puntilla N° 33

 
Puntilla N° 33 de la colección de puntillas de tejido crochet
crochet.com.ar

foto

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Unduh31.
 
[Share]
Semoga bermanfaat,
buat yang punya klise foto dan ingin mengabadikan foto itu dibentuk digital. silahkan coba trik ini. semoga sukses emoticon like

...καθαριστικό δέρματος και αίματος...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.·
 
Υγεία - Το κρεμμύδι είναι γνωστό ως καθαριστικό δέρματος και αίματος και ότι σκοτώνει τα βακτήρια. Άλλος τρόπος που βοηθάει το κρεμμύδι είναι σ'ένα…
earthshareme.com
Το κρεμμύδι είναι γνωστό ως καθαριστικό δέρματος και αίματος και ότι σκοτώνει τα βακτήρια.
Άλλος τρόπος που βοηθάει το κρεμμύδι είναι σ’ένα θυρεοειδή που έχει ενόχληση.
Ο Ιγκόρ Κναζκίν, γιατρός από την Αγία Πετρούπολη, έγραψε μια συνταγή για θεραπεία του θυρεοειδούς αδένα και συμπεριλαμβάνει και κόκκινο κρεμμύδι.
Η μέθοδός του αποτελείται από κρεμμύδι κομμένο στη μέση λίγο πριν πάτε για ύπνο, ώστε ο χυμός του να εκχυθεί από το κάθε μισό κομμάτι.
Μετά κάνετε μασάζ στο λαιμό με τα μισά κρεμμύδια γύρω από το θυρεοειδή αδένα με ελαφρές κυκλικές κινήσεις.
Πηγαίνετε μετά για ύπνο χωρίς να ξεπλύνετε το λαιμό σας έτσι,ώστε ο χυμός να επιδράσει όλο το βράδυ.Ο χυμός αυτός ενισχύει φυσικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
Έπειτα,βάλτε μια φέτα κρεμμύδι σε κάθε κάλτσα και κοιμηθείτε.Είναι γνωστό ότι το κρεμμύδι καθαρίζει το δέρμα,σκοτώνει τα βακτήρια και το φωσφορικό οξύ εισχωρεί στο αίμα και το καθαρίζει κατά τρόπο θαυμαστό.
Η λαϊκή ιατρική ισχυρίζεται ότι τα κρεμμύδια έχουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
-καθαρίζουν το αίμα
-σκοτώνουν τα παθογόνα βακτήρια
-καθαρίζουν τον αέρα.
Πηγή
 

το Χέρι που αφυπνίζει την Αγάπη... Π. Κοέλιο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Άρωμα Γυναίκας.

Στον κόσμο αυτό υπάρχει πάντα ένα άτομο
που περιμένει ένα άλλο, είτε στη μέση μιας ερήμου
είτε στη μέση μιας μεγάλης πόλης
Κι όταν οι δύο αυτοί άνθρωποι διασταυρώνονται
και οι ματιές τους σμίγουν,
το παρελθόν και το μέλλον χάνουν τη σημασία τους
και το μόνο πράγμα που υπάρχει είναι εκείνη η στιγμή
μαζί με την απίστευτη βεβαιότητα ότι τα πάντα
κάτω από τον ήλιο είναι γραμμένα από το ίδιο Χέρι
το Χέρι που αφυπνίζει την Αγάπη...

Π. Κοέλιο

newspaper basket

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Vlechten met Daan.

τέλος με αυτή τη συνταγή

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Υγεία - Συνταγή 3 Συστατικών Για την προετοιμασία αυτής της συνταγής, το μόνο που χρειάζεται είναι τζίντζερ, σκόρδο, λεμόνι και νερό. Στην πραγματικότητα, αυτό…
earthshareme.com
Συνταγή 3 Συστατικών
Για την προετοιμασία αυτής της συνταγής, το μόνο που χρειάζεται είναι τζίντζερ, σκόρδο, λεμόνι και νερό.
Στην πραγματικότητα, αυτό το ρόφημα, το οποίο είναι ένας συνδυασμός τριών σούπερ υγιεινών τροφών, μπορεί να φέρει περισσότερα οφέλη για την υγεία, όπως: Πρόληψη γενικής κόπωσης, καθαρισμό των αρτηριών, μείωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, καθαρισμό ήπατος,
πρόληψη λοιμώξεων, πρόληψη γρίπης και κρυολογήματος, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ούτω καθεξής. Αυτή η θεραπεία, λόγω των συστατικών της, είναι η καλύτερη πρόληψη από τις ελεύθερες ρίζες και ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές εναντίον των νοσημάτων της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος.
Ας ξεκινήσουμε την προετοιμασία αυτής της απλής, υγιεινής, 3 συστατικών συνταγής. Συστατικά:
Τέσσερα ολόκληρα σκόρδα (μεγάλα).
Πιπερόριζα 3-4 εκ. Τέσσερα ολόκληρα λεμόνια (με ξύσμα). 2 λίτρα καθαρού ύδατος. Οδηγίες:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα κόβουμε σε μερικά κομμάτια.
Μετά από αυτό, ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με την πιπερόριζα και τα λεμόνια. Σε ένα μεγαλύτερο μεταλλικό δοχείο , χύνουμε το νερό, προσθέτουμε το αναμεμιγμένο μείγμα, το ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Λίγο πριν το βρασμό, κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπουκάλια. Το λεμονόνερο και το μαγείρεμα εξουδετερώνουν τη δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου. Κάθε μέρα, τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το γεύμα, πίνετε ένα φλιτζάνι του ροφήματος αυτού με άδειο στομάχι. Πριν το πιείτε, ανακινήστε το μπουκάλι. Πηγή / Μετάφραση
 

Μαυρομαλλούσα κοπελιά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Στίχοι: Κώστας Κωτούλας Μουσική: Γιάννης Σπανός Πρώτη εκτέλεση: Μιχάλης Βιολάρης & Καίτη…
youtu.be

the cat is enjoying

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη RantVideo.
 
Can't tell if the cat is enjoying this or not. 😂
JukinVideo

in cucina

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Video Incredibili.
 
Simpatiche idee in cucina

Μικρό παιδί Ζωγράφος Γιώργος

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Μικρό παιδί Ζωγράφος Γιώργος Μουσική/Στίχοι: Κόκοτος Λίνος/Βεργόπουλος Αργύρης Μικρό παιδί σαν ήμουνα και πήγαινα σχολείο μικρό παιδί Στα μάτια είχα τη χαρά,...
youtube.com

κάλτσες

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια παλιότερη δημοσίευση από 29 Νοεμβρίου 2013.
Вязаные носки. Стиль «энтерлак»
 

National Archaeological Museum of Athens

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Greece Art & Architecture.
 
Visiting the National Archaeological Museum of Athens
Published by Nefeli

το "Φιόρο του Λεβάντε"!

 
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
"Ω φιλτάτη πατρίς, ω θαυμασία νήσος, Ζάκυνθε"
Καλό βράδυ από το "Φιόρο του Λεβάντε"!
Απολαύστε την βόλτα στην όμορφη Ζάκυνθο και ταξιδέψτε σ΄ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις